Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Philippe είπε

Με αφορμή τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια για τα ηλεκτρολογικά, αυτές τις μέρες σκοπέυω να βάλω ενδιάμεσο διακόπτη για να ανοιγοκλείνω απομακρυσμένα την αντίσταση 4kW. Η συνήθης λύση είναι η φάση να περνάει από ρελέ 20A και ένα ρελεδάκι τύπου Sonoff στο δευτερεύον κύκλωμα του ρελέ. Βρήκα όμως αυτό το Coolseer στο eshop που είναι 20Α με WiFi. Μήπως είναι καλύτερα να μπει ένα τέτοιο σκέτο ή θα είναι επίφοβο λόγω κινεζιάς;

Λογικά θα είσαι όκ.

Αν δε θες να τρώει ξύλο το ρελέ του smart switch πας στην λύση sonoff + ρελέ.

Αλλά αφού κάνει 14 ευρώ...

Το συγκεκριμένο είναι tuya θα παίζει με smartlife, tuya smart και όχι eWelink app.

Για το δεύτερο που ρωτάς γενικά δεν μου αρέσει ανεξαρτήτως που γίνεται απο πολλούς, να δουλεύει η αντίσταση την ώρα που κάποιος κάνει μπάνιο.  Είτε από πίνακα, είτε από smartswitch.

Όταν κάνεις τους αυτοματισμούς σου τουλάχιστον.

1) Κάνε την εγκατάσταση με ηλεκτρολόγο και άλλαξε και την αντίσταση του θερμοσίφωνα ταυτoχρόνως.

2) Αν είναι πολλαπλής ενέργειας ο θερμοσίφωνας περιόρισε την χρήση ηλεκτρικής αντίστασης σε ώρες που δεν κάνει κανένας μπάνιο πχ 03:00 - 04:00 τα χαράματα ή όταν σίγουρα δεν είναι κανένας σας στο σπίτι.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έβαλα ηλιακό και ο υδραυλικός μου συνέστησε αν λείπω πάνω από 2 εβδομάδες να σκεπάζω τους καθρέφτες. 

Το κάνετε κι εσείς; Αν ναι με τι τους σκεπάζετε; Αρκεί ένα οποιοδήποτε ύφασμα ή πρέπει κάτι χοντρό; Επίσης πως να εξασφαλίσω ότι δεν θα το πάρει ο αέρας ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos_abel είπε

Βέβαια η ονομαστική τάση είναι 230V, οπότε πάλι πολύ οριακά είμαστε...

Τέλος πάντων, αφού αντικατέστησα την μονωτική (την άσπρη την καλή :lol: ) θα δω κατά το χειμώνα
αν το καλώδιο όντως ζεσταίνεται κατά τη χρήση, και θα δούμε.

Τα AC καλώδια δε ζεσταινεται όπως τα DC

21 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα, 

Έβαλα ηλιακό και ο υδραυλικός μου συνέστησε αν λείπω πάνω από 2 εβδομάδες να σκεπάζω τους καθρέφτες. 

Το κάνετε κι εσείς; Αν ναι με τι τους σκεπάζετε; Αρκεί ένα οποιοδήποτε ύφασμα ή πρέπει κάτι χοντρό; Επίσης πως να εξασφαλίσω ότι δεν θα το πάρει ο αέρας ; 

πουλάνε έτοιμα σκιαδια, οποιοδήποτε σκούρο χοντρό καλυμμα κάνει, θα το δέσεις με σχοινιά, δεματικα, μονωτική κλπ

52 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Ρε παιδιά κάποιες ερωτήσεις γιατί είμαι άσχετος.

Θέλω να μπω στο πρόγραμμα να ανακύκλωσω τον θερμοσίφωνα και να βάλω ηλιακό.

Είμαι σε μονοκατοικία και είναι ήδη έγκλημα που δεν είχα βάλει τόσο καιρό.

Το θέμα είναι, τι να προσέξω;

Είμαστε 2 άτομα (προς το παρόν), στην Αττική, θα πάω σε 160αρι; Θα μας καλύψει για 3-4 άτομα αν χρειαστεί;

Επισης πόσα τμ καλό είναι να βάλω; Χρειάζεται δοχειο για εκτόνωση;

Τέλος, έχω ακούσει ότι πλέον βάζουν πλαστικούς σωλήνες νερού; Δεν βάζουν χαλκό πλέον;

Έχετε κάποιο μοντέλο να προτείνετε; Τι πάνελ να επιλέξω; Πολυεστιακο;

Ευχαριστώ πολύ

μια χαρά έως 3 άτομα, οριακά για 4 το χειμώνα ναι οι σωλήνες είναι πλαστικοί αλλά ειδικοί για την δουλειά, να βάλεις καλό ασφαλιστικό και δοχείο διαστολής κλειστού κυκλώματος, βάζοντας και δοχείο διαστολής στο ανοικτό κύκλωμα προστατεύεις το καζάνι του ηλιακού και την υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού από τις πίεσης που αναπτύσσονται. 

• Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα, 

Επιβάλλεται το σκέπασμα. Μάλιστα ενός γνωστού η ΠΥΡΑΜΙΣ του πέταξε το δοχείο εκτός εγγύησης όταν παραπονέθηκε για μόνιμη δυσοσμία και χρώμα στο νερό αφού αναγραφόταν στο στις οδηγίες χρήσεως υποχρεωτικό σκέπασμα όταν δε χρησιμοποιείται πάνω απο 5(!!!) συνεχόμενες μέρες. 

εγω σκεπάζω με ύφασμα και λάστιχα φόρτωσης σχάρας αποσκευών αλλά υπάρχουν έτοιμα καλύμματα συλλεκτών σε διάφορες διαστάσεις σε καταστήματα (πρακτικερ πχ). 

• Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, geodimis είπε

Επιβάλλεται το σκέπασμα. Μάλιστα ενός γνωστού η ΠΥΡΑΜΙΣ του πέταξε το δοχείο εκτός εγγύησης όταν παραπονέθηκε για μόνιμη δυσοσμία και χρώμα στο νερό αφού αναγραφόταν στο στις οδηγίες χρήσεως υποχρεωτικό σκέπασμα όταν δε χρησιμοποιείται πάνω απο 5(!!!) συνεχόμενες μέρες. 

εγω σκεπάζω με ύφασμα και λάστιχα φόρτωσης σχάρας αποσκευών αλλά υπάρχουν έτοιμα καλύμματα συλλεκτών σε διάφορες διαστάσεις σε καταστήματα (πρακτικερ πχ). 

Ευχαριστώ πολύ! 

Είναι σημαντικό να είναι αδιάβροχο το ύφασμα; (Για την βροχή του χειμώνα ) 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, geodimis είπε

Μιλαμε για απατεωνες ολκης! Δηλαδη αν ειναι αν φυγω διακοπες μία εβδομάδα θα ανεβαινω στην κεραμοσκεπη ? ΠΟΤΕ στην ζωη μου δεν εχω σκεπασει ηλιακο. Ουτε οταν λειπω 1 μηνα οχι 5 μερες. Κατω απο 20 χρονια δεν μου εχει βγαλει ποτε ηλιακος.

• Confused 1
Δημοσ.

Για πολλά λίτρα σε χωρητικότητα μποιλερ με αντίσταση 9 kw πρέπει να αλλάξω κάτι στον ηλεκτρικό πίνακα ή στην καλωδίωση;

Αυτή την στιγμή είναι συνδεδεμένος ένας άλλος ηλιακος με αντίσταση 4kw και το καλώδιο πηγαίνει στο πατάρι όπου παλιά είχα έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Μιλαμε για απατεωνες ολκης! Δηλαδη αν ειναι αν φυγω διακοπες μία εβδομάδα θα ανεβαινω στην κεραμοσκεπη ? ΠΟΤΕ στην ζωη μου δεν εχω σκεπασει ηλιακο. Ουτε οταν λειπω 1 μηνα οχι 5 μερες. Κατω απο 20 χρονια δεν μου εχει βγαλει ποτε ηλιακος.

Το ίδιο ήθελα να γράψω. 30+ χρόνια ηλιακός στο πατρικό δεν έχει σκεπαστεί ποτέ και δεν έχει κάνει κιχ. 7 χρόνια σγο ενοίκιο τώρα μόνος πλέον δεν έχει σκεπαστεί επίσης ποτέ. Μήπως τα ψειρίζουμε λίγο παραπάνω; 

Δημοσ.

Είναι 500+400 σελίδες τα δύο θέματα και οι μισές γράφουνε για το όφελος του σκεπάσματος. Με δυο λόγια, ή θα έχεις ηλιακό που να ζεσταίνει γερά, αλλά μια στο τόσο θα σκεπάζεις για να μη σου ανεβάσει πιέσεις και τρυπήσει ή θα βάλεις μικρούς συλλέκτες/ μεγάλο δοχείο και δεν θα ασχολείσαι αλλά θα ανάβεις λίγο παραπάνω αντίσταση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, sonikk είπε

Για πολλά λίτρα σε χωρητικότητα μποιλερ με αντίσταση 9 kw πρέπει να αλλάξω κάτι στον ηλεκτρικό πίνακα ή στην καλωδίωση;

Αυτή την στιγμή είναι συνδεδεμένος ένας άλλος ηλιακος με αντίσταση 4kw και το καλώδιο πηγαίνει στο πατάρι όπου παλιά είχα έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Με τέτοια ισχύ η αντίσταση συνδέεται σε 3φασική παροχή άρα το καλώδιο που φέρνει την τροφοδοσία έχει 5 αγωγούς (3 φάσεις, ουδέτερος και γείωση).

Υπάρχει τέτοιο καλώδιο από τον πίνακα μέχρι το πατάρι ή τον ηλιακό 

Είναι 3φασική η ηλεκτρολογική εγκατάσταση;

1 λεπτό πριν, jkoukos είπε

Επεξ/σία από jkoukos
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Αυτό το σουβλάκι θα υπεραυξήσει το liability του ηλιακού σε παθήσεις. Ωραία όλα αυτά, αλλά μη βάλουμε σε ένα σύστημα με 3-4 σημεία πιθανής αστοχίας, άλλα 5-6. Ειδικά αφού ο σκοπός είναι να έχουμε στην ησυχία μας ζεστό νεράκι, κι όχι να νταντεύουμε τον ηλιακό μας. Φιλικά το λέω, δεν κρίνω αρνητικά, καθένας κάνει αυτό που θεωρεί σωστότερο και μπράβο του, ενώ ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα.

Σήμερα είχαμε χαμό. 18 βαθμοί πρωινή, είμαστε ήδη στους 55 και έχει ακόμα ένα δύωρο ήλιου. Πραγματικά, τα 3τμ σε 160άρι μπόιλερ είναι χρυσός συνδυασμός για 3-4 άτομα, καθώς και να ανάψει ο θερμοσίφωνας ηλεκτρικά, ΚΑΤΙ έχει προλάβει να γίνει σε περιπτώσεις ακόμα και πολλής συννεφιάς, οπότε τα κόστη πέφτουν δραματικά.

Η μόνη ΜΕΡΑ όλου του χειμώνα που χρειάστηκε να πάμε all the way από τους 10 βαθμούς στους 40-45, ήταν αυτή που είχε ΚΑΙ χιόνι ΚΑΙ συννεφιά. Γιατί την επόμενη, που είχε μόνο ψιλόχιονο, αλλά διαστήματα ήλιου, κατάφερε να φτάσει το 35άρι και με λίγη αντιστασούλα τη βγάλαμε.

Μήπως έχεις αρταβίλ; 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Αν δε θες να τρώει ξύλο το ρελέ του smart switch πας στην λύση sonoff + ρελέ.

Για το δεύτερο που ρωτάς γενικά δεν μου αρέσει ανεξαρτήτως που γίνεται απο πολλούς, να δουλεύει η αντίσταση την ώρα που κάποιος κάνει μπάνιο.

Δεν θα κάνει σκόπιμα κανείς μπάνιο με αντίσταση ανοιχτή, αλλά επειδή μπορεί μια στο εκατομμύριο κάποιος να ξεχαστεί, θα πάω στη λύση Sonoff + ρελέ για να υπάρχει και καλύτερη προστασία από διαρροή, μιας και τώρα δεν υπάρχει καθόλου ρελέ, ούτε πίνακας. Τώρα θα μπει ένας υποπίνακας στον χώρο αυτό, οπότε πάλι θα έπρεπε να τοποθετηθεί ρελέ πριν το Coolseer υποθέτω.

6 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Κάνε την εγκατάσταση με ηλεκτρολόγο και άλλαξε και την αντίσταση του θερμοσίφωνα ταυτoχρόνως.

Σκόπευα έτσι και αλλιώς να την αλλάξω την αντίσταση γιατί έχει χρόνια να γίνει service και πιθανότατα θα έχει πιάσει τόσα άλατα που θα δυσκολευτεί ο μάστορας στον καθαρισμό. Έλεγα με την ευκαιρία να βάλω μία με διπλό κυάθιο στον χάλκινο Sonne που έχω. Έχει πάρει κανείς που να έχει τον ίδιο τέτοια αντίσταση;

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Με τέτοια ισχύ η αντίσταση συνδέεται σε 3φασική παροχή άρα το καλώδιο που φέρνει την τροφοδοσία έχει 5 αγωγούς (3 φάσεις, ουδέτερος και γείωση).

Υπάρχει τέτοιο καλώδιο από τον πίνακα μέχρι το πατάρι ή τον ηλιακό 

Είναι 3φασική η ηλεκτρολογική εγκατάσταση;

Μονοφασική είναι.Οικια είναι.Οχι δεν υπάρχει τέτοιο καλώδιο.Αυτο το καλώδιο που λες λογικά θα το φέρουν όταν έρθει και ο ηλιακος.Το καλώδιο που έρχεται από τον υπάρχον ηλιακό μου στο πατάρι είναι ένα λευκό καλώδιο απλό και η αντίσταση του ηλιακού είναι 4kw.

Δηλαδή για να καταλάβω.Δεν σηκώνει ηλεκτρολογικα το σπίτι τον νέο ηλιακό με 9 kw αντισταση; Πρέπει να κάνω κάποια μετατροπή σε κάτι;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Philippe είπε

Δεν θα κάνει σκόπιμα κανείς μπάνιο με αντίσταση ανοιχτή, αλλά επειδή μπορεί μια στο εκατομμύριο κάποιος να ξεχαστεί, θα πάω στη λύση Sonoff + ρελέ για να υπάρχει και καλύτερη προστασία από διαρροή, μιας και τώρα δεν υπάρχει καθόλου ρελέ, ούτε πίνακας. Τώρα θα μπει ένας υποπίνακας στον χώρο αυτό, οπότε πάλι θα έπρεπε να τοποθετηθεί ρελέ πριν το Coolseer υποθέτω.

Σκόπευα έτσι και αλλιώς να την αλλάξω την αντίσταση γιατί έχει χρόνια να γίνει service και πιθανότατα θα έχει πιάσει τόσα άλατα που θα δυσκολευτεί ο μάστορας στον καθαρισμό. Έλεγα με την ευκαιρία να βάλω μία με διπλό κυάθιο στον χάλκινο Sonne που έχω. Έχει πάρει κανείς που να έχει τον ίδιο τέτοια αντίσταση;

Ο σονε έχει αντίσταση με Διπλό κυαθιο. Απλά να τους πεις ότι έχεις χάλκινο μποιλερ, ώστε να σου δώσουν την αντίστοιχη αντίσταση , μη σου δώσουν σιδερένια.

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...