sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, hp8 είπε Δεν ξέρω τι κατάλαβες Η σύνδεση ειναι για όλα τα βαλάντια Σαν τα καλάθια του Αδωνι Ανεξάρτητα και οι δυο Σε σειρα Παράλληλα Διαλέγεις και παιρνεις Κατάλαβα ότι το σχέδιο που έφτιαξες ήταν σύνδεση σε σειρά. Παράλληλη σύνδεση πώς θα ήταν; Ανεξάρτητα και οι δυο τί εννοείς; Όλα καταλήγουν σε ένα μπάνιο.Να καταλήγουν όλα εκει δηλαδή και στις αναμονες του ηλιακού να έχω επιλογή με βανα ποιον θα επιλέξω; Όχι αυτό δεν μου κάνει. Εγώ θέλω όσο το δυνατόν παραγωγή περισσότερου ζεστου νερου έτσι ώστε όσοι θέλουν να κάνουν το βράδυ μπάνιο να έχει περισσέψει ζεστό και για αυτούς. Θα ήθελα ταυτόχρονα όταν γίνεται μικρότερη κατανάλωση ζεστού νερου κάποιων περιοδων για οικογενειακούς λόγους πχ κάποια μέλη της οικογένειας να απουσιάζουν εκτός σπιτιού για κάποιες μερες να αποφεύγονται οι υψηλές θερμοκρασίες στα μποιλερ λόγω καταπονήσεων.Αλλα επειδή δεν γίνεται να τα θέλω όλα μαζί το κομμάτι αυτο των θερμοκρασιών λέω να το καταπολεμήσω με σκεπάσματα των συλλεκτών τις περιόδους αυτές.
hp8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Παράλληλη σύνδεση πώς θα ήταν; Στο αρχικό σχεδιο κλείνοντας το διακόπτη Νο 3 έχεις παράλληλη σύνδεση Τα υπόλοιπα με τον υδραυλικό σου 1 ώρα πριν, sonikk είπε Ανεξάρτητα και οι δυο τί εννοείς; ότι ο καθ ηλιακός μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και κλείνω εδώ το θέμα από μέρος μου 1
sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, hp8 είπε Στο αρχικό σχεδιο κλείνοντας το διακόπτη Νο 3 έχεις παράλληλη σύνδεση Τα υπόλοιπα με τον υδραυλικό σου ότι ο καθ ηλιακός μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και κλείνω εδώ το θέμα από μέρος μου Είπα κάτι και εγινε παρεξήγηση;
dionisis1960a Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Έχω ένα ηλιακό ΚΑΛΠΑΚ ΜΑΡΚ 4 και έχει μια μικρή διαρροή του ψυκτικού διαλύματος μέσα από μια λαστιχένια ροδέλα, κάτω από το καζάνι, που έχω στη φωτο. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το ρακόρ αλλά μετά διαπίστωσα ότι στάζει πιο μέσα. Καμιά ιδέα; Σκέφτομαι να βγάλω τη λαστιχένια ροδέλα και πιθανόν να κόψω και λίγο λαμαρίνα να δω τι γίνεται. Δεν είναι παντως διαρροή νερού, γιατί το υγρό είναι ελαφρά κόκκινο και όταν άδειασα το ψυκτικό , σταμάτησε.
troi.g Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, dionisis1960a είπε Έχω ένα ηλιακό ΚΑΛΠΑΚ ΜΑΡΚ 4 και έχει μια μικρή διαρροή του ψυκτικού διαλύματος μέσα από μια λαστιχένια ροδέλα, κάτω από το καζάνι, που έχω στη φωτο. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το ρακόρ αλλά μετά διαπίστωσα ότι στάζει πιο μέσα. Καμιά ιδέα; Σκέφτομαι να βγάλω τη λαστιχένια ροδέλα και πιθανόν να κόψω και λίγο λαμαρίνα να δω τι γίνεται. Δεν είναι παντως διαρροή νερού, γιατί το υγρό είναι ελαφρά κόκκινο και όταν άδειασα το ψυκτικό , σταμάτησε. Αν είναι μέσα από τη λαστιχένια ροδέλα, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Έχει εγγύηση;
tzotzo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 19 ώρες πριν, sonikk είπε Ανεξάρτητα και οι δυο τί εννοείς; Όλα καταλήγουν σε ένα μπάνιο.Να καταλήγουν όλα εκει δηλαδή και στις αναμονες του ηλιακού να έχω επιλογή με βανα ποιον θα επιλέξω; Όχι αυτό δεν μου κάνει. Συγνώμη έχετε ένα μπάνιο για δύο πολυμελής οικογένειες;
apostolossmi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Στις 24/2/2023 στις 11:50 ΜΜ, andreaspA είπε ε ναι... τα μαστορια αποφοιτοι γυμνασιου παντα γελανε. Στην ζημια δεν τους βλεπω να αναλαμβανουν τις ευθύνες τους ομως. Δεν ειναι μονο το βαρος των 500κιλων στην ταρατσα. Ειναι και το θεμα που εδραζεται αυτο. Επανω σε 4 ποδια με πατημα 3χ3 ποντους. Ακομα χειροτερο. Να θυμαστε παντα την ρικομεξ! στη ρικομεξ είχαν κόψει κολόνες απο κάτω Στις 25/2/2023 στις 8:56 ΠΜ, andreaspA είπε Ζητας γνωμες σε ενα δημοσιο forum. Τις παιρνεις λοιπον τις γνώμες. Μπαινω αλλα αναγκαστικα. Οχι κατ επιλογη. Καποιοι απο τους παραπανω μηχανικους που αναφερω, μου εφεραν αντιρρηση να βαλω 300-400λίτρα ενυδρείο, στο πατωμα του σαλονιου μου, σε οικοδομή του 1995, ισογειο σπιτι, και σε θεση στο σαλονι, διπλα ακριβως στο τοιχίο του υπογείου και διπλα σε κολωνα. (γωνια στο σαλονι μου δηλαδή) Ασε τι λεω εγω λοιπον. Αν εχεις τετοιο project στο μυαλο σου, να φερεις εναν πολιτικό μηχανικο, να του δώσεις τον φάκελο της άδειας οικοδομής,και να το υπογράψει οτι μπορεις να το κάνεις. Συγγνώμη αλλά με αυτό το σκεπτικό πρέπει να έχουμε και πλαφόν βάρους στους επισκέπτες μας, 400 κιλά είναι σχεδόν 5 άτομα
andreaspA Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, apostolossmi είπε στη ρικομεξ είχαν κόψει κολόνες απο κάτω Συγγνώμη αλλά με αυτό το σκεπτικό πρέπει να έχουμε και πλαφόν βάρους στους επισκέπτες μας, 400 κιλά είναι σχεδόν 5 άτομα Παιζει ρολο που καθεται αυτο το βαρος. Άλλο 400κιλα σε 8 πατουσες και μια σχετική αποσταση ο ενας απο τον αλλο, αλλο σε 4 ποδια επιπλου, και αλλο σε 4 καρφιά. Αλλο 400 κιλα σε 8 πατουσες και σε 2τμ, και αλλο "πακετα" απο 400κιλα σε 8 πατουσες γιατι εχεις παρτυ. Αλλο να υπαρχουν στριφωνια στο πατωμα, αλλο χωρις στριφωνια. Αλλο με στριφωνια και ανεμοπιεσεις, και αλλο χωρις στριφωνια και ανεμοπιεσεις. Για να βαλεις 5kw ΦΒ στεγη στο σπιτι σου, κανει στατικη μελετη ο μηχανικός. Καποιος λογος θα υπαρχει. Δεν υπαρχει "αυτο το σκεπτικο" Μεταφερω οτι μου ειπε μηχανικοι πριν χρονια για ενυδρείο που ηθελα να βαλω στο σπιτι μου. αλλο παραδειγμα. Χρηματοκιβωτιο 2 τόνους σε εμπορικο κέντρο, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, εγιναν ασφαλιστικά μέτρα απο ιδιοκτήτες μηχανικους, και φυσικα δεν μπηκε επανω στην πλακα του εμπορικου. Σε καθε περιπτωση, ο φιλος που επιθυμει να ξεφυγει τοσο απο την πεπατημενη, πρεπει να φωναξει μηχανικος. Δεν κανουμε οτι θελουμε στα σπιτια και οτι φανταζομαστε. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από andreaspA
sonikk Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Ελπίζω να προλάβω να ξεχρεωσω(με δόσεις θα τον πάρω) τον ηλιακό πριν γίνει σεισμός και με καταπλακώσει ηλιακός και πλάκα μαζί! Γιατί με αυτά που ακούω.....
apostolossmi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, andreaspA είπε Παιζει ρολο που καθεται αυτο το βαρος. Άλλο 400κιλα σε 8 πατουσες και μια σχετική αποσταση ο ενας απο τον αλλο, αλλο σε 4 ποδια επιπλου, και αλλο σε 4 καρφιά. Αλλο 400 κιλα σε 8 πατουσες και σε 2τμ, και αλλο "πακετα" απο 400κιλα σε 8 πατουσες γιατι εχεις παρτυ. Αλλο να υπαρχουν στριφωνια στο πατωμα, αλλο χωρις στριφωνια. Αλλο με στριφωνια και ανεμοπιεσεις, και αλλο χωρις στριφωνια και ανεμοπιεσεις. Για να βαλεις 5kw ΦΒ στεγη στο σπιτι σου, κανει στατικη μελετη ο μηχανικός. Καποιος λογος θα υπαρχει. Δεν υπαρχει "αυτο το σκεπτικο" Μεταφερω οτι μου ειπε μηχανικοι πριν χρονια για ενυδρείο που ηθελα να βαλω στο σπιτι μου. αλλο παραδειγμα. Χρηματοκιβωτιο 2 τόνους σε εμπορικο κέντρο, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, εγιναν ασφαλιστικά μέτρα απο ιδιοκτήτες μηχανικους, και φυσικα δεν μπηκε επανω στην πλακα του εμπορικου. Σε καθε περιπτωση, ο φιλος που επιθυμει να ξεφυγει τοσο απο την πεπατημενη, πρεπει να φωναξει μηχανικος. Δεν κανουμε οτι θελουμε στα σπιτια και οτι φανταζομαστε. εγω πιστεύω ότι ο μηχανικός σου ζήλευε το ενυδρείο.... γι αυτό
troi.g Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, sonikk είπε Ελπίζω να προλάβω να ξεχρεωσω(με δόσεις θα τον πάρω) τον ηλιακό πριν γίνει σεισμός και με καταπλακώσει ηλιακός και πλάκα μαζί! Γιατί με αυτά που ακούω..... Να ρωτησω κατι , για ολο αυτο , εχεις κανει κοστολογιο? Πιστευω οτι κατω απο 2500-3000 ευρω δε νομιζω να σου κοστισει.Αν βαλεις τοσο ακριβο μηχανημα , σιγουρα θα χρειαστεις μειωτη-δοχειο διαστολης-εξωτερικο ανοδιο . Γιατι δεν ειναι μονο το κοστος αγορας , αλλα και τα σερβις του. Οπως επισης , αν ο συγκεκριμενος δε κρατησει 15ετια , δε νομιζω να κανεις αποσβεση. Ποσο θα σου κοστιζε εαν αναβες ρευμα ? 1
sonikk Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, troi.g είπε Να ρωτησω κατι , για ολο αυτο , εχεις κανει κοστολογιο? Πιστευω οτι κατω απο 2500-3000 ευρω δε νομιζω να σου κοστισει.Αν βαλεις τοσο ακριβο μηχανημα , σιγουρα θα χρειαστεις μειωτη-δοχειο διαστολης-εξωτερικο ανοδιο . Γιατι δεν ειναι μονο το κοστος αγορας , αλλα και τα σερβις του. Οπως επισης , αν ο συγκεκριμενος δε κρατησει 15ετια , δε νομιζω να κανεις αποσβεση. Ποσο θα σου κοστιζε εαν αναβες ρευμα ? Όχι ρε συ πολύ λιγότερα.1900. Αν άναβα ρεύμα θα έπρεπε να είχα ετοιμάσει θηλιά για κρέμασμα! Πάντως για να μην ανατρέχω σε προηγούμενες σελίδες πρέπει να ήσουν εσύ ή κάποιος άλλος φίλος που κατάλαβε γιατί το κάνω όλο αυτό το εγχείρημα. Είπωθηκε κάπου ότι μου την έχει δώσει που δεν βρίσκω ζεστό νερό όταν έρχομαι σπίτι.Αυτο είναι ολο.Καταλαβε ακριβώς τι συμβαίνει.Ή εσύ ή εκείνος.Δεν θυμάμαι ποιος το είπε. Οικονομικά είμαι δύσκολα αλλά προτιμώ να μην φάω ένα-δυο μήνες και να έχω ζεστό νερό παρά αυτό που ζω.Οταν κάποιος έρχεται κουρασμένος από δουλειά όλη μέρα δικαιούται να έχει μερικά λίτρα ζεστού νερού. Το να ανάβω συνεχώς ρεύμα το βραδυ για μένα,τον μικρό κλπ για να υπάρχει ζνχ δεν είναι λύση. Να φανταστείς όταν ήμουν μικρός είχαμε ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 80 λίτρων για 5 άτομα.Παλι όλο με κρύο έκανα μπάνιο δεν έφτανε ποτέ για όλους και ρεύμα δεν μπορούσα να βάζω συχνά για οικονομικούς λόγους.Στην εφηβεία σκάει αυτός,πλημμύρισε το πατάρι και εγώ στο άκουσμα ότι θα βάλουμε ηλιακό έκανα πάρτι. Ήταν η μέρα με τη νύχτα μετά η όλη φάση. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
troi.g Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, sonikk είπε Όχι ρε συ πολύ λιγότερα.1900. Αν άναβα ρεύμα θα έπρεπε να είχα ετοιμάσει θηλιά για κρέμασμα! Πάντως για να μην ανατρέχω σε προηγούμενες σελίδες πρέπει να ήσουν εσύ ή κάποιος άλλος φίλος που κατάλαβε γιατί το κάνω όλο αυτό το εγχείρημα. Είπωθηκε κάπου ότι μου την έχει δώσει που δεν βρίσκω ζεστό νερό όταν έρχομαι σπίτι.Αυτο είναι ολο.Καταλαβε ακριβώς τι συμβαίνει.Ή εσύ ή εκείνος.Δεν θυμάμαι ποιος το είπε. Οικονομικά είμαι δύσκολα αλλά προτιμώ να μην φάω ένα-δυο μήνες και να έχω ζεστό νερό παρά αυτό που ζω.Οταν κάποιος έρχεται κουρασμένος από δουλειά όλη μέρα δικαιούται να έχει μερικά λίτρα ζεστού νερού. Το να ανάβω συνεχώς ρεύμα το βραδυ για μένα,τον μικρό κλπ για να υπάρχει ζνχ δεν είναι λύση. Να φανταστείς όταν ήμουν μικρός είχαμε ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 80 λίτρων για 5 άτομα.Παλι όλο με κρύο έκανα μπάνιο δεν έφτανε ποτέ για όλους και ρεύμα δεν μπορούσα να βάζω συχνά για οικονομικούς λόγους.Στην εφηβεία σκάει αυτός,πλημμύρισε το πατάρι και εγώ στο άκουσμα ότι θα βάλουμε ηλιακό έκανα πάρτι. Ήταν η μέρα με τη νύχτα μετά η όλη φάση. Άλλος πρέπει να σου έχει πει , αλλά και μαζί έχουμε μιλήσει. 1900 με τοποθέτηση κομπλέ? Δοχείο και μειωτη, δε σου πρότεινε ο υδραυλικός; Εγώ βρίσκω τον φθηνότερο στα 1750 αγορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα