Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Καλά έκανες αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερο όφελος στην εξοικονόμηση γιατί όταν έχει μείνει παγωμένος ο σωλήνας θα απαιτηθεί μεγαλύτερη ποσότητα νερού (εννοείται μαζί με το κρύο) μέχρι να τον ζεστάνει. Η εξοικονόμηση προκύπτει δευτερευόντως από το λιγότερο ζεστό νερό που θα μείνει αχρησιμοποίητο στο σωλήνα και θα παγώσει.

Η κυρίως εξοικονόμηση θα προκύψει από τους "ξεχασιάρηδες" κάθε νοικοκυριού που αφήνουν τη βρύση να τρέχει, κάνοντας άσχετα πράγματα στο μπάνιο, ή που σαπουνίζονται 3 ώρες με τον μείκτη ανοιγμένο (λες και είναι κόπος να πατήσεις ένα λεβιέ). Αντί να πετάξουν 15 λίτρα 60 βαθμών, θα πετάνε 7-10, ανάλογα και τη θερμοκρασία του νερού δικτύου και τη ρύθμιση του θερμοστάτη.

Εγώ είμαι της άποψης πάντως ότι και 38-40 να μπει ο θερμοστάτης, μια χαρά ζεστότατο κατεβαίνει το νεράκι και δεν πολυασχολείσαι και να το ρυθμίσεις. ;)

Ποια θερμομεικτική προτείνεται γενικά; Έχω δει το γιαννούδη να λέει για μπρασφορμ, αλλά αυτά τα 100 ευρώ θα βγουν σε 55 χρόνια.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Καλά έκανες αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερο όφελος στην εξοικονόμηση γιατί όταν έχει μείνει παγωμένος ο σωλήνας θα απαιτηθεί μεγαλύτερη ποσότητα νερού (εννοείται μαζί με το κρύο) μέχρι να τον ζεστάνει. Η εξοικονόμηση προκύπτει δευτερευόντως από το λιγότερο ζεστό νερό που θα μείνει αχρησιμοποίητο στο σωλήνα και θα παγώσει.

Η εξοικονόμηση προκύπτει από το ότι όταν έχεις γυναίκες στο σπίτι, και ΦΟΥΛ να ανοίξουν το καυτό για να φεύγει η πέτσα, μέχρι εκεί που θα έχεις βάλει εσύ στην αναμεικτική, θα μπορεί να φτάσει :)

18 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

αλλά αυτά τα 100 ευρώ θα βγουν σε 55 χρόνια.

Συν τα εργατικά τοποθέτησης. Πες 150.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι σε όλα όπως λέτε.

Σε ένα μικρό διαμέρισμα χαμηλότερου ορόφου έχω βάλει την θερμοστατική βαλβίδα στη θέση του παλιού θερμοσίφωνα και στο μπάνιο του άλλου διαμερίσματος έχει μπει θερμοστατική μπαταρία. Ειδικά το τελευταίο μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια αλλά αξίζει. Με 120€ περίπου βρίσκεις σχετικά επώνυμη μπαταρία.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Συν τα εργατικά τοποθέτησης. Πες 150.

Εδώ οι μερακλοκινέζοι ρίχνουν το κόστος στο 1/4 περίπου. Είναι μάλλον καλή λύση για εσωτερική (πχ πλυντήριο πιάτων). Στις καιρικές συνθήκες δε θα εξέθετα μια τέτοια βαλβίδα.

Δημοσ.

Θερμοστατικη βαλβίδα,θερμοδιαφορικη βαλβιδα και βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης είναι το ίδιο πράγμα;

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση, κι αν θέλει κάποιος απαντά. 
Οι ηλιακοί συνήθως έχουν 4KW αντίσταση. 
Τι διατομής καλώδιο σας έχουν βάλει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos_abel είπε

Να κάνω μια ερώτηση, κι αν θέλει κάποιος απαντά. 
Οι ηλιακοί συνήθως έχουν 4KW αντίσταση. 
Τι διατομής καλώδιο σας έχουν βάλει;

Η πλειοψηφία έχει 2,5αρι , αν και όπως απάντησε και ο hp8 , κανονικά θέλει 4αρι.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sonikk είπε

Θερμοστατικη βαλβίδα,θερμοδιαφορικη βαλβιδα και βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης είναι το ίδιο πράγμα;

Ουδεις απο τους ειδικους γνωριζει;

Δημοσ.

Με τον όρο θερμοστατική βαλβίδα εννοώ αυτή που κάνει ανάμειξη ζεστού-κρύου και ρυθμίζεται από τον χρήστη.

Η δεύτερη που ρωτάς δεν ξέρω ακριβή ορισμό να σου πω.

Η τρίτη μάλλον είναι για ασφάλεια εγκατάστασης και δεν αφορά τον χρήστη άμεσα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Με τον όρο θερμοστατική βαλβίδα εννοώ αυτή που κάνει ανάμειξη ζεστού-κρύου και ρυθμίζεται από τον χρήστη.

Η δεύτερη που ρωτάς δεν ξέρω ακριβή ορισμό να σου πω.

Η τρίτη μάλλον είναι για ασφάλεια εγκατάστασης και δεν αφορά τον χρήστη άμεσα.

Σε ευχαριστώ.

Ο Γιαννουδης την θερμοδιαφορικη βαλβιδα την ορίζει ως προστασία από υπερθερμανσεις.

Αυτό το είδα σε βίντεο του σήμερα που το πέτυχα τυχαία ψάχνοντας κάτι άλλο.

Επεξ/σία από sonikk
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Maurikycli είπε

4άρι, αλλά η παλιά γραμμή μέχρι τον παλιό ηλεκτρικό ήταν 2,5άρι. 

Ευτυχώς που ο Calpak έχει αντίσταση 3,5kw 😇

Το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα. Ο ηλιακός έχει 4KW και το καλώδιο που έρχεται από τον πίνακα είναι 3x2,5mm2.
Από επαγγελματίες θα περίμενα να αρχικά να ενημερώσουν τι προεγκατάσταση χρειάζεται και ουσιαστικά
να αρνηθούν να κάνουν μια μη ασφαλή - και φυσικά να είναι προετοιμασμένοι να την μετατρέψουν οι ίδιοι.

Το τραγικό βέβαια δεν είναι ότι έφεραν και τράβηξαν 2μισάρι, είναι ότι με ενημέρωσαν ότι έφεραν "το μαύρο" και όχι το "άσπρο" γιατί το "άσπρο" έλιωνε (κουβέντα για προδιαγραφές H07RN πχ).
Το τραγικότερο, η σύνδεση "είναι καλύτερα να γίνει με μονωτική ταινία γιατί η πλαστική κλέμα λιώνει".

Πρακτικά τους (μας) σώζει το γεγονός ότι τους ηλιακούς με ρεύμα τους λειτουργούμε σπάνια και κυρίως
τον χειμώνα, με συννεφιά και κρύο, με το καλώδιο να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και να μην προλαβαίνει
να ζεσταθεί πολύ.

Κρίμα για κορυφαίες εταιρείες να έχουν συνεργεία που δεν έχουν ιδέα. Απορώ αν κάποιος έχει πάρει φωτιά...

Τέλος πάντων, αντικατέστησα την ταινία με κλέμα πορσελάνης, τους ζήτησα και άφησαν περιθώριο
στο καλώδιο να μπορέσω να φτιάξω ένα ασφαλές πινακάκι, το ~15m καλώδιο θα το αντικαταστήσω κάποια
στιγμή, αλλά πρέπει να κάνω σοβαρά μερεμέτια για να φτάσει 4άρι από τον πίνακα.
Ευτυχώς έχω προβλέψει και έχει 25A ασφάλεια για τον θερμοσίφωνα...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...