Maurikycli Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 44 λεπτά πριν, tzotzo είπε Η Αφροδίτη που ειναι; Κάνει μπάνιο!
troi.g Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, sonikk είπε Ναι αλλά τι γίνεται όταν είναι βράδυ που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια και έχει τελειώσει το ζεστό νερό; Αν ήταν συνδεδεμένοι παράλληλα δεν θα υπήρχε ζεστό νερό περισσότερο; Προσοχή! Αναφέρομαι σε δύο ηλιακούς. Ο νούμερο ένας είναι 200 λίτρα και ο νούμερο δύο να είναι 500 λίτρα.Και το ερώτημα είναι πού έχουμε περισσότερο ζεστό νερό τον χειμώνα και πιο συγκεκριμένα και εδώ γίνεται δυσκολότερο το ερώτημα,το ζεστό αυτό νερό να υπάρχει το βράδυ γιατί τα μισά μέλη κάνουν μπάνιο την ημέρα και τα άλλα μισά το βράδυ. Οποτε αν τα μισά μέλη έχουν κάνει μπάνιο ως τις 2 το μεσημέρι πχ να μπορούν οι υπόλοιποι στις 10 το βράδυ να έχουν ζεστό νερό. Θα υπάρχει μια γραμμή,μια διαδρομη.Σου απαντώ στο συγκεκριμένο πρώτο σκέλος που σχολιάζεις.Με την μόνη διαφορά ότι οι ηλιακοί δεν είναι ίδιας χωρητικότητας(επειδή λες για ίδιους ηλιακούς,μάλλον εννοείς χωρητικότητα αν καταλαβαίνω σωστά).Ο ένας είναι 200 λίτρα ο άλλος 500.Μηκος και διαμετρος σωληνώσεων τα ίδια αλλά νομίζω αυτό το τελευταίο εξαρτάται από την σύνδεση.Αν είναι σε σειρά ή παράλληλη. Εάν θες να το κάνεις όπως το λες, και σε καλύπτει ο 200αρης, τότε βάλε έναν 200αρη ακόμα , και συνδεσε τους παράλληλα, με ηλεκτροβανες. Οπότε το πρωί θα δουλεύει ο ένας , και μετά το μεσημέρι ο 2ος, ώστε να προλαβαίνουν να φτιάχνουν νερό. Βέβαια ακόμα δεν έχω καταλάβει, πόσα σπίτια και άτομα είστε, που μιλάς για 700 λίτρα ζεστού νερού; 7 ώρες πριν, Maurikycli είπε Κάνει μπάνιο! Με τι μάρκα ηλιακό; 1 1
kostaskontis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Ερωτηση.....τι "περναμε" τα τζαμια του συλλεκτη για να μην μενει το νερο (σταγονες) επανω και με την σκονη να λεκιαζει?
Maurikycli Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 50 λεπτά πριν, troi.g είπε Με τι μάρκα ηλιακό; Melpo!
zaras27 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, kostaskontis είπε Ερωτηση.....τι "περναμε" τα τζαμια του συλλεκτη για να μην μενει το νερο (σταγονες) επανω και με την σκονη να λεκιαζει? Δοκίμασε με αφρό ξυρίσματος αλλά τη διάρκεια θα τη δεις γιατί δεν είναι για όλα το ίδιο Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2023 από zaras27 1
mindreader Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Τα πανελ, χρειαζονται (επιβαλλεται) καθαρισμα; Πχ. αν εχει βρεξει λασποβροχη; Πρεπει να μπει κανεις στη διαδικασια καθαρισμου, ή ειναι φτιαγμενα να μην επιβαρυνονται απο τυχον επικαθισεις σκονης, λασπης κλπ;
mechpanos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, mindreader είπε Τα πανελ, χρειαζονται (επιβαλλεται) καθαρισμα; Πχ. αν εχει βρεξει λασποβροχη; Πρεπει να μπει κανεις στη διαδικασια καθαρισμου, ή ειναι φτιαγμενα να μην επιβαρυνονται απο τυχον επικαθισεις σκονης, λασπης κλπ; Ό,τι και τα παρ-μπριζ του αυτοκινήτου. Θα ξεπλυθούν με την πρώτη βροχή, αλλά μια θαμπάδα θα μείνει ικανή να κόψει 15-20% απόδοσης. Εγώ πάντως δεν έχω δει κανέναν να ανεβαίνει να πλένει ηλιακούς! 3
mindreader Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Επρεπε να παω για ευρασιτεχνια. Ηλιακοι θερμοσιφωνες με υαλοκαθαριστηρες!
zaras27 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Σε πρόλαβα , μόνταρα 3 πιτσιλιστιρια από αυτοκίνητο κ είμαι οκ 😜 2
sonikk Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το κυάθιο με αισθητήρα θερμοκρασίας είναι αυτό που βάζουν στην κορυφή του μποιλερ τα σύγχρονα ηλιακά;Δηλαδή μια επιπλέον τρύπα στην κορυφή του μποιλερ; Γιατί δεν βλέπω στους σύγχρονους ηλιακούς τρίτη τρύπα στην κορυφή του μποιλερ. Αυτό μπορείς να το ρύθμισεις στην θερμοκρασία που θες εσύ ώστε το νερό στο μποιλερ να ανεβάζει την θερμοκρασία του νερού που ορίζεις εσύ πχ 45 βαθμούς και έτσι να αποφεύγονται οι καταπονήσεις και υπερθερμανσεις του μποιλερ; Αυτό πώς ακριβώς λέγεται; Θερμοστατικη βαλβίδα με κυάθιο; Και αν ανέβει η θερμοκρασία πανω από το σημείο που έχεις ορίσει εσύ κόβει το ανέβασμα θερμοκρασίας του νερου μέσα στο μποιλερ; Τα περιγράφω σωστά;Ή αλλιώς ονομάζεται αυτό; Edit... https://www.iliosak.gr/valvida-asfaleias-piesis-thermokrasias Αυτό δεν είναι;Συγγνώμη αν θεωρηθεί διαφήμιση το αφαιρώ αν ειναι.Απλα αυτό μου έβγαλε γκουγκλαροντας. Γιατί στους σύγχρονους ηλιακούς δεν το βάζουν.Πρεπει να ζητηθεί σαν έξτρα με έξτρα χρέωση; Με ένα τέτοιο και ρύθμιση θερμοκρασίας στους 45 βαθμούς δεν καλύπτεσαι από τις υπερθερμανσεις; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2023 από sonikk
troi.g Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, sonikk είπε Το κυάθιο με αισθητήρα θερμοκρασίας είναι αυτό που βάζουν στην κορυφή του μποιλερ τα σύγχρονα ηλιακά;Δηλαδή μια επιπλέον τρύπα στην κορυφή του μποιλερ; Γιατί δεν βλέπω στους σύγχρονους ηλιακούς τρίτη τρύπα στην κορυφή του μποιλερ. Αυτό μπορείς να το ρύθμισεις στην θερμοκρασία που θες εσύ ώστε το νερό στο μποιλερ να ανεβάζει την θερμοκρασία του νερού που ορίζεις εσύ πχ 45 βαθμούς και έτσι να αποφεύγονται οι καταπονήσεις και υπερθερμανσεις του μποιλερ; Αυτό πώς ακριβώς λέγεται; Θερμοστατικη βαλβίδα με κυάθιο; Και αν ανέβει η θερμοκρασία πανω από το σημείο που έχεις ορίσει εσύ κόβει το ανέβασμα θερμοκρασίας του νερου μέσα στο μποιλερ; Τα περιγράφω σωστά;Ή αλλιώς ονομάζεται αυτό; Edit... https://www.iliosak.gr/valvida-asfaleias-piesis-thermokrasias Αυτό δεν είναι;Συγγνώμη αν θεωρηθεί διαφήμιση το αφαιρώ αν ειναι.Απλα αυτό μου έβγαλε γκουγκλαροντας. Γιατί στους σύγχρονους ηλιακούς δεν το βάζουν.Πρεπει να ζητηθεί σαν έξτρα με έξτρα χρέωση; Με ένα τέτοιο και ρύθμιση θερμοκρασίας στους 45 βαθμούς δεν καλύπτεσαι από τις υπερθερμανσεις; Σαφώς και δε καλύπτει για υπερθέρμανση (αυτή που εννοούμε να μην είναι πάνω από 75 βαθμούς για το ηλιακό) , αλλά σε καλύπτει ώστε να αποφευχθεί ο βρασμός του νερού. Επίσης μπαίνει σε ελάχιστα ηλιακά , γιατί τα περισσότερα έχουν την έξοδο του ζεστού νερού ,στο κάτω μέρος του δοχειου. Η θερμοστατικη βαλβίδα μπαίνει στην έξοδο του ζεστού, ώστε αν το νερό είναι πάνω από 45 βαθμούς, να το αναμειξει με κρύο , για να έρθει σ'εμάς 45 βαθμούς. Δε ρυθμίζει πόσο ζεστό νερό θα έχει μέσα του το δοχείο. 3
πάνοσ2 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Η βαλβίδα πίεσης - θερμοκρασίας ανοίγει σε συγκεκριμένη πίεση και θερμοκρασία, που είναι εργοστασιακά καθορισμένη. Δεν μπορείς να την καθορίσεις εσύ. 3
sonikk Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Η βαλβίδα πίεσης - θερμοκρασίας ανοίγει σε συγκεκριμένη πίεση και θερμοκρασία, που είναι εργοστασιακά καθορισμένη. Δεν μπορείς να την καθορίσεις εσύ. Αν ξεβιδωθει η τάπα δεν ρυθμίζεται εκ νέου; 13 ώρες πριν, troi.g είπε Σαφώς και δε καλύπτει για υπερθέρμανση (αυτή που εννοούμε να μην είναι πάνω από 75 βαθμούς για το ηλιακό) , αλλά σε καλύπτει ώστε να αποφευχθεί ο βρασμός του νερού. Επίσης μπαίνει σε ελάχιστα ηλιακά , γιατί τα περισσότερα έχουν την έξοδο του ζεστού νερού ,στο κάτω μέρος του δοχειου. Η θερμοστατικη βαλβίδα μπαίνει στην έξοδο του ζεστού, ώστε αν το νερό είναι πάνω από 45 βαθμούς, να το αναμειξει με κρύο , για να έρθει σ'εμάς 45 βαθμούς. Δε ρυθμίζει πόσο ζεστό νερό θα έχει μέσα του το δοχείο. Τί εννοείς με αυτό που έχω βάλει με μαύρο;Τον κλασικο θερμοστάτη; Άρα αυτό που μου είπε κάποιος κατασκευαστης ηλιακών δεν ισχύει.Πηγε να με κοροϊδέψει.Μαλιστα μου τόνισε ότι σε περίπτωση που λείψω για καλοκαιρινες διακοπές πχ 15 μέρες με την βαλβίδα αυτή δεν θα κινδυνεύει ο ηλιακός από υπερθερμανσεις.Το κόστος μου είπε είναι στα 40 ευρώ.
Maurikycli Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δεν σε κορόιδεψε ακριβώς αλλά ούτε σου είπε την πλήρη αλήθεια. Αυτή η βαλβίδα θα ανοίγει και θα τρέχει νερό όταν η θερμοκρασία θα ανεβαίνει πάνω από 95 βαθμούς. Δεν αλλάζει η ρύθμισή της. Η ψύξη του δοχείου θα γίνεται με την διαρκή είσοδο κρύου νερού εφόσον συνεχίζεται η έντονη ηλιοφάνεια. 2
troi.g Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Αν ξεβιδωθει η τάπα δεν ρυθμίζεται εκ νέου; Τί εννοείς με αυτό που έχω βάλει με μαύρο;Τον κλασικο θερμοστάτη; Άρα αυτό που μου είπε κάποιος κατασκευαστης ηλιακών δεν ισχύει.Πηγε να με κοροϊδέψει.Μαλιστα μου τόνισε ότι σε περίπτωση που λείψω για καλοκαιρινες διακοπές πχ 15 μέρες με την βαλβίδα αυτή δεν θα κινδυνεύει ο ηλιακός από υπερθερμανσεις.Το κόστος μου είπε είναι στα 40 ευρώ. Καλό είναι να μην ανεβάζει το δοχείο θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 70-75 βαθμούς. Επίσης,αυτός ο κατασκευαστής εννοεί ότι δεν θα " σκάσει" ο ηλιακός ή κάποια σωλήνα από ενδεχόμενη υπερθέρμανση, αφού μείνει πολλές μέρες αχρησιμοποίητος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ελέγξει την εσωτερική θερμοκρασία του δοχειου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα