sonikk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Να ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο με ηλιακούς.Επειδη εδώ γράφουν και τεχνικοί και αναφέρθηκαν λίγο πιο πάνω σε κολλήσεις κλπ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή στην ταράτσα θέλω να βάλω έναν δεύτερο ηλιακο αλλά με εμποδίζει λίγο ένα κλιματιστικό που είναι ήδη τοποθετημένο στην πλάκα της ταρατσας εκεί που θα μπει ο ηλιακός μπορώ να μεταφέρω 3-4 μέτρα πιο κάτω το κλιματιστικό και να γίνει κόλληση έξτρα σωλήνα χαλκού 3-4 μετρων που έχουν τα κλιματιστικά; Γιατί το κλιματιστικό μου έχει 15 μέτρα σωλήνα και στοίχισε 250 ευρώ σύνολο.Οποτε να αγοράσω μόνο τα έξτρα 3-4 μέτρα σωλήνα και όχι πάλι τόσα πολλά μέτρα που στοιχίζουν ακριβά.
dimitris_st13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Όχι δεν είναι σωστό να τρέχει από εκεί σε καμία περίπτωση. Λογικά χάνεις από τη φλάτζα. Φώναξε το συνεργείο που στον έβαλε αλλά και ενδεχομένως και τον πωλητή αν είναι συνεργάτης του. 2 λεπτά πριν, sonikk είπε Να ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο με ηλιακούς.Επειδη εδώ γράφουν και τεχνικοί και αναφέρθηκαν λίγο πιο πάνω σε κολλήσεις κλπ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή στην ταράτσα θέλω να βάλω έναν δεύτερο ηλιακο αλλά με εμποδίζει λίγο ένα κλιματιστικό που είναι ήδη τοποθετημένο στην πλάκα της ταρατσας εκεί που θα μπει ο ηλιακός μπορώ να μεταφέρω 3-4 μέτρα πιο κάτω το κλιματιστικό και να γίνει κόλληση έξτρα σωλήνα χαλκού 3-4 μετρων που έχουν τα κλιματιστικά; Γιατί το κλιματιστικό μου έχει 15 μέτρα σωλήνα και στοίχισε 250 ευρώ σύνολο.Οποτε να αγοράσω μόνο τα έξτρα 3-4 μέτρα σωλήνα και όχι πάλι τόσα πολλά μέτρα που στοιχίζουν ακριβά. Ναι γίνεται αλλά επειδή είναι off topic καλύτερα κάνε την ερώτηση στο νήμα με τα κλιματιστικά. Θέλει να γίνει συγκέντρωση φρέον, να μπουν οι έξτρα σωλήνες με εκτονώματα, κενό, και μετά είσαι κομπλε. Πολύ εύκολο για έναν ψυκτικό. 2
hp8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, sonikk είπε Επειδή στην ταράτσα θέλω να βάλω έναν δεύτερο ηλιακο αλλά με εμποδίζει λίγο ένα κλιματιστικό που είναι ήδη τοποθετημένο στην πλάκα της ταρατσας εκεί που θα μπει ο ηλιακός μπορώ να μεταφέρω 3-4 μέτρα πιο κάτω το κλιματιστικό και να γίνει κόλληση έξτρα σωλήνα χαλκού 3-4 μετρων που έχουν τα κλιματιστικά; Γιατί το κλιματιστικό μου έχει 15 μέτρα σωλήνα και στοίχισε 250 ευρώ σύνολο.Οποτε να αγοράσω μόνο τα έξτρα 3-4 μέτρα σωλήνα και όχι πάλι τόσα πολλά μέτρα που στοιχίζουν ακριβά. γίνεται Καλό θα είναι κατά την διάρκεια του κολλήματος να παρέχεται και άζωτο Επειδή ήδη έχεις πολλά μέτρα Ο κατασκευαστής σου επιτρέπει τέτοιες αποστάσεις ? 1 1
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, sonikk είπε Να ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο με ηλιακούς.Επειδη εδώ γράφουν και τεχνικοί και αναφέρθηκαν λίγο πιο πάνω σε κολλήσεις κλπ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή στην ταράτσα θέλω να βάλω έναν δεύτερο ηλιακο αλλά με εμποδίζει λίγο ένα κλιματιστικό που είναι ήδη τοποθετημένο στην πλάκα της ταρατσας εκεί που θα μπει ο ηλιακός μπορώ να μεταφέρω 3-4 μέτρα πιο κάτω το κλιματιστικό και να γίνει κόλληση έξτρα σωλήνα χαλκού 3-4 μετρων που έχουν τα κλιματιστικά; Γιατί το κλιματιστικό μου έχει 15 μέτρα σωλήνα και στοίχισε 250 ευρώ σύνολο.Οποτε να αγοράσω μόνο τα έξτρα 3-4 μέτρα σωλήνα και όχι πάλι τόσα πολλά μέτρα που στοιχίζουν ακριβά. Αν και είναι οφφ τοπικ, βάλε έναν ταχυθερμοσίφωνα σε σειρά μετά τον ηλιακό και μην παιδεύεσαι παραπάνω με ηλιακούς. Ό,τι είναι να πάρεις στο δίνει ο υπάρχον. Γνώμη μου 😇 1
sonikk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Αν και είναι οφφ τοπικ, βάλε έναν ταχυθερμοσίφωνα σε σειρά μετά τον ηλιακό και μην παιδεύεσαι παραπάνω με ηλιακούς. Ό,τι είναι να πάρεις στο δίνει ο υπάρχον. Γνώμη μου 😇 Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δες στην πράξη πως λειτουργεί ένας ταχυθερμοσιφωνας. Όσοι φίλοι μου έβαλαν είναι πλήρως απογοητευμένοι. Καμιά σχέση με το ζεστό νερό που δίνει ένας ηλιακός. Ουσιαστικά πότε έχεις ζεστό νερό και πότε όχι με τον ταχυθερμοσιφωνα. Φίλος μου που ζούσε στο εξωτερικό και τα σπίτια εκεί δούλευαν όλα με ταχυθερμοσιφωνα το ζεστό νερό ήταν θέμα τύχης.Ποτε έφερνε ζεστό,πότε κρύο,πότε μέτρια πράγματα. Καμιά σχέση λοιπόν ένας ηλιακός με ένα ταχυθερμαντηρα. 43 λεπτά πριν, hp8 είπε γίνεται Καλό θα είναι κατά την διάρκεια του κολλήματος να παρέχεται και άζωτο Επειδή ήδη έχεις πολλά μέτρα Ο κατασκευαστής σου επιτρέπει τέτοιες αποστάσεις ? Ναι επιτρέπει μέχρι 25 μέτρα σύνολο απόσταση.Εγω θα είμαι στα 18-19 μέτρα αν το επεκτείνω λίγο ακόμα. 2
hp8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, sonikk είπε Ναι επιτρέπει μέχρι 25 μέτρα σύνολο απόσταση.Εγω θα είμαι στα 18-19 μέτρα αν το επεκτείνω λίγο ακόμα. αν τελικά το κάνεις δες αν πρέπει να συμπληρώσεις και κάποια γραμμάρια Κάπου θα γράφει πόσα ανά μέτρο και ανάλογα με το d του σωλήνα 3
troi.g Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, sonikk είπε Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δες στην πράξη πως λειτουργεί ένας ταχυθερμοσιφωνας. Όσοι φίλοι μου έβαλαν είναι πλήρως απογοητευμένοι. Καμιά σχέση με το ζεστό νερό που δίνει ένας ηλιακός. Ουσιαστικά πότε έχεις ζεστό νερό και πότε όχι με τον ταχυθερμοσιφωνα. Φίλος μου που ζούσε στο εξωτερικό και τα σπίτια εκεί δούλευαν όλα με ταχυθερμοσιφωνα το ζεστό νερό ήταν θέμα τύχης.Ποτε έφερνε ζεστό,πότε κρύο,πότε μέτρια πράγματα. Καμιά σχέση λοιπόν ένας ηλιακός με ένα ταχυθερμαντηρα. Ναι επιτρέπει μέχρι 25 μέτρα σύνολο απόσταση.Εγω θα είμαι στα 18-19 μέτρα αν το επεκτείνω λίγο ακόμα. Μόνο εάν βάλεις τριφασικό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 2
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, troi.g είπε Μόνο εάν βάλεις τριφασικό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ή υγραερίου - αερίου άνω των 24kw! 2
sonikk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, hp8 είπε αν τελικά το κάνεις δες αν πρέπει να συμπληρώσεις και κάποια γραμμάρια Κάπου θα γράφει πόσα ανά μέτρο και ανάλογα με το d του σωλήνα Ωπ το ξέχασα αυτό τελείως! Σε ευχαριστώ!! Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ταχυθερμαντηρας θα καίει τα άντερα του από ρεύμα στα λίτρα που θέλω!! Δεν με συμφέρει ούτε από αυτή την άποψη δηλαδή. 1
Maurikycli Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ταχυθερμαντηρας θα καίει τα άντερα του από ρεύμα στα λίτρα που θέλω!! Δεν με συμφέρει ούτε από αυτή την άποψη δηλαδή. Ο ταχυθερμαντήρας στη σειρά θα δουλεύει όταν δεν υπάρχει ζεστό νερό ("αδειάζει ο ηλιακός"). Ή θα έχει πιο εύκολη και οικονομική λειτουργία όταν παίρνει χλιαρό από τον ηλιακό και προσθέτει όση ενέργεια χρειάζεται για να γίνει ζεστό. Ρύρμισέ τον στους 30-35 ωστε να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικό το μπάνιο όταν αδειάζει ο ηλιακός και να γλυτώνεις περιττές σπατάλες 😇 1
sonikk Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Μιας και συχνά πυκνά αναφερόμαστε στην προστασία του ηλιακού το καλοκαίρι με το να σκεπαζουμε τους συλλέκτες θα ήθελα και εγώ στον αντίποδα να κάνω την εξής αφελή μάλλον ερώτηση. Οι νόμοι της φυσικής γνωρίζουμε πως λειτουργούν για να ζεσταθεί το νερό από τους συλλέκτες στο μποιλερ. Θα ήθελα να κάνω την εξής απλη ερώτηση όμως. Εστω ότι είναι καλοκαιρι και έχει καύσωνα με 42 βαθμούς κελσίου. Και έστω ότι έχουμε έναν ηλιακό με δύο μεγάλους συλλέκτες. Έστω πάλι τωρα ότι αναχωρούμε για ένα μήνα από το σπίτι και δεν γίνεται χρήση του ηλιακου και ότι σκεπάζουμε και τους δύο συλλέκτες μας με δέκα θέλετε σκεπάσματα ειδικά για την προστασία του ηλιακου με 100 θέλετε,τεσπά σκεπάζουμε φοβερά και τρομερά καλά τους συλλέκτες μας. Τί πιστεύετε;;; Οτι το νερό που βρίσκεται μέσα στο δοχείο-καζανι με θερμοκρασίες καύσωνα αν μείνει ένα μήνα αχρησιμοποίητο δεν θα φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού απλά και μόνο χτυπώντας οι ακτίνες του ήλιου το μποιλερ σκέτο; Γιατί αν το πιστεύετε αυτό κάτι δεν υπολογίζω σωστά. Και μόνο που χτυπάει ο ήλιος το καζάνι όσο μόνωση και αν έχει το καζάνι η θερμοκρασία μέσα του ανεβαίνει κανονικά. Ακόμα και τέντα να βάλεις πάνω από το καζάνι για να κάνει σκιά πάλι το νερό μέσα του κάποια στιγμή θα βράσει. Τα σκέφτομαι σωστά ή όχι;
kostasbm Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, sonikk είπε Μιας και συχνά πυκνά αναφερόμαστε στην προστασία του ηλιακού το καλοκαίρι με το να σκεπαζουμε τους συλλέκτες θα ήθελα και εγώ στον αντίποδα να κάνω την εξής αφελή μάλλον ερώτηση. Οι νόμοι της φυσικής γνωρίζουμε πως λειτουργούν για να ζεσταθεί το νερό από τους συλλέκτες στο μποιλερ. Θα ήθελα να κάνω την εξής απλη ερώτηση όμως. Εστω ότι είναι καλοκαιρι και έχει καύσωνα με 42 βαθμούς κελσίου. Και έστω ότι έχουμε έναν ηλιακό με δύο μεγάλους συλλέκτες. Έστω πάλι τωρα ότι αναχωρούμε για ένα μήνα από το σπίτι και δεν γίνεται χρήση του ηλιακου και ότι σκεπάζουμε και τους δύο συλλέκτες μας με δέκα θέλετε σκεπάσματα ειδικά για την προστασία του ηλιακου με 100 θέλετε,τεσπά σκεπάζουμε φοβερά και τρομερά καλά τους συλλέκτες μας. Τί πιστεύετε;;; Οτι το νερό που βρίσκεται μέσα στο δοχείο-καζανι με θερμοκρασίες καύσωνα αν μείνει ένα μήνα αχρησιμοποίητο δεν θα φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού απλά και μόνο χτυπώντας οι ακτίνες του ήλιου το μποιλερ σκέτο; Γιατί αν το πιστεύετε αυτό κάτι δεν υπολογίζω σωστά. Και μόνο που χτυπάει ο ήλιος το καζάνι όσο μόνωση και αν έχει το καζάνι η θερμοκρασία μέσα του ανεβαίνει κανονικά. Ακόμα και τέντα να βάλεις πάνω από το καζάνι για να κάνει σκιά πάλι το νερό μέσα του κάποια στιγμή θα βράσει. Τα σκέφτομαι σωστά ή όχι; δεν έχω σκεπάσει ποτέ τις πλάκες...έχουμε λείψει 2 εβδομάδες και είναι καλπακ του 1985 έχω όμως αλλάξει βαλβίδα εξαερισμού 2 φορές....τη πρώτη είδα ότι μάλλον έκανε εκτόνωση και τον άλλαξα καλού κακού την άλλη απλά λόγω παλαιότητας 1 1
troi.g Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, sonikk είπε Μιας και συχνά πυκνά αναφερόμαστε στην προστασία του ηλιακού το καλοκαίρι με το να σκεπαζουμε τους συλλέκτες θα ήθελα και εγώ στον αντίποδα να κάνω την εξής αφελή μάλλον ερώτηση. Οι νόμοι της φυσικής γνωρίζουμε πως λειτουργούν για να ζεσταθεί το νερό από τους συλλέκτες στο μποιλερ. Θα ήθελα να κάνω την εξής απλη ερώτηση όμως. Εστω ότι είναι καλοκαιρι και έχει καύσωνα με 42 βαθμούς κελσίου. Και έστω ότι έχουμε έναν ηλιακό με δύο μεγάλους συλλέκτες. Έστω πάλι τωρα ότι αναχωρούμε για ένα μήνα από το σπίτι και δεν γίνεται χρήση του ηλιακου και ότι σκεπάζουμε και τους δύο συλλέκτες μας με δέκα θέλετε σκεπάσματα ειδικά για την προστασία του ηλιακου με 100 θέλετε,τεσπά σκεπάζουμε φοβερά και τρομερά καλά τους συλλέκτες μας. Τί πιστεύετε;;; Οτι το νερό που βρίσκεται μέσα στο δοχείο-καζανι με θερμοκρασίες καύσωνα αν μείνει ένα μήνα αχρησιμοποίητο δεν θα φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού απλά και μόνο χτυπώντας οι ακτίνες του ήλιου το μποιλερ σκέτο; Γιατί αν το πιστεύετε αυτό κάτι δεν υπολογίζω σωστά. Και μόνο που χτυπάει ο ήλιος το καζάνι όσο μόνωση και αν έχει το καζάνι η θερμοκρασία μέσα του ανεβαίνει κανονικά. Ακόμα και τέντα να βάλεις πάνω από το καζάνι για να κάνει σκιά πάλι το νερό μέσα του κάποια στιγμή θα βράσει. Τα σκέφτομαι σωστά ή όχι; Δε νομίζω ότι ισχύει το παράδειγμα σου. Αποκλείεται να φτάσει το νερό σε σημείο βρασμού. Με αυτή τη λογική, οι δεξαμενές νερού (π.χ ,Αλεποχώρι που δεν έχουν συνέχεια νερό) που είναι στις ταράτσες, και δεν έχουν μόνωση και "τρώνε" τον ήλιο φουλ, δε θα έπρεπε να έβραζαν; 2
kostasbm Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Με κλειστο διακοπτη απο τον πινακα! (Μοιαζει αυτονοητο, αλλα το επισημαινω γιατι ποτε δεν ξερεις) σωστά .......αλλά μόνο το καλλυμα θα βγάλει....αν βραχυκυκλωνε η έχει διαρροή έπρεπε να πέφτει το ρελε
takis1964 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Στις 21/1/2023 στις 5:23 ΜΜ, JOHNX2 είπε Καλησπερα παιδες. Παμε σε νεο σπιτι (Αθηνα περιοχη Αιγαλεω) και ειμαι σε αναζητηση ηλιακου 160ltr διπλης ενεργειας καπου στα 1100-1200 ευρω. Μου λενε αρκετοι να παω σε Nobel Classic ή Appolon με 4τ.μ. συλλεκτη. Τους εχει καποιος ? Αποψη ? Το ζητουμενο ειναι η αποδοση τον χειμωνα, διοτι δεν υπαρχει απο καπου αλλου παροχη ζεστου νερου στο σπιτι. Καποια αλλη προταση απο καποιον στα χρηματα των 1100-1200 ευρω ? ναι εχω εγω τον Nobel Appolon με 4τ.μ. συλλεκτη και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος,απο Μαιο -Οκτωβριο χοντρικα θελει σκεπασμα ο ενας ! Καλο να βαλεις θερμομετρο να ελεγχεις θερμοκρασιες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα