Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, chios είπε

Τι σχέση έχει το ανοξείδωτο με το αντιψυκτικό; Εννοείται ότι χρειάζεται.

Καλημέρα, 

σας ευχαριστώ για την απάντηση. Κι εγώ αυτό γνώριζα απλά χθες είχα μία συζήτηση και κάπου το έχασα γιατί μία εταιρεία επιμένει στη μη αλλαγή/προσθήκη αντιψυκτικού σε ανοξείδωτα.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι χαζο.
Η θερμοκρασια στο νερο, παει σωρευτικα;

Δηλαδη:
Πες πχ τη μια μερα το νερο παει στους 50 βαθμους.
Καταναλωνω λιγο, ερχεται βραδυ, αντε πες τη νυχτα πεφτει στους 45.
Την επομενη μερα, με ηλιο, ξεκινα να ζεσταινει το υπαρχον, απο τους 45 και πανω;
Δηλαδη μπορει πχ να πιασει επομενη μερα, 60-70;

Δημοσ.

Πέρα από πλάκα, δεν είμαι φανατικός του σκεπάσματος εκτός αν φύγεις για διακοπές το καλοκαίρι.

Ειδικά τέτοια εποχή το βρίσκω υπερβολή.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Πέρα από πλάκα, δεν είμαι φανατικός του σκεπάσματος εκτός αν φύγεις για διακοπές το καλοκαίρι.

Ειδικά τέτοια εποχή το βρίσκω υπερβολή.

ρωτάω γιατί είναι ο πρώτος μου ηλιακός και μου φαίνεται πολύ 68 βαθμοί στη βρύση, το μποιλερ μέσα πόσο θα πιάνει δηλαδή πάνω κάτω; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

ρωτάω γιατί είναι ο πρώτος μου ηλιακός και μου φαίνεται πολύ 68 βαθμοί στη βρύση, το μποιλερ μέσα πόσο θα πιάνει δηλαδή πάνω κάτω; 

27 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

sol violaris Navi 200 2x1

Αν θεωρεις οτι και τον χειμωνα με ηλιοφανεια σου δινει ευκολα τετοιες θερμοκρασιες τοτε ευτυχως που εβαλες μικρο συλλεκτη για τα λιτρα!!!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν θεωρεις οτι και τον χειμωνα με ηλιοφανεια σου δινει ευκολα τετοιες θερμοκρασιες τοτε ευτυχως που εβαλες μικρο συλλεκτη για τα λιτρα!!!

λάθος έγραψα, 2χ1.55 είναι 3.10m2 navi

Δημοσ.

Ο καιρός της άνοιξης είναι ευμετάβλητος. 

Καλό είναι να έχεις αποθηκευμένο ζεστό νερό γύρω στους 65-75 βαθμούς ώστε να σε βγάλει σε μια μέρα με συννεφιά.

Αν έχεις εμπιστοσύνη στη βαλβίδα εκτόνωσης τότε μην ανησυχείς.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

λάθος έγραψα, 2χ1.55 είναι 3.10m2 navi

Αν χρειαζεται να κανεις κατι εσυ θα το κρινεις..  Αν τα περιστατικα που αργα το μεσημερι βλεπεις να σκαρφαλωνει τους 80β ειναι μεμονωμένα  δεν χρειαζεται να κανεις κατι. 

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Να ρωτησω κατι χαζο.
Η θερμοκρασια στο νερο, παει σωρευτικα;

Δηλαδη:
Πες πχ τη μια μερα το νερο παει στους 50 βαθμους.
Καταναλωνω λιγο, ερχεται βραδυ, αντε πες τη νυχτα πεφτει στους 45.
Την επομενη μερα, με ηλιο, ξεκινα να ζεσταινει το υπαρχον, απο τους 45 και πανω;
Δηλαδη μπορει πχ να πιασει επομενη μερα, 60-70;

Ναι ενα πραγμα σαν μπαταρια! Φορτιζει απο τον ηλιο και ξεφορτιζει απο τις απωλεεις!!!

Απωλειες ειναι το νερο που τραβας καθε φορα.. Το ποσο κρυο ειναι το νερο του δικτυου που εισερχεται στο μποιλερ.. Ακομα παιζει ρολο και ποτε θα τραβηξεις νερο γιατι αφου σταματησει να τον χτυπα ο ηλιος οσο περνανε οι ωρες αρχιζει να χανει θερμοκρασια  (εξωτερικες θερμοκρασιες/Ποιοτητα μονωσης μποιλερ)

Και ο ηλιος αναλογα την εποχη δεν εχει την ιδια αποδοση!  Οποτε το τι θερμοκρασιες θα σου δινει και ποσα λιτρα θα ειναι παντα ρευστα!!! 

Για να ξερεις ποσο καλα αποδιδει ειναι μετα απο μια ηλιοφανεια γυρω στις 16.00 να δεις την διαφορα των θερμοκρασιων! Να ξεκινα ομως απο χαμηλες θερμοκρασιες δηλαδη τι σου δινει απο τους 20-25β. Αναγνωριση θερμοκρασιας θα κανεις γυρω στις 9 το πρωι. Δεν θα τραβηξεις καθολου και στις 16.00 ξαναμετρας! Αφηνεις να τρεξε καλα μεχρι να σου δωσει την τελικη θερμοκρασια.

Το αλλο κομματι ειναι η μονωση του μποιλερ. Εικονικα απο το βραδυ μεχρι την επομενη μερα το πρωι πρεπει να κατεβει μεχρι 10β. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία βλέπω μετρησούλες.:)

Χθες που κοίταζα τον δικό μου έδειχνε 47.

Σκάλισα λίγο το θερμοστάτη μπας και κερδισω τπτ και σήμερα εχω.

:lol::lol::lol:

20230221_152355.jpg

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι.

Στα φυσιολογικά του είναι για την περιοχή μου.

Ποτέ δεν έδινε σοβαρό νερό το χειμώνα.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.

Mαλλον θα σας ακουστεί σαν ανέκδοτο αυτό αλλά μετά από 12 χρόνια χρήσης του ηλιακού μου συν τα service του κανονικα μάλλον θα κάνω νέα ανακάλυψη για τον ηλιακό μου.

Τί εννοώ.

Η ανακάλυψη έγκειται στο γεγονός ότι η εταιρεία που μου πούλησε τότε τον ηλιακό έβαζε δύο ανοδια.Ενα στο κλασικό σημείο που έχουν όλοι οι ηλιακοί και έναν στην μια τάπα στην κορυφή του καζανιού.Το καζάνι μου έχει δύο τάπες.Στην μια είναι το εκτονωτικο του αντιψυκτικου και η δεύτερη τάπα είναι ταπωμενη με μια εξαγωνη βίδα.

Έλα όμως που μετά από τόσα χρόνια που έχω τον ηλιακό έμαθα  τυχαια ότι η εταιρεία αυτή έβαζε δύο ανοδια!

Ποιος ξέρει γιατί.Ισως για καλυτερη προστασία από τις ηλεκτρολυσεις;Ισως επειδή είναι inox; Δεν ξέρω τον λόγο.

Πάντως σήμερα το έμαθα και όταν βρω χρόνο θα πάω να ξεβιδωσω την τάπα να δω αν υπάρχει ανοδιο.

Βέβαια σε όσα σέρβις έκανα άλλαζα μόνο το κεντρικό ανοδιο.Το πάνω,αν υπάρχει,που αγνοούσα την ύπαρξη του ποτε.Σιγουρα αν υπάρχει θα έχει εξαφανιστεί εφόσον δεν το άλλαξα ποτέ.

Οπότε θα κάνω έναν έλεγχο.Και αν έχω και δεύτερο ανοδιο θα προσθέσω και ένα επιπλέον για καλύτερη προστασία από ηλεκτρολυση.

Βρε τί μαθαίνει κανείς από το πουθενά.....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...