Maurikycli Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) @hp8 τον μπέρδεψες 😕 Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από Maurikycli
sonikk Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hp8 είπε αλλά να λειτουργούν και σε σειρά Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι βασικό. Η συνδεσμολογία αυτή των ηλιακών σε σειρά υποχρεώνει να τοποθετηθούν όλες αυτές οι βάνες; Έτσι γίνεται δηλαδή; Ή είναι κάτι extra; Εγώ πίστευα ότι θα μπουν δύο βάνες μόνο.Μια σε κάθε ηλιακό.Οι κλασικές δηλ που μπαίνουν στο κρύο νερό.Μια στον έναν ηλιακο και μια στον άλλον. Εδώ στο σχέδιο υπάρχουν πέντε και κάπου έχασα την μπάλα... Αν είχε μόνο τις δύο που λέω δεν θα δουλεύει κάτι σωστά ή δεν θα έχω την επιλογή ποιον ηλιακό θα θέσω σε λειτουργία για μειωμένη απόδοση; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
jkoukos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Σου σχεδίασε έξτρα πράγματα (σωληνώσεις και βάνες) ώστε να έχεις 3 επιλογές με τις αντίστοιχες επιλογές στις βάνες: Σε σειρά οι 2 ηλιακοί. Παροχή ΖΝΧ από τον 1ο. Παροχή ΖΝΧ από τον 2ο. Μόνο σε σειρά οι 2 ηλιακοί είναι η παρακάτω εικόνα στην οποία δεν υπάρχουν οι έξτρα βάνες και σωλήνας. 1 1
hp8 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, jkoukos είπε Μόνο σε σειρά οι 2 ηλιακοί είναι η παρακάτω εικόνα στην οποία δεν υπάρχουν οι έξτρα βάνες και σωλήνας. Spoiler θα πρότεινα να παραμείνει ο 3 ως διακόπτης η ως ανεπίστροφη σε περίπτωση βλάβης του 1 η μεμονωμένης συντήρησης 1 ώρα πριν, sonikk είπε Εδώ στο σχέδιο υπάρχουν πέντε και κάπου έχασα την μπάλα... Λογικο Απλα καλύπτει όλες τις λειτουργίες 1
sonikk Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ολους!! Eιστε φοβερά μαστορια! Λέω να σας παιδεψω λίγο ακόμα... Σωστά το έθεσε ο φίλος νωρίτερα..εργοτάξιο η ταράτσα μου! Το επόμενο ερώτημα μου. Σε τριπλό σύστημα ηλιακών σε σειρά ακολουθείται η ίδια διαδικασία; Το ρωτάω γιατί σαν εικόνα το έχω δει μόνο σε διακοπές μου σε ενοικιαζόμενα.Εχω το εξής χούι.Οπου πάω ζητάω να ανέβω στην ταράτσα να δω πως λειτουργούν τα ζεστά νερά. Ή σε υπόγειο.Εχω δει από πολύπλοκα συστήματα που κάνεις το σταυρό σου αν χαλάσει το παραμικρό εξάρτημα,έχω δει και απλά συστήματα παραγωγής ζεστού νερού που τα προτιμώ. Στην τελευταία μου επιδρομή σε κάτι ενοικιαζόμενα που είχα πάει πέρυσι βλέπω στην ταράτσα 5 ηλιακούς συνδεδεμενους. Το έψαξα και μάλιστα οι κατασκευαστές συμφωνούν ότι μέχρι πέντε ηλιακοί συνδεδεμένοι μπορουν να λειτουργήσουν αρμονικά.Απο εκεί και μετά οι κατασκευαστές θεωρούν ότι πχ σε μεγάλα ξενοδοχεία πρέπει να μπαίνουν συστήματα βεβιασμένης. Αυτό που λέω το βρήκα γκουγκλαροντας στο ινερνετ από έναν τύπο που ήταν μηχανολόγος μηχανικός και είχε σχέδιο συνδεσμολογίας 5 ηλιακών για μεγάλες μονάδες και εξηγούσε διάφορα.Ελληνικες οδηγίες και Έλληνας μηχανικός όχι από ξένο manual ή κάτι άλλο. Το ερώτημα μου λοιπόν είναι. Αν στο μέλλον βάλω έναν ακόμη τριτο μικρότερης χωρητικότητας ηλιακό θα πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία; Είτε με το σχέδιο του φίλου hp8 είτε το απλούστερο με τις λιγότερες βάνες του άλλου φίλου και να σκεπάζω πχ κάποιον από τους τρεις όταν θέλω λιγότερα ζνχ;
qwertyuiop2 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Εσείς εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν απαντάτε σε τρολάρισμα; Πότε θα το πιστέψετε; Όταν ο σόνικ ζητήσει σχεδιάγραμμα για 8ο ηλιακό σε σειρά στην επέκταση ταράτσας που χτίζει ειδικά για να χωρέσει κι άλλους ηλιακούς; Σόνικ, στο απίστευτο ενδεχόμενο που μιλάς σοβαρά, βάλε 10τμ συλλέκτες, κυκλοφορητή και κάνε κάπως τα ζεστά νερά να περνάνε από τα καλοριφέρ σου. Αυτό είναι μια γαμάτη εφαρμογή που θα μπορούσε τις μέρες με ήλιο να μηδενίζει τα κόστη θέρμανσης στη χώρα. Απορώ γιατί δεν ερευνάται αυτή η προοπτική. 1
sonikk Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Εσείς εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν απαντάτε σε τρολάρισμα; Πότε θα το πιστέψετε; Όταν ο σόνικ ζητήσει σχεδιάγραμμα για 8ο ηλιακό σε σειρά στην επέκταση ταράτσας που χτίζει ειδικά για να χωρέσει κι άλλους ηλιακούς; Σόνικ, στο απίστευτο ενδεχόμενο που μιλάς σοβαρά, βάλε 10τμ συλλέκτες, κυκλοφορητή και κάνε κάπως τα ζεστά νερά να περνάνε από τα καλοριφέρ σου. Αυτό είναι μια γαμάτη εφαρμογή που θα μπορούσε τις μέρες με ήλιο να μηδενίζει τα κόστη θέρμανσης στη χώρα. Απορώ γιατί δεν ερευνάται αυτή η προοπτική. Φίλε μιλάς σοβαρά τώρα ότι τρολαρω ενώ τρέχω σαν το Βέγγο να φτιάξω μια κατάσταση στην οικογένειά μου που οι ανάγκες είναι πολλές; Προφανώς δεν έχεις πολυμελή οικογένεια για αυτό μιλάς έτσι. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Τί με πέρασες για κανέναν αλήτη να βάζω σε κόπο να μου απαντάνε εδώ άτομα που έχουν τεχνικές γνώσεις και βοηθάνε με σχέδια και με χιλιαδυο;Θα το χαρακτήριζα αλητεία και μόνο που δεν θα σεβομουν τον κόπο και τον χρόνο τους. Και για να μην θεωρηθω αγενής και προσβλητικός όπως εσυ θα σε παρακαλούσα να μην μου απαντάς. Έτσι κ αλλιώς δεν έχεις παρακολουθήσει το πρόβλημα μου αφού μου προτείνεις για καλοριφέρ ενω δεν ξέρεις ότι δεν έχω καλοριφέρ,λέβητα,σώματα κλπ αφού το έχω πει πολλάκις. 3
ababapanos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Μια γρήγορη ερώτηση. Είμαι σε αναζητηση μπόιλερ 200 λίτρα και είμαι ανάμεσα στον ηλιοκαμ https://www.skroutz.gr/s/19434171/Ηλιοκάμ-Boiler-Ηλιακού-200lt-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html και στον masterSol https://mastersol.gr/p/boiler-iliakou-thermosifona-200lt-mastersol-eco-glass/ καμία γνώμη; Να πάω στον δεύτερο μιας και έχει τις περισσότερες αξιολογήσεις στο Σκρουτζ;
Maurikycli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Το πιθανότερο είναι ότι και τα δύο είναι φασόν 😕
luminosa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Το πιθανότερο είναι ότι και τα δύο είναι φασόν 😕 φασόν; δηλαδή;
Maurikycli Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Οι εταιρίες αυτές δεν έχουν δικό τους εργοστάσιο και τα προμηθεύονται από άλλους κατασκευαστές. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Εσείς εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν απαντάτε σε τρολάρισμα; Πότε θα το πιστέψετε; Όταν ο σόνικ ζητήσει σχεδιάγραμμα για 8ο ηλιακό σε σειρά στην επέκταση ταράτσας που χτίζει ειδικά για να χωρέσει κι άλλους ηλιακούς; Σόνικ, στο απίστευτο ενδεχόμενο που μιλάς σοβαρά, βάλε 10τμ συλλέκτες, κυκλοφορητή και κάνε κάπως τα ζεστά νερά να περνάνε από τα καλοριφέρ σου. Αυτό είναι μια γαμάτη εφαρμογή που θα μπορούσε τις μέρες με ήλιο να μηδενίζει τα κόστη θέρμανσης στη χώρα. Απορώ γιατί δεν ερευνάται αυτή η προοπτική. Για καποιο λογο τρολάρει ή εχει καεί ή απλα εχει φιλοσοφικές αναζητήσεις για ηλιακους σε σειρα
sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Για καποιο λογο τρολάρει ή εχει καεί ή απλα εχει φιλοσοφικές αναζητήσεις για ηλιακους σε σειρα Mεχρι μαιο-ιουνιο θα έχεις φωτό της εγκαταστασης! Sorry που δεν θα αγοράσω από σένα,έτσι;
hp8 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Εσείς εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν απαντάτε σε τρολάρισμα; μπορεί να έχεις δίκιο μπορεί και όχι και καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου γιατί για αυτόν τον ηλιακό το συζητάμε εδώ και 2 μήνες πάνω κάτω Απ την άλλη δεν υποχρέωσε κανέναν να απαντήσει στα ερωτήματα του οπότε το σκεπτικό σου αφορά εμάς που απαντήσαμε Θα το προσπεράσω λέγοντας ότι: ότι γράφεται αν είναι σωστό θα βοηθήσει κάποιον με παρόμοιο θέμα προκειμένου να διευκολυνθεί Kρατάμε ως θετικό το ότι βοηθάμε κάποιον που το ψάχνει είτε γιατί πράγματι το χρειάζεται είτε για περνά την ώρα του Το ίδιο κάνω και εγώ όταν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω γράφω εδώ και μόνο για όσα πραγματικά γνωρίζω Τώρα διαβάζοντας τα παρακάτω τον βλέπω να παίρνει από κάποιους την δουλειά 17 ώρες πριν, sonikk είπε Εχω το εξής χούι.Οπου πάω ζητάω να ανέβω στην ταράτσα να δω πως λειτουργούν τα ζεστά νερά. Στην τελευταία μου επιδρομή σε κάτι ενοικιαζόμενα που είχα πάει πέρυσι βλέπω στην ταράτσα 5 ηλιακούς συνδεδεμενους. 2 2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, hp8 είπε μπορεί να έχεις δίκιο μπορεί και όχι και καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου γιατί για αυτόν τον ηλιακό το συζητάμε εδώ και 2 μήνες πάνω κάτω Απ την άλλη δεν υποχρέωσε κανέναν να απαντήσει στα ερωτήματα του οπότε το σκεπτικό σου αφορά εμάς που απαντήσαμε Θα το προσπεράσω λέγοντας ότι: ότι γράφεται αν είναι σωστό θα βοηθήσει κάποιον με παρόμοιο θέμα προκειμένου να διευκολυνθεί Kρατάμε ως θετικό το ότι βοηθάμε κάποιον που το ψάχνει είτε γιατί πράγματι το χρειάζεται είτε για περνά την ώρα του Το ίδιο κάνω και εγώ όταν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω γράφω εδώ και μόνο για όσα πραγματικά γνωρίζω Τώρα διαβάζοντας τα παρακάτω τον βλέπω να παίρνει από κάποιους την δουλειά Δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο και παρότι του δίνονται απαντήσεις ρωτάει πράγματα που είναι common sense. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα