ford22 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Ωραία για αρχή δεν θα βάλω δοχείο διαστολής, έτσι κι αλλιώς με το που πιάνουν οι μεγάλες ηλιοφάνειας σκεπάζω αρκετά τους συλλέκτες. Έχω βάλει και θερμόμετρο να βλέπω θερμοκρασία νερού. Θα βάλω την 8 bar ασφάλεια αλλά αν είναι να ανεβάσει πιέσεις το καζάνι η η εγκατάσταση (όπως λέει ο φίλος Που πάνω) να μην βάλω αντεπιστροφής μιας και δεν θα βάλω το δοχείο.
hp8 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, ford22 είπε Θα βάλω την 8 bar ασφάλεια αν βάλεις αυτού του τύπουέχει μια απλή ανεπίστροφη ενσωματωμένη αν βάλεις αυτού του τύπου θα πρέπει να βάλεις ανεπίστροφη 2 1
Kozanitis1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, ford22 είπε Ωραία για αρχή δεν θα βάλω δοχείο διαστολής, έτσι κι αλλιώς με το που πιάνουν οι μεγάλες ηλιοφάνειας σκεπάζω αρκετά τους συλλέκτες. Έχω βάλει και θερμόμετρο να βλέπω θερμοκρασία νερού. Θα βάλω την 8 bar ασφάλεια αλλά αν είναι να ανεβάσει πιέσεις το καζάνι η η εγκατάσταση (όπως λέει ο φίλος Που πάνω) να μην βάλω αντεπιστροφής μιας και δεν θα βάλω το δοχείο. εννοείται πως θα βάλεις αντεπιστροφη.., αν κοπεί το νερό, αδειάσει λίγο ο ηλιακός μια μέρα με ζέστη και γίνει ατμοποιηση, μετά θα μας λες τρύπησε το καζάνι πάμε για άλλα.. μην παίζουμε με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.. Ανεπιστροφη να μην βάλεις, μόνο πες σε κάνα boiler που το έχεις στο υπόγειο ή στο λεβητοστάσιο, όπου δεν είναι το υψηλότερο σημείο.. 1
luminosa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε εννοείται πως θα βάλεις αντεπιστροφη.., αν κοπεί το νερό, αδειάσει λίγο ο ηλιακός μια μέρα με ζέστη και γίνει ατμοποιηση, μετά θα μας λες τρύπησε το καζάνι πάμε για άλλα.. μην παίζουμε με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.. Ανεπιστροφη να μην βάλεις, μόνο πες σε κάνα boiler που το έχεις στο υπόγειο ή στο λεβητοστάσιο, όπου δεν είναι το υψηλότερο σημείο.. Καλημέρα, αυτό που γράφετε μπορεί δηλαδή να συμβεί μόνο με μία φορά; τι κάνουμε σε περιπτώσεις που κόβεται το νερό;
apostolossmi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, luminosa είπε Καλημέρα, αυτό που γράφετε μπορεί δηλαδή να συμβεί μόνο με μία φορά; τι κάνουμε σε περιπτώσεις που κόβεται το νερό; αντεπιστροφο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Λένε ότι τα καινούργια ρολόγια νερού που περνάει η ΕΥΔΑΠ έχουν αντεπιστροφο γι αυτό το λόγο όταν κόβεται το νερό να μην επιστρέφουν νερά στο δίκτυο. Η πρώτη βαλβίδα ασφαλείας οιυ δείχνει ο φίλος πιο πάνω είναι ότι πιο ψεύτικο κυκλοφορεί, όσες έχω λύσει το αντεπιστροφο μέσα είναι σπασμένο. 2
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 27 λεπτά πριν, luminosa είπε Καλημέρα, αυτό που γράφετε μπορεί δηλαδή να συμβεί μόνο με μία φορά; τι κάνουμε σε περιπτώσεις που κόβεται το νερό; σε περίπτωση που κοπεί το νερό, αν υπάρχει αντεπίστροφη και λειτουργεί σωστά, δεν θα αδειάσει το καζάνι, οπότε δεν έχουμε θέμα.. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, luminosa είπε Καλημέρα, αυτό που γράφετε μπορεί δηλαδή να συμβεί μόνο με μία φορά; τι κάνουμε σε περιπτώσεις που κόβεται το νερό; Μειωνεται η πιεση και απο το κρυο σου βγαζει ζεστο! Μολις αντιληφθεις οτι εχει μειωθει η πιεση απλα δεν κανεις χρηση και σε συνδυασμο που θα εχεις φροντισει οι θερμορμοκρασιες του ηλιακου να ειναι νορμαλ δεν εχεις κανενα θεμα! Απο κει και περα μια καλη αντεπιστροφη και βαλβιδα την χρειαζεται ο ηλιακος! Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2023 από PLACEBO_89 1
dimitris_st13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, apostolossmi είπε Η πρώτη βαλβίδα ασφαλείας οιυ δείχνει ο φίλος πιο πάνω είναι ότι πιο ψεύτικο κυκλοφορεί, όσες έχω λύσει το αντεπιστροφο μέσα είναι σπασμένο. Το αυτό. +1 από μένα.
Maurikycli Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Στις 9/3/2023 στις 1:07 ΜΜ, Kozanitis1 είπε Να βάλεις αντεπίστροφη που είναι σαν βαρελάκι με ορειχάλκινο πείρο (επώνυμη εννοείται πχ CIM) Θα βάλεις ένα ορειχάλκινο ΤΑΦ και θα βάλεις βαλβίδα ασφαλείας βαρέως τύπου (ξεχωριστή από την αντεπίστροφη) έως 8bar, ΟΧΙ παραπάνω. 6 bar αν βάλεις καλύτερο θα είναι, αλλά θα πρέπει να μπει δοχείο διαστολής, γιατί αλλιώς με το που ζεσταθεί το νερό θα αρχίσει να τρέχει και θα χάνεις συνεχώς ζεστό νερό.. watts είναι από τις καλύτερες μάρκες ενδεικτικές φωτογραφίες σε spoiler Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Με την προβλεπόμενη τοποθέτηση μεταξύ αντεπίστροφου και καζανιού δεν προλαβαίνει να χάσει πολύ ζεστό νερό. Πιο πολύ κρύο χάνει.
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Με την προβλεπόμενη τοποθέτηση μεταξύ αντεπίστροφου και καζανιού δεν προλαβαίνει να χάσει πολύ ζεστό νερό. Πιο πολύ κρύο χάνει. Πιθανόν, αλλά κατά την εκτόνωση το ζεστό νερό πιέζει τη βαλβίδα να στάξει λίγο, οπότε ελάχιστο πάλι χάνεις..
πάνοσ2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Νομίζω αντεπίστροφο χρειάζεται κάθε συσκευή, διότι αν κοπεί η ύδρευση στον αγωγό της ΕΥΔΑΠ μπορεί να μειωθεί η πίεση. Και να έχουμε ροή νερού από την συσκευή προς τον αγωγό.
troi.g Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Νομίζω αντεπίστροφο χρειάζεται κάθε συσκευή, διότι αν κοπεί η ύδρευση στον αγωγό της ΕΥΔΑΠ μπορεί να μειωθεί η πίεση. Και να έχουμε ροή νερού από την συσκευή προς τον αγωγό. Μόνο ο θερμοσίφωνας χρειάζεται, γιατί πρακτικά εάν κοπεί το νερό , τότε δε θα υπάρχει πίεση. Στην ουσία υποτίθεται ότι έχουν αντεπιστροφο τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ.
cater Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Να αναφέρω και εγω την εμπειρία μου μετά από σχεδόν 1 χρόνο χρήσης ηλιακού. Μόνιμα σκεπασμένος ο μίσος συλλέκτης λόγω του σημείου τοποθέτησης το χειμώνα υπήρχαν μέρες , λίγες βέβαια, που κάλυπτε τις ανάγκες σε ζεστό νερό, τις υπόλοιπες γύριζα τη Βάνα στο θερμοσίφωνα μποιλερ οπότε άπειρο ζεστό νερό από τη θέρμανση. Ρεύμα στον ηλιακό δεν έχω καν συνδέσει, στο μποιλερ δεν έχει ανάψει ποτέ η αντισταση. Τώρα πλέον απομονώθηκε το μποιλερ της θέρμανσης αφού ο ηλιακός άρχισε να δίνει 40+ (48 σήμερα με ηλιοφάνεια Θεσσαλονίκη) οπότε παίζει μπάλα μόνος του. Αυτα τα λίγα και νομίζω ότι είναι μια αρκετά καλή επένδυση αν έχεις βέβαια την οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσεις/εγκαταστήσεις. 2
LuNaTiC Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 κάτοχος και εγώ πλέον ενός ηλιακού SONNE 120Λίτρα με χάλκινο boiler και χάλκινους? συλλέκτες... η όλη φάση στοίχισε κοντά στα 1200 ευρώ Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για την μάρκα και την επιλογή του χαλκού γιατί διάβασα μερικά πράγματα εδώ μέσα και προβληματίστηκα Ευχαριστώ εκ τον προτέρων Με αφορμή ένα μύνημα που δέχτηκα έπειτα απο τόσα χρόνια για τον ηλιακό... εαν εχει σημασια πλεον ...να πω οτι είμαι φουλ ευχαριστημένος... δεν μου επαθε ποτε κάτι...ούτε τον ακούμπησα απο τότε που τον έβαλα... τον έχω μέχρι και τώρα που μιλάμε. 3 1
hp8 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, LuNaTiC είπε κάτοχος και εγώ πλέον ενός ηλιακού 120Λίτρα με χάλκινο boiler η όλη φάση στοίχισε κοντά στα 1200 ευρώ Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για την μάρκα και την επιλογή του χαλκού γιατί διάβασα μερικά πράγματα εδώ μέσα και προβληματίστηκα πολλά τα ευρώ και 120αρης Αλλά δικά σου ειναι και ότι θέλεις τα κάνεις Τον έχεις 12 χρόνια περίπου να τα εκατοστΙσει απροβλημάτιστα Έχω τρεις glass 160 L από το 2010 κόστος από 570 - 650 οι διπλής και 800 ο τριπλής και λειτουργούν μια χαρά μέχρι τώρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα