sonikk Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 On 07/03/2023 at 15:52, Evaggelos1 said: Στο ανοδιο κατεληξα κι εγω. Περιμενω (παρακαλαω το σωστο) υδραυλικο να ερθει να το αλλαξει κι αν χρειαστει και γινεται, να το αφαιρεσει. Μετά από τόσα service στον ηλιακό μου αυτό με την μυρωδιά που να προέρχεται από το ανοδιο πρώτη φορά το ακούω. Έχει ξανατυχει σε άλλον εδώ μέσα; Πες μας τα αποτελέσματα αν θέλεις μετά την αλλαγή του. Εγώ πιο πιθανό θεωρώ να έχει τρυπήσει ο μανδύας από αστοχία υλικού και η μυρωδια να προέρχεται από καμιά μόνωση που έρχεται σε επαφή με το νερό σε κάποιο σημείο μικρό που υπάρχει μικρό άνοιγμα παρά από το ανοδιο.Υποθεση κάνω. Επίσης εφόσον έχεις εγγύηση γιατί πληρώνεις υδραυλικούς εξωτερικούς και δεν καλεις την αντιπροσωπεία; Αν και για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να γίνεται από τεχνικούς απο την ίδια αντιπροσωπεία. 1
acomaedo Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 On 07/03/2023 at 17:56, qwertyuiop2 said: Η ταράτσα της εν λόγω πολυκατοικίας είναι τουλάχιστον 150-160 τετραγωνικά. Μια χαρά θα χωρέσουν όλοι οι ηλιακοί. Τώρα, οι πρώτοι 2 όροφοι, έχεις δίκιο. Θα πετάνε 4-5-7 λίτρα πριν δουν ζεστό νερό. Αλλά αυτό λύνεται (εν μέρει) και χωρίς κυκλοφορητή, όχι ως προς την αναμονή για την κάθοδο, αλλά ως προς τη σπατάλη: Βάζεις θερμομεικτική βάνα στην ταράτσα και στέλνει εκ προοιμίου το νερό στους 38, αντί να τραβάς "ατόφιο" ηλιακού. Συμφωνώ με το πνεύμα σου. Γι' αυτό και λέω ότι το μόνο επίδομα που δέχομαι ως κάπως παραγωγικό, είναι εκείνο που βοηθάει την εθνική οικονομία (πρωτίστως) και δευτερευόντως εξοικονομεί χρήματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Αντί να δώσουν 130 ευρώ σε 2 εκατομμύρια κόσμου για να πάρει γάλα και ψωμί, ας έδιναν 1300 σε 200.000 (ή 700 σε 400.000), να μειωθεί η εξάρτησή μας από εισαγωγές, να σεβαστούμε λίγο παραπάνω το περιβάλλον, να τονώσουμε την Ελληνική βιοτεχνία και να μείνει και κάνα φράγκο παραπάνω σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη γι' αυτό. 400.000 ηλιακοί θερμοσίφωνες έχετε ιδέα τι θα σήμαιναν; 160 ΧΙΛΙΑΔΕΣ μεγαβατώρες / έτος με τον προηγούμενό μου (πολύ συντηρητικό) υπολογισμό. 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο πλουσιότεροι οι φτωχότεροι Έλληνες. Αυτή είναι αναδιανεμητική πολιτική με ορίζοντα στο μέλλον. Δεν χωράνε. Στα 150 μέτρα βγάλε απόσταση 1.5 μέτρο περιμετρικά από το στηθαίο, βγάλε την απόληξη του κλιμακοστάσιου (10 μέτρα). Με την ελάχιστη συλλεκτική 2 μετρα ανα σύστημα/ διαμέρισμα έχεις σε σειρά το πολύ 6 συστήματα. Θα πεις μια χαρά τα βάζω σε τέσσερις σειρές. Με ύψος 2.30 και λόγω κλίσης η πρώτη σειρά θέλει βάθος περίπου 2 μέτρα. Η δεύτερη για να μην σκιάζεται θέλει απόσταση τουλάχιστον άλλο 1.5 - 2 μετρα. Όποτε όπως καταλαβαίνεις μάλλον δεν σου φτάνει η ταράτσα. Επίσης αν από κάθε διαμέρισμα ανεβάζεις παροχή κρύου για τον κάθε ηλιακό, το πιεστικό της πολυκατοικίας δεν σου φτάνει για ζήτω. Θες dedicated κυκλοφορητη, ειδικά για τους πρώτους ορόφους. Δεν λέω ότι δεν αξίζουν οι ηλιακοί απλά δεν είναι όλα τόσο απλά.
sonikk Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, acomaedo είπε Δεν χωράνε. Στα 150 μέτρα βγάλε απόσταση 1.5 μέτρο περιμετρικά από το στηθαίο, βγάλε την απόληξη του κλιμακοστάσιου (10 μέτρα). Με την ελάχιστη συλλεκτική 2 μετρα ανα σύστημα/ διαμέρισμα έχεις σε σειρά το πολύ 6 συστήματα. Θα πεις μια χαρά τα βάζω σε τέσσερις σειρές. Με ύψος 2.30 και λόγω κλίσης η πρώτη σειρά θέλει βάθος περίπου 2 μέτρα. Η δεύτερη για να μην σκιάζεται θέλει απόσταση τουλάχιστον άλλο 1.5 - 2 μετρα. Όποτε όπως καταλαβαίνεις μάλλον δεν σου φτάνει η ταράτσα. Επίσης αν από κάθε διαμέρισμα ανεβάζεις παροχή κρύου για τον κάθε ηλιακό, το πιεστικό της πολυκατοικίας δεν σου φτάνει για ζήτω. Θες dedicated κυκλοφορητη, ειδικά για τους πρώτους ορόφους. Δεν λέω ότι δεν αξίζουν οι ηλιακοί απλά δεν είναι όλα τόσο απλά. Η δεύτερη σειρά τοποθέτησης ηλιακών θέλει απόσταση τρία μέτρα αν το μπροστινό σύστημα εχει υψος 2.30.Σωστα λες τουλάχιστον 1.5-2 αλλά το μίνιμουμ είναι τα 3 μέτρα. Αυτά από την δική μου έρευνα μηνών....που μερικοί κοροϊδεύουν... Τα ορίζουν οι κατασκευαστές και μηχανικοί αυτά όχι εγώ. Ψάξτε,διαβάστε,ρωτήστε.. Βλέπω τραγικά λάθη σε πολυκατοικίες.Δεν τηρείται καμιά απόσταση.Καποιοι βάζουν υπερυψωμένες βάσεις.Ελαχιστοι όμως. Τυχεροί όσοι μένουν σε μονοκατοικίες. 1
zaras27 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, sonikk είπε Μετά από τόσα service στον ηλιακό μου αυτό με την μυρωδιά που να προέρχεται από το ανοδιο πρώτη φορά το ακούω. Έχει ξανατυχει σε άλλον εδώ μέσα; Πες μας τα αποτελέσματα αν θέλεις μετά την αλλαγή του. Εγώ πιο πιθανό θεωρώ να έχει τρυπήσει ο μανδύας από αστοχία υλικού και η μυρωδια να προέρχεται από καμιά μόνωση που έρχεται σε επαφή με το νερό σε κάποιο σημείο μικρό που υπάρχει μικρό άνοιγμα παρά από το ανοδιο.Υποθεση κάνω. Επίσης εφόσον έχεις εγγύηση γιατί πληρώνεις υδραυλικούς εξωτερικούς και δεν καλεις την αντιπροσωπεία; Αν και για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να γίνεται από τεχνικούς απο την ίδια αντιπροσωπεία. Κατά τα άλλα το νήμα έχει ξεφύγει.Ειναι εκτός θέματος οι οικολογικες πολιτικές κλπ.Ας ανοίξουν άλλο θέμα οι υποψήφιοι πολιτευόμενοι.... Και γω έχω θεμα αλλά δεν ηταν το ανόδιο. Και ακριβως όπως το ειπες .Μόλις άναβα ζεστό μύριζε . Μάλλον ο μανδυας ειναι μετά από 20 χρόνια
πάνοσ2 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Αν είχε τρυπήσει η λαμαρίνα μεταξύ νερού χρήσης και μανδύα, δεν θα έτρεχε από το ασφαλιστικό του κλειστού κυκλώματος;
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, acomaedo είπε Δεν χωράνε. Στα 150 μέτρα βγάλε απόσταση 1.5 μέτρο περιμετρικά από το στηθαίο, βγάλε την απόληξη του κλιμακοστάσιου (10 μέτρα). Με την ελάχιστη συλλεκτική 2 μετρα ανα σύστημα/ διαμέρισμα έχεις σε σειρά το πολύ 6 συστήματα. Θα πεις μια χαρά τα βάζω σε τέσσερις σειρές. Με ύψος 2.30 και λόγω κλίσης η πρώτη σειρά θέλει βάθος περίπου 2 μέτρα. Η δεύτερη για να μην σκιάζεται θέλει απόσταση τουλάχιστον άλλο 1.5 - 2 μετρα. Όποτε όπως καταλαβαίνεις μάλλον δεν σου φτάνει η ταράτσα. Επίσης αν από κάθε διαμέρισμα ανεβάζεις παροχή κρύου για τον κάθε ηλιακό, το πιεστικό της πολυκατοικίας δεν σου φτάνει για ζήτω. Θες dedicated κυκλοφορητη, ειδικά για τους πρώτους ορόφους. Δεν λέω ότι δεν αξίζουν οι ηλιακοί απλά δεν είναι όλα τόσο απλά. Στην Αθήνα ειδικά, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα πίεσης. Γνωρίζω ότι υπάρχει σε άλλη μεγάλη πόλη (Ηράκλειο Κρήτης), στην οποία οι οικοδομές με 24 διαμερίσματα είναι ελάχιστες, ενδεχομένως κάτω από 100. Αλλά στο Ηράκλειο Κρήτης, αρκεί ένα βαρέλι βαμμένο μαύρο, δε χρειάζονται ηλιακοί. Σοβαρολογώ, από Μάιο ως Οκτώβριο δεν ανάβουμε θερμοσίφωνο όποτε πάμε, γιατί υπάρχει μαύρο ντεπόζιτο στην ταράτσα, το οποίο έχει πάντα μεταξύ 30-40 βαθμών. Θυμάμαι μια φορά ότι ήταν τόσο ζεστό (καύσωνας, σπάνιο φαινόμενο στη Β. Κρήτη), που γυρίζαμε το μείκτη λίγο προς το ζεστό, για να έρθει δροσερότερο νερό από τον... σκιασμένο θερμοσίφωνα. Τι θέλω να πω με αυτό, πέραν του αστείου της υπόθεσης; Σίγουρα θα βρεθεί τρόπος να υπάρχει ακόμα και διαμοιρασμός ηλιακού σε επαρχιακές πόλεις που οι σχέσεις ενδεχομένως είναι συγγενικές, ή πολύ κοντινές μεταξύ ενοίκων. Άμα στον 3ο μένουν 2 ηλικιωμένα πεθερικά, στον 2ο το παντρεμένο τους παιδί και στον 1ο το άγαμο εργενάκι, ας μπει κοινός ηλιακός στο 2ο και τον 3ο. Ακόμα και μετά το βιολογικό τέλος των ενοίκων του 3ου, θα μείνει στα αδέρφια ο διαμοιρασμός. Όσον αφορά την ΑΘήνα και τους χώρους της, τα 24 διαμερίσματα αναγνωρίζω ότι είναι λίγο υπερβολή - ιδεατό σενάριο. Στη δική μου περίπτωση, 2 εξ αυτών είναι ακατοίκητες γκαρσονιέρες ισογείου, άλλα 3 είναι στον 1ο όροφο, κι άλλα 5 σε διάφορους ορόφους έχουν εδώ και χρόνια 1 άτομο μέσα, είτε φοιτητή, είτε χήρο/χήρα ηλικιωμένο. Προφανώς δε θα μπουν 24/24 ηλιακοί. Αλλά υπάρχουν μινιμουμ 6-7 μεγαλύτερα διαμερίσματα (των 80τμ) με 2 ή και παραπάνω ενοίκους, τα οποία βρίσκονται από το 2ο και πάνω. Γι' αυτά ο ηλιακός είναι no brainer και είναι μεγάλο κρίμα-πρόβλημα που επιδοτούμε γάλα, μπανάνες και βενζίνη, αντί γι' αυτό.
troi.g Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Αν είχε τρυπήσει η λαμαρίνα μεταξύ νερού χρήσης και μανδύα, δεν θα έτρεχε από το ασφαλιστικό του κλειστού κυκλώματος; Ακριβώς όπως τα λες.
ford22 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Θέλω να αλλάξω την βαλβίδα ασφαλείας του ηλιακού μου (εχει μια της πλάκας) και να βάλω και μια αντεπιστροφής εάν είναι απαραίτητο γιατί δεν έχει καθόλου..Από τα διάφορα βίντεο που βλέπω όλοι λένε να είναι το πολύ 6 bar γιατί ο υδραυλικός μου επιμένει να βάλει μια 10-12... Εσάς η γνώμη σας πια είναι? Αν ξέρει κανείς κάνα μαγαζί στα νότια προάστια Αθήνας που να έχει να πάω να πάρω λένε ότι οι watts είναι καλές. Σε μερικά που ρώτησα όλοι έχουν τις κλασικές φθηνές του 2ευρου
mindreader Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ενας μηνας, παρεα με τον νεο ηλιακο μου θερμοσιφωνα, για πρωτη φορα στα χρονικα. Να απορεις πως ζουσες πριν!!! Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από mindreader 4
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Ενας μηνας, παρεα με τον νεο ηλιακο μου θερμοσιφωνα, για πρωτη φορα στα χρονικα. Να απορεις πως ζουσες πριν!!! Απλα τις μερες που δεν εχει ηλιο ειναι λιγο ξενερα.
mindreader Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Απλα τις μερες που δεν εχει ηλιο ειναι λιγο ξενερα. Δεν κανω μεγαλη χρηση. Και πανελ ειναι 3αρια, για 160λιτρα. Λοιπον, και με 2 μερες συνεχομενη συννεφια, εγω ειχα ζεστο νερο, απο πολυ ζεστο (την 1η μερα) ως αρκετα ζεστο (την 2η μερα). Επαρκες για μπανιο κλπ. Ε, την 3η μερα, εβγαλε ηλιο! Μια χαρα, τέλεια! 1
Kozanitis1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, ford22 είπε Θέλω να αλλάξω την βαλβίδα ασφαλείας του ηλιακού μου (εχει μια της πλάκας) και να βάλω και μια αντεπιστροφής εάν είναι απαραίτητο γιατί δεν έχει καθόλου..Από τα διάφορα βίντεο που βλέπω όλοι λένε να είναι το πολύ 6 bar γιατί ο υδραυλικός μου επιμένει να βάλει μια 10-12... Εσάς η γνώμη σας πια είναι? Αν ξέρει κανείς κάνα μαγαζί στα νότια προάστια Αθήνας που να έχει να πάω να πάρω λένε ότι οι watts είναι καλές. Σε μερικά που ρώτησα όλοι έχουν τις κλασικές φθηνές του 2ευρου Να βάλεις αντεπίστροφη που είναι σαν βαρελάκι με ορειχάλκινο πείρο (επώνυμη εννοείται πχ CIM) Θα βάλεις ένα ορειχάλκινο ΤΑΦ και θα βάλεις βαλβίδα ασφαλείας βαρέως τύπου (ξεχωριστή από την αντεπίστροφη) έως 8bar, ΟΧΙ παραπάνω. 6 bar αν βάλεις καλύτερο θα είναι, αλλά θα πρέπει να μπει δοχείο διαστολής, γιατί αλλιώς με το που ζεσταθεί το νερό θα αρχίσει να τρέχει και θα χάνεις συνεχώς ζεστό νερό.. watts είναι από τις καλύτερες μάρκες ενδεικτικές φωτογραφίες σε spoiler Spoiler 1 1
ford22 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Είσαι αρχηγός. Αυτά μπαίνουν στην είσοδο του ηλιακού σωστά? Στη σωλήνα με το κρύο νερό δηλαδή. Εσείς γενικά έχετε βάλει δοχείο διαστολής? Είναι λέτε must have?
apostolossmi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 26 λεπτά πριν, ford22 είπε Είσαι αρχηγός. Αυτά μπαίνουν στην είσοδο του ηλιακού σωστά? Στη σωλήνα με το κρύο νερό δηλαδή. Εσείς γενικά έχετε βάλει δοχείο διαστολής? Είναι λέτε must have? Σωστά, εγώ έβαλα απλό αντεπιστροφο και μια solar brass 8 bar την επόμενη μέρα που είχε ανεβάσει θερμοκρασία το καζάνι έσταζε, έβαλα δοχείο διαστολής και δεν ξαναεσταξε. Νομίζω ότι αν βάλεις αντεπιστροφο είναι μονόδρομος το δοχείο διαστολής αλλιώς η πίεση είναι μεγάλη είτε στο καζάνι είτε στην υδραυλική εγκατάσταση
Kozanitis1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, ford22 είπε Είσαι αρχηγός. Αυτά μπαίνουν στην είσοδο του ηλιακού σωστά? Στη σωλήνα με το κρύο νερό δηλαδή. Εσείς γενικά έχετε βάλει δοχείο διαστολής? Είναι λέτε must have? Τα εξαρτήματα που λέμε μπαίνουν στην είσοδο του ΚΡΥΟΥ νερού του θερμοσίφωνα Αντί για ΤΑΦ αν θες πάρε σταυρό και τάπωσε την μια μεριά (δεξιά ή αριστερά) ώστε αν χρειαστεί στο μέλλον δοχείο να μπορείς να βάλεις εύκολα.. Προσωπικά έχω βάλει τα εξής: Σωλήνα κρύου νερού (πλαστική) -> βάνα τρελό ρακόρ 1/2'' (μισής ίντσας) -> ανεπίστροφη βαρέως-> ΤΑΦ (εσύ αν θες βάζεις σταυρό)-> προσθήκη 1/2" χρωμέ -> είσοδος κρύου νερού στον θερμοσίφωνα (ή αν τα δεις από κάτω προς τα πάνω) Εννοείται πως εκεί στο ταφ ή σταυρό, στο πλάι θα βάλεις την βαλβίδα ασφαλείας 8bar Δοχείο καλά είναι να βάλεις, προσωπικά δεν έχω βάλει γιατί ο ηλιακός είναι σε δύσκολο σημείο και δεν μπορώ να ανεβοκατεβαίνω συνέχεια για να ελέγχω πίεση δοχείο κλπ.. Για εμένα μην βάλεις δοχείο για αρχή και βλέπεις πως πάει.., ακόμα δεν έχει τρελές ηλιοφάνειες.. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από Kozanitis1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα