Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε

Πρέπει να ευαισθητοποιείσεις περιβαλλοντικά τους χρήστες ζεστού νερού. Δεν ειναι δυνατόν τέτοιες μέρες να εξαντλείται τόσο ζεστό νερό και μάλιστα μέσα σε μια μέρα.

Με αυτή την τακτική δεν υπάρχει περίπτωση να επαρκεί οποιαδήποτε εγκατάσταση ηλιακού γιατί όσο βρίσκουν ζεστό νερό τόσο θα καταναλώνουν μέχρι να τελειώσει.

Πλατσουρίσματα και γιόλο επιτρέπονται μια φορά το μήνα και ΑΝ έχει λιακάδα! 👹

Ίσως η λύση είναι να βάλει έναν μικρό ηλιακό για τη πάρτη του μόνο... Και με μια τριοδη να αλλάζει .

Λογικά θα χαλάνε πολύ νερό και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. 

• Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 23/2/2023 στις 4:17 ΜΜ, hp8 είπε

image.png.5df4993abc8bbd08014311e621b0ac60.png

Με αφορμή το σχεδιάγραμμα σου, ερώτηση προς όλους (που ίσως έχει απαντηθεί πιο παλιά), 2 ηλιακούς είναι καλύτερο να τους συνδέσουμε παράλληλα ή σε σειρά;

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Με αφορμή το σχεδιάγραμμα σου, ερώτηση προς όλους (που ίσως έχει απαντηθεί πιο παλιά), 2 ηλιακούς είναι καλύτερο να τους συνδέσουμε παράλληλα ή σε σειρά;

Εγώ προτείνω σε σειρά.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aurumnus είπε

Σειρά είναι καλύτερα για όταν δεν έχει ζεστό νερό να μη χρειάζεται να ζεστάνεις και τα δύο.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ίσως η λύση είναι να βάλει έναν μικρό ηλιακό για τη πάρτη του μόνο... Και με μια τριοδη να αλλάζει .

Λογικά θα χαλάνε πολύ νερό και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. 

Ή έναν 20άρη ηλεκτρικό 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, troi.g είπε

Το σπίτι τι χρονολογίας είναι; Έχεις υπόψη σου ότι το 500αρι με συλλέκτες και γεμάτο νερό θα ξεπεράσει περίπου τα 800 κιλά; Οι πλάκες υποτίθεται ότι είναι για 500 κιλά. 

Μισό λεπτό γιατί αυτό μόνο ξωφαλτσα πέρασε από το μυαλό μου.Και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα αλλά δεν είμαι και σίγουρος.Πρεπει να ρωτήσω μηχανικό.

Η σκέψη μου ειναι ότι αντέχουν δύο ηλιακοί σε συγκεκριμένο σημείο της πλάκας.

Θα εξηγήσω το γιατί πιστεύω ότι αντέχουν.Και μου λέτε αν θέλετε την άποψη σας.

Το σπίτι είναι  παλιά μονοκατοικία  του 1974 δύο ορόφων.

Όμως με το εξής χαρακτηριστικό.Τα θεμέλια είναι για 4 ορόφους.Απλα χτίστηκαν οι δύο και έμεινε έτσι.

Αυτό μπορεί κάτι να σημαίνει μπορεί και όχι.Πρεπει να ρωτήσω μηχανικό.

Τώρα αν ένας επιπλέον ηλιακός 500 λίτρων  στην ταράτσα φέρει την καταστροφή σε περίπτωση σεισμού τι να σας πω.Δεν γνωρίζω.

Δηλαδή αν έβαζα μελλοντικα φωτοβολταϊκά θα πεσει το σπίτι αν γίνει σεισμός;

Εχω δει ξενοδοχεία που δεν έχω μείνει αλλά σε συνέδρια που έχω πάει έχω δει να έχουν στην ταράτσα τους 20 ηλιακούς και κλιματιστικά πολλά.Μιλαω για ξενοδοχεία του 70 και του 80.Ακομη και του 90.Και με φωτοβολταϊκά πανω.Αυτα χτίζονται με άλλες προδιαγραφές δηλαδή; Μπορεί να φαίνονται σύγχρονα μέσα αλλά είναι παλιά και έχουν ανακαινιστεί.Αυτο σημαίνει οτι έχουν κολώνες και θεμέλια παλιά.Μπορει να έγιναν ενισχύσεις βέβαια και προφανώς κάτι τέτοιο να είναι μάλλον.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.

Πάρε το πρώτα απόφαση ότι και με τον 500άρη θα μένεις στα κρύα του λουτρού αν δεν αλλάξετε συνήθειες και αναλύουμε μετά τα στατικά  😕

• Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sonikk είπε

Μισό λεπτό γιατί αυτό μόνο ξωφαλτσα πέρασε από το μυαλό μου.Και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα αλλά δεν είμαι και σίγουρος.Πρεπει να ρωτήσω μηχανικό.

Η σκέψη μου ειναι ότι αντέχουν δύο ηλιακοί σε συγκεκριμένο σημείο της πλάκας.

Θα εξηγήσω το γιατί πιστεύω ότι αντέχουν.Και μου λέτε αν θέλετε την άποψη σας.

Το σπίτι είναι  παλιά μονοκατοικία  του 1974 δύο ορόφων.

Όμως με το εξής χαρακτηριστικό.Τα θεμέλια είναι για 4 ορόφους.Απλα χτίστηκαν οι δύο και έμεινε έτσι.

Αυτό μπορεί κάτι να σημαίνει μπορεί και όχι.Πρεπει να ρωτήσω μηχανικό.

Τώρα αν ένας επιπλέον ηλιακός 500 λίτρων  στην ταράτσα φέρει την καταστροφή σε περίπτωση σεισμού τι να σας πω.Δεν γνωρίζω.

Δηλαδή αν έβαζα μελλοντικα φωτοβολταϊκά θα πεσει το σπίτι αν γίνει σεισμός;

Εχω δει ξενοδοχεία που δεν έχω μείνει αλλά σε συνέδρια που έχω πάει έχω δει να έχουν στην ταράτσα τους 20 ηλιακούς και κλιματιστικά πολλά.Μιλαω για ξενοδοχεία του 70 και του 80.Ακομη και του 90.Και με φωτοβολταϊκά πανω.Αυτα χτίζονται με άλλες προδιαγραφές δηλαδή; Μπορεί να φαίνονται σύγχρονα μέσα αλλά είναι παλιά και έχουν ανακαινιστεί.Αυτο σημαίνει οτι έχουν κολώνες και θεμέλια παλιά.Μπορει να έγιναν ενισχύσεις βέβαια και προφανώς κάτι τέτοιο να είναι μάλλον.

Τα φωτοβολταϊκά δεν έχουν βάρος, μη τα συγκρίνεις με το δοχείο του ηλιακού. Σαφώς και οι περισσότερες ταράτσες έχουν πολύ φορτίο, όχι όμως ότι είναι σωστό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Πάρε το πρώτα απόφαση ότι και με τον 500άρη θα μένεις στα κρύα του λουτρού αν δεν αλλάξετε συνήθειες και αναλύουμε μετά τα στατικά  😕

Δεν είναι θέμα συνηθειών αλλά πολλών ατόμων που συνυπάρχουν.Το έχω πει πολλάκις.Δυο οικογένειες πολυμελείς και οι δυο να υπολογίζεις.

Για το θέμα στατικότητας μου φαίνεται περίεργο αυτό που ρώτησες ο φίλος.

Πώς εξηγείται άλλωστε πως χιλιάδες πολυκατοικίες του 80 με 13 διαμερίσματα έχουν 13 ηλιακούς στην κεντρική ταράτσας Γιατί αυτό  το εχω δει παντού.

Δηλαδη αν γίνει σεισμός όπως στην Τουρκία όλες αυτές θα πέσουν με τέτοια φορτία στις ταράτσες τους;

ΕΙδατε τα 16 οροφα στην Τουρκία που έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα; Προσέξατε πόσα ηλιακά είχαν στις ταράτσες τους από τα χαλάσματα; Παρατηρήσατε ότι πολλές εξ αυτών είχαν και φωτοβολταϊκά;

ΟΛες αυτές έπεσαν λόγω των ηλιακών; Το αποκλείω.Απλα μάπα κατασκευές κτιρίων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αντέχουν πρακτικά έχω δει να φορτώνουν πλάκα 15cm με τριαξονικο φορτωμένο. Ο μηχανικός τους έλεγε τι κάνετε κτλ αλλά αυτοί λόγο πρακτικής εμπειρίας γελαγανε. Βέβαια αν κάτσει στραβή πχ σεισμός καλός εκεί έχει ρίσκο.

ε ναι... τα μαστορια αποφοιτοι γυμνασιου παντα γελανε. Στην ζημια δεν τους βλεπω να αναλαμβανουν τις ευθύνες τους ομως. Δεν ειναι μονο το βαρος των 500κιλων στην ταρατσα. Ειναι και το θεμα που εδραζεται αυτο. Επανω σε 4 ποδια με πατημα 3χ3 ποντους. Ακομα χειροτερο.
Να θυμαστε παντα την ρικομεξ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, andreaspA είπε

ε ναι... τα μαστορια αποφοιτοι γυμνασιου παντα γελανε. Στην ζημια δεν τους βλεπω να αναλαμβανουν τις ευθύνες τους ομως. Δεν ειναι μονο το βαρος των 500κιλων στην ταρατσα. Ειναι και το θεμα που εδραζεται αυτο. Επανω σε 4 ποδια με πατημα 3χ3 ποντους. Ακομα χειροτερο.
Να θυμαστε παντα την ρικομεξ!

Ομιλείς ως πολιτικός μηχανικός;Για αυτό έπεσε η ρικομεξ; Ή ότι είχε σίδερα στην μισή διάσταση από ότι έπρεπε;

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, sonikk είπε

Ποιους 4 και 6 οροφους.... μπουρδες! Μια σημερινη οικοδομη εχει τα 10πλασια σιδερα απο την δικη σου. Σε οικοδομη πριν το 1981, δεν παω ουτε επισκεψη.

2 λεπτά πριν, sonikk είπε

Ομιλείς ως πολιτικός μηχανικός;Για αυτό έπεσε η ρικομεξ; Ή ότι είχε σίδερα στην μισή διάσταση από ότι έπρεπε;

Ομιλω ως ανθρωπος που εχει ασχοληθει με την οικοδομη, και ως ανθρωπος που εχει 10 μηχανικους διπλα του. Στην οικογενεια και στον στενο φιλικο κυκλο.

Πιθανα να ειχε και την μιση διασταση στα σιδερα απο τις προδιαγραφες της εποχης, οι οποιες φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με τις σημερινες προδιαγραφες.

Σιγουρα δε ηταν και λαθος η φορτωση της πλάκας.

Εσυ? ως πολιτικος μηχανικός ομιλείς?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Πες τα.

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα η ρικομεξ δεν έπεσε επειδή είχε ηλιακά στην ταράτσα, αλλά ο καθένας μας πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι κάποια πράγματα είναι επικίνδυνα. Εδώ βάζουν δεξαμενές πετρελαίου που ζυγίζουν 2 τόνους στην ταράτσα, και δεν τρέχει τίποτα. Είναι όμως σωστό; Έτυχε και είδα πισίνα φουσκωτή στην ταράτσα κτιρίου, όπου έπαιρνε 6,5 τόνους νερό. Μόλις το είδε ο μηχανικός τράβαγε τα μαλλιά του , και η ιδιοκτήτρια από την άλλη ρωτούσε με απορία: "είναι τόσο σοβαρό; " Ο καθένας μας ας είναι υπεύθυνος των πράξεών του, και όταν κάτι δεν το γνωρίζουμε, καλό είναι να ρωτάμε ειδικό. Στην προκειμένη περίπτωση ένας μηχανικός θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Όχι μηχανικός αυτοκινήτων, χαχαχα.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, troi.g είπε

" Ο καθένας μας ας είναι υπεύθυνος των πράξεών του, και όταν κάτι δεν το γνωρίζουμε, καλό είναι να ρωτάμε ειδικό. Στην προκειμένη περίπτωση ένας μηχανικός θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...