Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

πολλά τα ευρώ και 120αρης Αλλά δικά σου ειναι και ότι θέλεις τα κάνεις  :)  Τον έχεις 12 χρόνια περίπου  να τα εκατοστΙσει απροβλημάτιστα Έχω τρεις glass 160 L από το 2010 κόστος από 570 - 650 οι διπλής και  800 ο τριπλής  και λειτουργούν μια χαρά μέχρι τώρα

φίλε μου τότε που τον πήρα μάλλον τόσο είχε τι να πω και εγώ δεν θυμάμαι
δεν είχα καμία ανάμειξη στην αγορά του, ούτε στην επιλογή του :)

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καθως περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα μπας και πάρουμε την επιδότηση, καμιά πρόταση για ηλιακό για έως 2 άτομα? Ο 120άρης φτάνει να υποθέσω. Για διπλής η τριπλής δεν ξέρω ακόμα αλλά αν έχω καταλάβει καλά ο ηλεκτρικός που έχει τώρα το σπίτι είναι τριπλής.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Καθως περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα μπας και πάρουμε την επιδότηση, καμιά πρόταση για ηλιακό για έως 2 άτομα? Ο 120άρης φτάνει να υποθέσω. Για διπλής η τριπλής δεν ξέρω ακόμα αλλά αν έχω καταλάβει καλά ο ηλεκτρικός που έχει τώρα το σπίτι είναι τριπλής.

120αρη τον θεωρώ μικρό,  καθαρά λίτρα είναι πολύ λιγότερα καλύτερα 160, όσο για το τελευταίο ηλεκτρικός και τριπλής να είναι λίγο δύσκολο, εκτός και αν μιλάς για μποιλερ λεβητοστασίου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, chios said:

120αρη τον θεωρώ μικρό,  καθαρά λίτρα είναι πολύ λιγότερα καλύτερα 160, όσο για το τελευταίο ηλεκτρικός και τριπλής να είναι λίγο δύσκολο, εκτός και αν μιλάς για μποιλερ λεβητοστασίου.

Ωραία προτιμώ και εγώ 160άρη γιατί η αλήθεια είναι ότι κάθομαι ώρες στο ντους, απλά ήθελα την επιβεβαίωση απο κάποιον :D Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, μου έχουν πει ότι όταν ανάβει το καλοριφέρ ζεστένει και το νερό. Δεν το έχω επιβεβαιώσει εγώ γιατί το νοικίαζουμε 20 χρόνια το σπίτι. Μόνο μια φώτο έχω και νομίζω τον έχουν αλλάξει και από τότε γιατί τα έφτυσε. Στο πατρικό μου πάντως έχουμε έναν Μαλτέζο γύρω στα 30 χρόνια και δουλεύει ακόμα χωρίς πρόβλημα. Οπότε θέλω να πάρω κάτι να μην χαλάσει πολύ γρήγορα.

Spoiler

thermosifonas.jpg

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα,

θα την κάνω την ερώτηση κι ας φανεί χαζή.

Μπορεί κάποιος να βάλει ηλιακό και να κρατήσει και τον ηλεκτρικό του θερμοσίφωνα; Να μην συνδέσει δηλ τον ηλιακό με το ρεύμα. Γιατί ένας ηλεκτρικός πχ 80 λίτρων σε μέρες συννεφιάς θα κάψει λιγότερο ρεύμα για να ζεσταθεί από έναν ηλιακό 120 λίτρων.  

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, luminosa είπε

Καλημέρα,

Μπορεί κάποιος να βάλει ηλιακό και να κρατήσει και τον ηλεκτρικό του θερμοσίφωνα; Να μην συνδέσει δηλ τον ηλιακό με το ρεύμα. Γιατί ένας ηλεκτρικός πχ 80 λίτρων σε μέρες συννεφιάς θα κάψει λιγότερο ρεύμα για να ζεσταθεί από έναν ηλιακό 120 λίτρων.  

Ναι μπορεί να γίνει, με μια τρίοδη.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Μια βάνα με δυο εισόδους και μια έξοδο. Μπορώ να επιλέξω την είσοδο.

Σας ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, luminosa είπε

Καλημέρα,

Ναι και είναι κάτι που το συστήνουμε αλλά χρειάζεται να ξέρεις κάθε στιγμή ακριβώς τις θερμοκρασίες για να ανάβεις τον ηλεκτρικό όποτε χρειάζεται 

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ναι και είναι κάτι που το συστήνουμε αλλά χρειάζεται να ξέρεις κάθε στιγμή ακριβώς τις θερμοκρασίες για να ανάβεις τον ηλεκτρικό όποτε χρειάζεται 

Μου φαίνονται όλα αυτά λίγο πυρηνική φυσική 😅, πάντως σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, luminosa είπε

Μου φαίνονται όλα αυτά λίγο πυρηνική φυσική 😅, πάντως σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Σιγά την πυρηνική φυσική: ανοίγεις το ζεστό. Φέρνει ζεστό; Όχι -> Βάζεις τον θερμοσίφωνα.
Ναι-> Δεν βάζεις θερμοσίφωνα!

Ε τώρα αν θες να έχεις έτοιμο νερό να το βρεις έτοιμο για χρήση, εκεί πας σε λίγο πιο προχωρημένα πραγματάκια, αλλά όχι και πυρηνική φυσική το 2023!!!

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, mechpanos είπε

Σιγά την πυρηνική φυσική: ανοίγεις το ζεστό. Φέρνει ζεστό; Όχι -> Βάζεις τον θερμοσίφωνα.
Ναι-> Δεν βάζεις θερμοσίφωνα!

Ε τώρα αν θες να έχεις έτοιμο νερό να το βρεις έτοιμο για χρήση, εκεί πας σε λίγο πιο προχωρημένα πραγματάκια, αλλά όχι και πυρηνική φυσική το 2023!!!

Καλημέρα και από εμένα. Λίγη περισσότερη πληροφορία για αυτά τα "λίγο πιο προχωρημένα πραγματάκια" αν γίνεται. Τις θερμοκρασίες από πού τις βλέπουμε, γιατί να πηγαίνω ταράτσα κάθε λίγο είναι αδύνατο. Η τρίοδη θα είναι μέσα στο σπίτι ή έξω στον ηλιακό?

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, DJ ChrisAgg είπε

Καλημέρα και από εμένα. Λίγη περισσότερη πληροφορία για αυτά τα "λίγο πιο προχωρημένα πραγματάκια" αν γίνεται. Τις θερμοκρασίες από πού τις βλέπουμε, γιατί να πηγαίνω ταράτσα κάθε λίγο είναι αδύνατο. Η τρίοδη θα είναι μέσα στο σπίτι ή έξω στον ηλιακό?

Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά στο παρελθόν. Σε γενικές γραμμές (για να μην επαναλαμβάνουμε το κατεβατό από την αρχή) τη θερμοκρασία τη βλέπουμε είτε σε κάποιο θερμόμετρο που θα μπει μέσα στο σπίτι είτε μέσω app στο κινητό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μπει αισθητήριο θερμοκρασίας στον ηλιακό και να κατέβει ένα καλώδιο στο σπίτι.

Η τρίοδη συνήθως μπαίνει μέσα στο σπίτι, κάπου κοντά στο υπάρχοντα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DJ ChrisAgg είπε

https://www.skroutz.gr/s/30723365/Brass-Form-45601256-Θερμοστατικό-Κιτ-Ηλιακού-Θερμοσίφωνα.html

ένα από τα πιο προχωρημένα είναι αυτό το κιτ που κάνει τη δουλειά μόνο του και σε δίνει νερό ανάλογα από πια πηγή έχει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...