Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Στην αρχη εβαζε μονο στο ακριβο της μοντελο(Apollon). Τωρα βαζει και στα υπολοιπα!

Αλλαζονται ευκολα.  Το προβλημα ειναι επειδη ο Nobel ειναι brand εχει "εμποδια" στα ανταλλακτικα..

Και στα ανοδια υπαρχουν ποιοτητες! Γι αυτο καποια δεν δουλευουν δεν λιωνουν..

πως αλλαζεις? στην αλλη ακρη ειναι 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Η Sammler έχει δυο ανόδια. Το ένα είναι πάνω στην αντίσταση και το δεύτερο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί.

Το δεύτερο ανοδιο σε ποιο σημείο το έχει;

Δημοσ.

1000% ασφάλεια αν ζεστάνεις το νερό στη φουφού και το ρίξεις εδώ 1101716479_.png.c80334eda8acba3157ff1d5ed87618db.png κάνεις γ... το ντουζ Γι αυτό οι παλιοί  είχαν λύσει τα  θέματα με το ανοδιο

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο.

Από τότε που πέρασε η κακοκαιρία και τις τελευταίες μέρες έχουμε 20αρια στην θερμοκρασία καιρου σαν μίνι καλοκαίρι το νερό του ηλιακού μου βράζει σχεδόν.Και ενώ την ημέρα κάνουν μπάνιο τρία άτομα όταν πάω το βράδυ να κάνω μπάνιο και αναμένω μια πιο μέτρια θερμοκρασία του ζνχ λόγω κατανάλωσης μέχρι τις 3 το μεσημερι  αντιθέτως αυτό βράζει.

Πέρυσι τέτοιο φαινόμενο το έβλεπα πιο αργά χρονικά.Γυρω στο Πάσχα.

Συμβαίνει και με εσάς αυτό;

Και ένα ακόμη ερώτημα.Πιο καυτό...

Όταν συνδέσω σε σειρά τους δύο ηλιακούς πώς γίνεται να κάνω να λειτουργεί μόνο ο ένας όταν θέλω μειωμένη χρήση ζεστού νερού;

Πχ έχω τον ηλιακό νούμερο ένα και τον νούμερο δύο συνδεδεμενους σε σειρά.Και θέλω ζεστό νερό μόνο από τον ένα για μια βδομάδα που θα λείπουν κάποια άτομα από το σπίτι.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό από την στιγμή που ο νούμερο ένα θα έχει ζεστό νερό ενώ ο νούμερο δύο θα είναι σκεπασμένος λογικά για να μην λειτουργεί αλλά εφόσον είναι συνδεδεμένοι σε σειρα το ζεστό νερό του νούμερο ένα δεν θα περνάει από τον νούμερο δύο που θα είναι μη λειτουργικός άρα με κρύο νερό μέσα οπότε θα κρυώνει και το  ζεστο νερό του νούμερο ένα ηλιακού με αποτέλεσμα να έρχεται στο μπάνιο μέτρια θερμοκρασία ζεστού νερού εφόσον θα γίνεται ανάμιξη με το κρύο που θα έχει μόνο ο νούμερο δύο ηλιακός;

Ή να σκεπάσω μόνο τον νούμερο ένα ηλιακό και να δουλεύει ο νούμερο δύο εφόσον από τον νούμερο δύο έρχεται τελευταία το ζεστό νερό που καταλήγει στο μπάνιο;Αλλά και πάλι παίζει ρόλο εφόσον είναι συνδεδεμένοι σε σειρά;Πάλι δεν θα πηγαίνει το κρύο νερό του μη λειτουργικού νούμερο ένα ηλιακου στον νούμερο δύο;

Σας μπέρδεψα;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, hp8 είπε

1000% ασφάλεια αν ζεστάνεις το νερό στη φουφού και το ρίξεις εδώ 1101716479_.png.c80334eda8acba3157ff1d5ed87618db.png κάνεις γ... το ντουζ Γι αυτό οι παλιοί  είχαν λύσει τα  θέματα με το ανοδιο

Θα βρεθεί κάποιος που θα τον ενοχλεί που είναι γαλβανιζέ 😕

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, sonikk είπε

Από τότε που πέρασε η κακοκαιρία και τις τελευταίες μέρες έχουμε 20αρια στην θερμοκρασία καιρου σαν μίνι καλοκαίρι το νερό του ηλιακού μου βράζει σχεδόν.Και ενώ την ημέρα κάνουν μπάνιο τρία άτομα όταν πάω το βράδυ να κάνω μπάνιο και αναμένω μια πιο μέτρια θερμοκρασία του ζνχ λόγω κατανάλωσης μέχρι τις 3 το μεσημερι  αντιθέτως αυτό βράζει.

Συμβαίνει και με εσάς αυτό;

Όταν συνδέσω σε σειρά τους δύο ηλιακούς πώς γίνεται να κάνω να λειτουργεί μόνο ο ένας όταν θέλω μειωμένη χρήση ζεστού νερού;

Πχ έχω τον ηλιακό νούμερο ένα και τον νούμερο δύο συνδεδεμενους σε σειρά.Και θέλω ζεστό νερό μόνο από τον ένα για μια βδομάδα που θα λείπουν κάποια άτομα από το σπίτι.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό από την στιγμή που ο νούμερο ένα θα έχει ζεστό νερό ενώ ο νούμερο δύο θα είναι σκεπασμένος λογικά για να μην λειτουργεί αλλά εφόσον είναι συνδεδεμένοι σε σειρα το ζεστό νερό του νούμερο ένα δεν θα περνάει από τον νούμερο δύο που θα είναι μη λειτουργικός άρα με κρύο νερό μέσα οπότε θα κρυώνει και το  ζεστο νερό του νούμερο ένα ηλιακού με αποτέλεσμα να έρχεται στο μπάνιο μέτρια θερμοκρασία ζεστού νερού εφόσον θα γίνεται ανάμιξη με το κρύο που θα έχει μόνο ο νούμερο δύο ηλιακός;

Ή να σκεπάσω μόνο τον νούμερο ένα ηλιακό και να δουλεύει ο νούμερο δύο εφόσον από τον νούμερο δύο έρχεται τελευταία το ζεστό νερό που καταλήγει στο μπάνιο;Αλλά και πάλι παίζει ρόλο εφόσον είναι συνδεδεμένοι σε σειρά;Πάλι δεν θα πηγαίνει το κρύο νερό του μη λειτουργικού νούμερο ένα ηλιακου στον νούμερο δύο;

Σας μπέρδεψα;

Το πιο πρακτικο ειναι να σκεπασεις το πρωτο και θα μπαινει πιο χλιαρο νερο και δε θα τελειωνει δε καταλαβαινω που μπερδευεσε.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, takis1964 είπε

πως αλλαζεις? στην αλλη ακρη ειναι 

Στον apollon υπαρχει προσβαση κανονικα εχει πλαστικο καπακι..  Για τον classic δεν γνωριζω.. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, sonikk είπε

Σ

Σας μπέρδεψα;

Ναι εχει αλλαξει η αποδοση κατα πολυ! Λογικα το νερο δικτυου ειναι παγωμενο. Γεμισε κανενα κουβα και θα ισιωσει!

Για μειωση της αποδοσης πρωτα θα σκεπαζεις τον 1o

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Θα βρεθεί κάποιος που θα τον ενοχλεί που είναι γαλβανιζέ 😕

για να μην μείνει κανένας παραπονεμενος image.png.83aae3c98bd0490e7ad900db577f7a26.png και ανοξείδωτο και χαλκος 

1 ώρα πριν, sonikk είπε

Σας μπέρδεψα;

καθόλου Ας ρίξει μια ματιά και ο Maurikycli

Spoiler

image.png.5df4993abc8bbd08014311e621b0ac60.png

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, hp8 είπε

για να μην μείνει κανένας παραπονεμενος image.png.83aae3c98bd0490e7ad900db577f7a26.png και ανοξείδωτο και χαλκος 

καθόλου Ας ρίξει μια ματιά και ο Maurikycli

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.5df4993abc8bbd08014311e621b0ac60.png

To 4 τί είναι; Δεν καταλαβαίνω...

Τα υπόλοιπα 1,2,3,5 οκ καταλαβαίνω είναι εισοδοι-εξοδοι κρύου και ζεστού.

Δηλαδή όταν γίνεται σύνδεση σε σειρά δύο ηλιακών μπαίνουν και βάνες στο ζεστό;

Γιατί όταν είναι ένας ο ηλιακός η βανα είναι μια.Μονο εκεί που μπαίνει το κρύο.Μαζι με την αντεπιστροφής και βαλβίδα ασφαλείας.

Η εναλλακτική λύση αντί του να κλείνω βάνες ποια θα ήταν; Το σκέπασμα των συλλεκτών του ενός ηλιακού; Και ποιου από τους δύο; Του νούμερο ένα ή του νούμερο δύο;

Καταπληκτικό το σχέδιο σου!! 

Δημοσ.

Και το 4 βάνα είναι για να μην πηγαίνει η έξοδος του ΖΝΧ από το Νο2 προς το Νο1, αλλά μόνο προς το σπίτι.

Σου σχεδίασε τα 2 καζάνια συνδεδεμένα σε σειρά και ανάλογα από ποιο θέλεις να τραβάς ΖΝΧ, κάνεις τις αντίστοιχες επιλογές στις βάνες.

Η απλούστερη περίπτωση (χωρίς τις βάνες και επιπλέον σωληνώσεις) έχει αναφερθεί παλαιότερα και απλά να σκεπάζεις το Νο1 ηλιακό και να παίρνεις από τον Νο2.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sonikk είπε

To 4 τί είναι; Δεν καταλαβαίνω...

3 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Και το 4 βάνα είναι για να μην πηγαίνει η έξοδος του ΖΝΧ από το Νο2 προς το Νο1, αλλά μόνο προς το σπίτι.

16 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Σου σχεδίασε τα 2 καζάνια συνδεδεμένα σε σειρά και ανάλογα από ποιο θέλεις να τραβάς ΖΝΧ, κάνεις τις αντίστοιχες επιλογές στις βάνες.

αλλά να λειτουργούν και σε σειρά

• Thanks 1
Δημοσ.

Γράφω (όπως τα έχεις σχεδιάσει, μαζί με τις επιλογές στις βάνες) πρώτα ότι είναι συνδεδεμένα σε σειρά και μετά το καθένα μόνο του.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...