Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, chios είπε

https://www.skroutz.gr/s/30723365/Brass-Form-45601256-Θερμοστατικό-Κιτ-Ηλιακού-Θερμοσίφωνα.html

ένα από τα πιο προχωρημένα είναι αυτό το κιτ που κάνει τη δουλειά μόνο του και σε δίνει νερό ανάλογα από πια πηγή έχει.

Αυτό ΔΕΝ δίνει θερμοκρασία νερού ηλιακού αλλά θερμοκρασία του νερού που βρίσκεται μέσα στη μικτική διάταξη. Δηλαδή είναι ένα κλασσικό θερμοστατικό/μικτικό που απλά έχει σαν πρόσθετο, σε σχέση με τα περισσότερα, ένδειξη θερμοκρασίας.

Θα δώσει θερμοκρασία νερού ηλιακού ΜΟΝΟ αφού ανοίξουμε την βρύση, τρέξει το νερό αρκετά και φτάσει στο σημείο εκείνο το νερό που βρίσκεται στον ηλιακό. Ανάλογα με την απόσταση/ορόφους αυτό μπορεί να πάρει από λίγα μέχρι αρκετά δευτερόλεπτα για να έχουμε ένδειξη της θερμοκρασίας του νερού που θα μας έρθει από την ταράτσα.

Και μία ακόμα επισήμανση. Αρκετές από αυτές τις "αυτόματες" διατάξεις μίξης έχουν τα θεματάκια τους, που παρουσιάζονται μετά από (όχι πολλά αρκετές φορές) χρόνια.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 4/3/2023 στις 3:24 ΜΜ, Evaggelos1 είπε

Χτες αδειασα ολο το νερο, σταματησε η μυρωδια αλλα μολις αρχισε να ζεσταινεται, ξανα μανα η μυρωδια! 

Στις 4/3/2023 στις 6:00 ΜΜ, apostolossmi είπε

Ζεστάθηκε με ήλιο ή με αντίσταση; το έχεις ανοίξει ποτέ να το καθαρίσεις; 

Αν εννοείς του βιολαρη τον έχω 3 μήνες χωρίς να έχω θέμα 

Μπορεί και ΜΑΛΤΕΖΟΣ..

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dimigar είπε

Μπορεί και ΜΑΛΤΕΖΟΣ..

Επικοινωνησα με το σερβις, μου συστησαν να δοκιμασω να αφαιρεσω για λιγο διαστημα το ανοδιο, πραγμα που επραξα και εκτοτε μυρωδια τερμα! Θα το αφησω ετσι για λιγες ημερες να σιγουρευτω και στην συνεχεια θα βαλω εξωτερικο οπως μου συστησαν. Ευχαριστω ολους τους φιλους για τις απαντησεις.

Αν επανελθει το προβλημα θα αναφερω ονομαστικα την μαρκα.

Δημοσ.

^ Τί σάπιο ανόδιο βάζουν που μυρίζει έτσι;

Δεν μου έχει τύχει τέτοιο πρόβλημα σε όσους θερμοσίφωνες είχα και σε όσα ανόδια έχω αλλάξει. 😕

• Like 3
Δημοσ.

για την εταιρία helional τι άποψη έχετε? έχουν οι γονείς μου 15 χρόνια ηλιακό helional και αν είναι δυνατόν δεν έχουν κάνει ποτέ συντήρηση. δουλεύει άψογα ακόμα...

είδα αυτούς τους δύο. ποια η διαφορά τους? 

https://www.skroutz.gr/s/3205178/Helional-HMS-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-150-λίτρων-Glass-Διπλής-Ενέργειας-με-2-4τ-μ-Συλλέκτη.html

https://www.skroutz.gr/s/5030811/Helional-AC-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-150-λίτρων-Glass-Διπλής-Ενέργειας-με-2-4τ-μ-Συλλέκτη.html

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

για την εταιρία helional τι άποψη έχετε? έχουν οι γονείς μου 15 χρόνια ηλιακό helional και αν είναι δυνατόν δεν έχουν κάνει ποτέ συντήρηση. δουλεύει άψογα ακόμα...

είδα αυτούς τους δύο. ποια η διαφορά τους? 

https://www.skroutz.gr/s/3205178/Helional-HMS-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-150-λίτρων-Glass-Διπλής-Ενέργειας-με-2-4τ-μ-Συλλέκτη.html

https://www.skroutz.gr/s/5030811/Helional-AC-Ηλιακός-Θερμοσίφωνας-150-λίτρων-Glass-Διπλής-Ενέργειας-με-2-4τ-μ-Συλλέκτη.html

Helional HFPS  2.4 τ.μ με 150 lt καζάνι. Τον έχω ένα χρόνο μέχρι στιγμής ευχαριστημένος. Δεν χρειάζεται να πας στον top που είναι ο HFPS και ο αμέσως προηγούμενος καλός είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cater είπε

Helional HFPS  2.4 τ.μ με 150 lt καζάνι. Τον έχω ένα χρόνο μέχρι στιγμής ευχαριστημένος. Δεν χρειάζεται να πας στον top που είναι ο HFPS και ο αμέσως προηγούμενος καλός είναι. 

σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ποια είναι η διαφορά τους γνωρίζεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ποια είναι η διαφορά τους γνωρίζεις?

Κάπου στο 7% παραπάνω απόδοση ο HFPS. Αν δηλαδή δεν στον βλέπει ο ήλιος όλη τη μέρα λόγω σημείου. Εγώ γι'αυτό τον επέλεξα γιατί χάνω κάνα δυο πρωινές ώρες. Φυσικά διαφέρει και η τιμή τους κάνα 150-200€ που για κάποιους παίζει ρόλο. 

Επεξ/σία από cater
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως μη συγκρίνεται μηχανήματα 15ετιας πριν , με τα τωρινά. Ακόμα και της ίδιας μάρκας να είναι. Εχουν σκαρτεψει τις πρώτες ύλες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν τα ίδια χρονια.

Π.χ, έχω βγάλει έλκο 80 λίτρα σχεδόν 40ετιας, και όχι επειδή τρύπησε, αλλά λόγο ανακαίνισης. Τα καινούργια είμαστε ευχαριστημένοι να κλείσουν 10ετια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, troi.g είπε

Πάντως μη συγκρίνεται μηχανήματα 15ετιας πριν , με τα τωρινά. Ακόμα και της ίδιας μάρκας να είναι. Εχουν σκαρτεψει τις πρώτες ύλες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν τα ίδια χρονια.

Π.χ, έχω βγάλει έλκο 80 λίτρα σχεδόν 40ετιας, και όχι επειδή τρύπησε, αλλά λόγο ανακαίνισης. Τα καινούργια είμαστε ευχαριστημένοι να κλείσουν 10ετια.

Ξερω πολυ κοσμο με ηλιακους που δεν εχουν κανει ποτε συντηρηση 20ετιας. Με σημερινους αμφιβαλλω.

• Like 3
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ξερω πολυ κοσμο με ηλιακους που δεν εχουν κανει ποτε συντηρηση 20ετιας. Με σημερινους αμφιβαλλω.

Έτσι ακριβώς. Κάθε πέρσι και καλύτερα.

Δημοσ.

Λοιπόν, μη ταλαιπωρηστε άλλο. Σας βρήκα την τέλεια μάρκα, ώστε να μην ξανασχοληθειτε για το υπόλοιπο του βίου σας,  για θερμοσίφωνο. Ούτε σέρβις, ούτε ανοδια, τέλος σε όλα .Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε το εργοστάσιο, και να παραγγείλετε ηλιακό.

Χαχαχα...

Ούτε θυμάμαι που το είχα βρει, και βλακεία που δεν έκανα κοντινό στο ταμπελακι για ηλικία.IMG_20180502_134922.jpg.fb052e0cfc07b0a2e8d97cbc092d8f9b.jpg

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, troi.g είπε

Όλοι αυτό λένε αλλά γιατί;

Τί φταίει; Τα υλικά που παραγγέλνουν οι κατασκευαστές; Πχ ένας κατασκευαστής παραγγέλνει φύλλα ανοξείδωτα για να φτιάξει το καλούπι του μποιλερ και τα φύλλα αυτά είναι κακής ποιότητας κράμα inox που εμπεριέχει και άλλες φτηνοπροσμιξεις;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, sonikk είπε

Όλοι αυτό λένε αλλά γιατί;

Τί φταίει; Τα υλικά που παραγγέλνουν οι κατασκευαστές; Πχ ένας κατασκευαστής παραγγέλνει φύλλα ανοξείδωτα για να φτιάξει το καλούπι του μποιλερ και τα φύλλα αυτά είναι κακής ποιότητας κράμα inox που εμπεριέχει και άλλες φτηνοπροσμιξεις;

Όπως τα λες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, troi.g είπε

Όπως τα λες.

Αυτοί που τα πουλάνε όμως είτε κατασκευαστές είτε μεταπωλητές ξέρουν τι πουλάνε.Γιατι αυτοί ευθύνονται όταν αγοράζουν φτηνά υλικά.Ξερουν τι αγοράζουν για την κατασκευή τους.

Ότι πληρώνεις παίρνεις.

Υπάρχει βέβαια και ο άνθρακας που τον πληρώνεις χρυσό και νομίζεις ότι πήρες καλό μηχάνημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...