Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Με την αύξηση της θερμοκρασίας και τη μη χρήση ζεστού νερού. Ακόμη κι αν έχει φτάσει 95 βαθμούς και τραβήξεις ένα ποτήρι ζεστό νερό η πίεση του δοχείου εξισώνεται με αυτή του δικτύου.

Ναι. Αλλά με μια κανονική βαλβίδα των 8 bar  που ελέγχεται και αλλάζεται τακτικά , δεν έχεις (σοβαρό) πρόβλημα.

Μην εστιάζετε μόνο στην ηλιοφάνεια. Αν χρειαστεί να ανάψεις αντίσταση η πίεση πάλι ανεβαίνει κατακόρυφα οπότε η λειτουργία της βαλβίδας είναι κρίσιμη. 

Ευχαριστώ είστε κατατοπιστικοτατος, αλλά πόσο συχνά μπορείς να αλλάζεις μια βαλβίδα ασφαλείας σαν την solar brass 8 bar που έβαλα εγω  η οποία στοιχίζει 20 ευρώ χώρια τα μεταφορικά γιατί δεν την έβρισκα εύκολα στα καταστήματα. 

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Με την αύξηση της θερμοκρασίας και τη μη χρήση ζεστού νερού. Ακόμη κι αν έχει φτάσει 95 βαθμούς και τραβήξεις ένα ποτήρι ζεστό νερό η πίεση του δοχείου εξισώνεται με αυτή του δικτύου.

Ναι. Αλλά με μια κανονική βαλβίδα των 8 bar  που ελέγχεται και αλλάζεται τακτικά , δεν έχεις (σοβαρό) πρόβλημα.

Μην εστιάζετε μόνο στην ηλιοφάνεια. Αν χρειαστεί να ανάψεις αντίσταση η πίεση πάλι ανεβαίνει κατακόρυφα οπότε η λειτουργία της βαλβίδας είναι κρίσιμη. 

Με την αντίσταση σταματάει στους 60 βαθμούς.

Με τον ήλιο το καλοκαίρι φθάνει στον βρασμό καμία σχέση.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, vaggooss είπε

Δεν την ξέρεις την μάρκα γιατί είναι από τοπικό παραγωγό εδώ στην πόλη μου.

Ποιοτικός είναι έβαλα και εγώ τον ίδιο στο πατρικό μου αλλά δεν τραβούσαν πολύ νερό και λείπανε και αρκετές μέρες κάθε μήνα λόγω δουλειάς. Glass δοχείο. Εγώ σκεπάζω το 70% με συλλέκτη 1.20εκ τραβάω και άσκοπα το καλοκαίρι και πάλι δεν πέφτει η θερμοκρασία. Έχουμε υπερβολικά ζεστό καλοκαίρι και σε συνδυασμό με τους επιλεκτικους συλλέκτες γίνεται ζημιά. 

Αυτο! Μια καλη ποιοτητα στο glass εκει φτανει  8-10χρονια με καποια χ καταπονηση.. Ενω αν τον προσεχεις απο τις θερμοκρασιες θα φτασει τα διπλασια!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Αυτο! Μια καλη ποιοτητα στο glass εκει φτανει  8-10χρονια με καποια χ καταπονηση.. Ενω αν τον προσεχεις απο τις θερμοκρασιες θα φτασει τα διπλασια!!!

Έτσι ακριβώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Aυτο με τις καταπονήσεις από τις θερμοκρασίες ρε παιδιά έχει γίνει σηριαλ!

Τοτε τι ρόλο βαράνε οι βαλβίδες ασφαλείας;

Εγώ  με inox μποιλερ 200/4 και 15 χρόνια λειτουργίας με μόνο συντήρηση ανά τριετία δεν έχει πάθει τίποτα.

Αν είναι να δώσει κάποιος 800-900 ευρώ για glass και στα 8-10 χρονια να του μείνει στα χέρια ο ηλιακός το θεωρώ απαράδεκτο ως προιον.

Καλύτερα να δώσει 300-400 ευρώ παραπάνω και να πάρει inox να του κρατήσει 20 και πλεον χρόνια για πλάκα.

Δηλ δεν συμφέρει με 300-400 ευρώ παραπάνω να πάρεις inox και να σου κρατήσει τα διπλάσια χρόνια; Θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Και μην μου πείτε για αστοχίες στο inox.Γιατι εγώ μόνο αστοχίες στο glass βλέπω και ακουω τόσα χρόνια παντού.Πολυ σπάνια στο inox να συμβεί κάτι. Στις 100 περιπτώσεις  ζημιών οι 98 είναι στα glass.

Είμαι παράλογος ρε παιδιά σε αυτά που λέω; Συγγνώμη δηλαδή.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
7 ώρες πριν, apostolossmi είπε

Ευχαριστώ είστε κατατοπιστικοτατος, αλλά πόσο συχνά μπορείς να αλλάζεις μια βαλβίδα ασφαλείας σαν την solar brass 8 bar που έβαλα εγω  η οποία στοιχίζει 20 ευρώ χώρια τα μεταφορικά γιατί δεν την έβρισκα εύκολα στα καταστήματα. 

Αρκεί ο έλεγχος μια φορά το χρόνο 

6 ώρες πριν, vaggooss είπε

Με την αντίσταση σταματάει στους 60 βαθμούς.

Με τον ήλιο το καλοκαίρι φθάνει στον βρασμό καμία σχέση.

Απόλυτη σχέση. Μεγαλύτερη καταπόνηση υφίσταται όταν πάει από τους 5 βαθμούς με αντίσταση στους 60  (55 διαφορά) από ο,τι 60-80 (20 διαφορα)  με ήλιο. Μην ξεχνάς ότι όταν ανάβεις αντίσταση ρίχνεις απαγορευτικό στην κατανάλωση ζεστού οπότε μένει εντελώς εγκλωβισμένο. 

Δημοσ.

Πώς ακριβώς ελέγχεται μια βαλβίδα ασφαλείας;

Επίσης, όταν "χαλάει" τι παθαίνει συνήθως: δεν ανοίγει καθόλου όταν ξεπερνιέται η ονομαστική πίεση ή ανοίγει ευκολότερα (και πρακτικά τρέχει συνεχώς ή στάζει για πλάκα);

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Αρκεί ο έλεγχος μια φορά το χρόνο 

Απόλυτη σχέση. Μεγαλύτερη καταπόνηση υφίσταται όταν πάει από τους 5 βαθμούς με αντίσταση στους 60  (55 διαφορά) από ο,τι 60-80 (20 διαφορα)  με ήλιο. Μην ξεχνάς ότι όταν ανάβεις αντίσταση ρίχνεις απαγορευτικό στην κατανάλωση ζεστού οπότε μένει εντελώς εγκλωβισμένο. 

Ίσως να έχεις και δίκιο.

Αλλά το καλοκαίρι είναι μόνιμα όλοι οι ηλιακοί το πρωί στο 50 και ανεβαίνουν στο φουλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγώ πάντως έχω φχαριστηθεί πιο πολύ που σε μέρες συννεφιάς σαν τη σημερινή, υπάρχει έτοιμο πρωινό 20αράκι, μέχρι να γυρίσω σπίτι από το εργαστήριο έχει τσιμπήσει 30άρι (1 το μεσημέρι) και με 5λεπτη αντίσταση έχω το 35άρι που αρκεί για ένα ντους και μετά με άλλο ένα δεκάλεπτο αντίστασης κάνουν ακόμα 2 άτομα.

Πραγματικά περιμένω μεγάλη εξοικονόμηση, καθώς πέρσι σε κάθε τέτοια μέρα άναβε αντίσταση από το 15 ως το 35 με τον παλιό "θαυματουργό" ίνοξ μη επιλεκτικό που είχα. Είχε φτάσει μετά από 23 χρόνια να δίνει ατελείωτο ζεστό μόνο Ιούνιο-Αύγουστο, που ακόμα και ένα μαύρο βαρέλι στην ταράτσα θα έκανε τη δουλειά, όπως πολύ εύστοχα επισήμανε πριν συμφορίτης.

Ο ηλιακός φαίνεται αν βγάζεις συννεφιασμένο Δεκέμβρη με ένα 10λεπτο αντίστασης/μέρα. Το υπόλοιπο είναι damage control.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggooss είπε

Ίσως να έχεις και δίκιο.

Αλλά το καλοκαίρι είναι μόνιμα όλοι οι ηλιακοί το πρωί στο 50 και ανεβαίνουν στο φουλ. 

Συμφωνώ σε αυτό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την "ψαλίδα" της θερμοκρασίας γιατί αυτή είναι που δίνει μεγάλη πίεση.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Συμφωνώ σε αυτό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την "ψαλίδα" της θερμοκρασίας γιατί αυτή είναι που δίνει μεγάλη πίεση.

Δεν το ξέρω αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΒΠ τον δικό μου είναι σαν να το εχω κλειστό εδω και δυο μήνες.

Απο 40 στο συλλέκτη και πάνω αρχίζει να γυρίζει τα νερά αλλά δεν συμβαίνει και πολύ συχνά ή για πολύ ώρα ώστε να κάνει υποφερτό το νερό.

Απ την άλλη το boiler δουλευει τόσο καλά που με ~4  ώρες καλοριφέρ ειδικά στον πρώτο που μένω μόνος έχει νερό λές και είναι αύγουστος.

Απο 70 όσο είναι ανοιχτή η θέρμανση άντε να πέσει στους 50 μέχρι την επόμενη το απόγευμα που θα ξανανάψω.

Στον πρώτο εχω διπλής ρεύμα boiler elco 120 λιτρα

Στην μεζονέτα πάνω έχουν τριπλής assos 160 λίτρα απο το οποίο παίρνω και εγω όταν αρχίζουν οι ζέστες.

Χαίρομαι να πλένω τα πιάτα και όταν κάνω ντουζ γίνεται το μπάνιο σαν σκηνικό του Hitchckock. 

Οι τριπλής είναι πολιτισμός για μένα και τουλάχιστον στα μέρη μου με το που σταματάει να αποδίδει ο ηλιακός αρχίζει και καλύπτει το καλοριφέρ το οποίο ούτως η άλλος πρέπει να ανάψει.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dtzgr είπε

Πώς ακριβώς ελέγχεται μια βαλβίδα ασφαλείας;

Επίσης, όταν "χαλάει" τι παθαίνει συνήθως: δεν ανοίγει καθόλου όταν ξεπερνιέται η ονομαστική πίεση ή ανοίγει ευκολότερα (και πρακτικά τρέχει συνεχώς ή στάζει για πλάκα);

Στις ακριβές μπορείς να τις τραβήξεις για να τσεκαρεις αν έχουν κολλήσει κλειστές.

Αν έχουν κολλήσει ανοιχτές στάζουν ακόμη κι αν μόλις έχεις ανοίξει βρύση ζεστού.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...