Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sonikk είπε

Το καζάνι μου έχει δύο τάπες.Στην μια είναι το εκτονωτικο του αντιψυκτικου και η δεύτερη τάπα είναι ταπωμενη με μια εξαγωνη βίδα.

πρωτότυπο δεν το λες το 98% των ηλιακών έτσι είναι Αν η τάπα είναι η κλασική 1/2 " δεν μπαίνει ανοδιο λογο  d Αν εναι 3/4 και πάνω κατι γίνεται Τέλος η θεσης  θα πρέπει να είναι  στην απέναντι μεριά και σε σημείο που δεν υπάρχει μανδύας

Spoiler

image.png.90447f4712733a4505f72d1e98d275d7.png

1 ώρα πριν, sonikk είπε

όταν βρω χρόνο θα πάω να ξεβιδωσω την τάπα να δω αν υπάρχει ανοδιο.

πριν την λύσεις βάλε μια φωτο και με τις δυο να δουμε μην παιδεύεσαι χωρίς λογο

1 ώρα πριν, sonikk είπε

Βρε τί μαθαίνει κανείς από το πουθενά.....

εξαρτάτε 

Επεξ/σία από hp8
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, hp8 είπε

πρωτότυπο δεν το λες το 98% των ηλιακών έτσι είναι Αν η τάπα είναι η κλασική 1/2 " δεν μπαίνει ανοδιο λογο  d Αν εναι 3/4 και πάνω κατι γίνεται Τέλος η θεσης  θα πρέπει να είναι  στην απέναντι μεριά και σε σημείο που δεν υπάρχει μανδύας

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.90447f4712733a4505f72d1e98d275d7.png

πριν την λύσεις βάλε μια φωτο και με τις δυο να δουμε μην παιδεύεσαι χωρίς λογο

εξαρτάτε 

To 98% των ηλιακών έχουν εκ κατασκευής 2 εσωτερικές ράβδους μαγνησίου;;;

Γιατι εγώ θα έλεγα ότι το 98% των ηλιακών ΔΕΝ έχουν διπλή ανοδική προστασια!!!

Moνο 2 άντε τρεις εταιρείες το πολυ ξέρω πως το κάνουν αυτό με το διπλό εσωτερικό ανοδιο!

Μπορείς να μου πεις δέκα μάρκες ηλιακών που το κάνουν αυτό χωρίς ειδική έξτρα παραγγελία;Δηλαδη χωρίς να το ζητήσει ο πελάτης σαν έξτρα.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H μια ειναι η nobel ,που ομως δεν αλλαζει το δευτερο, αλλα το κλασικο που ειναι στην ηλ αντισταση 

Επεξ/σία από takis1964
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 21/2/2023 στις 11:35 ΠΜ, mindreader είπε

Να ρωτησω κατι χαζο.
Η θερμοκρασια στο νερο, παει σωρευτικα;

Δηλαδη:
Πες πχ τη μια μερα το νερο παει στους 50 βαθμους.
Καταναλωνω λιγο, ερχεται βραδυ, αντε πες τη νυχτα πεφτει στους 45.
Την επομενη μερα, με ηλιο, ξεκινα να ζεσταινει το υπαρχον, απο τους 45 και πανω;
Δηλαδη μπορει πχ να πιασει επομενη μερα, 60-70;

Απλα οσο μεγαλωνει η διαφορα θερμοκρασιας χάνει και πιο γρηγορα θερμοτητα. Οποτε δε μπορει να φτασει πχ 200 βαθμους ποτε.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sonikk είπε

στις τάπες αναφέρομαι και οχι στα ανοδια 

• Thanks 1
Δημοσ.

Κατά 99% είναι σκέτη τάπα 1/2 και δεν έχει ανόδιο.

Όσον αφορά τις 2 εισόδους στο πάνω μέρος του καζανιού, συνήθως είναι μόνον στο κλειστό κύκλωμα του αντιψυκτικού (όπου φυσικά ανόδιο δεν μπαίνει) και σπανίως η μία για το καθεαυτό καζάνι με το νερό (πρέπει να είναι στην άκρη εκτός του κλειστού μανδύα), με την χρήση της να είναι για μέτρηση θερμοκρασίας ή πίεσης.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

Moνο 2 άντε τρεις εταιρείες το πολυ ξέρω πως το κάνουν αυτό με το διπλό εσωτερικό ανοδιο!

Μπορείς να μου πεις δέκα μάρκες ηλιακών που το κάνουν αυτό χωρίς ειδική έξτρα παραγγελία;Δηλαδη χωρίς να το ζητήσει ο πελάτης σαν έξτρα.

δηλαδή ράβδο μαγνησίου στ κλειστό κύκλωμα;;; 

Αν λιώνει όπως η κλασική στην αντίσταση δεν θα φράζει τους χαλκοσωληνες του συλλέκτη;; 

Δημοσ.

Που να μπει βρε παιδιά η ράβδος μαγνησίου στο κλειστό κύκλωμα που ζήτημα να έχει 2-3 εκατοστά χώρο γύρω από το καζάνι; Και για ποιον λόγο;

Στην εικόνα η δεξιά είσοδος δίνει πρόσβαση στο καζάνι ενώ οι άλλες 2 (αριστερά και μεσαία) είναι του κλειστού κυκλώματος.

image.png

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

δηλαδή ράβδο μαγνησίου στ κλειστό κύκλωμα;;;

Ούτε κατά διάνοια. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, takis1964 είπε

H μια ειναι η nobel ,που ομως δεν αλλαζει το δευτερο, αλλα το κλασικο που ειναι στην ηλ αντισταση 

H nobel σε ποιο σημείο έχει το δεύτερο ανοδιο;

Τί νόημα έχει να υπάρχει δεύτερο ανοδιο χωρίς να το αλλάζεις αφού λιώνει;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, sonikk είπε

H nobel σε ποιο σημείο έχει το δεύτερο ανοδιο;

Τί νόημα έχει να υπάρχει δεύτερο ανοδιο χωρίς να το αλλάζεις αφού λιώνει;;;

στο αντιθετο  πιατο της ηλ.αντιστασης 

προφανως διαφημιστικο ,το εμαθα μετα που τον αγορασα

Apollon_Boiler_Half-Cut.jpg

20200304152300_cd2756ed.jpeg

Επεξ/σία από takis1964
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, takis1964 είπε

στο αντιθετο  πιατο της ηλ.αντιστασης 

προφανως διαφημιστικο ,το εμαθα μετα που τον αγορασα

Apollon_Boiler_Half-Cut.jpg

20200304152300_cd2756ed.jpeg

Σε όσους ηλιακούς ξέρω με δύο ράβδους μαγνησίου τα ανοδια αυτά είναι εύκολα αντικαταστασιμα.Και τα δυο!!

Αν το κάνει αυτό οντως η nobel και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω το θεωρώ απάτη.

Να λιώνει κάτι και να μην γίνεται αντικατάσταση δηλαδή εφόσον για αυτή την δουλειά υπάρχει.Κοινη λογική.

Δημοσ.

2 ώρες πριν, sonikk είπε

Σε όσους ηλιακούς ξέρω με δύο ράβδους μαγνησίου τα ανοδια αυτά είναι εύκολα αντικαταστασιμα.Και τα δυο!!

Αν το κάνει αυτό οντως η nobel και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω το θεωρώ απάτη.

Να λιώνει κάτι και να μην γίνεται αντικατάσταση δηλαδή εφόσον για αυτή την δουλειά υπάρχει.Κοινη λογική.

Είναι απλά ένα πρόσθετο ανόδιο που επιμηκύνει την ζωή του εναλλάξιμου ανοδίου και εξασφαλίζει για την εταιρεία με μικρό κόστος την 5ετή διάρκεια ζωής του μπόιλερ για περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης ή πολύ αυξημένων αλάτων/θερμοκρασιών. Σε καμία περίπτωση απάτη, διαφημιστικό τρικ, ίσως. Δεν βλάπτει, και η τακτική αλλαγή του εναλλάξιμου ανοδίου είναι υπερεπαρκές σε θέμα καθοδικής προστασίας.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Είναι απλά ένα πρόσθετο ανόδιο που επιμηκύνει την ζωή του εναλλάξιμου ανοδίου και εξασφαλίζει για την εταιρεία με μικρό κόστος την 5ετή διάρκεια ζωής του μπόιλερ για περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης ή πολύ αυξημένων αλάτων/θερμοκρασιών. Σε καμία περίπτωση απάτη, διαφημιστικό τρικ, ίσως. Δεν βλάπτει, και η τακτική αλλαγή του εναλλάξιμου ανοδίου είναι υπερεπαρκές σε θέμα καθοδικής προστασίας.

Διαφωνώ.

Aν ισχύει αυτό το κάνει χειρότερο.Σκεψου να αγοράσεις αυτοκίνητο και να σου πουν ότι στην μηχανή για πέντε χρόνια θα λειτουργούν και οι 4 κύλινδροι και  υπαρχει εγγύηση για πέντε χρόνια μετά όμως μπορεί  να λειτουργούν οι μισοί κύλινδροι και να σέρνεται το αμαξι και να πετάξεις και όλο το αυτοκίνητο οποτε δεν σου εγγυομαστε τιποτα.

Συνεβη σε φίλο μου αυτό.Ζημια 3500 ευρώ σε vw polo καινούριο αυτοκινητο! Ήταν ελαττωματική η μηχανή και μόλις είχε λήξει και η εγγύηση.

Θέλω να πω τα ανοδια είναι για να αλλάζονται.Αυτη είναι η φιλοσοφία τους.Το να βάζουν κάτι επιπλέον μόνο και μόνο για να αντέξει μέχρι την εγγύηση και μετά γεια σας μου φαίνεται απατεώνια.

Sorry αλλά αυτό νιώθω εγώ.Και έτσι είναι δηλαδή μην είμαστε και παράλογοι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...