Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

https://www.iliosak.gr/thermostatic-mixing-valve-1-2.      Μήπως εννοούσε κάτι τέτοιο;Γιατί αυτό ουδεμία σχέση με αυτό που συζητάμε.Απλα έχει ρύθμιση θερμοκρασίας.40-45 βαθμούς κλπ.

Μου κάνει εντύπωση γιατί όταν μίλησα με αυτόν αναφερθήκαμε σε κυαθια...

Κυαθιο έχει μόνο η βαλβίδα πιεσης-θερμοκρασιας και η αντίσταση από όσο ξέρω.

Θα ξαναμιλήσω με αυτόν και θα ενημερώσω εδώ.

Αυτή είναι που σου έλεγα πριν. Ρυθμίζει το νερό 45 βαθμούς, αλλά το νερό που βγαίνει από το δοχείο, και όχι το νερό που υπάρχει μέσα του.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αρχίζουν να ανεβαίνουν οι στροφές της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς είμαστε σε επίπεδα αντίστοιχα της 20ης Νοεμβρίου πλέον και σιγά σιγά πάμε εντός των επόμενων 20 ημερών για τα "μεγάλα σαλόνια" της εξοικονόμησης ρεύματος με αφθονία ΖΝΧ - εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός.

Ήδη σήμερα, με 1-1:30 ώρα ηλιοφάνεια καθαρή και όλο το υπόλοιπο μηδενική ή ελάχιστη ακτινοβολία, είχαμε θερμοκρασία από τους 19 στους 41 και συνεχίζουμε. Αν αυτή την ηλιοφάνεια την είχαμε πριν ένα μήνα, τώρα θα είχαμε μετά βίας 15 βαθμούς διαφορά, αντί 22.

Θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο κι αυτό που έλεγε ο @PLACEBO_89. Mέχρι τις 24 Δεκεμβρίου ο ήλιος διέγραφε τροχιά με μέγιστο σημείο τις 28,5 μοίρες ύψος στον ορίζοντα. Πλέον, χώρια από τη μεγαλύτερη διάρκεια ημέρας και μεσημεριού (στο οποίο είναι ισχυρότερη η ακτινοβολία), ο ήλιος βρέθηκε αισίως στις 32 μοίρες σήμερα, με εκτίναξη στις 35 μέσα στο ερχόμενο δεκαήμερο.

Αυτό σημαίνει ότι συλλέκτες με κλίση 35-45 μοιρών (που είναι και η ορθότερη) μπαίνουν στη "γλυκειά" ζώνη της απολύτως κάθετης ακτινοβολίας για τις πιο "καλές" ώρες της μέρας, από εδώ και μπρος.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Αρχίζουν να ανεβαίνουν οι στροφές της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς είμαστε σε επίπεδα αντίστοιχα της 20ης Νοεμβρίου πλέον και σιγά σιγά πάμε εντός των επόμενων 20 ημερών για τα "μεγάλα σαλόνια" της εξοικονόμησης ρεύματος με αφθονία ΖΝΧ - εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός.

Ήδη σήμερα, με 1-1:30 ώρα ηλιοφάνεια καθαρή και όλο το υπόλοιπο μηδενική ή ελάχιστη ακτινοβολία, είχαμε θερμοκρασία από τους 19 στους 41 και συνεχίζουμε. Αν αυτή την ηλιοφάνεια την είχαμε πριν ένα μήνα, τώρα θα είχαμε μετά βίας 15 βαθμούς διαφορά, αντί 22.

Θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο κι αυτό που έλεγε ο @PLACEBO_89. Mέχρι τις 24 Δεκεμβρίου ο ήλιος διέγραφε τροχιά με μέγιστο σημείο τις 28,5 μοίρες ύψος στον ορίζοντα. Πλέον, χώρια από τη μεγαλύτερη διάρκεια ημέρας και μεσημεριού (στο οποίο είναι ισχυρότερη η ακτινοβολία), ο ήλιος βρέθηκε αισίως στις 32 μοίρες σήμερα, με εκτίναξη στις 35 μέσα στο ερχόμενο δεκαήμερο.

Αυτό σημαίνει ότι συλλέκτες με κλίση 35-45 μοιρών (που είναι και η ορθότερη) μπαίνουν στη "γλυκειά" ζώνη της απολύτως κάθετης ακτινοβολίας για τις πιο "καλές" ώρες της μέρας, από εδώ και μπρος.

φίλε το έχεις ανάγει σε επιστήμη.... σου βγάζω το καπέλο 👍

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Όταν η γωνιά ανύψωσης του Ήλιου είναι 35° (τέλος Ιανουαρίου) οι ακτίνες πέφτουν κάθετα στους συλλέκτες που έχουν τοποθετηθεί σε γωνία 55° (και όχι 35°).

Η "ορθότερη" γωνία για την τοποθέτηση των συλλεκτών δεν είναι 35°-45° αλλά πιο πάνω, περίπου στις 55°.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vasilk είπε

Όταν η γωνιά ανύψωσης του Ήλιου είναι 35° (τέλος Ιανουαρίου) οι ακτίνες πέφτουν κάθετα στους συλλέκτες που έχουν τοποθετηθεί σε γωνία 55° (και όχι 35°).

Η "ορθότερη" γωνία για την τοποθέτηση των συλλεκτών δεν είναι 35°-45° αλλά πιο πάνω, περίπου στις 55°.

Σωστά. Είχα στο νου μου 35 και ξανάγραψα το ίδιο, αντί του υπολειπόμενου 55.

Όσον αφορά τις μοίρες κλίσης, για κάποιο λόγο θυμάμαι εδώ ποστ να γράφουν 45. Τελοσπάντων,  εξαρτάται κι από την περιοχή. Πόλεις Β. Κρήτης με Θεσσαλονίκη-Βέροια-Αλεξανδρούπολη έχουν σχεδόν 5,5 μοίρες διαφορά, ας μην πούμε για Δράμα - Ιεράπετρα που πλησιάζουν τις 7 διαφορά. Μπορεί δλδ στην πολύ βόρεια χώρα να θες και 60 ή 65 μοίρες για καλή απόδοση το χειμώνα (εκεί που σε νοιάζει).

Δημοσ.

για χειμερινή χρήση       β = γεωγραφικό πλάτος +15°
για θερινή χρήση             β = γεωγραφικό πλάτος -15°
για άνοιξη-φθινόπωρο   β = γεωγραφικό πλάτος -2,5° 

Πάρτε μια ρυθμιζόμενη βάση και παίξτε

image.png.6b1e8772f04c55cf2e78db6370487a71.png

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

εδω πολλοι βαριουνται να σκεπασουν οποτε χρειαζεται και εσυ λες να παρουν και ρυθμιζομενη βαση?! :) 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostaskontis είπε

εδω πολλοι βαριουνται να σκεπασουν οποτε χρειαζεται και εσυ λες να παρουν και ρυθμιζομενη βαση?! :) 

τι να κάνω ?  :)  Τοσα  watt  ο ένας Τόση θερμοκρασία ο άλλος Ο δικός μου μέσα σε 2 ώρες 70 c° ο άλλος Ο άλλος να βάλω ένα συλλέκτη ακόμα Λες και οι κατασκευαστές ειναι μπιπ που  τους δίνουν έτσι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, hp8 είπε

για χειμερινή χρήση       β = γεωγραφικό πλάτος +15°
για θερινή χρήση             β = γεωγραφικό πλάτος -15°
για άνοιξη-φθινόπωρο   β = γεωγραφικό πλάτος -2,5° 

image.png.6b1e8772f04c55cf2e78db6370487a71.png

Σύμφωνα με αυτό, Αττική με 45 μοίρες έχεις ιδανική κλίση ώστε να καλύπτεις χειμώνα και άνοιξη- φθινόπωρο.

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, μπορεί το 55 να είναι το ορθόν για χειμερινή χρήση, αλλά καλή τύχη να βρεις ηλιόλουστη μέρα το χειμώνα εκεί. Οπότε παίζεις το στοίχημά σου με 40άρι-45άρι, μήπως σώσεις το φθινόπωρο - άνοιξη και από χειμώνα ψιλο-αποδέχεσαι ότι θα δουλεύεις ως επί το πλείστον εσωτερικό ηλεκτρικό, μπόιλερ ή αν δεν έχεις καμία από τις δύο δυνατότητες, ρεύμα/τριπλής ενέργειας θέρμανση νερού στον ηλιακό. Και ο ήλιος ας σου δίνει ό,τι έχει ευχαρίστηση τις 20-30 από τις 90 μέρες του χειμώνα που θα βγει (σχετικά) καθαρός.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Παμε σε νεο σπιτι (Αθηνα περιοχη Αιγαλεω) και ειμαι σε αναζητηση ηλιακου 160ltr διπλης ενεργειας καπου στα 1100-1200 ευρω.

Μου λενε αρκετοι να παω σε Nobel Classic ή Appolon με 4τ.μ. συλλεκτη.

Τους εχει καποιος ? Αποψη ?

Το ζητουμενο ειναι η αποδοση τον χειμωνα, διοτι δεν υπαρχει απο καπου αλλου παροχη ζεστου νερου στο σπιτι.
Καποια αλλη προταση απο καποιον  στα χρηματα των 1100-1200 ευρω ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε
Spoiler

Σύμφωνα με αυτό, Αττική με 45 μοίρες έχεις ιδανική κλίση ώστε να καλύπτεις χειμώνα και άνοιξη- φθινόπωρο.

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, μπορεί το 55 να είναι το ορθόν για χειμερινή χρήση, αλλά καλή τύχη να βρεις ηλιόλουστη μέρα το χειμώνα εκεί. Οπότε παίζεις το στοίχημά σου με 40άρι-45άρι, μήπως σώσεις το φθινόπωρο - άνοιξη και από χειμώνα ψιλο-αποδέχεσαι ότι θα δουλεύεις ως επί το πλείστον εσωτερικό ηλεκτρικό, μπόιλερ ή αν δεν έχεις καμία από τις δύο δυνατότητες, ρεύμα/τριπλής ενέργειας θέρμανση νερού στον ηλιακό. Και ο ήλιος ας σου δίνει ό,τι έχει ευχαρίστηση τις 20-30 από τις 90 μέρες του χειμώνα που θα βγει (σχετικά) καθαρός.

εγώ το κατέχω το αντικείμενο όποτε οτι πρέπει το κάνω το έχω ηδη κάνει γιατι τα φράγκα δεν μου περισσεύουν αφ ενός αφετέρου δεν είμαι επιδοματακιας Απεναντίας πληρώνω για κάποιους

4 ώρες πριν, Maurikycli είπε

^ εγώ θέλω να τον " σπάσω" και να τον κάνω βεβιασμένης! 😕

βάζω πιτογυρα και μπύρες Έχεις τα κότσια για τα υπόλοιπα ? Θα σου κάνω και τις κολλήσεις με δικα μου εργαλεία Εσύ πληρώνεις μόνο υλικά 

Δημοσ.

^κολλήσεις , γιατί;

Το πάνελ θα μείνει στην ταράτσα και θα βάλουμε το μπόιλερ στο υπόγειο. Σωληνώσεις, κυκλοφορητή, ελεγκτή και λοιπά καλαμπαλίκια θα χρειαστούμε.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

^κολλήσεις , γιατί;

Το πάνελ θα μείνει στην ταράτσα και θα βάλουμε το μπόιλερ στο υπόγειο. Σωληνώσεις, κυκλοφορητή, ελεγκτή και λοιπά καλαμπαλίκια θα χρειαστούμε.

και πως θα τα ενώσουμε Μη μου πεις τουμποραμα και πολυστρωματικη Εγώ είμαι της εποχής του χαλκού  1600 - 1200 π.Χ. :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...