andreaspA Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 13 ώρες πριν, troi.g είπε Πάντως μη συγκρίνεται μηχανήματα 15ετιας πριν , με τα τωρινά. Ακόμα και της ίδιας μάρκας να είναι. Εχουν σκαρτεψει τις πρώτες ύλες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν τα ίδια χρονια. Π.χ, έχω βγάλει έλκο 80 λίτρα σχεδόν 40ετιας, και όχι επειδή τρύπησε, αλλά λόγο ανακαίνισης. Τα καινούργια είμαστε ευχαριστημένοι να κλείσουν 10ετια. Εχω στο πατάρι στο εξοχικο στην κορινθο, θερμοσιφωνο "λουκοπουλος" απο πάτρα, το οποιο πρεπει να μπηκε με την κατασκευη του σπιτιου το 1975. Υποψιν οτι το νερο της βρυσης ειναι θαλασσα! Ζεσταινει σε 10 λεπτα για να κανεις καυτο μπανιο. Προφανως γιατι το μισο μεσα πρεπει να ειναι αλατι και εχει μειωθει η χωρητικοτητα του απο τα 80λιτρα στα 20-30.
troi.g Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Εχω στο πατάρι στο εξοχικο στην κορινθο, θερμοσιφωνο "λουκοπουλος" απο πάτρα, το οποιο πρεπει να μπηκε με την κατασκευη του σπιτιου το 1975. Υποψιν οτι το νερο της βρυσης ειναι θαλασσα! Ζεσταινει σε 10 λεπτα για να κανεις καυτο μπανιο. Προφανως γιατι το μισο μεσα πρεπει να ειναι αλατι και εχει μειωθει η χωρητικοτητα του απο τα 80λιτρα στα 20-30. Αυτά είναι. Λύκος ο Λουκόπουλος. Καλό είναι να τον αλλάξεις πριν στο "ζητήσει" . Φαντάζομαι το γενικό τού νερού τον κλείνεις όταν φεύγεις.
πάνοσ2 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Είδε κανείς το νέο πρόγραμμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων;
kstgr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Έχω κι εγώ ηλεκτρικό θερμοσίφωνα του 1973+- Δουλεύει ακόμα. Είπα τον υδραυλικό μου να κάνουμε συντήρηση και είπε ούτε να το συζητας, δεν ανοίγεται αυτό το πράγμα έχει γίνει ένα σώμα τώρα. Κράτα τον και όσο πάει. Να και μια φώτο με βγαλμένο το καπάκι: 2
luminosa Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Είδε κανείς το νέο πρόγραμμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων; Ναι, την διάβασα την προδημοσίευση. Δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα.
tuboflo Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Καλημέρα και από εμένα! Επειδή το topic είναι τεράστιο και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το διαβάσω ολόκληρο, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μένω μόνος μου σε σπίτι τριάρι στην Αθήνα και σκέφτομαι να βάλω ηλιακό. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας και οι σωληνώσεις υπάρχουν ήδη στο κτίριο. Για να είμαι σίγουρος ότι θα με καλύψει και σε περίπτωση που κάνω οικογένεια σκέφτομαι να πάρω 160 λίτρα με 2.5τμ συλλέκτη δεδομένου ότι η διαφορά στην τιμή σε σχέση με των 120 είναι μικρή. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια θα είναι τα πιθανά προβλήματα αν χρησιμοποιώ μόνος μου έναν ηλιακό 160 λίτρα. Η κατανάλωση θα είναι γενικά μικρή, ένα μπάνιο την ημέρα. Σκέφτομαι ότι το καλοκαίρι που θα υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης θα τον καλύπτω μερικώς. Φοβάμαι όμως μήπως στο στάσιμο νερό αναπτυχθεί λεγιονέλλα.
mindreader Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, kstgr είπε Έχω κι εγώ ηλεκτρικό θερμοσίφωνα του 1973+- Δουλεύει ακόμα. Είπα τον υδραυλικό μου να κάνουμε συντήρηση και είπε ούτε να το συζητας, δεν ανοίγεται αυτό το πράγμα έχει γίνει ένα σώμα τώρα. Κράτα τον και όσο πάει. Να και μια φώτο με βγαλμένο το καπάκι: Δηλαδη ο δικος μου θερμοσιφωνας του 1990, θα μου κρατησει ως το 2040 τουλαχιστον!
giorgos04 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Καλημέρα στην παρέα. Γνωρίζει κάποιος αν στην διαδικασία επιδότησης νέου ηλιακού θερμοσίφωνα μπορώ να αποσύρω τον παλιό ηλιακό και όχι ηλεκτρικό;
luminosa Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Καλημέρα, η προδημοσίευση του προγράμματος κάνει αναφορά μόνο σε απόσυρση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και μάλιστα σε καλή κατάσταση (να λειτουργεί). 2 λεπτά πριν, giorgos04 είπε Καλημέρα στην παρέα. Γνωρίζει κάποιος αν στην διαδικασία επιδότησης νέου ηλιακού θερμοσίφωνα μπορώ να αποσύρω τον παλιό ηλιακό και όχι ηλεκτρικό; Καλημέρα, η προδημοσίευση του προγράμματος κάνει αναφορά μόνο σε απόσυρση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και μάλιστα σε καλή κατάσταση (να λειτουργεί). 2
Conan2046 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, luminosa είπε Καλημέρα, η προδημοσίευση του προγράμματος κάνει αναφορά μόνο σε απόσυρση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και μάλιστα σε καλή κατάσταση (να λειτουργεί). Καλημέρα, η προδημοσίευση του προγράμματος κάνει αναφορά μόνο σε απόσυρση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και μάλιστα σε καλή κατάσταση (να λειτουργεί). Θα την πατήσουν πολλοί που ήθελαν να αντικαταστήσουν τον παλιό τους ηλιακό μειωμένης απόδοσης με καινούριο και μάλιστα περίμεναν τόσο καιρό το πρόγραμμα. Καλά το να λειτοργεί λέει ότι διαπιστώνεται με γενικό οπτικό έλεγχο, στην πράξη δεν νομίζω να το ελέγχει και κανει΄ς. 2
zaras27 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Γιατί θα την πατήσουν εφόσον εγκριθούν από το πρόγραμμα και λειτουργει (υπολειτουργεί ) ο ηλιακός ?
Conan2046 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, zaras27 είπε Γιατί θα την πατήσουν εφόσον εγκριθούν από το πρόγραμμα και λειτουργει (υπολειτουργεί ) ο ηλιακός ? Γιατί λέει ότι πρέπει να υπάρχει ηλεκτρικός και όχι ηλιακός προς αντικατάσταση.
zaras27 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Ναι αλλά τον έλεγχο και την ευθύνη τον έχει αυτός που βάζει ..Εγω τον εχω μες το παταρι αλλά δεν το έχω συνδέσει so what . τον φορτώνει και αντε γεια 1
giorgos04 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω να την πατήσει κάποιος. Δεν βάζεις κάπου τα λεφτά σου και τα χάνεις. Το πολύ πολύ να μην επιδοτηθείς. Το διάβασα στην προδημοσιευση για την ανακύκλωση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Βρίσκω ωστόσο λογικό να θέλω να επιδοτηθω κι εγώ ,ώστε να πετάξω τον σάπιο, παλιό ηλιακό μου,που λόγω βλάβης δεν ζεσταίνει με τον ήλιο, παρά μόνο με το ρεύμα. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2023 από giorgos04 2
Conan2046 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 22 λεπτά πριν, giorgos04 είπε Δεν νομίζω να την πατήσει κάποιος. Δεν βάζεις κάπου τα λεφτά σου και τα χάνεις. Το πολύ πολύ να μην επιδοτηθείς. Το διάβασα στην προδημοσιευση για την ανακύκλωση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Βρίσκω ωστόσο λογικό να θέλω να επιδοτηθω κι εγώ ,ώστε να πετάξω τον σάπιο, παλιό ηλιακό μου,που λόγω βλάβης δεν ζεσταίνει με τον ήλιο, παρά μόνο με το ρεύμα. Εντάξει μια φράση χρησιμοποίησα, εννοούσα ότι περίμεναν πολλοί ότι θα επιδοτηθούν και πιθανόν να μην τα καταφέρουν να φταίει αυτό. Είναι ψιλολογικό αυτό με τους ηλεκτρικούς πάντως, ο προυπολογισμός είναι συγκεκριμένος, καλό θα ήταν να αντικατασταθούν και οι παλιοί ηλιακοί όμως περισσότερη ενεργειακή οικονομιά θα υπάρξει αν αντικατασταθούν πρώτα οι ηλεκτρικοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα