chios Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Χαλκοσωλήνες είχε το σπίτι, του 1986 είναι και στην γενική επισκευή που κάναμε τα ξηλωσα όλα και πέρασα πλαστικές. Αν σκεφτείς ότι το ανοδιο στα 5 χρόνια δεν είχε χαλάσει εντελώς το άλλαξα προληπτικά. 2
sonikk Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, troi.g είπε Οι χαλκοσωλήνες συνδέονται απ'ευθείας με τον ηλιακό; ή μεσολαβούν πλαστικές σωλήνες; Απευθείας.Το τουμποραμα κατεβαίνει από τον φωταγωγό και συνδέεται με τις αναμονες του ηλιακού που εκεί ξεκινούν οι χαλκοσωλήνες. Άρα απευθείας.Το ξέρω είναι κακό μαλλον αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.Πλαστικους δεν θα έβαζα.Τους θεωρώ ανθυγιεινους. 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Γι'αυτό. Οι ίδιοι είναι αθάνατοι αλλά εξοντώνουν ό,τι διαφορετικό μέταλλο υπάρχει στην εγκατάσταση. Στην περίπτωσή σου την πληρώνει το ανόδιο για να γλιτώσει ο θερμοσίφωνας. Στη θέση σου αντί να τα σκάσω σε ανοξείδωτο για νέο θερμοσίφωνα θα κοίταζα σε χάλκινο. Διαφορετικά δεν θα με χάλαγε ένας κλασσικός επισμαλτωμένος με την προϋπόθεση να είμαι τυπικότατος στις συντηρήσεις. Είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια εγκατάσταση προστατεύει τα επιμέρους συστήματα. Ο φίλος μας από κάτω με χαλκοσωλήνα ψάχνει να βρει ανόδιο στα δύο χρόνια! Από την άλλη ό,τι ήταν να πάθει το έχει πάθει και δεν αξίζει να πειραματιστείς με στοπ κορ που είναι ακριβότερο. Ίσως από περιέργεια να έβαζες και τα δύο και να έβλεπες αν το εσωτερικό ανόδιο θα φθαρεί λιγότερο με την παρουσία του στοπ κορ. Αν βάλω χάλκινο στα λίτρα που θέλω το κόστος ανεβαίνει στα 2500 χιλιαρικα!! Τουλάχιστον τόσα ζητάει η sonne. Για άλλες εταιρείες που φτιάχνουν χάλκινους τιμές δεν έχω ρωτήσει.Πιστευω πάντως οτι δεν θα είναι μεγάλες οι αποκλίσεις στις τιμές.Αντε να είναι 100 ευρώ πιο κάτω.Αλλα δεν το έχω ψάξει για χάλκινους πολύ,μπορεί να κάνω και λάθος.
chios Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Ανθυγιεινές;; Σε καμία περίπτωση. Και ο χαλκός οξειδώνεται. 1
sonikk Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, chios είπε Ανθυγιεινές;; Σε καμία περίπτωση. Και ο χαλκός οξειδώνεται. Eιμαι εναντίον του πλαστικού γενικά.Καθε μορφής.Οσο μπορώ το αποφεύγω. Aλλωστε το 90% των σπιτιων εχει χαλκοσωληνες. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από sonikk
sonikk Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, sonikk είπε Απευθείας.Το τουμποραμα κατεβαίνει από τον φωταγωγό και συνδέεται με τις αναμονες του ηλιακού που εκεί ξεκινούν οι χαλκοσωλήνες. Άρα απευθείας.Το ξέρω είναι κακό μαλλον αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.Πλαστικους δεν θα έβαζα.Τους θεωρώ ανθυγιεινους. Αν βάλω χάλκινο στα λίτρα που θέλω το κόστος ανεβαίνει στα 2500 χιλιαρικα!! Τουλάχιστον τόσα ζητάει η sonne. Για άλλες εταιρείες που φτιάχνουν χάλκινους τιμές δεν έχω ρωτήσει.Πιστευω πάντως οτι δεν θα είναι μεγάλες οι αποκλίσεις στις τιμές.Αντε να είναι 100 ευρώ πιο κάτω.Αλλα δεν το έχω ψάξει για χάλκινους πολύ,μπορεί να κάνω και λάθος. Επισης σκεψου τι εχει να γινει οταν συνδεσω τον δευτερο ηλιακο σε σειρα. Ο πρωτος θα ειναι ο ανοξειδωτος,ο δευτερος πες ο χαλκινος.Αν και το νερο θα ερχεται απο χαλκοσωληνες θα πηγαινει στον πρωτο τον ανοξειδωτο ,θα περναει το νερο στον δευτερο χαλκινο και θα καταληγει στους χαλκινους σωληνες νερου. Πολυ φοβαμαι οτι ο δευτερος χαλκινος θα επηρεαζει στον διπλασιο βαθμο τον inox ηλιακο που θα ειναι διπλα του. Αν κ λιγη σημασια εχει μιας κ η ροη του νερου θα ειναι κοινη. Αν εννοεις να τα κανω ολα χαλκινα τοτε το κοστος εκτοξευεται πανω απο 4500 ευρω για δυο χαλκινους ηλιακους για να πιασω τα λιτρα που θελω.Δεν συμφερει. Οποτε καταληγω σε δευτερο inox και συνδεση σε σειρα.Νομιζω ειναι μονοδρομος. Αν εχεις καποια αλλη ιδεα,ειμαι ολος αυτια.Και ματια μιας και γραφουμε εδω.
chios Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δεύτερο γιατί; Πόσα λίτρα ΖΝΧ χρειάζεστε;;
Maurikycli Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, sonikk είπε Αν εχεις καποια αλλη ιδεα,ειμαι ολος αυτια.Και ματια μιας και γραφουμε εδω. Κλασσικός επισμαλτωμενος 1
Conan2046 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Διαβάζω για συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας, εννοώντας αν καταλαβαίνω καλά το δοχείο αποθήκευσης του ζεστού νερού είναι χαμηλότερα και από τους συλλέκτες πηγαίνει με κάποιου είδους κυκλοφορητή. Εγώ αναρωτιέμαι αν υπάρχουν στην Ελλάδα εφαρμογές όπου το ζεστό νερό να κυκλοφορεί σε μονωμένους σωλήνες ώς τις βρύσες και από εκεί ξανά στο δοχείο έτσι ώστε ανοίγοντας την βρύση να βγαίνει κατευθείαν το ζεστό νερό χωρίς να σπαταλάς νερό περιμένοντας να κατέβει το ζεεστό. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από Conan2046
haris_216 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Διαβάζω για συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας, εννοώντας αν καταλαβαίνω καλά το δοχείο αποθήκευσης του ζεστού νερού είναι χαμηλότερα και από τους συλλέκτες πηγαίνει με κάποιου είδους κυκλοφορητή. Εγώ αναρωτιέμαι αν υπάρχουν στην Ελλάδα εφαρμογές όπου το ζεστό νερό να κυκλοφορεί σε μονωμένους σωλήνες ώς τις βρύσες και από εκεί ξανά στο δοχείο έτσι ώστε ανοίγοντας την βρύση να βγαίνει κατευθείαν το ζεστό νερό χωρίς να σπαταλάς νερό περιμένοντας να κατέβει το ζεεστό. Σαφώς και υπάρχει τέτοια λύση. Ανακυκλοφορία λέγεται. Δεν είναι όμως πανάκεια καθώς όσο μονωμένος και να είναι ο σωλήνας κάποια στιγμή θα κρυώσει το νερό. Απλά με την ανακυκλοφορία υπάρχει κυκλοφορητής και ένας επιπλέον σωλήνας. Αυτό που γίνεται είναι ο κυκλοφορητής να "γυρίζει" το ζεστό από/προς το boiler κι έτσι όντως ανά πάσα στιγμή να έχεις άμεσα ζεστό νερό πίσω από τη βρύση. Υπέρ: Μηδενική χρονική αναμονή Μηδενική σπατάλη νερού Κατά: Κόστος κυκλοφορητή, πρόσθετου σωλήνα, timer (καλό είναι ο κυκλοφορητής να μην δουλεύει συνέχεια αλλά να ενεργοποιείται με μπουτόν) αλλά και κατανάλωση ρεύματος από τον κυκλοφορητή. Αν και δεν υπάρχει απώλεια νερού υπάρχει ενεργειακή από την κυκλοφορία κι επιστροφή του νερού και πιθανότατα κάποιος να χρειαστεί να πάρει μεγαλύτερης χωρητικότητας ηλιακού από αυτό που θα χρειαζόταν κανονικά. Γενικά είναι μία λύση μόνο για περιπτώσεις όπου η καθυστέρηση έλευσης του ζεστού νερού θα ήταν σημαντική (πχ ξενοδοχεία, airBnB ή γενικά ενοικιαζόμενα όπου η όποια καθυστέρηση θα σήμαινε παράπονα του πελάτη ή/και κακή αξιολόγηση στις σχετικές πλατφόρμες) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από haris_216 3 1
mechpanos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, haris_216 είπε Σαφώς και υπάρχει τέτοια λύση. Ανακυκλοφορία λέγεται. Δεν είναι όμως πανάκεια καθώς όσο μονωμένος και να είναι ο σωλήνας κάποια στιγμή θα κρυώσει το νερό. Απλά με την ανακυκλοφορία υπάρχει κυκλοφορητής και ένας επιπλέον σωλήνας. Αυτό που γίνεται είναι ο κυκλοφορητής να "γυρίζει" το ζεστό από/προς το boiler κι έτσι όντως ανά πάσα στιγμή να έχεις άμεσα ζεστό νερό πίσω από τη βρύση. Υπέρ: Μηδενική χρονική αναμονή Μηδενική σπατάλη νερού Κατά: Κόστος κυκλοφορητή, πρόσθετου σωλήνα, timer (καλό είναι ο κυκλοφορητής να μην δουλεύει συνέχεια αλλά να ενεργοποιείται με μπουτόν) αλλά και κατανάλωση ρεύματος από τον κυκλοφορητή. Αν και δεν υπάρχει απώλεια νερού υπάρχει ενεργειακή από την κυκλοφορία κι επιστροφή του νερού και πιθανότατα κάποιος να χρειαστεί να πάρει μεγαλύτερης χωρητικότητας ηλιακού από αυτό που θα χρειαζόταν κανονικά. Γενικά είναι μία λύση μόνο για περιπτώσεις όπου η καθυστέρηση έλευσης του ζεστού νερού θα ήταν σημαντική (πχ ξενοδοχεία, airBnB ή γενικά ενοικιαζόμενα όπου η όποια καθυστέρηση θα σήμαινε παράπονα του πελάτη ή/και κακή αξιολόγηση στις σχετικές πλατφόρμες) Επίσης έχω ακούσει για πολλά που στο τέλος χαλάνε οι κυκλοφορητές και τα παρατάνε έτσι. 1
haris_216 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, mechpanos είπε Επίσης έχω ακούσει για πολλά που στο τέλος χαλάνε οι κυκλοφορητές και τα παρατάνε έτσι. Γενικά μιλώντας (όχι μόνο για ηλιακούς) η αξιοπιστία του όποιου συστήματος μειώνεται όσο πιο πολύπλοκο γίνεται αυτό το σύστημα, καθώς σίγουρα αυξάνεται η πιθανότητα κάποιας αστοχίας. 1
Conan2046 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Σαφώς και υπάρχει τέτοια λύση. Ανακυκλοφορία λέγεται. Δεν είναι όμως πανάκεια καθώς όσο μονωμένος και να είναι ο σωλήνας κάποια στιγμή θα κρυώσει το νερό. Απλά με την ανακυκλοφορία υπάρχει κυκλοφορητής και ένας επιπλέον σωλήνας. Αυτό που γίνεται είναι ο κυκλοφορητής να "γυρίζει" το ζεστό από/προς το boiler κι έτσι όντως ανά πάσα στιγμή να έχεις άμεσα ζεστό νερό πίσω από τη βρύση. Υπέρ: Μηδενική χρονική αναμονή Μηδενική σπατάλη νερού Κατά: Κόστος κυκλοφορητή, πρόσθετου σωλήνα, timer (καλό είναι ο κυκλοφορητής να μην δουλεύει συνέχεια αλλά να ενεργοποιείται με μπουτόν) αλλά και κατανάλωση ρεύματος από τον κυκλοφορητή. Αν και δεν υπάρχει απώλεια νερού υπάρχει ενεργειακή από την κυκλοφορία κι επιστροφή του νερού και πιθανότατα κάποιος να χρειαστεί να πάρει μεγαλύτερης χωρητικότητας ηλιακού από αυτό που θα χρειαζόταν κανονικά. Γενικά είναι μία λύση μόνο για περιπτώσεις όπου η καθυστέρηση έλευσης του ζεστού νερού θα ήταν σημαντική (πχ ξενοδοχεία, airBnB ή γενικά ενοικιαζόμενα όπου η όποια καθυστέρηση θα σήμαινε παράπονα του πελάτη ή/και κακή αξιολόγηση στις σχετικές πλατφόρμες) Πόση ενέργεια άραγε μπορεί να καταναλώνει ένα τέτοιο σύστημα σε μια μονοκατοικία;
hp8 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Conan2046 είπε Πόση ενέργεια άραγε μπορεί να καταναλώνει ένα τέτοιο σύστημα σε μια μονοκατοικία; το κόστος της ενέργειας ειναι ελάχιστο έως μηδενικό αν συνδυαστεί με φωτοβολταϊκή σύνδεση έναντι του κόστους κατασκευής - εγκατάστασης Μια εγκατάσταση επανακυκλοφορίας αν δεν συνδυάζεται με μονωμένο δίκτυο και αυτοματισμό start - stop λειτουργίας δεν έχει νόημα 1
ababapanos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο μπόιλερ hydrosol? https://kerkyrastores.gr/product/boiler-iliakoy-thermosifona-200-lt-diplis-energeias-hydrosol/
hp8 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 57 λεπτά πριν, ababapanos είπε Έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο μπόιλερ hydrosol? https://kerkyrastores.gr/product/boiler-iliakoy-thermosifona-200-lt-diplis-energeias-hydrosol/ Προσωπική εμπειρία δεν έχω Τα χαρακτηριστικά του φαίνονται τίμια Από ένα πρόχειρο υπολογισμό τον βγάζω γύρω στα 185 λίτρα (δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά ) Λόγο περιοχής δεν ξέρω τι αν έχεις και άλλες επιλογές Ρωτάς το κατάστημα που αλλού έχει δώσει και ρωτάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα