sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, hp8 είπε μπορεί να έχεις δίκιο μπορεί και όχι και καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου γιατί για αυτόν τον ηλιακό το συζητάμε εδώ και 2 μήνες πάνω κάτω Απ την άλλη δεν υποχρέωσε κανέναν να απαντήσει στα ερωτήματα του οπότε το σκεπτικό σου αφορά εμάς που απαντήσαμε Θα το προσπεράσω λέγοντας ότι: ότι γράφεται αν είναι σωστό θα βοηθήσει κάποιον με παρόμοιο θέμα προκειμένου να διευκολυνθεί Kρατάμε ως θετικό το ότι βοηθάμε κάποιον που το ψάχνει είτε γιατί πράγματι το χρειάζεται είτε για περνά την ώρα του Το ίδιο κάνω και εγώ όταν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω γράφω εδώ και μόνο για όσα πραγματικά γνωρίζω Τώρα διαβάζοντας τα παρακάτω τον βλέπω να παίρνει από κάποιους την δουλειά Για το τελευταίο που ανέφερες.. Πράγματι λόγω απειρίας μου(δεν είμαι υδραυλικός όπως κάποιοι εδώ μέσα) το ψάχνω αρκετο χρονικό διάστημα.Μαθαινω εμπειρικά και ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια.Σε αλλά θέματα είμαι ειδήμων λόγω επαγγέλματος και μπορώ να βοηθήσω,σε αυτό με τα ηλιακά το πάω εμπειρικά.Ο καθείς στο είδος του. Ο λόγος που το ψάχνω αρκετά είναι ο εξής.Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος αλλά οκ.Οι ΑΠΕ γενικά είναι κάτι που μου αρεσει.Απο ανεμογεννήτριες έως και προσφορά ενέργειας από ύδωρ.Στο προκείμενο τώρα. Σε τρεις μεγάλους και γνωστούς στον χωρο επαγγελματίες κατασκευαστές που απευθύνθηκα με απέτρεψαν να συνδέσω δεύτερο ηλιακο.Μου είπαν το εξής επί λέξη.Δεν το συνιστούμε.Το έχουμε δοκιμάσει και δεν λειτουργεί αποδοτικά το σύστημα.Μας έχει τύχει να σκάσουν οι συλλέκτες(προσοχη.ειπαν συλλέκτες όχι καζάνι).Επίσης αν το κάνετε αυτό ο δεύτερος ηλιακός θα υπολειτουργεί. Αυτά μου είπαν οι κάποιοι γνωστοί κατασκευαστές. Εγώ πρώτον για τους συλλέκτες το απορρίπτω ως επιχείρημα να σκάσουν μου φαίνεται γελοίο(καταρχάς τίποτα δεν σκάει απλά ανοίγουν οι κολλήσεις)και δεύτερον όσον αφορά για το γεγονός ότι θα υπολειτουργεί ο δεύτερος ηλιακός πάλι δεν το πιστεύω.Να μην λειτουργεί ισονομα λόγω διαφοράς λίτρων άντε να το δεχθώ αλλά για υπολειτουργία δεν νομίζω να στέκει ως επιχείρημα.Ισως αν έμπαινε ένας εξισορροπιστης ας πουμε να έλυνε και αυτή την λεπτομέρεια.Αλλα νομίζω είναι υπερβολή και περιττό.Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει και διάφορα δηλαδή.Αχρηστο μου ακούγεται. Άλλοι κατασκευαστές δέχθηκαν με χαρά να το κάνουν από την άλλη.Το έχουν ξανακάνει σε γυμναστήρια,μικρές μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων κλπ. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εγώ πάντως σας ευχαριστώ όλους ακόμα και αυτούς που το βλέπουν αρνητικά. Ελπίζω να σας κάλυψα. Ας προχωρήσουμε αν θελετε στο ψητό όμως πάλι γιατί θα ξεφύγει το θέμα. Μελετη για το χώρο έχω κάνει μόνος γιατί όταν έκανα τα σερβίς κ ρωτούσα που να βάλω τον δεύτερο όλα λάθος μου τα έλεγαν και παρά το γεγονός ότι έχω πολύ χώρο στην ταράτσα η διπλανή εξαοροφη πολυκατοικία μου κάνει σκιά οπότε θα μπει κάτι εκεί που πέφτει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο ηλιοφάνεια.Εχω υπολογίσει κ τις αποστάσεις γιατί υπάρχει καμαράκι στην ταρατσα με ύψος 2 μέτρων και οριακά βρίσκει με τους συλλέκτες και πρέπει να υπαρχει απόσταση μιάμιση φορά από το ανώτατο ύψος του τοίχου που έχει το καμαράκι. Σκέφτηκα να βάλω υπερυψωμένη βάση στον δευτερο αλλά θα είναι ψηλά όταν γίνεται το σέρβις.Πώς θα καθαρίζονται τα άλατα πχ σε υπερυψωμένη βάση.Ηδη οι υπάρχουσες βάσεις έχουν ένα άλφα ύψος.Φανταστειτε μισή ή μια φορά ακόμη αυτης.Και η σύνδεση του ενός με τον άλλον στην υψομετρική διαφορά στα τουμποραματα γιατί ο πρώτος θα μείνει με την απλή βάση;θα επηρεάσουν λογικά την σωστή λειτουργια.Οποτε νομίζω σωστά τα σκέφτομαι έως τώρα.Απλα θα κρατηθούν αποστάσεις μιάμισης φοράς από οποιοδήποτε τοιχειο περιμετρικά. Στην πράξη θα δείξουν όλα βέβαια.Ενταξει δεν θα κατασκευαστεί και σήραγγα μέτρο.Αλλα νομίζω παίζει ρόλο και η σωστή εγκατάσταση για την απόδοση.Το ψειριζω λίγο αλλά μιας και θα κάνω τον κόπο ας γίνει σωστά τουλάχιστον.
troi.g Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, sonikk είπε Για το τελευταίο που ανέφερες.. Πράγματι λόγω απειρίας μου(δεν είμαι υδραυλικός όπως κάποιοι εδώ μέσα) το ψάχνω αρκετο χρονικό διάστημα.Μαθαινω εμπειρικά και ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια.Σε αλλά θέματα είμαι ειδήμων λόγω επαγγέλματος και μπορώ να βοηθήσω,σε αυτό με τα ηλιακά το πάω εμπειρικά.Ο καθείς στο είδος του. Ο λόγος που το ψάχνω αρκετά είναι ο εξής.Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος αλλά οκ.Οι ΑΠΕ γενικά είναι κάτι που μου αρεσει.Απο ανεμογεννήτριες έως και προσφορά ενέργειας από ύδωρ.Στο προκείμενο τώρα. Σε τρεις μεγάλους και γνωστούς στον χωρο επαγγελματίες κατασκευαστές που απευθύνθηκα με απέτρεψαν να συνδέσω δεύτερο ηλιακο.Μου είπαν το εξής επί λέξη.Δεν το συνιστούμε.Το έχουμε δοκιμάσει και δεν λειτουργεί αποδοτικά το σύστημα.Μας έχει τύχει να σκάσουν οι συλλέκτες(προσοχη.ειπαν συλλέκτες όχι καζάνι).Επίσης αν το κάνετε αυτό ο δεύτερος ηλιακός θα υπολειτουργεί. Αυτά μου είπαν οι κάποιοι γνωστοί κατασκευαστές. Εγώ πρώτον για τους συλλέκτες το απορρίπτω ως επιχείρημα να σκάσουν μου φαίνεται γελοίο(καταρχάς τίποτα δεν σκάει απλά ανοίγουν οι κολλήσεις)και δεύτερον όσον αφορά για το γεγονός ότι θα υπολειτουργεί ο δεύτερος ηλιακός πάλι δεν το πιστεύω.Να μην λειτουργεί ισονομα λόγω διαφοράς λίτρων άντε να το δεχθώ αλλά για υπολειτουργία δεν νομίζω να στέκει ως επιχείρημα.Ισως αν έμπαινε ένας εξισορροπιστης ας πουμε να έλυνε και αυτή την λεπτομέρεια.Αλλα νομίζω είναι υπερβολή και περιττό.Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει και διάφορα δηλαδή.Αχρηστο μου ακούγεται. Άλλοι κατασκευαστές δέχθηκαν με χαρά να το κάνουν από την άλλη.Το έχουν ξανακάνει σε γυμναστήρια,μικρές μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων κλπ. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εγώ πάντως σας ευχαριστώ όλους ακόμα και αυτούς που το βλέπουν αρνητικά. Ελπίζω να σας κάλυψα. Ας προχωρήσουμε αν θελετε στο ψητό όμως πάλι γιατί θα ξεφύγει το θέμα. Μελετη για το χώρο έχω κάνει μόνος γιατί όταν έκανα τα σερβίς κ ρωτούσα που να βάλω τον δεύτερο όλα λάθος μου τα έλεγαν και παρά το γεγονός ότι έχω πολύ χώρο στην ταράτσα η διπλανή εξαοροφη πολυκατοικία μου κάνει σκιά οπότε θα μπει κάτι εκεί που πέφτει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο ηλιοφάνεια.Εχω υπολογίσει κ τις αποστάσεις γιατί υπάρχει καμαράκι στην ταρατσα με ύψος 2 μέτρων και οριακά βρίσκει με τους συλλέκτες και πρέπει να υπαρχει απόσταση μιάμιση φορά από το ανώτατο ύψος του τοίχου που έχει το καμαράκι. Σκέφτηκα να βάλω υπερυψωμένη βάση στον δευτερο αλλά θα είναι ψηλά όταν γίνεται το σέρβις.Πώς θα καθαρίζονται τα άλατα πχ σε υπερυψωμένη βάση.Ηδη οι υπάρχουσες βάσεις έχουν ένα άλφα ύψος.Φανταστειτε μισή ή μια φορά ακόμη αυτης.Και η σύνδεση του ενός με τον άλλον στην υψομετρική διαφορά στα τουμποραματα γιατί ο πρώτος θα μείνει με την απλή βάση;θα επηρεάσουν λογικά την σωστή λειτουργια.Οποτε νομίζω σωστά τα σκέφτομαι έως τώρα.Απλα θα κρατηθούν αποστάσεις μιάμισης φοράς από οποιοδήποτε τοιχειο περιμετρικά. Στην πράξη θα δείξουν όλα βέβαια.Ενταξει δεν θα κατασκευαστεί και σήραγγα μέτρο.Αλλα νομίζω παίζει ρόλο και η σωστή εγκατάσταση για την απόδοση.Το ψειριζω λίγο αλλά μιας και θα κάνω τον κόπο ας γίνει σωστά τουλάχιστον. Όταν σου είπαν ότι θα σκάσουν, αυτό που λες εννοούν, ότι θα "κόψει" κόλλημα. Τώρα όσον αφορά την υπολειτουργία δε νομίζω ότι ισχύει, στην περίπτωση που τους συνδέσεις σε σειρά . 2 1
Maurikycli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, sonikk είπε Mεχρι μαιο-ιουνιο θα έχεις φωτό της εγκαταστασης! Sorry που δεν θα αγοράσω από σένα,έτσι; Τί πουλάει; 😕
sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Τί πουλάει; 😕 Μάλλον τρέλα.Δεν εξηγούνται διαφορετικά αυτά που γράφει. Εγώ σκέφτομαι σοβαρά πλέον γιατί κουράστηκα από έλλειψη ζεστού νερού όταν έρχομαι κουρασμένος από δουλειά το βράδυ και είναι σπάσιμο να περιμένεις το ρεύμα να ζεστάνει κλπ όταν έρχεσαι πτώμα για να ικανοποιηθούν όλοι στο σπίτι να βάλω μποιλερ πολύ μεγάλο 500 λιτρων όπως ένα που είχα δει σε γυμναστήριο κοντά στην γειτονιά μου. Έχω βρει σε 3 κατασκευαστες.Και ακόμη δύο που δεν το έχουν μπορούν μου είπαν να το κατασκευάσουν.Η διαφορά στην τιμή από τα 300 λίτρα που έλεγα να βάλω και να πάω στα 500 είναι γύρω στα 400 ευρώ παραπάνω.Αλλα πιστεύω με αυτά τα λίτρα θα ξένοιασω από το πρόβλημα που έχω. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το εξής. Ανταλλακτικά θα βρίσκω για τέτοιο μποιλερ στα λίτρα αυτά;Ξέρει κάποιος;Αυτό δεν το έχω ρωτήσει γενικά πουθενά. Δηλαδή φλάντζα πχ όταν κάνω τα σερβις θα βρίσκω στις διαστάσεις του μποιλερ;Αντίσταση;θερμοστάτη κλπ; Ή αν χαλάσει κάτι θα τρέχω και δεν θα φτάνω;Γιατί όλες οι εταιρείες μέχρι 300 λίτρα φτιάχνουν συνήθως. Δεν είναι ένα μποιλερ που κινείται στην αγορά συνεχως να πεις.Οποτε σκέφτομαι μήπως έχω πρόβλημα στα ανταλλακτικά; Οι υδραυλικοί εδώ τί πιστευουν;Υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτό εύκολα; Υπάρχει συγκεκριμενο μαγαζί που να τα έχει ολα; Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, sonikk είπε Μάλλον τρέλα.Δεν εξηγούνται διαφορετικά αυτά που γράφει. Εγώ σκέφτομαι σοβαρά πλέον γιατί κουράστηκα από έλλειψη ζεστού νερού όταν έρχομαι κουρασμένος από δουλειά το βράδυ και είναι σπάσιμο να περιμένεις το ρεύμα να ζεστάνει κλπ όταν έρχεσαι πτώμα για να ικανοποιηθούν όλοι στο σπίτι να βάλω μποιλερ πολύ μεγάλο 500 λιτρων όπως ένα που είχα δει σε γυμναστήριο κοντά στην γειτονιά μου. Έχω βρει σε 3 κατασκευαστες.Και ακόμη δύο που δεν το έχουν μπορούν μου είπαν να το κατασκευάσουν.Η διαφορά στην τιμή από τα 300 λίτρα που έλεγα να βάλω και να πάω στα 500 είναι γύρω στα 400 ευρώ παραπάνω.Αλλα πιστεύω με αυτά τα λίτρα θα ξένοιασω από το πρόβλημα που έχω. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το εξής. Ανταλλακτικά θα βρίσκω για τέτοιο μποιλερ στα λίτρα αυτά;Ξέρει κάποιος;Αυτό δεν το έχω ρωτήσει γενικά πουθενά. Δηλαδή φλάντζα πχ όταν κάνω τα σερβις θα βρίσκω στις διαστάσεις του μποιλερ;Αντίσταση;θερμοστάτη κλπ; Ή αν χαλάσει κάτι θα τρέχω και δεν θα φτάνω;Γιατί όλες οι εταιρείες μέχρι 300 λίτρα φτιάχνουν συνήθως. Δεν είναι ένα μποιλερ που κινείται στην αγορά συνεχως να πεις.Οποτε σκέφτομαι μήπως έχω πρόβλημα στα ανταλλακτικά; Οι υδραυλικοί εδώ τί πιστευουν;Υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτό εύκολα; Μάλλον το σκέφτεσαι πάρα πολύ και δε καταλαβαίνεις ότι έχεις πάθει analysis paralysis. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Analysis_paralysis Πρέπει να γράψεις όλες τις λύσεις που έχεις σκεφτεί και τα θετικά/αρνητικά καθώς και το πόσα λεφτά θα κοστίσει και όχι μόνο. 500 λίτρα δε θα τα ζεστάνεις ποτέ με ρεύμα εκτός αν πας σε custom τριφασική αντίσταση ή πάνω από μια χωρια που είναι ασύμφορο. Το πιο απλό είναι ηλιακοί στη σειρά. Απο εκεί και πέρα για άμεσο ζεστό νερό υπάρχουν ταχυθερμαντηρες είτε με φυσικό η υγραέριο η με ρεύμα καλύτερα τριφασικό. Εδώ παλαιότερα που το κοίταγα έχει κάποια πράγματα για σύνδεση πολλων ηλιακών σελ 25. file.pdf Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από ΠάρηςΓ 3
Maurikycli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 @sonikk Έχεις μειωμένο ("νυχτερινό") τιμολογιο ρεύματος; 1
sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Μάλλον το σκέφτεσαι πάρα πολύ και δε καταλαβαίνεις ότι έχεις πάθει analysis paralysis. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Analysis_paralysis Πρέπει να γράψεις όλες τις λύσεις που έχεις σκεφτεί και τα θετικά/αρνητικά καθώς και το πόσα λεφτά θα κοστίσει και όχι μόνο. 500 λίτρα δε θα τα ζεστάνεις ποτέ με ρεύμα εκτός αν πας σε custom τριφασική αντίσταση ή πάνω από μια χωρια που είναι ασύμφορο. Το πιο απλό είναι ηλιακοί στη σειρά. Απο εκεί και πέρα για άμεσο ζεστό νερό υπάρχουν ταχυθερμαντηρες είτε με φυσικό η υγραέριο η με ρεύμα καλύτερα τριφασικό. Εδώ παλαιότερα που το κοίταγα έχει κάποια πράγματα για σύνδεση πολλων ηλιακών σελ 25. file.pdf Τα έχω σκεφτεί σχεδόν όλα πιστεύω. Τα 200 θα δουλεύουν με αντίσταση.Οχι ο 500αρης. Ταχυθερμαντηρας έχω δει πως δουλεύει.Μειωμενη ροή πολλές φορές.Δεν μου κάνει.Και για τα λίτρα που έχω απαιτήσεις σαν ρεύμα θα καίει τα άντερα του. Το σπίτι έχει μονοφασικό ρεύμα. Μπορώ να το αλλάξω σε τριφασικό και πώς; 7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε @sonikk Έχεις μειωμένο ("νυχτερινό") τιμολογιο ρεύματος; Ναι έχω μειωμένο νυχτερινό.
chios Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Από περιέργεια είστε πολυμελή οικογένεια και θες πολλά λίτρα;
Maurikycli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, sonikk είπε Ναι έχω μειωμένο νυχτερινό. Τότε "βρέξει - χιονίσει" άναβέ τον 15:30 με 17:00 και θα έχεις σίγουρα ζεστό νερό το βράδυ. Αν όχι ρίξε βούρδουλα 1 1
troi.g Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Μάλλον τρέλα.Δεν εξηγούνται διαφορετικά αυτά που γράφει. Εγώ σκέφτομαι σοβαρά πλέον γιατί κουράστηκα από έλλειψη ζεστού νερού όταν έρχομαι κουρασμένος από δουλειά το βράδυ και είναι σπάσιμο να περιμένεις το ρεύμα να ζεστάνει κλπ όταν έρχεσαι πτώμα για να ικανοποιηθούν όλοι στο σπίτι να βάλω μποιλερ πολύ μεγάλο 500 λιτρων όπως ένα που είχα δει σε γυμναστήριο κοντά στην γειτονιά μου. Έχω βρει σε 3 κατασκευαστες.Και ακόμη δύο που δεν το έχουν μπορούν μου είπαν να το κατασκευάσουν.Η διαφορά στην τιμή από τα 300 λίτρα που έλεγα να βάλω και να πάω στα 500 είναι γύρω στα 400 ευρώ παραπάνω.Αλλα πιστεύω με αυτά τα λίτρα θα ξένοιασω από το πρόβλημα που έχω. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το εξής. Ανταλλακτικά θα βρίσκω για τέτοιο μποιλερ στα λίτρα αυτά;Ξέρει κάποιος;Αυτό δεν το έχω ρωτήσει γενικά πουθενά. Δηλαδή φλάντζα πχ όταν κάνω τα σερβις θα βρίσκω στις διαστάσεις του μποιλερ;Αντίσταση;θερμοστάτη κλπ; Ή αν χαλάσει κάτι θα τρέχω και δεν θα φτάνω;Γιατί όλες οι εταιρείες μέχρι 300 λίτρα φτιάχνουν συνήθως. Δεν είναι ένα μποιλερ που κινείται στην αγορά συνεχως να πεις.Οποτε σκέφτομαι μήπως έχω πρόβλημα στα ανταλλακτικά; Οι υδραυλικοί εδώ τί πιστευουν;Υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτό εύκολα; Υπάρχει συγκεκριμενο μαγαζί που να τα έχει ολα; Το σπίτι τι χρονολογίας είναι; Έχεις υπόψη σου ότι το 500αρι με συλλέκτες και γεμάτο νερό θα ξεπεράσει περίπου τα 800 κιλά; Οι πλάκες υποτίθεται ότι είναι για 500 κιλά. 1 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, sonikk είπε Τα έχω σκεφτεί σχεδόν όλα πιστεύω. Τα 200 θα δουλεύουν με αντίσταση.Οχι ο 500αρης. Ταχυθερμαντηρας έχω δει πως δουλεύει.Μειωμενη ροή πολλές φορές.Δεν μου κάνει.Και για τα λίτρα που έχω απαιτήσεις σαν ρεύμα θα καίει τα άντερα του. Το σπίτι έχει μονοφασικό ρεύμα. Μπορώ να το αλλάξω σε τριφασικό και πώς; Ναι έχω μειωμένο νυχτερινό. Όταν λες 500 εννοείς ηλιακό 500 λίτρα; Απλά έχει κάποια αρνητικά πχ αν χαλάσει θα τον κλαις, δύσκολο στη μεταφορά και service κτλ. Οι μεγάλοι ταχυθερμαντηρες δε νομίζω να έχουν τόσο μειωμένη ροή αλλά μιλάμε για τριφασικό. Αν δεν έχεις δεν αξίζει να μπλέξεις. Δε θυμάμαι πόσα άτομα είναι αλλά μαγική λύση δεν υπάρχει. Όταν δεν έχει ήλιο πάλι σε ρεύμα θα δουλεύεις. Εγώ αν είχα φυσικό αέριο θα έβαζα για τα κρύα ταχυθερμαντηρα με αέριο αν είχε η περιοχή. Έχει και κτήνη με παροχές μεγάλες. 1 λεπτό πριν, troi.g είπε Το σπίτι τι χρονολογίας είναι; Έχεις υπόψη σου ότι το 500αρι με συλλέκτες και γεμάτο νερό θα ξεπεράσει περίπου τα 800 κιλά; Οι πλάκες υποτίθεται ότι είναι για 500 κιλά. Αντέχουν πρακτικά έχω δει να φορτώνουν πλάκα 15cm με τριαξονικο φορτωμένο. Ο μηχανικός τους έλεγε τι κάνετε κτλ αλλά αυτοί λόγο πρακτικής εμπειρίας γελαγανε. Βέβαια αν κάτσει στραβή πχ σεισμός καλός εκεί έχει ρίσκο. 1
Maurikycli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 ^ Μπορεί να τον δουλέψει με μπουκάλα αν δε έχει φ. αέριο
sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Τότε "βρέξει - χιονίσει" άναβέ τον 15:30 με 17:00 και θα έχεις σίγουρα ζεστό νερό το βράδυ. Αν όχι ρίξε βούρδουλα Δεν συμφέρει οικονομικά ρε συ.Ξερεις τι σημαίνει κάθε μέρα να ανάβεις αντισταση έστω και στο νυχτερινό το ρεύμα; Μακροπρόθεσμα η τιμή στο ρεύμα θα ανέβει. Και στο νυχτερινό φυσικά. Δεν το σκέφτεσαι σωστά.Λες αυτό που προτείνεις να μην το έχω κάνει; Είδα μετά τους λογαριασμούς και λιποθύμησα. Βουρδουλα ποτέ.Ειμαι εναντίον της βίας χαχα.
Maurikycli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Πρέπει να ευαισθητοποιείσεις περιβαλλοντικά τους χρήστες ζεστού νερού. Δεν ειναι δυνατόν τέτοιες μέρες να εξαντλείται τόσο ζεστό νερό και μάλιστα μέσα σε μια μέρα. Με αυτή την τακτική δεν υπάρχει περίπτωση να επαρκεί οποιαδήποτε εγκατάσταση ηλιακού γιατί όσο βρίσκουν ζεστό νερό τόσο θα καταναλώνουν μέχρι να τελειώσει. Πλατσουρίσματα και γιόλο επιτρέπονται μια φορά το μήνα και ΑΝ έχει λιακάδα! 👹 3
troi.g Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Όταν λες 500 εννοείς ηλιακό 500 λίτρα; Απλά έχει κάποια αρνητικά πχ αν χαλάσει θα τον κλαις, δύσκολο στη μεταφορά και service κτλ. Οι μεγάλοι ταχυθερμαντηρες δε νομίζω να έχουν τόσο μειωμένη ροή αλλά μιλάμε για τριφασικό. Αν δεν έχεις δεν αξίζει να μπλέξεις. Δε θυμάμαι πόσα άτομα είναι αλλά μαγική λύση δεν υπάρχει. Όταν δεν έχει ήλιο πάλι σε ρεύμα θα δουλεύεις. Εγώ αν είχα φυσικό αέριο θα έβαζα για τα κρύα ταχυθερμαντηρα με αέριο αν είχε η περιοχή. Έχει και κτήνη με παροχές μεγάλες. Αντέχουν πρακτικά έχω δει να φορτώνουν πλάκα 15cm με τριαξονικο φορτωμένο. Ο μηχανικός τους έλεγε τι κάνετε κτλ αλλά αυτοί λόγο πρακτικής εμπειρίας γελαγανε. Βέβαια αν κάτσει στραβή πχ σεισμός καλός εκεί έχει ρίσκο. Πρακτικά ναι , αλλά αν γίνει η στραβή όλοι ρίχνουμε τις ευθύνες σε άλλους, βγάζοντας τον εαυτό μας έξω. Εγώ προσωπικά εάν το σπίτι μου ήταν φτιαγμένο πριν το σεισμό του 99 , δεν θα το σκεφτόμουν για τέτοιο φορτίο πάνω από το κεφάλι μου. Εάν είναι σύγχρονη κατασκευή τότε οκ , αλλά και πάλι... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα