sonikk Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 10 ώρες πριν, jkoukos είπε Αναφέρεται στην ισχύ παροχής που έχεις υπογράψει σύμβαση με τον πάροχο (π.χ. ΔΕΗ) και αναγράφεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό. Χάριν ευκολίας και για να μην πλατιάζουμε ας πούμε ότι αντιστοιχούν σε συνολική ισχύ 8kW. Αυτό το νούμερο δεν μπορείς να το ξεπεράσεις και είναι η συνολική μέγιστη ισχύς του σπιτιού. Στην χελώνα του μετρητή μπαίνει μία ασφάλεια 40Α και στον πίνακα του σπιτιού μία 35Α. Επίσης τα καλώδια, από τον μετρητή μέχρι την εισαγωγή του πίνακα και από αυτόν μέχρι την τελευταία πρίζα, έχουν την ανάλογη προβλεπόμενη διατομή βάσει της ηλεκτρολογικής μελέτης. Εντός του πίνακα και ανάλογα την μελέτη και την εγκατάσταση, η συνολική ισχύς μοιράζεται σε ασφαλειοδιακόπτες μικρότερης έντασης ανάλογα την γραμμή και τα φορτία που εξυπηρετεί ο καθένας. Μπορεί να γίνει επαύξηση, είτε πηγαίνοντας στα 12KVA σε μονοφασική παροχή είτε αλλάζοντας σε τριφασική. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η απαραίτητη καλωδίωση σε όλη την αλυσίδα και φυσικά έκδοση νέας ΥΔΕ από ηλεκτρολόγο και νέα σύμβαση με τον πάροχο. Oι ασφαλειοδιακοπτες που αναφέρεις αν θυμάμαι καλά στον ηλεκτρικό μου πίνακα είναι 16Α ο καθένας.Θυμαμαι παλιά τον ηλεκτρολόγο να μου λέει ότι είναι υπεραρκετό για να σηκώνουν πολλά.
jkoukos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Τα 16Α υποστηρίζουν αντίσταση μέχρι 3,6kW. Αν η δική σου είναι 4kW χρειάζεται ασφάλεια 20Α και προφανώς τέτοια υπάρχει τώρα στον πίνακα. Η μονοφασική παροχή που έχεις δεν σηκώνει 2 αντιστάσεις θερμοσίφωνα ή ηλιακών ταυτόχρονα, εκτός αν κλείσεις όλες τις άλλες καταναλώσεις στο σπίτι και ούτε μία λάμπα να είναι ανοικτή, αλλά και πάλι είσαι οριακά και δεν ενδείκνυται. Δεν το συζητάμε καν για μία μόνο αντίσταση 9kW που αναφέρεις. Δεν την σηκώνει ούτε η παροχή από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά ούτε και τα υπάρχοντα καλώδια. 1
hp8 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 15 ώρες πριν, apostolossmi είπε αλλά εδώ κοιτάμε να προστατεψουμε όσο μπορούμε μια επένδυση που κάναμε συμφωνώ και επαυξάνω Άλλωστε ποτέ δεν υποδεικνύω απλά εκφέρω γνώμη Η δική μου θέση (χωρίς να σημαίνει κάτι) Μετά τον μετρητή διακόπτης νερού - φίλτρο - μειωτής ρυθμιστής πίεσης ( όχι αυτόματος πλήρωσης ) 3,5 έως 4 maximum bar πίεση παροχή φ18 και αν προκύψει θέμα προσαρμόζω ανάλογα
apostolossmi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 35 λεπτά πριν, hp8 είπε συμφωνώ και επαυξάνω Άλλωστε ποτέ δεν υποδεικνύω απλά εκφέρω γνώμη Η δική μου θέση (χωρίς να σημαίνει κάτι) Μετά τον μετρητή διακόπτης νερού - φίλτρο - μειωτής ρυθμιστής πίεσης ( όχι αυτόματος πλήρωσης ) 3,5 έως 4 maximum bar πίεση παροχή φ18 και αν προκύψει θέμα προσαρμόζω ανάλογα σωστός αλλά τις πιέσεις που ασκούνται απο το ζνχ πως τις προλαμβάνεις; δεν θέλουν δοχεία διαστολής; ειδικά στο κλειστό κύκλωμα με τους επιλεκτους συλλέκτες; η θα αφήσεις τις πιέσεις 8-15 bar να "δέρνουν" την υδραυλική σου εγκατάσταση;
hp8 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, apostolossmi είπε η θα αφήσεις τις πιέσεις 8-15 bar να "δέρνουν" την υδραυλική σου εγκατάσταση; εννοείται πως όχι Το νερό στο μποιλερ διαστέλλεται όταν ζεσταίνεται και αυξάνει ο όγκος του Λόγο του ότι δεν έχει διαφυγή αυξάνει η πίεση Αν η πίεση παροχής ειναι ελεγχόμενη όπως έγραψα παραπάνω και μπορεις να κρατήσεις μια θερμοκρασία γύρω στους 70° C δεν θα έχει κανένα θέμα Τώρα το πως θα το κάνεις έχει χιλιο ειπωθεί αφ ενός αφ ετέρου υπάρχει και η λάθος επιλογή μεγέθους και διαστάσεων συλλεκτών ηλιακού Πχ Δεν γίνεται 2 άτομα να θέλουν 160αρι με 2,5 - 3 τμ συλλέκτες για να μην ενεργοποιούν καθόλου ρευματοδοτηση το χειμώνα και το καλοκαίρι να γκρινιάζουν γιατι βαράνε τα ασφαλιστικά Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από hp8 1
apostolossmi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 22 λεπτά πριν, hp8 είπε εννοειται πως οχι Το νερο στο μποιλερ διαστελεται οταν ζεστενεται και αυξανει ο ογκος του Λογο του οτι δεν εχει διαφυγη αυξανει η πιεση Αν η πιεση παροχης ειναι ελεγχομενη οπως εγραψα παραπανω και μπορεις να κρατησεις μια θερμοκρασια γυρω στους 70° C δεν θα εχει κανενα θεμα Τωρα το πως θα το κανεις εχει χιλιο ειπωθει αφ ετερου υπαρχει και η λαθος επιλογη μεγεθους ηλιακου Πχ Δεν γινεται 2 ατομα να θελουν 160αρι για να μην ενεργοποιουν καθολου ρευματοδοτηση το χειμωνα και το καλοκαιρι να γκρινιαζουν γιατι βαρανε τα ασφαλιστικα μα η πίεση παροχής (από το δίκτυο αν εννοείς) δεν έχει σχέση με την πίεση από το ζεστό νερό του θερμοσίφωνα λόγω αύξησης του όγκου του τουναντίον. το ασφαλιστικό εμένα βάρεσε την ίδια μέρα που τον εγκατέστησα και δεν είχε σηκώσει παραπάνω απο 35 βαθμούς σε 1 ώρα και αυτό λόγω της απότομης αλλαγής θερμοκρασίας στο μποιλερ, την επόμενη που του σύνδεσα δοχείο διαστολής ζνχ δεν ξαναεσταξε απο τότε και το είδα επιτόπου ότι το δοχείο διαστολής έκανε δουλειά. Τέλος αν μπορούμε να κρατάμε τη θερμοκρασία όπως λες μέχρι 70 βαθμούς πιστεύω είναι ότι καλύτερο για την μακροζωία του ηλιακού αλλά και των οικιακων ηλεκτρικων θερμοσιφωνων
jkoukos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Τρία (3) ασφαλιστικά είναι απαραίτητα και τα τοποθετούν οι εγκαταστάτες. Αντεπίστροφο και από ένα ασφαλιστικό πίεσης σε εισαγωγή νερού και στο κλειστό κύκλωμα. Ωστόσο αυτά που βάζουν είναι της πλάκας και ειδικά το αντεπίστροφο είναι το πρώτο που χαλάει, ενώ και το ασφαλιστικό στο νερό εισόδου είναι για 8-12 bar που σημαίνει ότι όταν ανοίξει ήδη οι πιέσεις εντός του δοχείου είναι τεράστιες και επιδρούν στην μακροζωία του. Οπότε αλλάζουμε τουλάχιστον τα δύο (αντεπίστροφο και ασφαλιστικό πίεσης 6 bar) με δικό μας καλύτερο. Για μένα το μικρό δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα είναι εκ των ουκ άνευ. Το άλλο στο νερό εισόδου δεν είναι απαραίτητο, μα είμαι την γνώμης ότι καλό είναι να υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα (βάνες, βρύσες κλπ) είναι περιττά και έχουν σκοπό την ευκολία επιδιόρθωσης βλαβών ή ελέγχων στο κύκλωμα. 1 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Στις 30/3/2023 στις 1:10 ΜΜ, aligato1000 είπε Κοίτα σχολή Γιαννούδη στο YouTube και θα μάθεις πολλά ...δεν ξέρω εάν το φόρουμ βεχει υδραυλικούς που μπορούν να σε καλύψουν στις ερωτήσεις σου. Οταν αυτος εκανε αυτα τα βιντεο εγω εδω μεσα μνημονευα οτι αυτα ειναι για χρονοκαθυστερηση και οτι αναλογα τις συνθηκες παλι υπαρχει καταπονηση! Μεχρι που μετα απο τοσα βιντεο εκανε στο τελος και αυτο της δοκιμης και αφου ειδε θερμοκρασιες που δεν του αρεσαν εβαλε στο παιχνιδι και διχτυ σκιασης λεγοντας 80β ειναι πολυ! Το καλοκαιρι δεν υπαρχει λογος να εχεις πανω απο 60-65β! Και το ''αφηγημα'' μηνυμα που θελει να περασει σε καθε βιντεο με θεμα τους ηλιακους να λεει ''Ο ηλιακος δεν δινει τσαμπα νερο'' ΟΧΙ κυριε Γιαννουδη δινει τσαμπα νερο οταν μπορεις να κρατας τις θερμοκρασιες εκει που πρεπει!!! Θα σε βγαλει για πολλα χρονια ΤΣΑΜΠΑ και θα εχεις παντα την μεγιστη αποδοση αφου λογω χαμηλων θερμοκρασιων δεν θα εχεις απωλειες υγρων του κλειστου!!! Οποιος δεν θελει/μπορει να ασχολείται με τις θερμοκρασιες βαζει ενα καλο ασφαλιστικο χαμηλοτερο σε bar προφανως των 6 με οτι βεβαια αυτο συνεπαγεται.. 2 1 1
Philippe Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Οποιος δεν θελει/μπορει να ασχολείται με τις θερμοκρασιες βαζει ενα καλο ασφαλιστικο χαμηλοτερο σε bar προφανως των 6 με οτι βεβαια αυτο συνεπαγεται.. Στο σπίτι της μάνας μου (= ελάχιστη χρήση) έχω έναν 200 λίτρα με 3τμ συλλέκτες (από τότε που ζούσαν 4 άτομα) και παρότι τους έχω ήδη σκεπάσει με αυτά τα καλύμματα που πουλάνε στα leroy merlin και έχω και ένα δοχειάκι διαστολής στο νερό χρήσης (όχι στο κλειστό), το σκέφτομαι να βάλω και την βαλβίδα των 6bar γιατί το νερό ζεματάει. Την έχω ήδη αγοράσει για να πω την αλήθεια. Αλλά διστάζω να προχωρήσω στην απονενοημένη αυτή κίνηση.. ΥΓ: Θέλω να πάρω ένα θερμόμετρο για να βλέπω πόσο ζεστό είναι το νερό στο σπίτι (στον νιπτήρα, στην μπανιέρα) και να συγκρίνω τις τιμές με τον αισθητήρα του θερμοσίφωνα. Υπάρχει καμιά πρόταση αγοράς;
sonikk Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, jkoukos είπε Τρία (3) ασφαλιστικά είναι απαραίτητα και τα τοποθετούν οι εγκαταστάτες. Αντεπίστροφο και από ένα ασφαλιστικό πίεσης σε εισαγωγή νερού και στο κλειστό κύκλωμα. Ωστόσο αυτά που βάζουν είναι της πλάκας και ειδικά το αντεπίστροφο είναι το πρώτο που χαλάει, ενώ και το ασφαλιστικό στο νερό εισόδου είναι για 8-12 bar που σημαίνει ότι όταν ανοίξει ήδη οι πιέσεις εντός του δοχείου είναι τεράστιες και επιδρούν στην μακροζωία του. Οπότε αλλάζουμε τουλάχιστον τα δύο (αντεπίστροφο και ασφαλιστικό πίεσης 6 bar) με δικό μας καλύτερο. Για μένα το μικρό δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα είναι εκ των ουκ άνευ. Το άλλο στο νερό εισόδου δεν είναι απαραίτητο, μα είμαι την γνώμης ότι καλό είναι να υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα (βάνες, βρύσες κλπ) είναι περιττά και έχουν σκοπό την ευκολία επιδιόρθωσης βλαβών ή ελέγχων στο κύκλωμα. Επειδή πολλοί είτε επειδή βαριουνται είτε από αδιαφορία δεν κάθονται να ασχοληθούν με βαλβίδες ασφαλείας είτε είναι 8 bar είτε 10 θα πρότεινα να σκεπάζουν τον ένα συλλέκτη στις δύσκολες ζεστές περιόδους. Προσωπικά έχω ηλιακό 200 λίτρων με 4 τμ συλλέκτες.Ειναι 14 ετών.Ιnox. Έχω βάλει δοχείο διαστολής μόνο. Έκανα service πριν δύο μήνες. Ελεγχτηκαν τα πάντα σχολαστικά.Αλλαξα και υγρά κλειστού κυκλώματος. Θα πω το εξής.Εχω μια κοινή βαλβίδα ασφαλείας 2 σε ένα.Δηλ βαλβίδα ασφαλείας 10-12 bar και αντεπιστροφο μαζί.Αυτα μπήκαν πριν 14 χρονια. Κάνω τα service ανά τρία χρόνια το πολύ.Και γίνεται και αρκετή κατανάλωση ζεστού καθημερινά,δεν ξέρω αν αυτό με έχει σώσει που δεν έχει χαλάσει ο ηλιακός μου ακόμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η βαλβίδα ασφαλείας με το αντεπιστροφο δεν τα έχω αλλάξει ποτέ.Τα ελεγξα πάλι διεξοδικά στο τελευταίο σερβίς και είναι οκ. Τώρα ή είμαι τυχερός που δεν χάλασαν ή λόγω καθημερινής κατανάλωσης ζεστού δεν χρειάστηκε να δουλέψουν ώστε να χαλάσουν ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία.Δεν μπορώ να μιλήσω για όλες τις περιπτώσεις.Αλλα και εγώ απορώ πώς κρατιέται ο ηλιακός μου ακόμη σε ορισμένα σημείο σε καλό επίπεδο. Βέβαια στα σέρβις αλλάζονται πάντα ανοδιο που είναι τέρμα λιωμένο,τσιμουχα,καθαρισμός αλάτων κλπ.Το έξτρα που έκανα μόνο τελευταία είναι ότι άλλαξα και τα υγρά του κλειστού κυκλώματος που το κάνω κάθε δεύτερο service αυτό.
apostolossmi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, sonikk είπε Επειδή πολλοί είτε επειδή βαριουνται είτε από αδιαφορία δεν κάθονται να ασχοληθούν με βαλβίδες ασφαλείας είτε είναι 8 bar είτε 10 θα πρότεινα να σκεπάζουν τον ένα συλλέκτη στις δύσκολες ζεστές περιόδους. Προσωπικά έχω ηλιακό 200 λίτρων με 4 τμ συλλέκτες.Ειναι 14 ετών.Ιnox. Έχω βάλει δοχείο διαστολής μόνο. Έκανα service πριν δύο μήνες. Ελεγχτηκαν τα πάντα σχολαστικά.Αλλαξα και υγρά κλειστού κυκλώματος. Θα πω το εξής.Εχω μια κοινή βαλβίδα ασφαλείας 2 σε ένα.Δηλ βαλβίδα ασφαλείας 10-12 bar και αντεπιστροφο μαζί.Αυτα μπήκαν πριν 14 χρονια. Κάνω τα service ανά τρία χρόνια το πολύ.Και γίνεται και αρκετή κατανάλωση ζεστού καθημερινά,δεν ξέρω αν αυτό με έχει σώσει που δεν έχει χαλάσει ο ηλιακός μου ακόμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η βαλβίδα ασφαλείας με το αντεπιστροφο δεν τα έχω αλλάξει ποτέ.Τα ελεγξα πάλι διεξοδικά στο τελευταίο σερβίς και είναι οκ. Τώρα ή είμαι τυχερός που δεν χάλασαν ή λόγω καθημερινής κατανάλωσης ζεστού δεν χρειάστηκε να δουλέψουν ώστε να χαλάσουν ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία.Δεν μπορώ να μιλήσω για όλες τις περιπτώσεις.Αλλα και εγώ απορώ πώς κρατιέται ο ηλιακός μου ακόμη σε ορισμένα σημείο σε καλό επίπεδο. Βέβαια στα σέρβις αλλάζονται πάντα ανοδιο που είναι τέρμα λιωμένο,τσιμουχα,καθαρισμός αλάτων κλπ.Το έξτρα που έκανα μόνο τελευταία είναι ότι άλλαξα και τα υγρά του κλειστού κυκλώματος που το κάνω κάθε δεύτερο service αυτό. έχεις την κλασική βαλβίδα 14 χρόνια και λειτουργεί το αντεπιστροφο ακόμα;;;; μάλλον πρόκειται για θαύμα. Το γεγονός ότι οι συλλέκτες σου δεν είναι επιλεκτικοι και ότι κάνεις καθημερινή χρήση ζεστού νερού γλίτωσε τον ηλιακό σου από τις πιέσεις. 3 ώρες πριν, Philippe είπε Στο σπίτι της μάνας μου (= ελάχιστη χρήση) έχω έναν 200 λίτρα με 3τμ συλλέκτες (από τότε που ζούσαν 4 άτομα) και παρότι τους έχω ήδη σκεπάσει με αυτά τα καλύμματα που πουλάνε στα leroy merlin και έχω και ένα δοχειάκι διαστολής στο νερό χρήσης (όχι στο κλειστό), το σκέφτομαι να βάλω και την βαλβίδα των 6bar γιατί το νερό ζεματάει. Την έχω ήδη αγοράσει για να πω την αλήθεια. Αλλά διστάζω να προχωρήσω στην απονενοημένη αυτή κίνηση.. ΥΓ: Θέλω να πάρω ένα θερμόμετρο για να βλέπω πόσο ζεστό είναι το νερό στο σπίτι (στον νιπτήρα, στην μπανιέρα) και να συγκρίνω τις τιμές με τον αισθητήρα του θερμοσίφωνα. Υπάρχει καμιά πρόταση αγοράς; δεν έχει σχέση η βαλβίδα των 6 bar με τη θερμοκρασία η πίεση αυξάνετε και με την άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και με την απότομη αλλαγή της. Πάντως 6 bar είναι μικρή βαλβίδα αλλά αφού έχεις όπως λες και δοχείο διαστολής ζνχ ίσως να μην στάζει εγώ έχω βάλει μια solar brass 8 bar και αν δεν έβαζα δοχείο διαστολής θα έτρεχε κάθε μέρα. Τσέκαρε τα υγρά σου και βάλε και εκεί ένα δοχείο δ καλό θα του κάνει κακό όχι 1
sonikk Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 48 λεπτά πριν, apostolossmi είπε έχεις την κλασική βαλβίδα 14 χρόνια και λειτουργεί το αντεπιστροφο ακόμα;;;; μάλλον πρόκειται για θαύμα. Το γεγονός ότι οι συλλέκτες σου δεν είναι επιλεκτικοι και ότι κάνεις καθημερινή χρήση ζεστού νερού γλίτωσε τον ηλιακό σου από τις πιέσεις. Και εγώ έπαθα πλάκα.Την έχει ξεχάσει ο θεός και δεν έχει πεθάνει ακόμα.Τι να πω δεν ξέρω. Επιλεκτικους συλλέκτες έχω και σήμερα το νερό έβραζε τόσο που σκέφτηκα να ανέβω ταράτσα να σκεπάσω τον έναν συλλέκτη...Πραγματικά φοβήθηκα.Πριν το Πάσχα θα ξεκινήσω σκέπασμα πάντως.
Maurikycli Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, jkoukos είπε Τα 16Α υποστηρίζουν αντίσταση μέχρι 3,6kW. Αν η δική σου είναι 4kW χρειάζεται ασφάλεια 20Α και προφανώς τέτοια υπάρχει τώρα στον πίνακα. Η μονοφασική παροχή που έχεις δεν σηκώνει 2 αντιστάσεις θερμοσίφωνα ή ηλιακών ταυτόχρονα, εκτός αν κλείσεις όλες τις άλλες καταναλώσεις στο σπίτι και ούτε μία λάμπα να είναι ανοικτή, αλλά και πάλι είσαι οριακά και δεν ενδείκνυται. Δεν το συζητάμε καν για μία μόνο αντίσταση 9kW που αναφέρεις. Δεν την σηκώνει ούτε η παροχή από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά ούτε και τα υπάρχοντα καλώδια. Γίνεται στην τριφασική των 9Kw να την τροφοδοτήσεις από δύο 16άρες ασφάλειες της ίδιας φάσης και να δουλέψει ως αντίσταση των 6Kw- δηλαδή να αφήσεις ασύνδετη την μία φάση της αντίστασης ; (Μήν πέσετε να με φάτε!)
Swimmer21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 On 30/03/2023 at 13:25, MikhailBakurin said: Συμφωνώ απολύτως. Απλά να προσθέσω ότι υπάρχει κάπου και μία "χρυσή τομή", ή ένα ''value for money'' χρόνου ενασχόλησης - προστιθέμενου liability και παραγόμενου οφέλους, που αυτό δε θα βλάψει κανέναν να υλοποιήσει. Τέτοιες δράσεις είναι (πχ), το μερικό σκέπασμα καθ' όλη τη διάρκεια των καλών - ζεστών μηνών, όχι δις/ημέρα, κάλυψη τμήματος συλλέκτη για 4-5 μήνες. Μια άλλη είναι ένα απλό θερμόμετρο, ανάλογα την υλοποίηση και τις δυνατότητες κάποιου. Ίσα ίσα να αποφεύγεις τρία πράματα: Υπερθερμάνσεις , σπατάλη λίτρων για να τσεκάρεις αν υπάρχει ζεστό νερό και τσάμπα έξτρα άναμμα αντίστασης σε περιπτώσεις συννεφιάς και/ή τελειωμένου νερού. Από εκεί και μετά, καθείς είναι ελεύθερος να επιλέξει, αναλόγως και της ευκολίας πρόσβασης / άνεσης χρόνου ενασχόλησης, έξτρα πράγματα που θα του αποφέρουν εισόδημα μέσω εξοικονόμησης. Έχεις να προτείνεις κάποιον αισθητήρα για να βλέπω την θερμοκρασία του καζανιου; Επίσης ποιο setup θεωρείτε ότι καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο την "χρυσή τομή"; Πχ τι καζάνι; Τι σωλήνες; Τι συνδιασμων λίτρων με τμ; Σκέπασμα; Δοχείο διαστολής;
Philippe Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, apostolossmi είπε δεν έχει σχέση η βαλβίδα των 6 bar με τη θερμοκρασία η πίεση αυξάνετε και με την άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και με την απότομη αλλαγή της. Για το ότι το Δ.Δ. ίσως περιορίσει τις απώλειες νερού, δεν έχεις άδικο, αν και είναι μικρά αυτά τα δοχεία. Για την απότομη αλλαγή, δεν είμαι σίγουρος. Πάντως μου θύμισες στο σχολείο που είχα πρήξει τον δάσκαλο με τις ερωτήσεις και μου έλεγε "πάβε να ρωτάς".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα