dimitris_st13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Διαφωνώ. Aν ισχύει αυτό το κάνει χειρότερο.Σκεψου να αγοράσεις αυτοκίνητο και να σου πουν ότι στην μηχανή για πέντε χρόνια θα λειτουργούν και οι 4 κύλινδροι και υπαρχει εγγύηση για πέντε χρόνια μετά όμως μπορεί να λειτουργούν οι μισοί κύλινδροι και να σέρνεται το αμαξι και να πετάξεις και όλο το αυτοκίνητο οποτε δεν σου εγγυομαστε τιποτα. Συνεβη σε φίλο μου αυτό.Ζημια 3500 ευρώ σε vw polo καινούριο αυτοκινητο! Ήταν ελαττωματική η μηχανή και μόλις είχε λήξει και η εγγύηση. Θέλω να πω τα ανοδια είναι για να αλλάζονται.Αυτη είναι η φιλοσοφία τους.Το να βάζουν κάτι επιπλέον μόνο και μόνο για να αντέξει μέχρι την εγγύηση και μετά γεια σας μου φαίνεται απατεώνια. Sorry αλλά αυτό νιώθω εγώ.Και έτσι είναι δηλαδή μην είμαστε και παράλογοι. Με τι ακριβώς διαφωνείς; Πάντως εννοείται πως όλα υπολογίζονται για συγκεκριμένο διάστημα ζωής, και μάλιστα περιορισμένο διάστημα για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος και να είναι ανταγωνιστικό το προϊόν, είτε αυτό λέγεται Polo είτε Nobel. Επίσης εννοείται πως ο υπολογισμός έχει σαν ελάχιστη προδιαγραφή την μη εμφάνιση αστοχιών εντός της περιόδου εγγύησης + τον ανάλογο συντελεστή ασφαλείας. Προφανώς και όλοι θέλουν να πουλάνε νέο προϊόν ξανά και ξανά και να κινείται το χρήμα και όχι να είναι αθάνατα τα προϊόντα τους. 1
sonikk Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε Με τι ακριβώς διαφωνείς; Πάντως εννοείται πως όλα υπολογίζονται για συγκεκριμένο διάστημα ζωής, και μάλιστα περιορισμένο διάστημα για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος και να είναι ανταγωνιστικό το προϊόν, είτε αυτό λέγεται Polo είτε Nobel. Επίσης εννοείται πως ο υπολογισμός έχει σαν ελάχιστη προδιαγραφή την μη εμφάνιση αστοχιών εντός της περιόδου εγγύησης + τον ανάλογο συντελεστή ασφαλείας. Προφανώς και όλοι θέλουν να πουλάνε νέο προϊόν ξανά και ξανά και να κινείται το χρήμα και όχι να είναι αθάνατα τα προϊόντα τους. Φιλικά συζητάμε εννοείται εδώ απλά διαφωνώ σε όλα όσα γράφεις με την έννοια και την λογική ότι δίνεις κάποια χρήματα για να αγοράσεις κάτι που δεν είναι την Κυριακή χαρά και την Δευτέρα λύπη. Επίσης γενικεύεις.Δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδιας αξίας.Μιλαμε για βασικές αρχές.Αλλο κομμάτι το μάρκετινγκ. Και γιατί να μην είναι ένα προϊόν αθάνατο με την έννοια κάποιας λογικής διάρκειας ζωής; Δηλαδή θεωρείς λογικό ένας ηλιακός να τρυπάει πριν την δεκαετία;Εγώ το θεωρώ απαράδεκτο. Οι ηλιακοί για μένα έπρεπε να κρατάνε 20ετια χαλαρά.Για να μην πω 25ετια τουλάχιστον.Εφοσον τον προσέχεις βέβαια. Στο προκείμενο τώρα όμως. Μιλήσαμε για δεύτερο ανοδιο συγκεκριμένα.Κατι που φθείρεται και λιώνει σχετικά γρήγορα.Ποιος ο λόγος να μην αντικαθίσταται λοιπόν;Οι άλλες εταιρείες που βάζουν δεύτερο ανοδιο και γράφουν στα specs εύκολα αντικαταστασιμο τί είναι δηλαδή ανόητοι;Μα αυτή δεν είναι η φιλοσοφία και χρήση του ανοδιου;Να αντικαθίσταται;Γιατί λοιπόν το έχουν κρυμμένο και δεν αλλάζεται; Επίσης έχει τύχει να βλέπω από φίλους μου καμένες αντιστάσεις,χαλασμένους θερμοστάτες κλπ μέσα σε μια διετια-τριετια και όχι από σφάλμα δικό τους.Αρα μιλάμε για κακής ποιότητας υλικά. Ο δικός μου στα 15 χρόνια δεν έχω αλλάξει τίποτα πέρα από τα σερβίς του.Δηλ φλάντζα,ανοδιο,καθαρισμός αλάτων.Εχω ελέγξει την βαλβίδα ασφαλείας και δουλεύει κανονικά.Οπως και την βαλβίδα ασφαλείας του κλειστού.Το μόνο που έχω προσθέσει είναι δοχείο διαστολής κλειστού.Θα ήθελα να προσθέσω και άλλα που θεωρώ αναγκαία αλλά προς το παρόν τον αφήνω έτσι. Μπορεί να ήμουν τυχερός και δεν υπήρξε αστοχία.Αλλα βλέπω και άλλους που δεν έχουν θέματα και μόνο τα service κάνουν. Θα σου πω και το άλλο.Το 2016 είχε έρθει ένα συνεργείο με δύο άτομα να κάνουν σέρβις.Σε μια φάση μου λέει ο ένας πρέπει να αλλάξω την αντίσταση σας είναι έτοιμη να καει.Που φαίνεται ότι είναι ετοιμη να καει τον ρωτάω; Κάτι είπε δεν κατάλαβα κ πολλά αλλά δεν πειστηκα.Μου λέει αν την αλλάξω τώρα στοιχίζει 40 ευρώ αλλά αν καεί θα στοιχίσει 75 ευρώ να την αλλάξω την ίδια.Πηγα να ρωτήσω το γιατί αλλά είχε χάσει ήδη το παιχνίδι ο τύπος μαζί μου οπότε του λέω δεν θέλω αλλαγή. Η αντίσταση μου έως τώρα που μιλάμε δουλεύει κανονικά.Η ίδια.Εδω και 15 χρόνια δηλαδή. Γι' αυτό δεν πείθομαι εύκολα για το ανοδιο.Εχεις ρε αδερφέ βάλει στο μηχάνημα σου δεύτερο ανοδιο; Τελεια! Βάλτο τότε κάπου να αλλάζεται στον χρόνο που πρέπει.Τί είναι αυτό το κρυφτουλι που τον παραχωσε στο σημείο εκείνο δεν το χωρά ο νους μου. Τυχαία γκουγκλαροντας διάφορα βλέπω ότι το διπλό ανοδιο ένας το έχει στο ίδιο σημείο που υπάρχει και το πρώτο.Μαζι με την αντίσταση. Πάντως δεν είμαι φαν του ανοδιου.Το θεωρώ ανθυγιεινο.Σκεφτομουν να το καταργήσω τελείως το εσωτερικο και να βάλω stopcor εξωτερικό δηλαδή.Ομως δεν μου απαντάει κανείς με σιγουριά ότι θα προστατεύει το ίδιο από ηλεκτρολυση όπως το μέσα. Sorry για το σεντόνι μαγκες! Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
Conan2046 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, sonikk είπε Πάντως δεν είμαι φαν του ανοδιου.Το θεωρώ ανθυγιεινο. Ανθυγιεινό γιατί; Εφ' όσον δεν το πίνουμε έχεις ακούσει κάτι για τοξικότητα του μαγνησίου και το λες;
πάνοσ2 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Η Sammler έχει δυο ανόδια. Το ένα είναι πάνω στην αντίσταση και το δεύτερο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. 1 1
apostolossmi Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 τελικά το ανόδιο κάνει δουλειά - λιώνει όταν δουλεύει η αντίσταση ρεύματος ή γενικά;
dimitris_st13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, apostolossmi είπε τελικά το ανόδιο κάνει δουλειά - λιώνει όταν δουλεύει η αντίσταση ρεύματος ή γενικά; Εννοείται κάνει δουλειά, δουλεύει γενικά, κατά την κυκλοφορία του νερού. 1
Maurikycli Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Conan2046 είπε Ανθυγιεινό γιατί; Εφ' όσον δεν το πίνουμε έχεις ακούσει κάτι για τοξικότητα του μαγνησίου και το λες; Γιατί να μην το πίνουμε; Το μαγνήσιο ρίχνει την πίεση 😕
troi.g Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Conan2046 είπε Ανθυγιεινό γιατί; Εφ' όσον δεν το πίνουμε έχεις ακούσει κάτι για τοξικότητα του μαγνησίου και το λες; https://ydravlikos.gr/giati-apagorevonte-ta-emvaptizomena-anodia-magnisiou-sta-iliaka-ke-ilektrika-thermosifona/ Ρίξε μια ματιά. 1
Maurikycli Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 ^Η τεκμηρίωση ότι είναι τοξικά τα υπολείμματα του ανοδίου πού είναι; Απλά γράφει ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν στο πόσιμο νερό. 1
luminosa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, troi.g είπε https://ydravlikos.gr/giati-apagorevonte-ta-emvaptizomena-anodia-magnisiou-sta-iliaka-ke-ilektrika-thermosifona/ Ρίξε μια ματιά. Αυτό όμως γιατί να ισχύει σε μπόιλερ κλειστού κυκλώματος;
troi.g Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, luminosa είπε Αυτό όμως γιατί να ισχύει σε μπόιλερ κλειστού κυκλώματος; Γιατί το ανοδιο μπαίνει μέσα στο νερό χρήσης. Δεν έχει καμία σχέση με το κλειστό κύκλωμα. 1
luminosa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, troi.g είπε Γιατί το ανοδιο μπαίνει μέσα στο νερό χρήσης. Δεν έχει καμία σχέση με το κλειστό κύκλωμα. Έχετε δίκιο, ευχαριστώ πολύ
jkoukos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, troi.g είπε Γιατί το ανοδιο μπαίνει μέσα στο νερό χρήσης. Δεν έχει καμία σχέση με το κλειστό κύκλωμα. Είναι προσωπική άποψη του συγκεκριμένου αρθρογράφου και μέχρι σήμερα δεν απαγορεύεται όπως αναφέρει ο τίτλος, ενώ και ο ίδιος το γράφει (2016) ως προτροπή αλλαγής του κανονισμού. Το παράδειγμα που δίνει είναι ακραίο αλλά ακόμη και αν συμβεί, η ποσότητα που θα προσληφθεί είναι ελάχιστη. Αφήνω απ' έξω ότι το μαγνήσιο είναι ωφέλιμο και αναγκαίο γενικά στον οργανισμό (όχι βέβαια σε στέρεα μορφή). Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από jkoukos 2
Maurikycli Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Με την ευρύτερη ερμηνεία θα πρέπει να καταργηθούν τα μπόιλερ γιατί κρατούν αποθηκευμένο νερό εκτός προδιαγραφών με τον φόβο ότι θα ανακατευτεί με το πόσιμο του σπιτιού. Γενικά το πόσιμο νερό πρέπει να είναι τρεχούμενο ή να αποθηκεύεται και να διακινείται εντός πολύ συγκεκριμένων προδιαγραφών που είναι γνωστές και δεν τις αναφέρω γιατί ξεφεύγουμε. Πιο πιθανό είναι να αναπτυχθούν χλωραμίνες με την θέρμανση λόγω ύπαρξης χλωρίου παρά να μας βλάψουν τα ρινίσματα μαγνησίου. Διαφορετικά θα έπρεπε να έχουμε το Αγγλικό - βικτωριανό σύστημα με διαφορετικές βρύσες ζεστού - κρύου. Προσωπικά έχω ένα φίλτρο toray στη βρύση 😕 2 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, takis1964 είπε στο αντιθετο πιατο της ηλ.αντιστασης προφανως διαφημιστικο ,το εμαθα μετα που τον αγορασα Στην αρχη εβαζε μονο στο ακριβο της μοντελο(Apollon). Τωρα βαζει και στα υπολοιπα! Αλλαζονται ευκολα. Το προβλημα ειναι επειδη ο Nobel ειναι brand εχει "εμποδια" στα ανταλλακτικα.. 2 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε Εννοείται κάνει δουλειά, δουλεύει γενικά, κατά την κυκλοφορία του νερού. Και στα ανοδια υπαρχουν ποιοτητες! Γι αυτο καποια δεν δουλευουν δεν λιωνουν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα