Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

δεν σε παίρνει ο χώρος να βάλεις εναν 300αρι ακόμα σε σειρά; 

Έτσι ενημερωτικά, επειδή αναφέρθηκε εδώ, υπάρχει κάποιο σχέδιο σύνδεσης του ηλιακού για να δουλέψουν με αυτόν τα καλοριφέρ;; 

Νομιζω πως απλα θελει να λύσει το προβλημα του και το βλεπει απλα πχ 500λιτρα == παραπανω νερο διαθεσιμο.

Προσωπικα δε ξερω ποσο καλα θα δουλεψει στη πραξη αλλα αν το κανει θα το μαθουμε.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

δεν σε παίρνει ο χώρος να βάλεις εναν 300αρι ακόμα σε σειρά; 

Έτσι ενημερωτικά, επειδή αναφέρθηκε εδώ, υπάρχει κάποιο σχέδιο σύνδεσης του ηλιακού για να δουλέψουν με αυτόν τα καλοριφέρ;; 

Δεν έχω λέβητα,μποιλερ και σώματα θέρμανσης στο σπίτι.Δεν υπάρχει καλοριφέρ.Το είχα ξαναπεί αλλά δεν πειράζει που ρωτάς.Η θέρμανση γίνεται με θερμοπομπους.

Ότι μπει θα είναι διπλής ενέργειας δηλαδή.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, sonikk είπε

Δεν έχω λέβητα,μποιλερ και σώματα θέρμανσης στο σπίτι.Δεν υπάρχει καλοριφέρ.Το είχα ξαναπεί αλλά δεν πειράζει που ρωτάς.Η θέρμανση γίνεται με θερμοπομπους.

Ότι μπει θα είναι διπλής ενέργειας δηλαδή.

Πιο πολύ σε συμφέρει να αλλάξεις το μέσο θέρμανσης,και να βάλεις σπλιτακια παρά να κάνεις όλη αυτή την εγκατάσταση που λες.

Όοοταν τελειώνει το ζεστό βαλε αντιστάσεις..η ακόμα καλύτερα έναν αυτοματισμό ανάλογα τις ανάγκες σε ζνχ.

Όταν λες ότι η θέρμανση γίνεται με θερμοπομπους, το έχεις ψάξει να δεις τι καταναλώσεις έχεις;;

• Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Καμια φορα οι λυσεις που φαινονται ασυμφορες δουλευουν. Μπορει με το 500ρι να ειναι οκ ειναι τεραστια ποσοτητα νερου.. εδω τις καλες μερες δε τελειωνει με τιποτα 200ρης..

Ναι σιγουρα ''αποθηκευεις'' περισσοτερα λιτρα. Το προβλημα ειναι η τιμη αποκτησης,το βαρος.. και τελος αμα του βγει πιο δυνατος για τις αναγκες τους, θα πρεπει να μπαινει στην διαδικασια σκεπασματος!

Οταν τον αφησουμε να δωσει αυξημενες θερμοκρασιες σε συνδυασμο με τις περιορισμενες απωλειες βγαινει αυτο το αποτελεσμα οτι δεν τελειωνει..!

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostas_22 είπε

Πιο πολύ σε συμφέρει να αλλάξεις το μέσο θέρμανσης,και να βάλεις σπλιτακια παρά να κάνεις όλη αυτή την εγκατάσταση που λες.

Όοοταν τελειώνει το ζεστό βαλε αντιστάσεις..η ακόμα καλύτερα έναν αυτοματισμό ανάλογα τις ανάγκες σε ζνχ.

Όταν λες ότι η θέρμανση γίνεται με θερμοπομπους, το έχεις ψάξει να δεις τι καταναλώσεις έχεις;;

Σπλιτάκια εννοείς τα κλιματιστικά multi split;

Οι καταναλώσεις είναι αυξημένες για αυτό κ η ρύθμιση οφειλών στο ρεύμα αλλά τα βάζω στο νυχτερινό κυρίως και όχι όλα μαζί.Και όσο γίνεται λίγες ώρες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sonikk είπε

Σπλιτάκια εννοείς τα κλιματιστικά multi split;

Οι καταναλώσεις είναι αυξημένες για αυτό κ η ρύθμιση οφειλών στο ρεύμα αλλά τα βάζω στο νυχτερινό κυρίως και όχι όλα μαζί.Και όσο γίνεται λίγες ώρες.

Τα κλιματιστικα εχουν τη χαμηλοτερη καταναλωση.. 

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, luminosa είπε

Καλησπέρα,

ερώτηση:

Ηλιακός 200 λίτρων (glass) με συλλέκτη 2,5 τμ  θα έχει αρκετή απόδοση;

Ευχαριστώ

Από Κρήτη και κάτω ναι, διαφορετικά προτείνω από την εμπειρία μου 4τμ για 200λτ. Εγώ έχω 200λτ/3τμ και το χειμώνα (Νοε-Φεβ) αναγκάζομαι να ανάβω αντίσταση αρκετά συχνά. Το καλοκαίρι θα σκεπάζεις έτσι και αλλιώς. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή (<100 Ευρώ), θα τα κάνεις απόσβεση σε 4-5 χρόνια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sargyrop81 είπε

Από Κρήτη και κάτω ναι, διαφορετικά προτείνω από την εμπειρία μου 4τμ για 200λτ. Εγώ έχω 200λτ/3τμ και το χειμώνα (Νοε-Φεβ) αναγκάζομαι να ανάβω αντίσταση αρκετά συχνά. Το καλοκαίρι θα σκεπάζεις έτσι και αλλιώς. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή (<100 Ευρώ), θα τα κάνεις απόσβεση σε 4-5 χρόνια.

Καλώς, ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Καλημέρα.
Να ρωτήσω, την εγκατάσταση του ηλιακού την αναλαμβάνει υδραυλικός;
Και δεν εννοώ μόνο τα προφανή φυσικά, τις υδραυλικές συνδέσεις κτλ. Μιλάω και για τα ηλεκτρολογικά του αλλά ακόμα σημαντικότερο την τοποθέτηση. Και εξηγώ.
Μένω σε μεζονέτα όπου έχω κεραμοσκεπή. Είχα καταλλήξει σε ποιον ηλιακό θα πάρω από γνωστό κατάστημα της Θεσσαλονίκης οι οποίοι "αυτοδιαφημίζονται" ως "κάθετη" μονάδα, δηλαδή από εκεί, 1) τον αγοράζεις 2) στον εγκαθιστούν 3) και στον συντηρούν. Αλλά σε τηλεφώνημα που τους έκανα προχτές ήταν "κάθετοι".
-"ΑΑαα μόνο σε ταράτσα κάνουμε εγκατάσταση, σε κεραμοσκεπές, όχι"

Και μένω μ@λ@κ@ς. 
Ποιον πρέπει δηλαδή να καλέσω για να τον ανεβάσει (πιθανότατα με σκοινιά καθώς η πρόσβαση στα κεραμίδια είναι μέσω ενός μικρού φεγγίτη), να τρυπήσει κεραμίδια για να στερεώσει την βάση, να μονώσει αυτές τις τρύπες και να κάνει όλες τις συνδέσεις; Θα πρέπει να απασχολήσω τεχνίτες πολλών ειδικοτήτων ή είναι κάτι που αποτελεί ειδίκευση ενός επαγγέλματος;

Αν έχετε και προτάσεις για τέτοιους "μαστόρους" για Ανατολική Θεσσαλονίκη, παρακαλώ DM 

Ευχαριστώ

Δημοσ.
22 ώρες πριν, luminosa είπε

Καλησπέρα,

ερώτηση:

Ηλιακός 200 λίτρων (glass) με συλλέκτη 2,5 τμ  θα έχει αρκετή απόδοση;

Ευχαριστώ

Εχει να κανει με την καταναλωση που κανεις..  Σιγουρα ο 200/2.5 δεν ειναι για πανω απο 2 ατομο για χειμωνα(συννεφια με ηλιο).  Απο την αλλη λογω του μικρου συλλεκτη εχει καλυτερη προστασια/μικροτερη φθορα τους καλοκαιρινους μηνες!

Στις 21/2/2023 στις 2:08 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

.... ενα πραγμα σαν μπαταρια! Φορτιζει απο τον ηλιο και ξεφορτιζει απο τις απωλεεις!!!

Απωλειες ειναι το νερο που τραβας καθε φορα.. Το ποσο κρυο ειναι το νερο του δικτυου που εισερχεται στο μποιλερ.. Ακομα παιζει ρολο και ποτε θα τραβηξεις νερο γιατι αφου σταματησει να τον χτυπα ο ηλιος οσο περνανε οι ωρες αρχιζει να χανει θερμοκρασια  (εξωτερικες θερμοκρασιες/Ποιοτητα μονωσης μποιλερ)

Και ο ηλιος αναλογα την εποχη δεν εχει την ιδια αποδοση!  Οποτε το τι θερμοκρασιες θα σου δινει και ποσα λιτρα θα ειναι παντα ρευστα!!!

Το αλλο κομματι ειναι η μονωση του μποιλερ. Εικονικα απο το βραδυ μεχρι την επομενη μερα το πρωι πρεπει να κατεβει μεχρι 10β. 

2 ώρες πριν, aXer είπε

Καλημέρα.
Να ρωτήσω, την εγκατάσταση του ηλιακού την αναλαμβάνει υδραυλικός;
Και δεν εννοώ μόνο τα προφανή φυσικά, τις υδραυλικές συνδέσεις κτλ. Μιλάω και για τα ηλεκτρολογικά του αλλά ακόμα σημαντικότερο την τοποθέτηση. Και εξηγώ.
Μένω σε μεζονέτα όπου έχω κεραμοσκεπή. Είχα καταλλήξει σε ποιον ηλιακό θα πάρω από γνωστό κατάστημα της Θεσσαλονίκης οι οποίοι "αυτοδιαφημίζονται" ως "κάθετη" μονάδα, δηλαδή από εκεί, 1) τον αγοράζεις 2) στον εγκαθιστούν 3) και στον συντηρούν. Αλλά σε τηλεφώνημα που τους έκανα προχτές ήταν "κάθετοι".
-"ΑΑαα μόνο σε ταράτσα κάνουμε εγκατάσταση, σε κεραμοσκεπές, όχι"

Και μένω μ@λ@κ@ς. 
Ποιον πρέπει δηλαδή να καλέσω για να τον ανεβάσει (πιθανότατα με σκοινιά καθώς η πρόσβαση στα κεραμίδια είναι μέσω ενός μικρού φεγγίτη), να τρυπήσει κεραμίδια για να στερεώσει την βάση, να μονώσει αυτές τις τρύπες και να κάνει όλες τις συνδέσεις; Θα πρέπει να απασχολήσω τεχνίτες πολλών ειδικοτήτων ή είναι κάτι που αποτελεί ειδίκευση ενός επαγγέλματος;

Αν έχετε και προτάσεις για τέτοιους "μαστόρους" για Ανατολική Θεσσαλονίκη, παρακαλώ DM 

Ευχαριστώ

Και θα μεινεις περισσοτερο μ@λ@κ@ς οταν δεν γινει σωστη εγκατασταση "κλιση συλλεκτη" με συνεπεια να μην εχεις αποδοση τον χειμωνα οπως να σου κανουν καμια πατατα στην κεραμοσκεπη και να μπεις σε μελλοντικα εξοδα!!! 

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα που οι συλλέκτες έχουν μαζέψει πάνω όλη αυτή τη λάσπη και τη σκόνη, πως τους καθαρίζουμε;
Ξέπλυμα με νερό βρύσης;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aurumnus είπε

Τώρα που οι συλλέκτες έχουν μαζέψει πάνω όλη αυτή τη λάσπη και τη σκόνη, πως τους καθαρίζουμε;
Ξέπλυμα με νερό βρύσης;

Νερό με το λάστιχο και τρίψιμο με μία μαλακή σκούπα

• Like 2
Δημοσ.

τελικά συμφέρει να βάλω ηλιακό 5 ορόφους πάνω από έμενα?

το χειμώνα τι γίνετε?

σε πόση ώρα ζεσταίνει το νερό με την αντίσταση?

γιατί εγώ άλλαξα τον ηλεκτρικό μετά από βλάβη πριν μερικά χρόνια και έβαλα ένα μικρο 60 λίτρα. δεν κάνει ούτε μισή ώρα να ζεστάνει τους χειμερινούς μήνες. οπότε ο ηλιακός 200 λίτρα πάνω στην ταράτσα, εκτεθειμένο το χειμώνα συμφέρει να καίω ρεύμα? τι αντίσταση έχει ο ηλιακός?

αυτό που σκεφτόμουν τελευταία είναι να βάλω αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου και να έχω ζεστό νερό για ντους κτλπ από αυτό, ή με ταχυθερμοσίφωνα φυσικού αερίου, ...ακόμα δεν έχω καταλήξει.

εγώ μόνος μου ζω προς το παρόν και το καλοκαίρι σπάνια κάνω ντους με ζεστό νερό. (ειδικά ένα κρύο ντους το πρωί τους καλοκαιρινούς μήνες το φχαριστιέμαι)

και στην τελική βγάζεις έναν κουβά στο μπαλκόνι και κανείς ντους με μια κανάτα ή μια μαύρη δεξαμενή στην ταράτσα για να έχεις ζεστό νερό το καλοκαίρι.

απ'οτι κατάλαβα για να πάρει κάποιος την επιδότηση πρέπει να πετάξει τον ηλεκτρικό?

αν τον κρατήσουμε για μποιλερ θα μας κάνουν έλεγχο?

εγώ πχ σύνολο με την επιδότηση υπολογίζω πως θα πληρώσω 1,5 χιλιάρικο μέχρι 2?

δεν νομίζω να συμφέρει.

δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με το κλίμα στον πλανήτη γη.

σορυ γκρετα.

Δημοσ.

Eμάς πάντως βγήκε εκκαθαριστικός πριν λίγες μέρες, και σε σύγκριση με τη χρήση 160 λίτρων χαλασμένου ηλιακού ως ηλεκτρικό περσι, είδαμε φως φέτος με την εγκατάσταση του νέου ηλιακού.

Μιλάμε για 31% εξοικονόμηση. Είναι ασύλληπτο νούμερο, δεδομένου ότι μιλάμε για το ίδιο ακριβώς νοικοκυριό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μας έρθει χρεωστικός εκκαθαριστικός (!!!!!!) από ΔΕΗ, τριψήφιο ποσό (!!!!!!!!).

Πέρσι άναβε κατά μ.ο. 1 ώρα τη μέρα η αντίσταση μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, άρα 120 ώρες. Φέτος, είναι ζήτημα αν άναψε 20 ώρες το ίδιο ακριβώς διάστημα.

Μιλάμε δηλαδή για 400κβ εξοικονόμησης μέχρι στιγμής, δηλαδή πάνω από 120 ευρώ, αν υποθέσουμε ότι κάθε κβ, μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ξεπερνά τα 25-30 λεπτά κόστους.

Κι όλα αυτά, έχοντας υπόψη ότι μιλάμε για τις 120 χειρότερες μέρες του χρόνου από άποψη ηλιοφάνειας και ισχύος ηλίου. Φαντάζομαι ότι Μάρτιο - Απρίλιο - Μάιο που αναγκαζόμασταν να ανάβουμε κανονικά και πάλι περίπου 1 ώρα τη μέρα αντίσταση, τώρα (καιρού επιτρέποντος) θα ξεχάσουμε ότι υπάρχει.

Κοντολογίς, μιλάμε για εξοικονόμηση πάνω από 200-220 ευρώ/ έτος με τις σημερινές τιμές ρεύματος, για 4μελή οικογένεια. Κρίνετε εσείς αν συμφέρει ή όχι ένας ηλιακός.

• Like 3
Δημοσ.

Εννοείτε ότι συμφέρει να έχεις ηλιακό, απλά τζάμπα ΖΝΧ δεν υπάρχει και ο ηλιακός έχει κόστος εγκατάστασης συντήρηση βλάβες κλπ, είμαι υπέρ του ηλιακού από τη δεκαετία 80 πάντα είχαμε ηλιακό στο σπίτι, στις καλές εποχές του πετρελαίου πάντα υπήρχε νερό στο σπίτι. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...