Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα εγινε η εγκατασταση του ηλιακου θερμοσιφωνα...μια 'ιστορικη' στιγμη για το σπιτι...

Πολλα ρωτησα, ακομη κι αλλα θα ρωτω και θα μαθαινω...

Μου ειπαν αυτοι που το εγκατεστησαν, οτι θα εχω ζεστο νερο στο σπιτι, (αν εχει ηλιο φυσικα), ακομη και αν υπαρχει διακοπη ρευματος, στο σπιτι, στην περιοχη κλπ. Ετσι ειναι; Δηλαδη, δεν εξαρταται η λειτουργια του ηλιακου θερμοσιφωνα, απο το ηλεκτρικο ρευμα;

• Confused 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mindreader είπε

Σημερα εγινε η εγκατασταση του ηλιακου θερμοσιφωνα...μια 'ιστορικη' στιγμη για το σπιτι...

Πολλα ρωτησα, ακομη κι αλλα θα ρωτω και θα μαθαινω...

Μου ειπαν αυτοι που το εγκατεστησαν, οτι θα εχω ζεστο νερο στο σπιτι, (αν εχει ηλιο φυσικα), ακομη και αν υπαρχει διακοπη ρευματος, στο σπιτι, στην περιοχη κλπ. Ετσι ειναι; Δηλαδη, δεν εξαρταται η λειτουργια του ηλιακου θερμοσιφωνα, απο το ηλεκτρικο ρευμα;

Σωστά, δεν έχει καμία σχέση ο ήλιος με το ρεύμα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/2/2023 στις 6:06 ΜΜ, ababapanos είπε

Έχω έναν Nobel που στα 6 χρονια περίπου τρύπησε το μπόιλερ. Τώρα πρέπει να το αντικαταστήσω με ενα νέο μπόιλερ. Ποιο προτείνετε σε λογική τιμή;

Απο ότι διαβάζω και άλλοι είχαν παρόμοιο πρόβλημα μάλλον είναι αστοχία υλικού 

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

Δεν ξέρω γιατί βλέπω και άλλους στο Σκρουτζ δημοφιλείς που οι περισσότεροι γράφουν ότι τους τρυπήσαν περίπου στα 5 χρόνια. Αν οι nobel κρατάνε 7 τότε ίσως ειναι καλυτερα

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolossmi είπε
Στις 16/2/2023 στις 6:06 ΜΜ, ababapanos είπε

Έχω έναν Nobel που στα 6 χρονια περίπου τρύπησε το μπόιλερ. Τώρα πρέπει να το αντικαταστήσω με ενα νέο μπόιλερ. Ποιο προτείνετε σε λογική τιμή;

48 λεπτά πριν, ababapanos είπε

Αν οι nobel κρατάνε 7 τότε ίσως ειναι καλυτερα

εύχομαι να τα εκατοστίσει 

image.png.f7acd58e5b90300649c1367865f6d4c5.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ababapanos είπε

Δεν ξέρω γιατί βλέπω και άλλους στο Σκρουτζ δημοφιλείς που οι περισσότεροι γράφουν ότι τους τρυπήσαν περίπου στα 5 χρόνια. Αν οι nobel κρατάνε 7 τότε ίσως ειναι καλυτερα

Εχω τον ιδιο στα διπλασια χρονια απο τον δικο σου χωρις να εχει πεσει εργαλειο πανω του με αποδοση σαν να τον εβαλα χθες!!!  Αν εχω συμπληρωσει υγρα στο κλειστο? Ποτέ!!! Εξαλλου ειμαι κατανοητος ''χωρις να εχει πεσει εργαλειο πανω του'' 

Απο την αλλη οσους ξερω που εχουν βαλει nobel δεν τους εχει τρυπησει αλλα κανουν τα στοιχειωδη δηλαδη αν λειψουν θα τον σκεπασουν.. Τους καλοκαιρινους μηνες οταν αντιλαμβανονται μεγαλες θερμοκρασιες τραβανε λιγο νερο παραπανω..

Στο προκειμενο. Αν δεν σου ειναι εφικτο να ασχολεισαι με θερμοκρασιες.. μια λυση ειναι να βαλεις καλη βαλβιδα ασφαλειας σε χαμηλοτερα bar ωστε να μην ανεβαινουν πολυ οι θερμοκρασιες! Πρεπει να μετρησεις τα bar του δικτυου σου και να βαλεις την αναλογη γιατι αν εχεις μεγαλη πιεση μπορει να αρχιζει να τρεχει πχ απο τους 50β!   Εδω το μειονεκτημα ειναι αναλογα με τις συνθηκες/τους καλοκαιρινους μηνες μπορει να χανεις πολλα λιτρα νερο! Γι αυτο αν μενεις σε μονοκατοικια  γενικα υπαρχει χωρος/προσβαση συνδεεις σωληνακι στο ασφαλιστικο να πηγαινει καπου το νερο να αξιοποιειται..!

Στις 8/2/2023 στις 7:05 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Ολο το προβλημα το δημιουργουν οι μεγαλες θερμοκρασιες και αμεσως μετα η χρηση της αντιστασης!!! Χωρις την χρηση αντιστασης και με θερμοκρασιες  κατω τους 70β θα σε βγαλει πολλα χρονια!!!  Το καλυτερο service και τσαμπα!!!  Μην ξεχναμε το ανοδιο ειναι δηλητηριωδες και με την χρηση  γινεται εστια βρωμιας πραγμα που δεν ενδεικνυται σε βρυσες με μεικτη!!!

Για οποιον δεν ειναι εφικτο μπαινει στην διαδικασια παγιων εξοδων και χωρις βεβαια να δενει τον γαιδαρο του!!!  Τα περιστατικα ακριβων/φθηνων ηλιακων με service που τρυπανε σε λιγα χρονια δεν ειναι λιγα!!! Αντιθετα οσοι ασχολουνται με τις θερμοκρασιες δεν τους προδωσε!!!

Και ναι δεν ειμαι απόλυτος αναλογα τις συνθηκες(περιοχη)μπορει να χρειαστει να κανεις  καθαρισμο αλλα θα ειναι σε αραια διαστηματα και περισσοτερο οχι για να μην χαλασει ο ηλιακος αλλα για να εχεις πιο καθαρο νερο! (Δερματικα-κνησμους)

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.

Πριν φύγει από Ελλάδα (αν θυμάμαι καλά το 2015) και πάει Βουλγαρία, όντως ήταν πολύ καλά και αξιόπιστα μηχανήματα, για τώρα εγώ προσωπικά δεν τον προτείνω με τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

το 2010 κόστισε 800 € τριπλής εγκατεστημένος χωρίς την σύνδεση με καλοριφέρ Και έτσι παραμένει

Maurikycli  troi.g  μήπως έχετε κόψει καζάνι ? η αν γνωρίζετε  την απόσταση - κενό του μανδύα από το δοχείο ΖΝΧ  πχ μποιλερ d 58 cm μόνωση 5 μανδύας ? για να βρω στο περίπου το καζάνι πόσο χωράει Για να δούμε ποιος πουλάει τι 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το έχω προχωρήσει τόσο!

Δεν νομίζω όμως ότι είναι θέμα για εξέγερση η καθαρή χωρητικότητα του δοχείου.

Ο μανδύας που είναι κι αυτός μονωμενος συμμετέχει στη διατήρηση του ζεστού νερού. Ακόμα και τα νερά του συλλέκτη σε περίπτωση απότομης κατανάλωσης αν δεν έχουν κρυώσει από πριν 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, hp8 είπε

το 2010 κόστισε 800 € τριπλής εγκατεστημένος χωρίς την σύνδεση με καλοριφέρ Και έτσι παραμένει

Maurikycli  troi.g  μήπως έχετε κόψει καζάνι ? η αν γνωρίζετε  την απόσταση - κενό του μανδύα από το δοχείο ΖΝΧ  πχ μποιλερ d 58 cm μόνωση 5 μανδύας ? για να βρω στο περίπου το καζάνι πόσο χωράει Για να δούμε ποιος πουλάει τι 

Όχι, ούτε εγώ έχω κάνει τέτοιου είδους εγχείρηση σε αυτόν , έχω άλλον που έκανα ψησταριά, αλλά δεν ξέρω μάρκα. Νομίζω 5 πόντους πολυουρεθάνη έχει.

Δημοσ.

Εμένα από μεγάλο μαγαζί μου είπαν ότι πολύ συχνότερα προκύπτει θέμα με τον nobel classic από πελάτες παρά με τον aelios, δε ξέρω κατά πόσο εξηγείται αυτό εφόσον ισχύει. Ίσως απλά ήθελε να πλασάρει αυτόν ή να μη τον πουλάνε τόσο συχνά τον aelios.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...