PLACEBO_89 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Στις 21/1/2023 στις 3:09 ΠΜ, qwertyuiop2 είπε Σωστά. Είχα στο νου μου 35 και ξανάγραψα το ίδιο, αντί του υπολειπόμενου 55. Όσον αφορά τις μοίρες κλίσης, για κάποιο λόγο θυμάμαι εδώ ποστ να γράφουν 45. Τελοσπάντων, εξαρτάται κι από την περιοχή. Πόλεις Β. Κρήτης με Θεσσαλονίκη-Βέροια-Αλεξανδρούπολη έχουν σχεδόν 5,5 μοίρες διαφορά, ας μην πούμε για Δράμα - Ιεράπετρα που πλησιάζουν τις 7 διαφορά. Μπορεί δλδ στην πολύ βόρεια χώρα να θες και 60 ή 65 μοίρες για καλή απόδοση το χειμώνα (εκεί που σε νοιάζει). Στις μοιρες αυτες χανεις σε αποδοση λογω φυσικης ροης! Θα μειωθουν οι κυκλοι ροης ενω στους συλλεκτες θα επικρατουν μεγαλες θερμοκρασιες! Στις 21/1/2023 στις 5:23 ΜΜ, JOHNX2 είπε Καλησπερα παιδες. Παμε σε νεο σπιτι (Αθηνα περιοχη Αιγαλεω) και ειμαι σε αναζητηση ηλιακου 160ltr διπλης ενεργειας καπου στα 1100-1200 ευρω. Μου λενε αρκετοι να παω σε Nobel Classic ή Appolon με 4τ.μ. συλλεκτη. Τους εχει καποιος ? Αποψη ? Το ζητουμενο ειναι η αποδοση τον χειμωνα, διοτι δεν υπαρχει απο καπου αλλου παροχη ζεστου νερου στο σπιτι. Καποια αλλη προταση απο καποιον στα χρηματα των 1100-1200 ευρω ? 160λ? Ξανα ειχες ηλιακο και εχεις μια τετοια εικονα? Συμφωνα με τις αναγκες σας θα πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια ωστε να μην καταπονειται τους καλοκαιρινους μηνες!!! Ξερεις πως λειτουργει ενας ηλιακος??? Πιστευεις δινοντας περισσοτερα χρηματα θα παρεις μηχανημα του ιδιου μεγεθους με καλυτερη αποδοση??? Ο nobel classic, σου δινει ολο το πακετο σε ποιοτητα με εμφαση τους συλλεκτες! Το θεμα ειναι οτι εχουν ξεφυγει οι τιμες και δεν θα κανεις γρηγορα την αποσβεση.. πχ 160/3 ειχε 700-720ε και ο 200/4 800-850ε! Τωρα που ειναι οι τιμες οεο???!!!
apostolossmi Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Στις 23/1/2023 στις 4:57 ΠΜ, sonikk είπε Μιας και συχνά πυκνά αναφερόμαστε στην προστασία του ηλιακού το καλοκαίρι με το να σκεπαζουμε τους συλλέκτες θα ήθελα και εγώ στον αντίποδα να κάνω την εξής αφελή μάλλον ερώτηση. Οι νόμοι της φυσικής γνωρίζουμε πως λειτουργούν για να ζεσταθεί το νερό από τους συλλέκτες στο μποιλερ. Θα ήθελα να κάνω την εξής απλη ερώτηση όμως. Εστω ότι είναι καλοκαιρι και έχει καύσωνα με 42 βαθμούς κελσίου. Και έστω ότι έχουμε έναν ηλιακό με δύο μεγάλους συλλέκτες. Έστω πάλι τωρα ότι αναχωρούμε για ένα μήνα από το σπίτι και δεν γίνεται χρήση του ηλιακου και ότι σκεπάζουμε και τους δύο συλλέκτες μας με δέκα θέλετε σκεπάσματα ειδικά για την προστασία του ηλιακου με 100 θέλετε,τεσπά σκεπάζουμε φοβερά και τρομερά καλά τους συλλέκτες μας. Τί πιστεύετε;;; Οτι το νερό που βρίσκεται μέσα στο δοχείο-καζανι με θερμοκρασίες καύσωνα αν μείνει ένα μήνα αχρησιμοποίητο δεν θα φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού απλά και μόνο χτυπώντας οι ακτίνες του ήλιου το μποιλερ σκέτο; Γιατί αν το πιστεύετε αυτό κάτι δεν υπολογίζω σωστά. Και μόνο που χτυπάει ο ήλιος το καζάνι όσο μόνωση και αν έχει το καζάνι η θερμοκρασία μέσα του ανεβαίνει κανονικά. Ακόμα και τέντα να βάλεις πάνω από το καζάνι για να κάνει σκιά πάλι το νερό μέσα του κάποια στιγμή θα βράσει. Τα σκέφτομαι σωστά ή όχι; Με αυτό το σκεπτικό τα ντεπόζιτα νερού που είναι στις ταράτσες και ιδίως τα μαύρα τα πλαστικά θα εβραζαν, η μόνωση εξάλλου που έχει το μποιλερ είναι 5-7 πόντους αποκλείεται να ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες απο έξω. 4 λεπτά πριν, apostolossmi είπε Στις 23/1/2023 στις 4:57 ΠΜ, sonikk είπε Μιας και συχνά πυκνά αναφερόμαστε στην προστασία του ηλιακού το καλοκαίρι με το να σκεπαζουμε τους συλλέκτες θα ήθελα και εγώ στον αντίποδα να κάνω την εξής αφελή μάλλον ερώτηση. Οι νόμοι της φυσικής γνωρίζουμε πως λειτουργούν για να ζεσταθεί το νερό από τους συλλέκτες στο μποιλερ. Θα ήθελα να κάνω την εξής απλη ερώτηση όμως. Εστω ότι είναι καλοκαιρι και έχει καύσωνα με 42 βαθμούς κελσίου. Και έστω ότι έχουμε έναν ηλιακό με δύο μεγάλους συλλέκτες. Έστω πάλι τωρα ότι αναχωρούμε για ένα μήνα από το σπίτι και δεν γίνεται χρήση του ηλιακου και ότι σκεπάζουμε και τους δύο συλλέκτες μας με δέκα θέλετε σκεπάσματα ειδικά για την προστασία του ηλιακου με 100 θέλετε,τεσπά σκεπάζουμε φοβερά και τρομερά καλά τους συλλέκτες μας. Τί πιστεύετε;;; Οτι το νερό που βρίσκεται μέσα στο δοχείο-καζανι με θερμοκρασίες καύσωνα αν μείνει ένα μήνα αχρησιμοποίητο δεν θα φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού απλά και μόνο χτυπώντας οι ακτίνες του ήλιου το μποιλερ σκέτο; Γιατί αν το πιστεύετε αυτό κάτι δεν υπολογίζω σωστά. Και μόνο που χτυπάει ο ήλιος το καζάνι όσο μόνωση και αν έχει το καζάνι η θερμοκρασία μέσα του ανεβαίνει κανονικά. Ακόμα και τέντα να βάλεις πάνω από το καζάνι για να κάνει σκιά πάλι το νερό μέσα του κάποια στιγμή θα βράσει. Τα σκέφτομαι σωστά ή όχι; Με αυτό το σκεπτικό τα ντεπόζιτα νερού που είναι στις ταράτσες και ιδίως τα μαύρα τα πλαστικά θα εβραζαν, η μόνωση εξάλλου που έχει το μποιλερ είναι 5-7 πόντους αποκλείεται να ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες απο έξω. Επέκταση Με αυτό το σκεπτικό τα ντεπόζιτα νερού που είναι στις ταράτσες και ιδίως τα μαύρα τα πλαστικά θα εβραζαν, η μόνωση εξάλλου που έχει το μποιλερ είναι 5-7 πόντους αποκλείεται να ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες απο έξω. 1
sonikk Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Στις 24/1/2023 στις 7:52 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε Στις μοιρες αυτες χανεις σε αποδοση λογω φυσικης ροης! Θα μειωθουν οι κυκλοι ροης ενω στους συλλεκτες θα επικρατουν μεγαλες θερμοκρασιες! 160λ? Ξανα ειχες ηλιακο και εχεις μια τετοια εικονα? Συμφωνα με τις αναγκες σας θα πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια ωστε να μην καταπονειται τους καλοκαιρινους μηνες!!! Ξερεις πως λειτουργει ενας ηλιακος??? Πιστευεις δινοντας περισσοτερα χρηματα θα παρεις μηχανημα του ιδιου μεγεθους με καλυτερη αποδοση??? Ο nobel classic, σου δινει ολο το πακετο σε ποιοτητα με εμφαση τους συλλεκτες! Το θεμα ειναι οτι εχουν ξεφυγει οι τιμες και δεν θα κανεις γρηγορα την αποσβεση.. πχ 160/3 ειχε 700-720ε και ο 200/4 800-850ε! Τωρα που ειναι οι τιμες οεο???!!! Μπορεί στην τιμή που ζητάει και με τα ίδια λίτρα να ψάχνει κάτι πιο ποιοτικό.πχ σε ανοξείδωτο. Ότι πληρώνεις παίρνεις.
spocky Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Γνωριζει κανεις καποιον μαστορα ή εταιρεια στην Αθηνα που να αναλαμβανει να εγκαταστησει συστημα ελεγχου θερμοκρασιας wifi απο κινητο τηλεφωνο για ηλιακο θερμοσιφωνα? Εχω δει διαφορα βιντεο στο youtube αλλα επειδη ειμαι ασχετος με τα ηλεκτρολογικα δεν θελω να ρισκαρω να κανω ζημια. 1
takis1964 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, spocky είπε Γνωριζει κανεις καποιον μαστορα ή εταιρεια στην Αθηνα που να αναλαμβανει να εγκαταστησει συστημα ελεγχου θερμοκρασιας wifi απο κινητο τηλεφωνο για ηλιακο θερμοσιφωνα? Εχω δει διαφορα βιντεο στο youtube αλλα επειδη ειμαι ασχετος με τα ηλεκτρολογικα δεν θελω να ρισκαρω να κανω ζημια. Αρχικα πρεπει να εχεις κενο κυαθιο για τον σενσορα θερμοκρασιας και καποια παροχη ρευματος σε αποσταση εως 5 μετρα απο τον ηλιακο ,επισης wifi να εχεις στην ταρατσα .Μιλαω για το sonoff που σου βγαινει εως 30 ευρω τα υλικα ,συν την αντισταση με το κενο κυαθιο
spocky Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, takis1964 είπε Αρχικα πρεπει να εχεις κενο κυαθιο για τον σενσορα θερμοκρασιας και καποια παροχη ρευματος σε αποσταση εως 5 μετρα απο τον ηλιακο ,επισης wifi να εχεις στην ταρατσα .Μιλαω για το sonoff που σου βγαινει εως 30 ευρω τα υλικα ,συν την αντισταση με το κενο κυαθιο Για το κενο κυαθιο δεν ξερω αν εχω.Ο ηλιακος ειναι καινουργιος δεν ξερω πως θα το ελεγξω και δεν θελω να βαλω χερι στον ηλιακο..Μπορω να το δω χωρις να "ανοιξω" τπτ στον ηλιακο? Ρευμα θα κοιταξω ισως καπου να εχω...Wifi φανταζομαι εννοεις να συνδεεται πχ το κινητο μου στο wifi αν παω στην ταρατσα. 1
GeG Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, spocky είπε Για το κενο κυαθιο δεν ξερω αν εχω.Ο ηλιακος ειναι καινουργιος δεν ξερω πως θα το ελεγξω και δεν θελω να βαλω χερι στον ηλιακο..Μπορω να το δω χωρις να "ανοιξω" τπτ στον ηλιακο? Ρευμα θα κοιταξω ισως καπου να εχω...Wifi φανταζομαι εννοεις να συνδεεται πχ το κινητο μου στο wifi αν παω στην ταρατσα. το sonoff θελει ρευμα για να δουλεψει και συνδεση στο ιντερνετ, αυτα τα δυο πρεπει να εχεις στην ταρατσα σου. εχεις τροπο να κατεβασεις απο τον ηλιακο στο διαμερισμα σου καλωδιο utp ή και λιγο πιο λεπτο ? (ethernet) αν ναι εκει υπαρχουν και αλλοι τροποι. το κυαθιο θα το δεις μονο αν βγαλεις το καπακι απο τα αριστερα ή δεξια (αναλογα που το εχει) του ηλιακου Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από GeG
kostaskontis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, spocky είπε Για το κενο κυαθιο δεν ξερω αν εχω αν δεν το ειχες ζητησει απο τον κατασκευαστη τοτε κατα 99% δεν εχεις.Αρα θα χρειαστεις αλλαγη αντιστασης με 2 κυαθια. 3 ώρες πριν, takis1964 είπε Μιλαω για το sonoff που σου βγαινει εως 30 ευρω τα υλικα λιγα λες....
spocky Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, kostaskontis είπε αν δεν το ειχες ζητησει απο τον κατασκευαστη τοτε κατα 99% δεν εχεις.Αρα θα χρειαστεις αλλαγη αντιστασης με 2 κυαθια. λιγα λες.... Οποτε μιλαμε για πανω απο 100-150 ευρω για εναν που θα το αναλαβει... Οκ μαλλον θα μεινω με το ανοιξε βρυση-δες και πραξε. Ευχαριστω για τις απαντησεις
hp8 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, spocky είπε Οκ μαλλον θα μεινω με το ανοιξε βρυση-δες και πραξε. η στην επόμενη συντήρηση βάζεις μια αντίσταση με δυο κυαθια Spoiler καλώδιο τηλεφώνου Spoiler η utp και ένα ψηφιακό θερμόμετρο και βλέπεις θερμοκρασίες 1
jkoukos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Αν θες να βλέπεις μόνο την θερμοκρασία του νερού στον ηλιακό, τότε το κόστος είναι γύρω στα 20-25€. Αναβαίνει αν θέλεις να έχεις και χειρισμό εξ αποστάσεως μέσω ασύρματου δικτύου. Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεσαι απλά ένα θερμόμετρο (ενδεικτικά) και μερικά μέτρα UTP από τον ηλιακό μέχρι τον χώρο που θέλεις. Τον ακροδέκτη του θερμόμετρου τον τοποθετείς στο boiler μεταξύ του εσωτερικού καζανιού και της μόνωσης. Ακόμη καλύτερα ζητάς από τον κατασκευαστή του ηλιακού να σου δώσει μία ίδια αντίσταση με 2πλό κυάθιο (ενδεικτικά). Edit: Με πρόλαβε όσο έγραφα ο φίλος hp8
qwertyuiop2 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, spocky είπε Οποτε μιλαμε για πανω απο 100-150 ευρω για εναν που θα το αναλαβει... Οκ μαλλον θα μεινω με το ανοιξε βρυση-δες και πραξε. Ευχαριστω για τις απαντησεις Το 50% (και το πιο σημαντικό) της δουλειάς που θες, η θερμομέτρηση live χωρίς σπατάλη ΖΝΧ , γίνεται με 7-8 ευρώ, όπως λέει ο hp8. Αυτό που εκτοξεύει τα κόστη, είναι η σμαρτ δυνατότητα και το monitoring αυτής, που απαιτεί μικρό ηλεκτρικό πίνακα στον ηλιακό σου, συνοδευόμενο από ανάγκη διαρκούς παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο (κάποιο repeater σε περίπτωση που απέχεις ανω του 1 ορόφου από την ταράτσα).
hp8 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, jkoukos είπε (ενδεικτικά) δαγκώνει ο τύπος Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από hp8
jkoukos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δεν το έψαξα επισταμένως. Ήταν το πρώτο αποτέλεσμα στο ψαχτήρι.
spocky Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 56 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Το 50% (και το πιο σημαντικό) της δουλειάς που θες, η θερμομέτρηση live χωρίς σπατάλη ΖΝΧ , γίνεται με 7-8 ευρώ, όπως λέει ο hp8. Αυτό που εκτοξεύει τα κόστη, είναι η σμαρτ δυνατότητα και το monitoring αυτής, που απαιτεί μικρό ηλεκτρικό πίνακα στον ηλιακό σου, συνοδευόμενο από ανάγκη διαρκούς παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο (κάποιο repeater σε περίπτωση που απέχεις ανω του 1 ορόφου από την ταράτσα). Αρα το μονο που πρεπει να δω ειναι αν μπορω καπως να περασω ενα καλωδιο ethernet απο την ταρατσα στον απο κατω οροφο; Που εκριβως συνδεεται το ethernet στο θερμομετρο; Εχω περιορισμο στα μετρα του καλωδιου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα