sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 45 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ποιους 4 και 6 οροφους.... μπουρδες! Μια σημερινη οικοδομη εχει τα 10πλασια σιδερα απο την δικη σου. Σε οικοδομη πριν το 1981, δεν παω ουτε επισκεψη. Ομιλω ως ανθρωπος που εχει ασχοληθει με την οικοδομη, και ως ανθρωπος που εχει 10 μηχανικους διπλα του. Στην οικογενεια και στον στενο φιλικο κυκλο. Πιθανα να ειχε και την μιση διασταση στα σιδερα απο τις προδιαγραφες της εποχης, οι οποιες φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με τις σημερινες προδιαγραφες. Σιγουρα δε ηταν και λαθος η φορτωση της πλάκας. Εσυ? ως πολιτικος μηχανικός ομιλείς? Διάβασες κάπου να λέω ότι είμαι πολιτικός μηχανικός; Έχω τελειώσει και το Μετσόβιο πολυτεχνειο αλλά όχι την ειδικότητα του πολιτικού μηχανικού. Με αυτό που λες ότι δεν μπαίνεις σε οικοδομή πριν του 81 ούτε για επισκεψη είναι σαν λες ότι δεν μπαίνεις ούτε σε δημόσια κτήρια,δημόσιες υπηρεσίες,τράπεζες,νοσοκομεια κλπ για να κάνεις συναλλαγες που είναι κτήρια του 50 και του 60. Sorry αλλά δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτά.
Maurikycli Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, sonikk είπε Sorry αλλά δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτά. Γι'αυτό ας παραμείνουμε εντός θέματος 😕 * όχι τίποτ'άλλο, αλλά θα έρθει κι άλλος να μας πει ότι τρολλάρουμε 😕 1
sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Πάρε το πρώτα απόφαση ότι και με τον 500άρη θα μένεις στα κρύα του λουτρού αν δεν αλλάξετε συνήθειες και αναλύουμε μετά τα στατικά 😕 Αν και σου απάντησα στην προηγούμενη σελίδα θα προσθέσω ότι για να γίνει αυτό που λες ή θα πρέπει να σκοτώσω κάποια άτομα μέσα στην οικογένεια για να μένει ζεστό νερό ή να τοποθετήσω κάτι νέο για παραγωγή ζνχ. Όπως καταλαβαίνεις χαριτολογω.Eιναι μονόδρομος λοιπόν. Στα κρύα του λουτρού δεν καταλαβαίνω γιατί το λες.Οταν έχεις 500 λίτρα ζεστού και χαλάνε τα 400 τα υπόλοιπα 100 μπορεί να μην είναι καυτό το νερό αλλά σίγουρα ένα μπάνιο το βγάζεις έστω και με χλιαρό.Οσο κρύο νερό και να αναμιχθεί με το ζεστό όλο και κάτι θα μένει.Μην υπερβάλλουμε.
Maurikycli Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Μια επιφύλαξη διατυπώνω και μια υποψία ότι πέραν των πραγματικών αναγκών γίνεται και κάποια υπερκατανάλωση. Καλά κάνεις ως οικογενειάρχης και προσπαθείς να καλύψεις τις απαιτήσεις αντί να τις καταστείλεις αλλά πώς είσαι σίγουρος ότι θα καταναλώνουν μέχρι 400 λίτρα και θα σου μένει κάτι ; Μετά θα περιμένεις κανένα τρίωρο για να πάνε τα 500 λίτρα από 20 στους 35 με ρεύμα! Γι'αυτό σου προτείνουν έναν ξεχωριστό ηλιακό για πάρτι σου ή έναν μικρό ηλεκτρικό (20λίτρα) που θα ζεσταίνει γρήγορα για να κάνεις ένα μπάνιο όταν δεν έχει ζεστό νερό 4 1
sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Μια επιφύλαξη διατυπώνω και μια υποψία ότι πέραν των πραγματικών αναγκών γίνεται και κάποια υπερκατανάλωση. Καλά κάνεις ως οικογενειάρχης και προσπαθείς να καλύψεις τις απαιτήσεις αντί να τις καταστείλεις αλλά πώς είσαι σίγουρος ότι θα καταναλώνουν μέχρι 400 λίτρα και θα σου μένει κάτι ; Μετά θα περιμένεις κανένα τρίωρο για να πάνε τα 500 λίτρα από 20 στους 35 με ρεύμα! Γι'αυτό σου προτείνουν έναν ξεχωριστό ηλιακό για πάρτι σου ή έναν μικρό ηλεκτρικό (20λίτρα) που θα ζεσταίνει γρήγορα για να κάνεις ένα μπάνιο όταν δεν έχει ζεστό νερό Θα έχω συνδεδεμενο μόνο τον υπάρχον 200αρι με ρεύμα.Αυτος μόνος θα λειτουργεί με αντίσταση.Στον μεγάλο δεν θα συνδέσω το ρεύμα για αντίσταση.Γινεται υπερκατανάλωση κυριως από τα παιδιά και λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο άλλος φίλος που έλεγε για σίδερα οικοδομής λόγω παλαιοτητας κλπ έχει μεν δίκιο.Αλλα τότε μπήκαν τα πιο χοντρά με βάση τους ορόφους,θεμέλια και την τότε τεχνολογία.Εγω τί να κάνω τώρα;Να το γκρεμίσω; Δεν γίνονται αυτά.Παλια ένας μηχανικός μου είχε πει ότι αν θέλω να σηκώσω έναν όροφο ακόμα θα γίνει ενίσχυση στις κολώνες.Αλλα δεν έχω σκοπό να σηκώσω όροφο. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, sonikk είπε Αν και σου απάντησα στην προηγούμενη σελίδα θα προσθέσω ότι για να γίνει αυτό που λες ή θα πρέπει να σκοτώσω κάποια άτομα μέσα στην οικογένεια για να μένει ζεστό νερό ή να τοποθετήσω κάτι νέο για παραγωγή ζνχ. Όπως καταλαβαίνεις χαριτολογω.Eιναι μονόδρομος λοιπόν. Στα κρύα του λουτρού δεν καταλαβαίνω γιατί το λες.Οταν έχεις 500 λίτρα ζεστού και χαλάνε τα 400 τα υπόλοιπα 100 μπορεί να μην είναι καυτό το νερό αλλά σίγουρα ένα μπάνιο το βγάζεις έστω και με χλιαρό.Οσο κρύο νερό και να αναμιχθεί με το ζεστό όλο και κάτι θα μένει.Μην υπερβάλλουμε. 12 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Μια επιφύλαξη διατυπώνω και μια υποψία ότι πέραν των πραγματικών αναγκών γίνεται και κάποια υπερκατανάλωση. Καλά κάνεις ως οικογενειάρχης και προσπαθείς να καλύψεις τις απαιτήσεις αντί να τις καταστείλεις αλλά πώς είσαι σίγουρος ότι θα καταναλώνουν μέχρι 400 λίτρα και θα σου μένει κάτι ; Μετά θα περιμένεις κανένα τρίωρο για να πάνε τα 500 λίτρα από 20 στους 35 με ρεύμα! Γι'αυτό σου προτείνουν έναν ξεχωριστό ηλιακό για πάρτι σου ή έναν μικρό ηλεκτρικό (20λίτρα) που θα ζεσταίνει γρήγορα για να κάνεις ένα μπάνιο όταν δεν έχει ζεστό νερό Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο στόχος. Να έχει πάντα νερό το βράδυ; Να έχει παραπάνω νερό όταν γίνεται από ήλιο; Αν θέλει παραπάνω απλά λογικά ο 500ρης μαζί με τον 200ρι θα έχει νερό. Δε ξέρω και πόσο αποδίδει ο 200 ρης ούτε ξέρουμε τις συνήθειες τους ούτε θυμάμαι πόσα άτομα είναι. Βέβαια τις ημέρες που θα έχει συνεφα θα δουλεύει αντίσταση στο 200ρι άρα πάλι δε θα κανει μπάνιο. Πάντως μου φαίνεται υπερβολή 700 λίτρα αλλά οκ. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε θα φτάνουν σε σειρά η παράλληπα 2 πόσο μάλλον αν δέχεται ζεστό νερό ο ένας δε θα κρυώνει εύκολα. Βέβαια σε σειρά θα έχει τρελές θερμοκρασίες. Νομίζω πως του τη δίνει να μην έχει νερό το βράδυ αλλά δε γίνεται να βρει τέλεια λύση. Φυσικά αν βγάζαμε το οικονομικό κομμάτι, αν ήταν πλούσιος θα είχε λύση να έχει βραστο νερό όλη μέρα αλλά θα κοστιζε. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από ΠάρηςΓ
sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο στόχος. Να έχει πάντα νερό το βράδυ; Να έχει παραπάνω νερό όταν γίνεται από ήλιο; Αν θέλει παραπάνω απλά λογικά ο 500ρης μαζί με τον 200ρι θα έχει νερό. Δε ξέρω και πόσο αποδίδει ούτε ξέρουμε τις συνήθειες τους ούτε θυμάμαι πόσα άτομα είναι. Βέβαια τις ημέρες που θα έχει συνεφα θα δουλεύει αντίσταση στο 200ρι άρα πάλι δε θα κανει μπάνιο. Πάντως μου φαίνεται υπερβολή 700 λίτρα αλλά οκ. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε θα φτάνουν σε σειρά η παράλληπα 2 πόσο μάλλον αν δέχεται ζεστό νερό ο ένας δε θα κρυώνει εύκολα. Βέβαια σε σειρά θα έχει τρελές θερμοκρασίες. Ο στόχος είναι και τα δύο που λες. Παράλληλη σύνδεση το είχα σκεφτεί εξαρχής.Αλλα σκέφτομαι ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται λιγότερα λίτρα ζεστού νερού και ότι αν αδειάζουν και τα δύο μποιλερ παράλληλα θα παλεύουν και τα δυο να ανεβάζουν θερμοκρασία με χαμηλή ηλιοφάνεια. Από την άλλη η παράλληλη σύνδεση βοηθαει στην μικροτερη καταπόνηση που δέχονται σε υψηλές θερμοκρασίες τα μποιλερ.Με την έννοια ότι αδειάζουν παραλληλα-ταυτοχρονα.Δηλαδη και τα δύο μαζί ομοιόμορφα με μια έννοια. Τα λέω σωστά; Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, sonikk είπε Ο στόχος είναι και τα δύο που λες. Παράλληλη σύνδεση το είχα σκεφτεί εξαρχής.Αλλα σκέφτομαι ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται λιγότερα λίτρα ζεστού νερού και ότι αν αδειάζουν και τα δύο μποιλερ παράλληλα θα παλεύουν και τα δυο να ανεβάζουν θερμοκρασία με χαμηλή ηλιοφάνεια. Από την άλλη η παράλληλη σύνδεση βοηθαει στην μικροτερη καταπόνηση που δέχονται σε υψηλές θερμοκρασίες τα μποιλερ. Τα λέω σωστά; Παράλληλα θες και να έχουν σωστή διατομή οι σωλήνες για εξισορρόπηση. Επίσης δε γίνεται να ζεσταίνεις και τους δύο θα θέλει πολύ ρεύμα. Αν βάλεις βάνες κτλ αν έχεις όρεξη να πας ταράτσα σε βροχές και κρύα κτλ αν τις ανοιγοκλείνεις οκ. Φυσικά γίνεται και αυτοματισμός πχ με κουμπί κτλ αλλά μπλέκεις και γίνεται πολύπλοκο το σύστημα. Γενικά υπάρχουν λύσεις αλλά τέλεια δεν υπάρχει.
sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Παράλληλα θες και να έχουν σωστή διατομή οι σωλήνες για εξισορρόπηση. Επίσης δε γίνεται να ζεσταίνεις και τους δύο θα θέλει πολύ ρεύμα. Αν βάλεις βάνες κτλ αν έχεις όρεξη να πας ταράτσα σε βροχές και κρύα κτλ αν τις ανοιγοκλείνεις οκ. Φυσικά γίνεται και αυτοματισμός πχ με κουμπί κτλ αλλά μπλέκεις και γίνεται πολύπλοκο το σύστημα. Γενικά υπάρχουν λύσεις αλλά τέλεια δεν υπάρχει. Aλλοι λένε παράλληλα άλλοι σε σειρά.Εχω μπερδευτεί. Ότι σύνδεση και αν γίνει αν δεν με καλύπτει θα την αλλάξω πάντως.Ελπιζω να είναι εύκολο σχετικά όμως.
hp8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, Aurumnus είπε Με αφορμή το σχεδιάγραμμα σου, ερώτηση προς όλους (που ίσως έχει απαντηθεί πιο παλιά), 2 ηλιακούς είναι καλύτερο να τους συνδέσουμε παράλληλα ή σε σειρά; θα συμφωνήσω με ΠάρηςΓ και troi.g 3
sonikk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, hp8 είπε θα συμφωνήσω με ΠάρηςΓ και troi.g Καλημέρα.Το σχεδιάγραμμα που έφτιαξες και ήταν άκρως κατατοπιστικό και διαφωτιστικό και σε ευχαριστώ για τον κόπο σου,δεν ήταν η σύνδεση των ηλιακών σε σειρά; Λάθος κατάλαβα; Γιατί εξαρχής και ο Πάρης και ο troi συμφώνησαν σύνδεση σε σειρά αλλά στο τελευταίο μήνυμα λίγο πιο πάνω όταν του εξήγησα ποιος είναι ο στόχος μου τότε είπε παράλληλα o Πάρης.""Παράλληλα θες και να έχουν σωστή διατομή οι σωλήνες για εξισορρόπηση"" Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
andreaspA Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, sonikk είπε Με αυτό που λες ότι δεν μπαίνεις σε οικοδομή πριν του 81 ούτε για επισκεψη είναι σαν λες ότι δεν μπαίνεις ούτε σε δημόσια κτήρια,δημόσιες υπηρεσίες,τράπεζες,νοσοκομεια κλπ για να κάνεις συναλλαγες που είναι κτήρια του 50 και του 60. Sorry αλλά δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτά. Ζητας γνωμες σε ενα δημοσιο forum. Τις παιρνεις λοιπον τις γνώμες. Μπαινω αλλα αναγκαστικα. Οχι κατ επιλογη. Καποιοι απο τους παραπανω μηχανικους που αναφερω, μου εφεραν αντιρρηση να βαλω 300-400λίτρα ενυδρείο, στο πατωμα του σαλονιου μου, σε οικοδομή του 1995, ισογειο σπιτι, και σε θεση στο σαλονι, διπλα ακριβως στο τοιχίο του υπογείου και διπλα σε κολωνα. (γωνια στο σαλονι μου δηλαδή) Ασε τι λεω εγω λοιπον. Αν εχεις τετοιο project στο μυαλο σου, να φερεις εναν πολιτικό μηχανικο, να του δώσεις τον φάκελο της άδειας οικοδομής,και να το υπογράψει οτι μπορεις να το κάνεις. 3
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Καλημέρα.Το σχεδιάγραμμα που έφτιαξες και ήταν άκρως κατατοπιστικό και διαφωτιστικό και σε ευχαριστώ για τον κόπο σου,δεν ήταν η σύνδεση των ηλιακών σε σειρά; Λάθος κατάλαβα; Γιατί εξαρχής και ο Πάρης και ο troi συμφώνησαν σύνδεση σε σειρά αλλά στο τελευταίο μήνυμα λίγο πιο πάνω όταν του εξήγησα ποιος είναι ο στόχος μου τότε είπε παράλληλα o Πάρης.""Παράλληλα θες και να έχουν σωστή διατομή οι σωλήνες για εξισορρόπηση"" Είπα παράλληλα γλυτώνεις υψηλές θερμοκρασίες αλλά σε σειρά είναι πιο πρακτικό .
hp8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sonikk είπε Το σχεδιάγραμμα που έφτιαξες και ήταν άκρως κατατοπιστικό και διαφωτιστικό και σε ευχαριστώ για τον κόπο σου,δεν ήταν η σύνδεση των ηλιακών σε σειρά; Λάθος κατάλαβα; Δεν ξέρω τι κατάλαβες Η σύνδεση ειναι για όλα τα βαλάντια Σαν τα καλάθια του Αδωνι Ανεξάρτητα και οι δυο Σε σειρα Παράλληλα Διαλέγεις και παιρνεις Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από hp8 1 1
Vagosman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 ταχυθερμαντήρας με μπουκάλα αερίου, φτηνός και αποδοτικός για να λυθει το πρόβλημα. Μονώστε εκ νέου τους σωλήνες, βάλτε τρίοδη αναμίξεως να μη φεύγει η λάβα απο τον ηλιακό αλλα προκαθορισμένης θερμοκρασίας νερό. Βάλτε ανακυκλοφορία επίσης για να μην τραβάνε άσκοπα (πολυ σημαντική ομως η μονωση) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα