liakjim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Maurikycli είπε ^ Υπολογίζεις θερμίδες και μετά βατ @liakjim Αυτό είναι διάγραμμα μιας ημέρας; Αυτό είναι το διάγραμμα της σημερινής ημέρας ενός σταθμού στα 500μ από μένα, οπότε θεωρώ ότι θα είναι πολύ παρόμοιο αυτό που βλέπει και ο ηλιακός μου.
predator77 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 δεν ισχυει αυτο που λετε αλλη θερμοκρασια εχει το νερο που μπαινει το γεναρη κ αλλη εχει τον απριλη η αποδοση της αντιστασης εξαρταται κ απο την θερμοκασια του νερου που υπαρχει στο καζανι.
Maurikycli Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, liakjim είπε Αυτό είναι το διάγραμμα της σημερινής ημέρας ενός σταθμού στα 500μ από μένα, οπότε θεωρώ ότι θα είναι πολύ παρόμοιο αυτό που βλέπει και ο ηλιακός μου. Θα πρέπει να βγάλεις το εμβαδόν. Γιατί δεν παίρνεις την ολική που δίνει το αστεροσκοπείο;
liakjim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Θα πρέπει να βγάλεις το εμβαδόν. Γιατί δεν παίρνεις την ολική που δίνει το αστεροσκοπείο; Ναι μάλλον θα πρέπει να ολοκληρώσω. Ο σταθμός δίνει w/m2 https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IISYKAMI2?cm_ven=localwx_pwsdash 1
Maurikycli Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, predator77 είπε δεν ισχυει αυτο που λετε αλλη θερμοκρασια εχει το νερο που μπαινει το γεναρη κ αλλη εχει τον απριλη η αποδοση της αντιστασης εξαρταται κ απο την θερμοκασια του νερου που υπαρχει στο καζανι. (Θερμοκασία Τελική- Θερμοκρασία αρχική)*λιτρα=Kcal 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Ναι μάλλον θα πρέπει να ολοκληρώσω. Ο σταθμός δίνει w/m2 https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IISYKAMI2?cm_ven=localwx_pwsdash Όντως και του αστεροσκοπείου δεν δίνει ολικό, άσε που ο κοντινότερος είναι στην Τανάγρα και τον Άγιο Στέφανο!
liakjim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Οκ, έτοιμο https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/Id8BznUKmw9P5pfjEZgrfZTTJ9uMQLsf Θα το δω αύριο που θα έχει γράψει. Θέλω να δω τι παίζει μιας και παρόλο που σήμερα είχε λίγο ήλιο (όπως φάνηκε και στο διάγραμμα πιο πίσω), εντούτοις δεν ανέβασε καθόλου θερμοκρασία νερού αλλά μάλλον κατάφερε και το κράτησε κάπως από το να μην κρυώσει και ψάχνομαι να βρω πόσο αναμενόμενο είναι ή όχι. 1
Maurikycli Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Ωραίο αλλά δεν κατάλαβα τί εκφράζουν τα βατ στο δεξί άξονα
liakjim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ωραίο αλλά δεν κατάλαβα τί εκφράζουν τα βατ στο δεξί άξονα Απλό. Έχω 4μ2 πάνελς, οπότε απλά πολλαπλασιάζω w/m2*4 και τα κάνω watts . Στο gauge δεξιά, είναι ολοκλήρωμα των watts αυτών σε 24ώρες οπότε θα δείχνει ημερήσιες wh εισερχόμενης ηλιακής ενέργειας. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από liakjim 1
sargyrop81 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, liakjim είπε Αυτό το έχω ήδη. 22C άνοδο στη μισή ώρα. Κατι δε φαινεται σωστο. Αν υποθεσουμε αντισταση 4kW, οι 2 kWh στη μιση ωρα θα ανεβαζαν τη θερμοκρασια κατα 22 βαθμους σε 2000/22/1.16=78λιτρα νερου. Μηπως εννοεις 22 βαθμους με 1 ωρα αντισταση?
liakjim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε Κατι δε φαινεται σωστο. Αν υποθεσουμε αντισταση 4kW, οι 2 kWh στη μιση ωρα θα ανεβαζαν τη θερμοκρασια κατα 22 βαθμους σε 2000/22/1.16=78λιτρα νερου. Μηπως εννοεις 22 βαθμους με 1 ωρα αντισταση? Για να σιγουρευτώ ότι δεν παίζει και ταυτόχρονα τίποτα έξτρα θέρμανση από ήλιο, είδα ότι το πρωί που το ανοίγω με αυτοματισμό για 40 λεπτά , ανέβασε 21C. ΥΓ Τι είναι το 1.16;
Maurikycli Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) ^ Μάλλον μετατροπή kcal σε kwh Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από Maurikycli 2
sargyrop81 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 50 λεπτά πριν, liakjim είπε Για να σιγουρευτώ ότι δεν παίζει και ταυτόχρονα τίποτα έξτρα θέρμανση από ήλιο, είδα ότι το πρωί που το ανοίγω με αυτοματισμό για 40 λεπτά , ανέβασε 21C. ΥΓ Τι είναι το 1.16; Και το 21 βαθμοι σε 40 λεπτα πολυ μου φαινεται για 160 λτ. Η θεωρια λεει οτι 1 λιτρο νερο χρειαζεται μια θερμιδα kcal (= 1.16 wh) για να ανεβασει 1 βαθμο Κελσιου. Αν εισαι σιγουρος οτι η ενδειξη θερμοκρασιας ειναι σωστη ( πχ με επαληθευση στη βρυση), τοτε η χωρητικοτητα ειναι σημαντικα μικροτερη απο 160λτ. Θεωρητικα, η χωρητικοτητα θα ειναι 4000/60×40/1.16/21=110λτ. Και αυτο λιγο μου φαινεται. Θα πονταρα οτι η μετρηση σου ειναι λιγο προς τα πανω, αλλα και παλι διαφορα θερμοκρασιας μετρας...
apostolossmi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Στις 28/1/2023 στις 8:55 ΜΜ, sargyrop81 είπε Επειδη το δοχειο ειναι μεταλλικο, η ενδειξη του αισθητηρα θα ειναι πολυ πολυ κοντα στη θερμοκρασια του νερου. Το τοποθετεις οπως στο 2o βιντεο που εβαλε ο jkoukos, ουσιαστικα το σπρωχνεις με προσοχη μεσα στη μονωση (αφρος πολυουρεθανης) του δοχειου, οσο πιο κοντα γινεται στο δοχειο. Με σβηστο θερμοσιφωνα εννοειται!! (Ψιλα γραμματα, αλλα νομιζω η σωστη θεσητου αισθητηρα ειναι ωρα 2, αν εχουμε τα πανελ στα αριστερα) ναι αλλά μεταξύ μόνωσης και δοχείου είναι το περίβλημα (jacket) που περνάνε τα νερά του κλειστού κυκλώματος. Άρα δεν μετράμε καν θερμοκρασία νερού ή κάνω λάθος;
liakjim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε Και το 21 βαθμοι σε 40 λεπτα πολυ μου φαινεται για 160 λτ. Η θεωρια λεει οτι 1 λιτρο νερο χρειαζεται μια θερμιδα kcal (= 1.16 wh) για να ανεβασει 1 βαθμο Κελσιου. Αν εισαι σιγουρος οτι η ενδειξη θερμοκρασιας ειναι σωστη ( πχ με επαληθευση στη βρυση), τοτε η χωρητικοτητα ειναι σημαντικα μικροτερη απο 160λτ. Θεωρητικα, η χωρητικοτητα θα ειναι 4000/60×40/1.16/21=110λτ. Και αυτο λιγο μου φαινεται. Θα πονταρα οτι η μετρηση σου ειναι λιγο προς τα πανω, αλλα και παλι διαφορα θερμοκρασιας μετρας... Ή απλά έχει πιάσει 50 λίτρα άλατα....☹️ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα