Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, sonikk είπε

Όχι ρε συ πολύ λιγότερα.1900.

Αν άναβα ρεύμα θα έπρεπε να είχα ετοιμάσει θηλιά για κρέμασμα!

Πάντως για να μην ανατρέχω σε προηγούμενες σελίδες πρέπει να ήσουν εσύ ή κάποιος άλλος φίλος που κατάλαβε γιατί το κάνω όλο αυτό το εγχείρημα.

Είπωθηκε κάπου ότι μου την έχει δώσει που δεν βρίσκω ζεστό νερό όταν έρχομαι σπίτι.Αυτο είναι ολο.Καταλαβε ακριβώς τι συμβαίνει.Ή εσύ ή εκείνος.Δεν θυμάμαι ποιος το είπε.

Οικονομικά είμαι δύσκολα αλλά προτιμώ να μην φάω ένα-δυο μήνες και να έχω ζεστό νερό παρά αυτό που ζω.Οταν κάποιος έρχεται κουρασμένος από δουλειά όλη μέρα δικαιούται να έχει μερικά λίτρα ζεστού νερού.

Το να ανάβω συνεχώς ρεύμα το βραδυ για μένα,τον μικρό  κλπ για να υπάρχει ζνχ δεν είναι λύση.

Να φανταστείς όταν ήμουν μικρός είχαμε ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 80 λίτρων για 5 άτομα.Παλι όλο με κρύο έκανα μπάνιο δεν έφτανε ποτέ για όλους και ρεύμα δεν μπορούσα να βάζω συχνά για οικονομικούς λόγους.Στην εφηβεία σκάει αυτός,πλημμύρισε το πατάρι και εγώ στο άκουσμα ότι θα βάλουμε ηλιακό έκανα πάρτι.

Ήταν η μέρα με τη νύχτα μετά η όλη φάση.

Το έχεις πει και μόνος σου ότι σε ενοχλεί που δεν έχεις. Οπότε και εγώ θεώρησα ότι αυτό είναι το κίνητρο. Όμως πρέπει να βασίζεται στη λογική τι θα κανεις αν και δε το καταλαβαίνεις γιατί μάλλον παρασύρεσε. Και εγώ την έχω πατήσει έτσι πολλές φορές.

Πάντως ούτε με 500ρι θα έχεις πάντα ζεστό απλά αν δεν αλλάξει κάτι και πάνε όλα καλά θα έχεις τις περισσότερες μέρες ζεστό νερο. Όσο αφορά το ρεύμα τώρα τόσα άτομα καλύπτονται από τον ηλιακό μόνο χωρίς ρεύμα; 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Thanks 1
Δημοσ.

δυσκολευομαι να καταλαβω πως ειναι δυνατον να εισαι ο μονος που βρισκει κρυο νερο. Και ο προηγουμενος χλιαρο θα το βρισκει. 

Δεν μου απαντησες στο ερωτημα, είστε δυο πολυμελεις οικογενειες με ενα μπανιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/2/2023 στις 12:07 ΠΜ, ΠάρηςΓ είπε

Το έχεις πει και μόνος σου ότι σε ενοχλεί που δεν έχεις. Οπότε και εγώ θεώρησα ότι αυτό είναι το κίνητρο. Όμως πρέπει να βασίζεται στη λογική τι θα κανεις αν και δε το καταλαβαίνεις γιατί μάλλον παρασύρεσε. Και εγώ την έχω πατήσει έτσι πολλές φορές.

Πάντως ούτε με 500ρι θα έχεις πάντα ζεστό απλά αν δεν αλλάξει κάτι και πάνε όλα καλά θα έχεις τις περισσότερες μέρες ζεστό νερο. Όσο αφορά το ρεύμα τώρα τόσα άτομα καλύπτονται από τον ηλιακό μόνο χωρίς ρεύμα; 

Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια πόσα άτομα καλύπτονται γιατί όταν είναι μέρα αναθερμαινεται το νερό από τον ήλιο και προλαβαίνουν μπάνιο περισσότερα .Ομως αλλάζουν τα ωράρια μερικών μελών της οικογένειας και άλλα κάνουν απογευματινές ώρες μετά την δύση του ηλίου ενώ έκαναν μερα.Τρια άτομα κάνουν βράδυ αποκλειστικά.Τα περισσότερα κάνουν μέρα πάντως.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, sonikk είπε

Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια πόσα άτομα καλύπτονται γιατί όταν είναι μέρα αναθερμενεται το νερό από τον ήλιο και προλαβαίνουν μπάνιο περισσότερα .Ομως αλλάζουν τα ωράρια μερικών μελών της οικογένειας και άλλα κάνουν απογευματινές ώρες μετά την δύση του ηλίου ενώ έκαναν μερα.Τρια άτομα κάνουν βράδυ αποκλειστικά.Τα περισσότερα κάνουν μέρα πάντως.

Ποσα ατομα χρησιμοποιουν το ζεστο νερο απο τον ιδιο ηλιακο; Το ιδιο μπανιο χρησιμοποιουν;

Επεξ/σία από tzotzo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, troi.g είπε

Άλλος πρέπει να σου έχει πει , αλλά και μαζί έχουμε μιλήσει.

1900 με τοποθέτηση κομπλέ? Δοχείο και μειωτη, δε σου πρότεινε ο υδραυλικός;

Εγώ βρίσκω τον φθηνότερο στα 1750 αγορά.

Βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης θα μπει συν διπλό ανοδιο μάλλον.Τωρα δεν είμαι σίγουρος για το διπλό ανοδιο γιατί σε μεγάλο μποιλερ ήδη μπαίνει μακρύ μαρκουτσι-ανοδιο.Ειναι σαν  να λέμε διπλό αυτό.

Μειωτη και δοχείο διαστολής για ζνχ όχι δεν προτάθηκε κάτι τέτοιο.

Ξέρω ποιον λες σε αυτή την τιμή.Την 100αρα του γερανού την έβαλες μέσα για να ανεβάσει το θηρίο στην ταράτσα;

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

^ έκανα μια απόπειρα να τον προσανατολισω σε πιο συντηρητική λύση αλλά απετυχα 😕

Κοίτα κάτι κατάφερες γιατί το πήγαινα για τριπλό το σύστημα!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, sonikk είπε

Βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης θα μπει συν διπλό ανοδιο μάλλον.Τωρα δεν είμαι σίγουρος για το διπλό ανοδιο γιατί σε μεγάλο μποιλερ ήδη μπαίνει μακρύ μαρκουτσι-ανοδιο.Ειναι σαν  να λέμε διπλό αυτό.

Μειωτη και δοχείο διαστολής για ζνχ όχι δεν προτάθηκε κάτι τέτοιο.

Ξέρω ποιον λες σε αυτή την τιμή.Την 100αρα του γερανού την έβαλες μέσα για να ανεβάσει το θηρίο στην ταράτσα;

Κοίτα κάτι κατάφερες γιατί το πήγαινα για τριπλό το σύστημα!!

Άρα πώς σου βγαίνει 1900; Έχεις βρει φθηνότερο;

Εγώ πάντως σου προτείνω και μειωτη, και δοχείο.

Επεξ/σία από troi.g
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, troi.g είπε

Άρα πώς σου βγαίνει 1900; Έχεις βρει φθηνότερο;

Ακριβότερα βγαίνει απλά παζαρεψα λίγο τιμές χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.Περιμενω απαντηση δύο ακόμη προσφορων.

Μου έκανε εντύπωση κάτι.

Η διαφορά στην τιμή ενος inox 300 λίτρων από ενός πάλι inox αλλά στα 500 λίτρα είναι στα 400 ευρώ παραπάνω.Περιμενα γύρω στα 700 ευρώ παραπάνω.Αλλα μάλλον δεν πάνε αναλογικά..

Επισης βιοτεχνίες με μικρή παραγωγή πουλάνε ακριβότερα μέχρι και 300 ευρω απ' ότι βιοτεχνίες με μεγάλη παραγωγή,εξαγωγές στο εξωτερικό κλπ.Λογικο βέβαια αυτό.

Επεξ/σία από sonikk
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sonikk είπε

Ακριβότερα βγαίνει απλά παζαρεψα λίγο τιμές χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.Περιμενω απαντηση δύο ακόμη προσφορων.

Μου έκανε εντύπωση κάτι.

Η διαφορά στην τιμή ενος inox 300 λίτρων από ενός πάλι inox αλλά στα 500 λίτρα είναι στα 400 ευρώ παραπάνω.Περιμενα γύρω στα 700 ευρώ παραπάνω.Αλλα μάλλον δεν πάνε αναλογικά..

Επισης βιοτεχνίες με μικρή παραγωγή πουλάνε ακριβότερα μέχρι και 300 ευρω απ' ότι βιοτεχνίες με μεγάλη παραγωγή,εξαγωγές στο εξωτερικό κλπ.Λογικο βέβαια αυτό.

Ποσα ατομα χρησιμοποιουν το ζεστο νερο απο τον ιδιο ηλιακο; Το ιδιο μπανιο χρησιμοποιουν;

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, sonikk είπε

Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια πόσα άτομα καλύπτονται γιατί όταν είναι μέρα αναθερμενεται το νερό από τον ήλιο και προλαβαίνουν μπάνιο περισσότερα .Ομως αλλάζουν τα ωράρια μερικών μελών της οικογένειας και άλλα κάνουν απογευματινές ώρες μετά την δύση του ηλίου ενώ έκαναν μερα.Τρια άτομα κάνουν βράδυ αποκλειστικά.Τα περισσότερα κάνουν μέρα πάντως.

13 ώρες πριν, sonikk είπε

Αν σε πηγαινει ετσι με τον 200αρη τοτε ειναι περαν του δεοντος να σκεφτεσαι πανω απο 300λ! Και ενας ακομα 200αρης θα σε φτανει με την προυποθεση να κανεις ξεχωριστη χρηση που αυτο ειναι το σωστο για ελαχιστες απωλειες και αξιοπιστια! O ενας για κυρια χρηση και στον αλλον ''επικουρικο'' βαζεις ενδειξη θερμοκρασιας και με μια ηλεκτροβανα τραβας! Επισης με την ενδειξη θερμοκρασιας δεν χανεις την μπαλα με τις θερμοκρασιες! Τους καλοκαιρινους μηνες πχ τους λες οταν φτανει 75-80β να τραβανε απο κει!

Αυτο που σου προτεινω ειναι το πιο πρακτικο και συναμα οικονομικο! Δεν χρειαζεται να παρεις inox αν κρατας τις θερμοκρασιες σε μια ισορροπια!  Αφου ειστε πολλα ατομα ο κυριος θα ειναι safe απο την καταναλωση και ο 2ος απο την ενδειξη/αναγνωριση θερμοκρασιας!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν σε πηγαινει ετσι με τον 200αρη τοτε ειναι περαν του δεοντος να σκεφτεσαι πανω απο 300λ! Και ενας ακομα 200αρης θα σε φτανει με την προυποθεση να κανεις ξεχωριστη χρηση που αυτο ειναι το σωστο για ελαχιστες απωλειες και αξιοπιστια! O ενας για κυρια χρηση και στον αλλον ''επικουρικο'' βαζεις ενδειξη θερμοκρασιας και με μια ηλεκτροβανα τραβας! Επισης με την ενδειξη θερμοκρασιας δεν χανεις την μπαλα με τις θερμοκρασιες! Τους καλοκαιρινους μηνες πχ τους λες οταν φτανει 75-80β να τραβανε απο κει!

Αυτο που σου προτεινω ειναι το πιο πρακτικο και συναμα οικονομικο! Δεν χρειαζεται να παρεις inox αν κρατας τις θερμοκρασιες σε μια ισορροπια!  Αφου ειστε πολλα ατομα ο κυριος θα ειναι safe απο την καταναλωση και ο 2ος απο την ενδειξη/αναγνωριση θερμοκρασιας!

Ότι γράφει εδώ πάνω.

Και βάλε ένα 200/4.6 για όλους τους υπόλοιπους και κράτα τον παλιό 200άρη για εσένα και εφεδρικά για όποιον άλλον κατά καιρούς χρειαστεί.

Το πολύ ίσως να έχεις λίγη μανούρα με το να χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις διακόπτες.

Και ξέχνα τα 500αρια καζάνια... γιατί σε λίγους μήνες πάλι εδώ θα είσαι και θα γράφεις «έκανα μαλακία, χτυπάω το κεφάλι μου, ζεστό νερό δεν έχω για να κάνω μπάνιο το βράδυ...»

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/2/2023 στις 11:27 ΠΜ, dionisis1960a είπε

Είναι πάνω απο 10 ετών

Καθε ποτε τον εκανες service?  Θεωρητικα εχεις απο τα πιο αξιοπιστα μηχανηματα!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Ότι γράφει εδώ πάνω.

Και βάλε ένα 200/4.6 για όλους τους υπόλοιπους και κράτα τον παλιό 200άρη για εσένα και εφεδρικά για όποιον άλλον κατά καιρούς χρειαστεί.

Το πολύ ίσως να έχεις λίγη μανούρα με το να χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις διακόπτες.

Και ξέχνα τα 500αρια καζάνια... γιατί σε λίγους μήνες πάλι εδώ θα είσαι και θα γράφεις «έκανα μαλακία, χτυπάω το κεφάλι μου, ζεστό νερό δεν έχω για να κάνω μπάνιο το βράδυ...»

Καμια φορα οι λυσεις που φαινονται ασυμφορες δουλευουν. Μπορει με το 500ρι να ειναι οκ ειναι τεραστια ποσοτητα νερου.. εδω τις καλες μερες δε τελειωνει με τιποτα 200ρης..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/2/2023 στις 1:33 ΠΜ, sonikk είπε

Μου έκανε εντύπωση κάτι.

δεν σε παίρνει ο χώρος να βάλεις εναν 300αρι ακόμα σε σειρά; 

Έτσι ενημερωτικά, επειδή αναφέρθηκε εδώ, υπάρχει κάποιο σχέδιο σύνδεσης του ηλιακού για να δουλέψουν με αυτόν τα καλοριφέρ;; 

Επεξ/σία από apostolossmi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...