Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στο να τοποθετηθεί ανάποδα το δοχείο του ηλιακού. Δεν υπάρχει θέμα πέραν του λίγο μεγαλύτερο μήκους του σωλήνα εισαγωγής του κλειστού κυκλώματος και τις οποίες επιπλέον απώλειες λόγω αυτού.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι προτείνετε για τοποθέτηση αισθητηρίου θερμοκρασίας νερού μέσα στο boiler με καλώδιο που θα τρέχει παράλληλα με του ρεύματος 3 ορόφους κατεβαίνοντας μέσα στο διαμέρισμα που θα δείχνει την τρέχουσα θερμοκρασία νερού; Υποθέτω ότι θα βγαίνει έξω απο το μπόιλερ μέσω της φλάντζας του δοχείου σωστά;

Δημοσ.

Δεν μπορεί να μπει αισθητήριο μέσα στο δοχείο. Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να βγει το καλώδιο χωρίς διαρροή από την φλάντζα. Εκτός αν εννοείς το καπάκι που προστατεύει τις ηλεκτρολογικές συνδέσεις.

Οι μέθοδοι έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα μηνύματα. Είτε με χρήση αντίστασης με δύο κυάθια (αντί του ενός που έχουν για χρήση από τον θερμοστάτη) είτε τον τοποθετείς σε κάποιο σημείο μεταξύ μεταλλικού μανδύα του δοχείου και της μόνωσης. Κάποια ελάχιστα δοχεία κατασκευαστών έχουν επιπλέον είσοδο για χρήση από αισθητήρα.

Καλώδιο σου κάνει οποιοδήποτε UTP ή αντίστοιχο τηλεφωνικό, με 3 τουλάχιστον μονόκλωνους αγωγούς πάχους 23 AWG (διάμετρος 0,60 mm).

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, bjj-p είπε

Μπορει να υπολογισει καποιος που εχει στη μεση 45 βαθμους σε 200 λιτρα, Ποσα ειναι τα διαθεσιμα λιτρα για καταναλωση χωρις ανατροφοδοτηση απο ηλιοφανεια ή αλλη πηγη. Δηλ τα 100 λιτρα ειναι διαθεσιμα ή οχι; Ειναι λιγοτερα απο 100 ή και περισσοτερα;

Είναι τελείως υποκειμενικό το ερώτημα. Εγώ κάνω ανέτως μπάνιο στους 30 βαθμούς θερμοκρασία και την παλεύω οριακά ως τους 25. Ο αδερφός μου κάνει ανέτως στους 40 και άμα του τύχει 30άρι (που για μένα είναι μια χαρά) λέει "πωπω τέλειωσα το νερό".

Αν έχεις στη μέση 45, τότε αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τα πάνω 100 είναι στους 47 περίπου και τα κάτω 100 στους 43. Με το που αρχίσεις να χρησιμοποιείς, μπαίνει παγωμένο νερό δικτύου και μεγάλο τμήμα του ζεσταμένου σου νερού προσέχει τον Παντέλο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Είναι τελείως υποκειμενικό το ερώτημα. Εγώ κάνω ανέτως μπάνιο στους 30 βαθμούς θερμοκρασία και την παλεύω οριακά ως τους 25. Ο αδερφός μου κάνει ανέτως στους 40 και άμα του τύχει 30άρι (που για μένα είναι μια χαρά) λέει "πωπω τέλειωσα το νερό"

ναι ειναι υποκειμενικο, αλλα παντα σε τετοιες παραδοχες παιρνουμε το συνηθισμενο. Νομιζω και οι θερμομικτικες βρυσες ντουζ εχουν την 38 σαν θερμοκρασια αναφορας.

https://www.kalafatis-bagno.gr/images/ZZF_34776000_005_01_1_1.jpg

7 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Αν έχεις στη μέση 45, τότε αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τα πάνω 100 είναι στους 47 περίπου και τα κάτω 100 στους 43. Με το που αρχίσεις να χρησιμοποιείς, μπαίνει παγωμένο νερό δικτύου και μεγάλο τμήμα του ζεσταμένου σου νερού προσέχει τον Παντέλο.

τα 100 πανω που εχουν 47 μπορεις να τα χρησιμοποιησεις ολα ζητώντας τη μεγιστη, δηλ 47;

μπορεις να τα χρησιμοποιησεις ολα ζητωντας τη συνηθισμενη πχ 38;

Η διαστωματωση του νερου, λογικα δεν θα επηρεαζεται απο τη εισροη κρυου καθως το κρυο θα εγκλωβιζεται χαμηλα και δεν υπαρχει κινηση οπως κατα τη λειτουργια του ηλιακου που γινεται αναμειξη, οποτε εχεις μια αργη απωλεια απο τα κατω στρωματα προς τα πανω αλλα ποσο;

και η δικη μου εντυπωση ηταν οτι οι θερμοκρασιες θα παιζουν +- 2 απο τη μεση θερμοκρασια, αλλα το διαγραμμα με τους 7 αισθητηρες πιο πανω δειχνει μεγαλη διακυμανση.

Δημοσ.

Αφήνοντας τον αισθητήρα θερμοκρασίας απέξω, με αυτά τα 2 ρελέ ισχύος ράγας (1 και 2) είμαι οκ για απομακρυσμένο ON/OFF του ηλιακού μου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geodimis είπε

Αφήνοντας τον αισθητήρα θερμοκρασίας απέξω, με αυτά τα 2 ρελέ ισχύος ράγας (1 και 2) είμαι οκ για απομακρυσμένο ON/OFF του ηλιακού μου;

ναι. 

Δημοσ.
Στις 12/2/2023 στις 2:41 ΜΜ, jkoukos είπε

Είτε με χρήση αντίστασης με δύο κυάθια (αντί του ενός που έχουν για χρήση από τον θερμοστάτη)

Αυτό μπορώ να το ξεχωρίσω αν το έχει η αντίσταση που έχω τώρα;image.jpeg.3e1d9a89076007ecb51d7972a5605501.jpegimage.jpeg.f13c260c86458b3e1abef1a82313b48e.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, geodimis είπε

Ναι, αν και λίγο ακριβό ο smart διακόπτης.

Δημοσ.

Αυτό μπορώ να το ξεχωρίσω αν το έχει η αντίσταση που έχω τώρα;image.jpeg.3e1d9a89076007ecb51d7972a5605501.jpegimage.jpeg.f13c260c86458b3e1abef1a82313b48e.jpeg

Αν αφαιρέσεις τον θερμοστάτη (το καφέ με τις θερμοκρασίες) θα σιγουρευτείς ότι έχει μία υποδοχή

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό μπορώ να το ξεχωρίσω αν το έχει η αντίσταση που έχω τώρα;

Κυάθιο λέγεται η χάλκινη υποδοχή μέσα στην οποία μπαίνει η αντίσταση ο θερμοστάτης ή το αισθητήριο. Σε σένα (όπως και σε όλους μας), κατά 99,99% έχει μόνο ένα για την αντίσταση τον θερμοστάτη.spacer.png

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σχετικά με το voucher που είναι να δοθεί θα ήθελα να τοποθετηθώ..Λένε ότι θα δοθεί μόνο σε αυτούς που έχουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα-boiler, ο οποίος θα αντικατασταθεί με ηλιακό..Με ποιό σκεπτικό θα αντικατασταθεί, από τη στιγμή που λειτουργούν επικουρικά και τα 2 σε ένα σπίτι, τις μέρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια ;; Επιπλέον λένε ότι αυτοί που έχουν παλιό ηλιακό δεν μπορούν να πάρουν το voucher...Το βρίσκω άδικο αυτό..

Ποιά είναι η γνώμη σας ;;

Επεξ/σία από giorgos_76
Δημοσ.

Σκοπός (τουλάχιστον η δικαιολογία) είναι να μειωθεί η χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση της ηλιακής ενέργειας για παραγωγή ΖΝΧ. Έτσι επιδοτείται η κατάργηση των απλών ηλεκτρικών θερμοσιφώνων και αντικατάστασή τους με ηλιακό που καλύπτει πάνω από το 90% των ετήσιων καταναλώσεων γι' αυτό τον σκοπό. Η ηλιακός ούτως ή άλλως σε περίπτωση απουσίας ηλιοφάνειας δουλεύει και σαν ηλεκτρικός.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, ο προϋπολογισμός δεν φθάνει για όλους. Ακόμη και όσοι κάνουν αίτημα είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία εξ αυτών δεν θα ενταχθεί, όπως έγινε και με τα άλλα κουπόνια, εξού και τα κριτήρια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...