troi.g Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 51 λεπτά πριν, sonikk είπε Σε κοσμιο επιπεδο να γινεται η κουβεντα με πληροφοριες επι της ουσιας χωρις να προσβαλουμε τον συνομιλητη.Αυτο ειναι ολο. Ο αλλος ειπε οτι θα κλειδωθει το νημα επειδη ανεφερα μεγαλυτερα μποιλερ.Υποψιαζομαι γιατι το ειπε ομως.Καποιοι ισως ειναι επαγγελματιες και δεν τους συμφερουν να μιλανε για μεγαλυτερα προιοντα.Ποιος ξερει γιατι.Ισως γιατι δεν διαθετουν, ή εχουν στοκ σε μικροτερα;Λεω εγω τωρα... Καταρχας πλεον τα 200 λιτρα θεωρειται απαραιτητο πλεον για 4 μελη οικογενεια. Τα παραπανω 100 λιτρα φευγουν πολλες φορες για λαντζα,πλυσιμο χεριων,κουζινα νεροχυτη κλπ. Σκεψου οτι ενα μποιλερ 200 λιτρων εχει πραγματικη χωρητικοτητα 180-185 λιτρα. Και ενα με ονομαστικη 300 λιτρων η πραγματικη ειναι 280.Στα 160 λιτρα η πραγματικη του ειναι 146 συνηθως αναλογα την εταιρεια και τα καλουπια της.Βαλε ομως οτι καθε φορα που τραβας νερο χανονται εως και ενα λιτρο ζεστου νερου κ αναλογα το μηκος των σωληνων.Εγω χανω 200-300 ml ζεστου καθε φορα οου ανοιγωτο ζεστο με μηκος σωληνα τουμποραμα 15 μετρα.Απο το μποιλερ ως τη βρυση. Δεν ειναι αναγκη να βαλεις δυο σε σειρα.Και ενα μποιλερ 250 λιτρων με πραγματικη χωρητικοτητα 235 την ιδια δουλεια θα κανεις. Όπως προαναφέρα όμως είναι τι γίνεται τον χειμώνα; Αν δεν έχει ήλιο πόσο ρεύμα θα χρειαστεί για να ζεσταθεί ένα τέτοιο δοχείο; Οικονομικά είναι ασύμφορο, και σαν κατασκευή . Αν θες μπορείς να βάλεις μια τριοδη ανάμιξης ώστε να έχεις λίγο περισσότερη οικονομία, και το ιδανικό είναι να βάλεις ανακυκλοφορία. 2
sonikk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, troi.g είπε Όπως προαναφέρα όμως είναι τι γίνεται τον χειμώνα; Αν δεν έχει ήλιο πόσο ρεύμα θα χρειαστεί για να ζεσταθεί ένα τέτοιο δοχείο; Οικονομικά είναι ασύμφορο, και σαν κατασκευή . Αν θες μπορείς να βάλεις μια τριοδη ανάμιξης ώστε να έχεις λίγο περισσότερη οικονομία, και το ιδανικό είναι να βάλεις ανακυκλοφορία. Σωστο και αυτο που προτεινεις δεν λεω αλλα πρακτικα δεν νομιζω να κερδιζεις πολλα λιτρα πραγματικου ζεστου νερου και οχι χλιαρου. Δεν αλλαζει κατι στην καταναλωση ρευματος.Δηλ τα μεγαλυτερα μποιλερ εχουν μεγαλυτερη αντισταση κλπ και ζεσταινει στον ιδιο χρονο .Με 100 λιτρα παραπανω δεν θα χρεωκοπησεις. Αλλωστε τα μεγαλυτερα μποιλερ εχουν μεγαλυτερους συλλεκτες.πχ 200/4 και στα 300 παει 300/5. Οποτε ακομα και με μετρια ηλιοφανεια οι μεγαλυτεροι συλλεκτες εχουν καλυτερο αποτελεσμα.Σαν κατασκευη δηλ αναλογικα ειναι ιδια με εναν 160/3. Αυτο με την ανακυκλοφορια τεχνικα πώς γινεται; Το νερο που ξαναερχεται ειναι καθαρο; Μηπως κανει ζημια στο καζανι με την εννοια των πιεσεων;
vaggooss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Στις 10/1/2023 στις 9:30 ΜΜ, predator77 είπε K ατμος να γινει το νερο δεν παθαινει κατι το καζανι σαφως κ καταπονειται αλλα αντεχουν στο εργοστασιο τα πρεσσαρουν στα 20 bar (εργοστασιο της ελκο) για να δουλεψουν μεχρι 8 πιεση νερου. το glass ειναι σε υγρη μορφη κ βουτανε το δοχειο μεσα κ γινεται ενα σωμα να σπασει δεν σπαει αυτο που συμβαινει ειναι μετα απο χρονια να ανοιξει καποια ραφη ειτε μπρος ειτε πισω στο καζανι ειτε στα σωληνακια κ στις μουφες που εχουν κολησει η λαμαρινα δεν θα παθει ποτε τιποτα. Δεν θα πάθει εκείνη την στιγμή κάτι. Αλλά αν είναι συνέχεια στα τέρματα θα χαλάσει νωρίτερα. Γι'αυτό λέμε να αποφεύγεται η υπερθέρμανση. 2 ώρες πριν, sonikk είπε Σε κοσμιο επιπεδο να γινεται η κουβεντα με πληροφοριες επι της ουσιας χωρις να προσβαλουμε τον συνομιλητη.Αυτο ειναι ολο. Ο αλλος ειπε οτι θα κλειδωθει το νημα επειδη ανεφερα μεγαλυτερα μποιλερ.Υποψιαζομαι γιατι το ειπε ομως.Καποιοι ισως ειναι επαγγελματιες και δεν τους συμφερουν να μιλανε για μεγαλυτερα προιοντα.Ποιος ξερει γιατι.Ισως γιατι δεν διαθετουν, ή εχουν στοκ σε μικροτερα;Λεω εγω τωρα... Καταρχας πλεον τα 200 λιτρα θεωρειται απαραιτητο πλεον για 4 μελη οικογενεια. Τα παραπανω 100 λιτρα φευγουν πολλες φορες για λαντζα,πλυσιμο χεριων,κουζινα νεροχυτη κλπ. Σκεψου οτι ενα μποιλερ 200 λιτρων εχει πραγματικη χωρητικοτητα 180-185 λιτρα. Και ενα με ονομαστικη 300 λιτρων η πραγματικη ειναι 280.Στα 160 λιτρα η πραγματικη του ειναι 146 συνηθως αναλογα την εταιρεια και τα καλουπια της.Βαλε ομως οτι καθε φορα που τραβας νερο χανονται εως και ενα λιτρο ζεστου νερου κ αναλογα το μηκος των σωληνων.Εγω χανω 200-300 ml ζεστου καθε φορα οου ανοιγωτο ζεστο με μηκος σωληνα τουμποραμα 15 μετρα.Απο το μποιλερ ως τη βρυση. Δεν ειναι αναγκη να βαλεις δυο σε σειρα.Και ενα μποιλερ 250 λιτρων με πραγματικη χωρητικοτητα 235 την ιδια δουλεια θα κανεις. Ο ηλιακός δεν είναι για συνεχή χρήση τον χειμώνα. Αν θες να καλύψεις 4μελη οικογένεια τον χειμώνα πρέπει να βάλεις διπλάσιας χωρητικότητας. Άρα δεν γίνεται. Τον χειμώνα πάντα κάνεις διαχείριση,αν ανοίγεις όλη την ώρα για χέρια πρόσωπο δόντια κλπ η ειμεις τώρα που πρέπει να πλένουμε τον μικρό συνέχεια παρόλο που είμαστε 3 και έχουμε 160 δεν βγαίνει. Στις 10/1/2023 στις 9:12 ΜΜ, apostolossmi είπε Τελικά τα καζάνια σκάνε από την πίεση που αναπτύσσεται; από τις υψηλές θερμοκρασίες; και απο τα δύο μαζί; Πόση θερμοκρασία αντέχει μέσα ενα καζάνι; ποτέ αρχίζει να σπάει το glass του καζανιου; Φίλε μου το καλοκαίρι πάντα θα σκεπάζεις. ΠΆΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ. 2
troi.g Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 39 λεπτά πριν, sonikk είπε Σωστο και αυτο που προτεινεις δεν λεω αλλα πρακτικα δεν νομιζω να κερδιζεις πολλα λιτρα πραγματικου ζεστου νερου και οχι χλιαρου. Δεν αλλαζει κατι στην καταναλωση ρευματος.Δηλ τα μεγαλυτερα μποιλερ εχουν μεγαλυτερη αντισταση κλπ και ζεσταινει στον ιδιο χρονο .Με 100 λιτρα παραπανω δεν θα χρεωκοπησεις. Αλλωστε τα μεγαλυτερα μποιλερ εχουν μεγαλυτερους συλλεκτες.πχ 200/4 και στα 300 παει 300/5. Οποτε ακομα και με μετρια ηλιοφανεια οι μεγαλυτεροι συλλεκτες εχουν καλυτερο αποτελεσμα.Σαν κατασκευη δηλ αναλογικα ειναι ιδια με εναν 160/3. Αυτο με την ανακυκλοφορια τεχνικα πώς γινεται; Το νερο που ξαναερχεται ειναι καθαρο; Μηπως κανει ζημια στο καζανι με την εννοια των πιεσεων; Αντικειμενικά θέλουμε 2m2 ανά 100 λίτρα, γι αυτό όπως γράφεις 200/4 ,(αρκετοί δίνουν 200/3 ) οπότε για 300 θα θέλαμε 6m2 . Και σκέψου τέτοια ηλιακά σε ταράτσες, όπου πολλές φορές δε χωράνε με εναν 2,5m2 . Τώρα εάν πρόκειται για δική μας χρήση σε μονοκατοικία, από το να βάλεις ένα τέτοιο κτήνος , καλύτερα να βάλεις ένα μποιλερ λεβητοστασίου με τις πλακέτες στην ταράτσα. Όλα τα θερμοσίφωνα, από 80 έως και 300+ έχουν την ίδια αντίσταση, από 3.5 έως 4kvw. Οπότε ο χρόνος που χρειάζεται για ζεσταθούν τα 250+ λίτρα σε σχέση με τα 160 λίτρα, σίγουρα είναι αρκετά μεγαλύτερος. Μην ξεχνάμε ότι τον χειμώνα ζεσταίνουμε νερό το οποίο είναι εκτεθειμένο σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Και επίσης δεν έχει χρειαστεί να ζεστάνουμε νερό για ένα μόνο άτομο; Αξίζει τον κόπο; Όση ώρα είναι αναμενος τα ματάκια μας θα κάνουν κλανκ,κλανκ. Χαχαχα. Πέρα από την πλάκα, η ανακυκλοφορία χρειάζεται μια επιπλέον σωλήνα, όπου τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν. Επίσης χρειάζεται και ένας κυκλοφορητης. Το νερό που γυρίζει είναι αυτό που έχει μέσα το δοχείο, οπότε είναι καθαρό. Ζημιά κάνει στην περίπτωση που δουλεύει όλη μέρα, και η εγκατάσταση είναι κολλητός χαλκός. 1
sonikk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, troi.g είπε Αντικειμενικά θέλουμε 2m2 ανά 100 λίτρα, γι αυτό όπως γράφεις 200/4 ,(αρκετοί δίνουν 200/3 ) οπότε για 300 θα θέλαμε 6m2 . Και σκέψου τέτοια ηλιακά σε ταράτσες, όπου πολλές φορές δε χωράνε με εναν 2,5m2 . Τώρα εάν πρόκειται για δική μας χρήση σε μονοκατοικία, από το να βάλεις ένα τέτοιο κτήνος , καλύτερα να βάλεις ένα μποιλερ λεβητοστασίου με τις πλακέτες στην ταράτσα. Όλα τα θερμοσίφωνα, από 80 έως και 300+ έχουν την ίδια αντίσταση, από 3.5 έως 4kvw. Οπότε ο χρόνος που χρειάζεται για ζεσταθούν τα 250+ λίτρα σε σχέση με τα 160 λίτρα, σίγουρα είναι αρκετά μεγαλύτερος. Μην ξεχνάμε ότι τον χειμώνα ζεσταίνουμε νερό το οποίο είναι εκτεθειμένο σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Και επίσης δεν έχει χρειαστεί να ζεστάνουμε νερό για ένα μόνο άτομο; Αξίζει τον κόπο; Όση ώρα είναι αναμενος τα ματάκια μας θα κάνουν κλανκ,κλανκ. Χαχαχα. Πέρα από την πλάκα, η ανακυκλοφορία χρειάζεται μια επιπλέον σωλήνα, όπου τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν. Επίσης χρειάζεται και ένας κυκλοφορητης. Το νερό που γυρίζει είναι αυτό που έχει μέσα το δοχείο, οπότε είναι καθαρό. Ζημιά κάνει στην περίπτωση που δουλεύει όλη μέρα, και η εγκατάσταση είναι κολλητός χαλκός. Αυτο που αναφερεις λεγεται συστημα βεβιασμενης κυκλοφοριας το οποιο το αποφευγω γιατι ειναι πολυπλοκο,αν πχ εχεις διακοπη ρευματος δεν εχεις ζεστο νερο και ως εγκατασταση με πολλα μπλιμπλικια που αν χαλασει κατι τρεχεις και δεν φτανεις.Ασε που ειναι και πιο ακριβο. Στους 300αρηδες ολοι βαζουν 5τμ πανελ.Αρκει αυτο. Μονο 6 τμ θα εμπαινε στη βορειο ελλαδα και αν. Δεν ξερω αν διαβασες τι λεει ο φιλος πιο πανω αλλα συμφωνω απολυτα.Αν εχεις παιδι τα 160 λιτρα δεν αρκουν με τιποτα. Αν εισαι χωρις τεκνα εως τωρα νιωθεις οκ με τα 160.Τα δυσκολα ερχονται μετα... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από sonikk 1
vaggooss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, sonikk είπε Αυτο που αναφερεις λεγεται συστημα βεβιασμενης κυκλοφοριας το οποιο το αποφευγω γιατι ειναι πολυπλοκο,αν πχ εχεις διακοπη ρευματος δεν εχεις ζεστο νερο και ως εγκατασταση με πολλα μπλιμπλικια που αν χαλασει κατι τρεχεις και δεν φτανεις.Ασε που ειναι και πιο ακριβο. Στους 300αρηδες ολοι βαζουν 5τμ πανελ.Αρκει αυτο. Μονο 6 τμ θα εμπαινε στη βορειο ελλαδα και αν. Δεν ξερω αν διαβασες τι λεει ο φιλος πιο πανω αλλα συμφωνω απολυτα.Αν εχεις παιδι τα 160 λιτρα δεν αρκουν με τιποτα. Αν εισαι χωρις τεκνα εως τωρα νιωθεις οκ με τα 160.Τα δυσκολα ερχονται μετα... Το βασικό είναι ότι αν μένεις σε πολυκατοικία δεν έχεις πολλές επιλογές ούτος η αλλος. Είναι περιορισμένος ο χώρος και πολλές φορές δεν μπορείς να βάλεις ούτε δεύτερο συλλέκτη. Αν και εγώ είμαι κατά του δεύτερου συλλέκτη γιατί είναι βέβαιος θάνατος για τον ηλιακό διότι κανείς δεν θα σκεπάσει το καλοκαίρι. Ο θείος μου στα 8 χρόνια τον πήρε στο χέρι 160/ 3τμ. 1 1
sonikk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, vaggooss είπε Το βασικό είναι ότι αν μένεις σε πολυκατοικία δεν έχεις πολλές επιλογές ούτος η αλλος. Είναι περιορισμένος ο χώρος και πολλές φορές δεν μπορείς να βάλεις ούτε δεύτερο συλλέκτη. Αν και εγώ είμαι κατά του δεύτερου συλλέκτη γιατί είναι βέβαιος θάνατος για τον ηλιακό διότι κανείς δεν θα σκεπάσει το καλοκαίρι. Ο θείος μου στα 8 χρόνια τον πήρε στο χέρι 160/ 3τμ. Κοίτα εγώ με 200/4 αλλά με ανοξείδωτο μποιλερ δεν έχω σκεπάσει ποτε.15 ετών ηλιακός.Συντηρηση ανά τριετία.Μεχρι στιγμής καμία ζημιά.Γινοταν όμως κατανάλωση νερού λίγο παραπάνω από το μέσο όρο.Το καλοκαίρι του 22 το τελευταίο που πέρασε δηλ μπήκα για πρώτη φορά στον πειρασμό να τον σκεπάσω γιατί το νερό δεν ήταν απλά καυτό αλλά ζεματιστό πέρα από κάθε άλλη χρονιά.Ισως το θερμότερο καλοκαίρι που πέρασε τα τελευταία χρόνια.Δεν τον σκέπασα επειδή γινόταν κατανάλωση πάλι.Το ερχόμενο καλοκαίρι αν ζει ο ηλιακός μου ακόμα θα τον σκεπάσω γιατί κάθε χρονιά που περνάει λόγω κλιματικής αλλαγής χειροτερεύει το πράγμα. Η ζημιά που έγινε στον θείο σου ήταν απο ποια μάρκα και από τί υλικό δοχείου; 1 1
vaggooss Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Κοίτα εγώ με 200/4 αλλά με ανοξείδωτο μποιλερ δεν έχω σκεπάσει ποτε.15 ετών ηλιακός.Συντηρηση ανά τριετία.Μεχρι στιγμής καμία ζημιά.Γινοταν όμως κατανάλωση νερού λίγο παραπάνω από το μέσο όρο.Το καλοκαίρι του 22 το τελευταίο που πέρασε δηλ μπήκα για πρώτη φορά στον πειρασμό να τον σκεπάσω γιατί το νερό δεν ήταν απλά καυτό αλλά ζεματιστό πέρα από κάθε άλλη χρονιά.Ισως το θερμότερο καλοκαίρι που πέρασε τα τελευταία χρόνια.Δεν τον σκέπασα επειδή γινόταν κατανάλωση πάλι.Το ερχόμενο καλοκαίρι αν ζει ο ηλιακός μου ακόμα θα τον σκεπάσω γιατί κάθε χρονιά που περνάει λόγω κλιματικής αλλαγής χειροτερεύει το πράγμα. Η ζημιά που έγινε στον θείο σου ήταν απο ποια μάρκα και από τί υλικό δοχείου; Δεν την ξέρεις την μάρκα γιατί είναι από τοπικό παραγωγό εδώ στην πόλη μου. Ποιοτικός είναι έβαλα και εγώ τον ίδιο στο πατρικό μου αλλά δεν τραβούσαν πολύ νερό και λείπανε και αρκετές μέρες κάθε μήνα λόγω δουλειάς. Glass δοχείο. Εγώ σκεπάζω το 70% με συλλέκτη 1.20εκ τραβάω και άσκοπα το καλοκαίρι και πάλι δεν πέφτει η θερμοκρασία. Έχουμε υπερβολικά ζεστό καλοκαίρι και σε συνδυασμό με τους επιλεκτικους συλλέκτες γίνεται ζημιά. 1 1
sonikk Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με μια ανάρτηση που δεν βρίσκω στην αναζητηση κάποιου εδώ μέσα που αναφερόταν στις χωρητικότητες των μποιλερ και το πώς ενεργούν οι πωλητές ηλιακών στο να μην φύγει ο πελάτης ακούγοντας ότι ο τάδε ηλιακός είναι ακριβός κλπ; Θυμάμαι έλεγε το σχόλιο ότι ξεκινούν να προτείνουν οι πωλητες για 4 ατομα πχ στα 160 λίτρα ηλιακό γιατί αν ξεκινήσουν να πουν στον πελάτη 200 λίτρα που είναι πιο ακριβός κινδυνεύουν να τον χάσουν.Ετσι προτείνουν αρχικά τα 160 λίτρα κλπ. Βασικά δεν θυμάμαι αν είναι σχόλιο των τελευταίων ημερών ή αν το διάβασα γκουγκλαροντας λέξεις κλειδιά. Αναφερόταν πάντως σε χωρητικότητες μποιλερ ηλιακών και τα σχετικά που έγραψα παραπάνω. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον σχόλιο,αποκαλύπτει πολλά για τις επιλογές μας και τί απαιτείται για να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες μας. Δεν θυμάμαι και το όνομα του φίλου που το έγραψε.Μονο το θέμα θυμάμαι. Το ψάχνω δύο μέρες τώρα...αλλά δεν.. Ίσως κάποιος εδω είναι καλύτερο ψαχτηρι από μένα. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να το βρει θα βοηθούσε γενικώς όχι μόνο εμένα. Ή αν μας διαβάζει αυτός που το έγραψε ας το ξαναγράψει αν δεν είναι κόπος. Ευχαριστώ.
vaggooss Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, sonikk είπε Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με μια ανάρτηση που δεν βρίσκω στην αναζητηση κάποιου εδώ μέσα που αναφερόταν στις χωρητικότητες των μποιλερ και το πώς ενεργούν οι πωλητές ηλιακών στο να μην φύγει ο πελάτης ακούγοντας ότι ο τάδε ηλιακός είναι ακριβός κλπ; Θυμάμαι έλεγε το σχόλιο ότι ξεκινούν να προτείνουν οι πωλητες για 4 ατομα πχ στα 160 λίτρα ηλιακό γιατί αν ξεκινήσουν να πουν στον πελάτη 200 λίτρα που είναι πιο ακριβός κινδυνεύουν να τον χάσουν.Ετσι προτείνουν αρχικά τα 160 λίτρα κλπ. Βασικά δεν θυμάμαι αν είναι σχόλιο των τελευταίων ημερών ή αν το διάβασα γκουγκλαροντας λέξεις κλειδιά. Αναφερόταν πάντως σε χωρητικότητες μποιλερ ηλιακών και τα σχετικά που έγραψα παραπάνω. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον σχόλιο,αποκαλύπτει πολλά για τις επιλογές μας και τί απαιτείται για να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες μας. Δεν θυμάμαι και το όνομα του φίλου που το έγραψε.Μονο το θέμα θυμάμαι. Το ψάχνω δύο μέρες τώρα...αλλά δεν.. Ίσως κάποιος εδω είναι καλύτερο ψαχτηρι από μένα. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να το βρει θα βοηθούσε γενικώς όχι μόνο εμένα. Ή αν μας διαβάζει αυτός που το έγραψε ας το ξαναγράψει αν δεν είναι κόπος. Ευχαριστώ. Ισχύει αυτό. Βέβαια το κάνουν για να μην χάσουν πελάτη διότι και ο πελάτης στο μεγαλύτερο ποσοστό όπως σε όλες τις αγορές του δεν ακούει. Οπότε αν ο πελάτης θέλει 160 λίτρα με 4τμ συλλέκτη του λένε πάρτον και άντε γεια. Ας υποστεί τις συνέπειες αλλά και αυτό δεν είναι καλό γιατί μετά δυσφημιζονται σαν εταιρεία από αρνητική κριτική που στην ουσία δεν ισχύει γιατί ο καταναλωτής έκανε λάθος επιλογή- κακή χρήση και συντήρηση και δεν το αναγνωρίζει. 1
apostolossmi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 20 ώρες πριν, Maurikycli είπε Ιδανικά , καλό θα ήταν να τον κρατήσεις , ειδικά αν έχεις νυχτερινό, αλλά είναι λίγο μπέρδεμα η συνδεσμολογία. Από την πίεση 200 βαθμούς (λέμε τώρα). Συνήθως σχεδιάζονται για θερμοκρασία λειτουργίας 95 βαθμών Άγωνστο Ο άνθρωπος ό,τι θέλει λέει 😕 η πίεση από ποιους παράγοντες δημιουργητε; και πως τους εξαλειφουμε;
qwertyuiop2 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, apostolossmi είπε η πίεση από ποιους παράγοντες δημιουργητε; και πως τους εξαλειφουμε; H θέρμανση νερού, προκαλεί τη διαστολή του. Φυσική 1.01. Χ ποσότητα νερού σε Ψ μέγεθος δοχείου κλειστού, έχει 1 ατμόσφαιρα πίεση στους 25 βαθμούς και 8 στους 70. Τυχαία νούμερα. Αν εσύ αφήσεις τον ηλιακό σου να πάει 90 και δεν έχεις καλή βαλβίδα εκτόνωσης, το μπόιλερ θα γίνει Σογιουζ-1, θα σκάσει από κάπου και θα προωθηθεί δεκάδες μέτρα μακριά. Δεν υπάρχει εξάλειψη, υπάρχει μετριασμός των συνεπειών της πίεσης. Μια καλή βαλβίδα ασφαλείας που θα αφήνει λίγο νερό να βγει ώστε να πέσει η πίεση και οι θερμοκρασίες.
πάνοσ2 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, apostolossmi είπε η πίεση από ποιους παράγοντες δημιουργητε; και πως τους εξαλειφουμε; Αύξηση θερμοκρασίας ή αύξηση στην πίεση του δικτύου
apostolossmi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε H θέρμανση νερού, προκαλεί τη διαστολή του. Φυσική 1.01. Χ ποσότητα νερού σε Ψ μέγεθος δοχείου κλειστού, έχει 1 ατμόσφαιρα πίεση στους 25 βαθμούς και 8 στους 70. Τυχαία νούμερα. Αν εσύ αφήσεις τον ηλιακό σου να πάει 90 και δεν έχεις καλή βαλβίδα εκτόνωσης, το μπόιλερ θα γίνει Σογιουζ-1, θα σκάσει από κάπου και θα προωθηθεί δεκάδες μέτρα μακριά. Δεν υπάρχει εξάλειψη, υπάρχει μετριασμός των συνεπειών της πίεσης. Μια καλή βαλβίδα ασφαλείας που θα αφήνει λίγο νερό να βγει ώστε να πέσει η πίεση και οι θερμοκρασίες. αυτό δεν διορθώνετε με το δοχείο διαστολής ζνχ; 1
Maurikycli Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, apostolossmi είπε η πίεση από ποιους παράγοντες δημιουργητε; και πως τους εξαλειφουμε; Με την αύξηση της θερμοκρασίας και τη μη χρήση ζεστού νερού. Ακόμη κι αν έχει φτάσει 95 βαθμούς και τραβήξεις ένα ποτήρι ζεστό νερό η πίεση του δοχείου εξισώνεται με αυτή του δικτύου. 1 ώρα πριν, apostolossmi είπε αυτό δεν διορθώνετε με το δοχείο διαστολής ζνχ; Ναι. Αλλά με μια κανονική βαλβίδα των 8 bar που ελέγχεται και αλλάζεται τακτικά , δεν έχεις (σοβαρό) πρόβλημα. Μην εστιάζετε μόνο στην ηλιοφάνεια. Αν χρειαστεί να ανάψεις αντίσταση η πίεση πάλι ανεβαίνει κατακόρυφα οπότε η λειτουργία της βαλβίδας είναι κρίσιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα