troi.g Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Σαφώς και συμφέρει ο ηλιακός, αρκεί να βγάλει τουλάχιστον 10 χρόνια. Εάν τρυπήσει νωρίτερα δε προλαβαίνεις να κάνεις απόσβεση. 1
chios Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 ακριβός, έναν φυρογένη που είχαμε στο πατρικο έβγαλε πάνω από 25 χρόνια 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, troi.g είπε Σαφώς και συμφέρει ο ηλιακός, αρκεί να βγάλει τουλάχιστον 10 χρόνια. Εάν τρυπήσει νωρίτερα δε προλαβαίνεις να κάνεις απόσβεση. Με τις τρέχουσες διαφορές πάντως, και την τιμή αγοράς, ο δικός μας θα αποσβεστεί σε 3. Δέχομαι βέβαια ότι αυτή η απόσβεση είναι το ιδεατό σενάριο, με ελαφρείς και σχετικά ηλιόλουστους χειμώνες, όπως ο φετεινός. Επίσης, δέχομαι ότι υπολογίζω μία άθλια προτεραία κατάσταση που είχαμε, με έναν ηλιακό 25ετίας να λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά ως ηλεκτρικός ελέω σαπίλας, οπότε είχαμε γιγάντιες απώλειες χωρίς σχεδόν κανένα όφελος από τον ήλιο. Αλλά, έτσι έχει η κατάστασή μου. Έδωσα 630 για ηλιακό, 200 για custom εγκατάσταση η οποία θα μείνει (έβαλα πλάκες, νέα σωλήνωση και μόνωση και νέα σιδεριά στην ταράτσα γιατί του παλιού ήταν διαλυμένα όλα) , και υπολογίζω στον πρώτο χρόνο λειτουργίας να βγουν τουλάχιστον 200-250 ευρώ σε σχέση με πριν. 1
sonikk Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 15 λεπτά πριν, troi.g είπε Σαφώς και συμφέρει ο ηλιακός, αρκεί να βγάλει τουλάχιστον 10 χρόνια. Εάν τρυπήσει νωρίτερα δε προλαβαίνεις να κάνεις απόσβεση. Και φωτοβολταϊκά θα έπρεπε να είχε όλος ο κόσμος γιατί γλιτώνεις πολλά από ρευμα αλλά είναι πανάκριβα! Εγώ το θεωρούσα πάντα σαν δεδομένο αυτό. Όμως με αυτές τις τιμές ένα μέσο νοικοκυριό δεν μπορεί να τα αγοράσει. Είμαστε πολύ πίσω σε αυτά τα θέματα δυστυχώς. 1
Evaggelos1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 200αρης μολις ενος χρονου, γνωστης και ακριβης ελληνικης εταιριας (θεωρητικα) απο τις καλυτερες, εξυπηρετει μονιμη κατοικια με δυο ατομα. Παραγει πραγματικα πολυ ζεστο νερο με ελαχιστο ηλιο οποτε ακομη και τον χειμωνα εχουμε ελαφρα σκεπασμενους τους καθρεφτες ενω το καλοκαιρι τους καλυπτουμε σε επιφανεια 85-90%. Το μεγαλο προβλημα που εχω ειναι οτι το ζεστο νερο μυριζει απαισια σε βαθμο πλεον ανησυχητικο. Στο κρυο νερο οχι. Υδραυλικος που καλεσαμε εξεφρασε την αποψη οτι επειδη ειμαστε μονο δυο με μεγαλο σχετικα καζανι, μενει πολυ καιρο μεσα το νερο και αποκτα αυτη τη μυρωδια. Εχει αποψη κανεις? Εχει τυχει σε αλλον?
chios Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 26 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε 200αρης μολις ενος χρονου, γνωστης και ακριβης ελληνικης εταιριας (θεωρητικα) απο τις καλυτερες, εξυπηρετει μονιμη κατοικια με δυο ατομα. Παραγει πραγματικα πολυ ζεστο νερο με ελαχιστο ηλιο οποτε ακομη και τον χειμωνα εχουμε ελαφρα σκεπασμενους τους καθρεφτες ενω το καλοκαιρι τους καλυπτουμε σε επιφανεια 85-90%. Το μεγαλο προβλημα που εχω ειναι οτι το ζεστο νερο μυριζει απαισια σε βαθμο πλεον ανησυχητικο. Στο κρυο νερο οχι. Υδραυλικος που καλεσαμε εξεφρασε την αποψη οτι επειδη ειμαστε μονο δυο με μεγαλο σχετικα καζανι, μενει πολυ καιρο μεσα το νερο και αποκτα αυτη τη μυρωδια. Εχει αποψη κανεις? Εχει τυχει σε αλλον? Τι μυρωδιά είναι μπορείς να καταλάβεις; κάνε ένα ολικό άδειασμα στο καζάνι και βλέπεις.
sonikk Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε 200αρης μολις ενος χρονου, γνωστης και ακριβης ελληνικης εταιριας (θεωρητικα) απο τις καλυτερες, εξυπηρετει μονιμη κατοικια με δυο ατομα. Παραγει πραγματικα πολυ ζεστο νερο με ελαχιστο ηλιο οποτε ακομη και τον χειμωνα εχουμε ελαφρα σκεπασμενους τους καθρεφτες ενω το καλοκαιρι τους καλυπτουμε σε επιφανεια 85-90%. Το μεγαλο προβλημα που εχω ειναι οτι το ζεστο νερο μυριζει απαισια σε βαθμο πλεον ανησυχητικο. Στο κρυο νερο οχι. Υδραυλικος που καλεσαμε εξεφρασε την αποψη οτι επειδη ειμαστε μονο δυο με μεγαλο σχετικα καζανι, μενει πολυ καιρο μεσα το νερο και αποκτα αυτη τη μυρωδια. Εχει αποψη κανεις? Εχει τυχει σε αλλον? Έχεις ψάξει στους σωλήνες νερού του σπιτιού σου αν έχει σαπίσει κάποιος και σου κάνει υγρασία σε τοίχο και το πρόβλημα να ξεκινάει από εκεί; Δεν δικαιολογείται να μυρίζει το νερό στο καζάνι καινούριου ηλιακού όσο χρονικό διάστημα και αν μείνει.Ακομα και αν ισχύει η μυρωδια δεν θα ήταν τόσο έντονη. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2023 από sonikk
Evaggelos1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 53 λεπτά πριν, sonikk είπε Έχεις ψάξει στους σωλήνες νερού του σπιτιού σου αν έχει σαπίσει κάποιος και σου κάνει υγρασία σε τοίχο και το πρόβλημα να ξεκινάει από εκεί; Δεν δικαιολογείται να μυρίζει το νερό στο καζάνι καινούριου ηλιακού όσο χρονικό διάστημα και αν μείνει.Ακομα και αν ισχύει η μυρωδια δεν θα ήταν τόσο έντονη. Οχι, δεν υπαρχει θεμα σωληνων. Ειναι χαλκου και εξωτερικες. Σκεπτομαι το ανοδιο μηπως το δημιουργει. Θα δοκιμασω να το αδειασω και να ξαναγεμισει και θα δουμε.
troi.g Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Evaggelos1 είπε 200αρης μολις ενος χρονου, γνωστης και ακριβης ελληνικης εταιριας (θεωρητικα) απο τις καλυτερες, εξυπηρετει μονιμη κατοικια με δυο ατομα. Παραγει πραγματικα πολυ ζεστο νερο με ελαχιστο ηλιο οποτε ακομη και τον χειμωνα εχουμε ελαφρα σκεπασμενους τους καθρεφτες ενω το καλοκαιρι τους καλυπτουμε σε επιφανεια 85-90%. Το μεγαλο προβλημα που εχω ειναι οτι το ζεστο νερο μυριζει απαισια σε βαθμο πλεον ανησυχητικο. Στο κρυο νερο οχι. Υδραυλικος που καλεσαμε εξεφρασε την αποψη οτι επειδη ειμαστε μονο δυο με μεγαλο σχετικα καζανι, μενει πολυ καιρο μεσα το νερο και αποκτα αυτη τη μυρωδια. Εχει αποψη κανεις? Εχει τυχει σε αλλον? Το έχω ακούσει με σωλήνα πολυστρωματικης, με χαλκό όχι. Στο κάνει μόνο σε μια μπαταρία; ή σε όλο το σπίτι;
sonikk Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 27 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε Οχι, δεν υπαρχει θεμα σωληνων. Ειναι χαλκου και εξωτερικες. Σκεπτομαι το ανοδιο μηπως το δημιουργει. Θα δοκιμασω να το αδειασω και να ξαναγεμισει και θα δουμε. Εχει εγγυηση.Επικοινωνεις με τα κεντρικα.Αυτος που σου λεει οτι φταει οτι δεν κανετε καταναλωση ποσοτητας νερου σε δουλευει! Υποψιαζομαι κ αυτο που σου ειπε ο troi.Λογω χαμηλοτερου κοστους να σου εβαλε φτηνοσωληνες ο εγκαταστατης.
Evaggelos1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, sonikk είπε Εχει εγγυηση.Επικοινωνεις με τα κεντρικα.Αυτος που σου λεει οτι φταει οτι δεν κανετε καταναλωση ποσοτητας νερου σε δουλευει! Υποψιαζομαι κ αυτο που σου ειπε ο troi.Λογω χαμηλοτερου κοστους να σου εβαλε φτηνοσωληνες ο εγκαταστατης. Υπηρχαν οι σωληνωσεις απο τον προηγουμενο, επισης της ιδιας εταιρειας 22 χρονια απροβληματιστα! Το κανει και στις δυο βρυσες. μπανιο κουζινα. Το ψαχνω μηπως ειναι κατι απλο γιατι η (λογικη) λυση της εγγυησης κλπ κλπ, η εμπειρια μου λεει οτι εμπλεξες! Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2023 από Evaggelos1
apostolossmi Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 31 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε Υπηρχαν οι σωληνωσεις απο τον προηγουμενο, επισης της ιδιας εταιρειας 22 χρονια απροβληματιστα! Το κανει και στις δυο βρυσες. μπανιο κουζινα. Το ψαχνω μηπως ειναι κατι απλο γιατι η (λογικη) λυση της εγγυησης κλπ κλπ, η εμπειρια μου λεει οτι εμπλεξες! ποια εταιρία είναι; το κλειστό κύκλωμα έχει υγρά η τρυπησε και πέρασαν μέσα στο μποιλερ; (θα μου πεις θα έτρεχε το ασφαλιστικό του κλειστού από τη διαφορά πίεσης αλλά μπορεί να είναι ελάχιστη η τρύπα)
chios Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 28 λεπτά πριν, apostolossmi είπε ποια εταιρία είναι; το κλειστό κύκλωμα έχει υγρά η τρυπησε και πέρασαν μέσα στο μποιλερ; (θα μου πεις θα έτρεχε το ασφαλιστικό του κλειστού από τη διαφορά πίεσης αλλά μπορεί να είναι ελάχιστη η τρύπα) Ενός χρόνου ηλιακός είναι πολύ δύσκολο να τρύπησε, μόνο κατασκευαστικό λάθος θα μπορούσε να ήταν. Αν υπάρχει μία πιθανότητα να έχει τρυπήσει ανοίγοντας την τάπα που συμπληρώνεις υγρά θα πρέπει να τρέχει ασταμάτητα νερό. 2
troi.g Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Και να τρυπήσει το κλειστό κύκλωμα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσουν τα υγρά μέσα στο νερό χρήσης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν: α) τρυπήσει το κλειστό κύκλωμα,β) κοπεί το νερό και γ)είναι χαλασμένη η αντεπιστροφη. Τότε θα αναμειχθεί το νερό με τα υγρά. Αν γίνουν όλα αυτά, τότε παίζεις και ένα τζόκερ... Χαχαχα.
sonikk Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Πέτυχα τυχαία ψάχνοντας κάτι άλλο για βάσεις ηλιακού αυτό το site και μου ήρθε μια ιδέα. https://www.ydrothermis.gr/thermosifones/egkatastasi-iliakou-thermosifona/ Μπορείτε μπαίνοντας εκεί να δείτε την δεύτερη φωτό όπου ο ηλιακός έχει δύο καζάνια το ένα πάνω στο αλλο σε ειδική προφανώς βάση. Θα μπορούσα να το κάνω αυτό;Για να γλιτώσω χώρο στην ταράτσα; Και να βάλω μόνο έναν συλλέκτη συνδέοντας και τους άλλους δύο που ήδη εχω;Δηλαδη δύο δοχεία το ένα πάνω στο άλλο και τρεις συλλέκτες συνολικα για τα δύο αυτά μποιλερ. Γίνεται αυτό; Απορίας άξιον εδώ πως δέχονται τέτοια φορτία οι κεραμοσκεπές. Δηλαδή βλέπουμε 2 ηλιακούς και ο δεύτερος πίσω έχει δύο μποιλερ το ένα πάνω στο άλλο.Και μετά λέμε για στατικότητες... Αν και υποψιάζομαι ότι αυτες οι φωτό είναι κλεμμένες από το εξωτερικό.Δεν μου φαίνεται για ελληνική πατέντα. Και η πρώτη φωτό είναι περίεργη.Παλι δύο μποιλερ σε ηλιακούς Το ένα όρθιο και το άλλο από πάνω του οριζόντιο. Τί κόλπα είναι αυτά; Πρώτη φορά τα βλέπω. Γίνεται να κάνω κάτι παρόμοιο; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα