Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά τα καζάνια σκάνε από την πίεση που αναπτύσσεται; από τις υψηλές θερμοκρασίες; και απο τα δύο μαζί; 

Πόση θερμοκρασία αντέχει μέσα ενα καζάνι; 

ποτέ αρχίζει να σπάει το glass του καζανιου; 

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, predator77 είπε

Ναι εννοειτε κουβεντα να γινετε,το κορυφαιο ειναι να εχεις παιδια κοριτσακια κοκετες κ να σου αδειαζουν εναν ηλιακο για πλακα γιατι οπως κ να εχει το νερο τον χειμωνα ειναι κρυο αρκετα οποτε τι να φτασουν τα 160 λιτρα!!!

Αν εχεις μικρα παιδια παλευεται.

Εχω ομως δει  και την ανιψια μου που ειναι 15-16 ετων εφηβη και κοκετα με πολυ μακρυ μαλλι.Μπαινει στο μπανιο και φευγουν 160 λιτρα για πλακα!! 

Προσπαθω ευγενικα  γιατι ειναι εξαιρετικο κοριτσι κ φοβερη μαθητρια να την συνετισω λιγο να συγκρατηθει αλλα δεν παιρνει χαμπαρι!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

Τελικά τα καζάνια σκάνε από την πίεση που αναπτύσσεται; από τις υψηλές θερμοκρασίες; και απο τα δύο μαζί; 

K ατμος να γινει το νερο δεν παθαινει κατι το καζανι σαφως κ καταπονειται αλλα αντεχουν στο εργοστασιο τα πρεσσαρουν στα 20 bar (εργοστασιο της ελκο) για να δουλεψουν  μεχρι 8 πιεση νερου.

το glass ειναι σε υγρη μορφη κ βουτανε το δοχειο μεσα κ γινεται ενα σωμα να σπασει δεν σπαει αυτο που συμβαινει ειναι μετα απο χρονια να ανοιξει καποια ραφη ειτε μπρος ειτε πισω στο καζανι ειτε στα σωληνακια κ στις μουφες που εχουν κολησει η λαμαρινα δεν θα παθει ποτε τιποτα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

παντως βλεπω καποιους παρελθοντολαγνους που λενε με 80 λιτρα καναμε μπανιο. Ναι καναμε μπανιο και αφηναμε την αντισταση 2 ωρες καθημερινα. Οπως και να το κανουμε ο λογαριασμος της ΔΕΗ, παροτι, το ακριβοτερο απο τα παγια, ήταν ενα μικρο μερος του οικογενειακου προγραμματισμου. Τωρα εχει γινει ενας μισθος. Παλια κοιμομασταν τα καλοκαιρια στο μπαλκονι ή με ανοιχτα παραθυρα, και παλευοταν η ζεστη, τωρα η μεση θερμοκρασια μπορει να εχει ανεβει και 5 βαθμους.
Το περιβαλλον μας, εξελισεται, μαζι εξελισσονται και οι συνηθειες μας. Παλια ο παππους εκανε μπανιο μια φορα την εβδομαδα με πρασινο σαπουνι, και δεν βρωμουσε(συνηθως). Ομως δεν ειχε φαει ποτε λαχανικα με φυτοφαρμακα, δεν ειχε φαει ποτε κρεας με συνθετικες τροφες, και δεν έπαιρνε και 10 χαπια την ημερα. Μαλλον για αυτο δεν βρωμουσε. Καλο το παρελθον και μαλλον ζουσαν πιο ποιοτικα, αλλα καπως πρεπει να κανουμε ποιοτικη την ζωη του σημερα.
300 λιτρα χρειαζεται καποιος; οκ τοσα χρειαζεται τι να κανουμε. παμε παρακατω.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Εγώ για μια τετραμελή οικογένεια προτείνω 200 λίτρα με 3 τμ επιλεκτικό. Τοποθετημένος στην Αθήνα 790 ευρώ. για ένα με δυο άτομα 150 λίτρα με δυο τμ επιλεκτικό.

Δυνητικα κανει!  Για να τα παει καλα τον χειμωνα πρεπει να εχει τις περισσοτερες φορες ηλιοφανεια,να  μην γινεται χρηση για τα χερια και για 3 ντουζ καλα θα ειναι πριν τις 20:00 ή να γινουν μαζεμενα..!

Και μελος μας με 200/3τμ   ζευγαρι με ενα παιδι για χειμωνα προβληματισμενος..

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, predator77 είπε

K ατμος να γινει το νερο δεν παθαινει κατι το καζανι σαφως κ καταπονειται αλλα αντεχουν στο εργοστασιο τα πρεσσαρουν στα 20 bar (εργοστασιο της ελκο) για να δουλεψουν  μεχρι 8 πιεση νερου.

το glass ειναι σε υγρη μορφη κ βουτανε το δοχειο μεσα κ γινεται ενα σωμα να σπασει δεν σπαει αυτο που συμβαινει ειναι μετα απο χρονια να ανοιξει καποια ραφη ειτε μπρος ειτε πισω στο καζανι ειτε στα σωληνακια κ στις μουφες που εχουν κολησει η λαμαρινα δεν θα παθει ποτε τιποτα. 

η ραφή όμως απο ποιους παράγοντες άνοιξε; 

Δημοσ.

Η χαρά του τρολ έγινε το τόπικ. Σόνικ, σε έχω καταλάβει από τον τρόπο που ρωτάς και πότε ρωτάς. Βάλε ένα όριο πλιζ γιατί θα μας το κλειδώσουν.

Για το φίλο που ρώτησε, είναι εγνωσμένη άποψη του τόπικ και αρκετών υδραυλικών, ότι η ασφαλής θερμοκρασία για να μη φθείρεται ο ηλιακός, είναι νερό κάτω των 80 βαθμών. Για να είμαστε ασφαλείς, λέμε κάτω των 75 στη βρύση ή στο θερμόμετρό που έχουμε εγκαταστήσει.

Όσον αφορά τις μεγάλες χωρητικότητες, καλά είναι τα 300-400-500 λίτρα για τα οποία ευμενώς τρολάρει ο σόνικ, αλλά το καλοκαίρι αυτά τα ηλιακά θα δεινοπαθήσουν. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τραβήξει 4μελής οικογένεια τέτοιες ποσότητες ώστε να ρίξει σε 300 λίτρων ηλιακό τη θερμοκρασία αρκετά για να είναι ασφαλές. Εκτός κι αν σκεπάζουν πλήρως συλλέκτες.

Τέλος, επειδή αναφέρθηκαν τα πλυντήρια: Είναι ιδανικό να βάλουμε θερμομικτική βάνα, έστω του αλιεξπρεςς, σε πλυντήριο πιατων, όχι πάνω στον ηλιακό, που αν μας αχρηστευθεί, θα χαλάσει όλη η φάση. Ειδικά τους μήνες Απρίλιο - Νοέμβριο, στη νότια χώρα, θα έχουμε άφθονο ΖΝΧ για μπάνια ΚΑΙ δωρεάν πλυντήριο πιάτων (σχεδόν) λόγω της αφθονίας ήλιου. Το χειμώνα δε νομίζω ότι συμφέρει, γιατί όποιο νερό τρώει το πλυντήριο θα πρέπει να το αναπληρώνουμε με αντίσταση. Δεν είναι άσχημα όμως, αν καταφέρουμε σε πλυντήριο που πλένει στους 60, να του κατεβάζουμε νερό 40-50 βαθμών 7-8 μήνες το χρόνο, ρίχννοντας τη λειτουργία της αντίστασής του κατά 70-80%. Σκεφθείτε το όσοι μπορείτε να κάνετε τη μόντα, εγώ τη σκέφτομαι πολύ σοβαρά ήδη!

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Η χαρά του τρολ έγινε το τόπικ. Σόνικ, σε έχω καταλάβει από τον τρόπο που ρωτάς και πότε ρωτάς. Βάλε ένα όριο πλιζ γιατί θα μας το κλειδώσουν.

Για το φίλο που ρώτησε, είναι εγνωσμένη άποψη του τόπικ και αρκετών υδραυλικών, ότι η ασφαλής θερμοκρασία για να μη φθείρεται ο ηλιακός, είναι νερό κάτω των 80 βαθμών. Για να είμαστε ασφαλείς, λέμε κάτω των 75 στη βρύση ή στο θερμόμετρό που έχουμε εγκαταστήσει.

Όσον αφορά τις μεγάλες χωρητικότητες, καλά είναι τα 300-400-500 λίτρα για τα οποία ευμενώς τρολάρει ο σόνικ, αλλά το καλοκαίρι αυτά τα ηλιακά θα δεινοπαθήσουν. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τραβήξει 4μελής οικογένεια τέτοιες ποσότητες ώστε να ρίξει σε 300 λίτρων ηλιακό τη θερμοκρασία αρκετά για να είναι ασφαλές. Εκτός κι αν σκεπάζουν πλήρως συλλέκτες.

Τέλος, επειδή αναφέρθηκαν τα πλυντήρια: Είναι ιδανικό να βάλουμε θερμομικτική βάνα, έστω του αλιεξπρεςς, σε πλυντήριο πιατων, όχι πάνω στον ηλιακό, που αν μας αχρηστευθεί, θα χαλάσει όλη η φάση. Ειδικά τους μήνες Απρίλιο - Νοέμβριο, στη νότια χώρα, θα έχουμε άφθονο ΖΝΧ για μπάνια ΚΑΙ δωρεάν πλυντήριο πιάτων (σχεδόν) λόγω της αφθονίας ήλιου. Το χειμώνα δε νομίζω ότι συμφέρει, γιατί όποιο νερό τρώει το πλυντήριο θα πρέπει να το αναπληρώνουμε με αντίσταση. Δεν είναι άσχημα όμως, αν καταφέρουμε σε πλυντήριο που πλένει στους 60, να του κατεβάζουμε νερό 40-50 βαθμών 7-8 μήνες το χρόνο, ρίχννοντας τη λειτουργία της αντίστασής του κατά 70-80%. Σκεφθείτε το όσοι μπορείτε να κάνετε τη μόντα, εγώ τη σκέφτομαι πολύ σοβαρά ήδη!

Χωρίς παρεξήγηση και με όλο το σεβασμό σε παρακαλώ να ανακαλέσεις τους πρσβλητικους χαρακτηρισμούς σου  προς εμένα γιατί πρώτον δεν με γνωρίζεις και δεύτερον οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν.Φρασεις του τυπου ότι τρολαρω ή ότι με έχεις καταλάβει ενώ δεν έχεις ιδέα για μένα καλύτερα αυτά να τα πεις κάπου αλλού.

Αν για κάποιο λόγο δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου απλά μην ασχολείσαι να μου απαντάς.Τοσο απλά.

Να σέβεσαι τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε νοικοκυριού.

Λες ότι αποκλείεται 4μελης οικογένεια να κάνει καταναλώσεις 300 λίτρων κλπ.

Μα ρε φίλε μαζί ζούμε και το γνωρίζεις αυτό; Σοβαρά τώρα.Εχεις βάλει κρυφή κάμερα και παρακολουθείς τί κάνουμε;

Δεν μου αρέσει να ειρωνεύομαι αλλά αναγκάζομαι να αμυνθώ στην αναιτια επιθεση σου.

Ξαναλεω.Καθε νοικοκυριό έχει διαφορετικές ανάγκες. 

Αυτό που ειπώθηκε ότι εξελίσσεται το περιβάλλον ,οι συνήθειες,η διατροφή μας κλπ είναι σωστό και πρέπει να συμβαδίζει και με τα προϊόντα που παράγονται για να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις είναι δικό σου θέμα.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Εγώ για μια τετραμελή οικογένεια προτείνω 200 λίτρα με 3 τμ επιλεκτικό. Τοποθετημένος στην Αθήνα 790 ευρώ. για ένα με δυο άτομα 150 λίτρα με δυο τμ επιλεκτικό.

Επειδή έβαλα πρόσφατα 200λτ/3τμ, νομίζω ότι η αναλογία δεν είναι σωστή. Θα πρότεινα 200λτ/4τμ που κοστίζει 60 ευρώ παραπάνω στην αγορά. Έτσι και αλλιώς και στα 3τμ σκέπασμα θα γίνει από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο.

Ο λόγος που προτείνω 4τμ αντί για 3τμ είναι ο εξής: έχουμε δει ότι το χειμώνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριο) στις μέρες με ηλιοφάνεια, έχουμε 400-500W/τμ max, και μέση ενέργεια ανά ημέρα 1600-2500Wh/τμ. Τα 200λτ χρειάζονται 232Wh για κάθε βαθμό που θέλουμε ανεβάσουμε τη θερμοκρασία, άρα κάθε τμ συλλέκτη μας ανεβάζει τη θερμοκρασία του boiler (ακόμα και υποθέσουμε απόδοση 100%) κατά 1600/232 = 7 βαθμούς ή 2500/232= 10,8 βαθμούς. Επομένως, τα 3τμ ανεβάζουν τη θερμοκρασία των 200λτ κατά 3*7=21 βαθμούς ή 3*10,8=32 βαθμούς. Μια ρεαλιστική τιμή θα ήταν κοντά στη μέση, δηλαδή 25 βαθμούς. Άρα, με τα 3τμ το νερό θα ανέβει από τους 25 περίπου (αν έχει καταναλωθεί) στους 50, που είναι μεν αρκετοί, άλλα οριακοί αν κάνουν 4 άτομα μπάνιο, αν για τα μικρά παιδιά γεμίζει η μπανιέρα κλπ.

Αντίθετα, τα 4 τμ με τους παραπάνω υπολογισμούς θα δώσουν 28 έως 43 βαθμούς, πιο ρεαλιστικά κοντά στους 35 βαθμούς άνοδο θερμοκρασία ανά ημέρα, 10 περισσότερους από τον ίδιο ηλιακό με 3τμ συλλέκτη. Αν σε γλυτώσει απο 20 μισάωρα ανάμματα της αντίστασης το χρόνο (πολύ συντηρητικά, που ισοδυναμούν με ~10 ευρώ), σημαίνει ότι σε 6 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και έχεις και την άνεση. Το ίδιο κάλυμμα θα κάνεις και στα 3τμ και στα 4τμ.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sargyrop81 είπε

Επειδή έβαλα πρόσφατα 200λτ/3τμ, νομίζω ότι η αναλογία δεν είναι σωστή. Θα πρότεινα 200λτ/4τμ που κοστίζει 60 ευρώ παραπάνω στην αγορά. Έτσι και αλλιώς και στα 3τμ σκέπασμα θα γίνει από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο.

Ο λόγος που προτείνω 4τμ αντί για 3τμ είναι ο εξής: έχουμε δει ότι το χειμώνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριο) στις μέρες με ηλιοφάνεια, έχουμε 400-500W/τμ max, και μέση ενέργεια ανά ημέρα 1600-2500Wh/τμ. Τα 200λτ χρειάζονται 232Wh για κάθε βαθμό που θέλουμε ανεβάσουμε τη θερμοκρασία, άρα κάθε τμ συλλέκτη μας ανεβάζει τη θερμοκρασία του boiler (ακόμα και υποθέσουμε απόδοση 100%) κατά 1600/232 = 7 βαθμούς ή 2500/232= 10,8 βαθμούς. Επομένως, τα 3τμ ανεβάζουν τη θερμοκρασία των 200λτ κατά 3*7=21 βαθμούς ή 3*10,8=32 βαθμούς. Μια ρεαλιστική τιμή θα ήταν κοντά στη μέση, δηλαδή 25 βαθμούς. Άρα, με τα 3τμ το νερό θα ανέβει από τους 25 περίπου (αν έχει καταναλωθεί) στους 50, που είναι μεν αρκετοί, άλλα οριακοί αν κάνουν 4 άτομα μπάνιο, αν για τα μικρά παιδιά γεμίζει η μπανιέρα κλπ.

Αντίθετα, τα 4 τμ με τους παραπάνω υπολογισμούς θα δώσουν 28 έως 43 βαθμούς, πιο ρεαλιστικά κοντά στους 35 βαθμούς άνοδο θερμοκρασία ανά ημέρα, 10 περισσότερους από τον ίδιο ηλιακό με 3τμ συλλέκτη. Αν σε γλυτώσει απο 20 μισάωρα ανάμματα της αντίστασης το χρόνο (πολύ συντηρητικά, που ισοδυναμούν με ~10 ευρώ), σημαίνει ότι σε 6 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και έχεις και την άνεση. Το ίδιο κάλυμμα θα κάνεις και στα 3τμ και στα 4τμ.

Εμένα 200 / 4 κοστίζει 820 ευρώ (με τοποθέτηση μέσα).

Δημοσ.
Στις 10/1/2023 στις 12:26 ΜΜ, Swimmer21 είπε

2 ερωτήσεις για τους γνώστες:

1. Κατά την εγκατάσταση ενός ηλιακού πρέπει να προσέξω ο μάστορας να είναι τυπικός με κατι; Πχ μόνωση, σωληνες, τι κοιταω;

2. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ο οποίος είναι στο υπόγειο αρκετά χαμηλά με αποτέλεσμα τον χειμώνα να έχει σταθερή θερμοκρασία κατά πολύ ανώτερη από την εξωτερική, μπορεί και 20 βαθμούς. Αξίζει να τον ξηλωσω η μήπως με συμφέρει να τον κρατήσω για να ζεσταίνω το νερό όταν δεν έχει ηλιοφάνεια;

Ιδανικά , καλό θα ήταν να τον κρατήσεις , ειδικά αν έχεις νυχτερινό, αλλά είναι λίγο μπέρδεμα η συνδεσμολογία.

17 ώρες πριν, apostolossmi είπε

Από την πίεση

200 βαθμούς (λέμε τώρα). Συνήθως σχεδιάζονται για θερμοκρασία λειτουργίας 95 βαθμών

Άγωνστο

15 ώρες πριν, sonikk είπε

Χωρίς παρεξήγηση και με όλο το σεβασμό σε παρακαλώ να ανακαλέσεις τους πρσβλητικους χαρακτηρισμούς σου  προς εμένα γιατί πρώτον δεν με γνωρίζεις και δεύτερον οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν.Φρασεις του τυπου ότι τρολαρω ή ότι με έχεις καταλάβει ενώ δεν έχεις ιδέα για μένα καλύτερα αυτά να τα πεις κάπου αλλού.

Αν για κάποιο λόγο δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου απλά μην ασχολείσαι να μου απαντάς.Τοσο απλά.

Να σέβεσαι τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε νοικοκυριού.

Λες ότι αποκλείεται 4μελης οικογένεια να κάνει καταναλώσεις 300 λίτρων κλπ.

Μα ρε φίλε μαζί ζούμε και το γνωρίζεις αυτό; Σοβαρά τώρα.Εχεις βάλει κρυφή κάμερα και παρακολουθείς τί κάνουμε;

Δεν μου αρέσει να ειρωνεύομαι αλλά αναγκάζομαι να αμυνθώ στην αναιτια επιθεση σου.

Ξαναλεω.Καθε νοικοκυριό έχει διαφορετικές ανάγκες. 

Αυτό που ειπώθηκε ότι εξελίσσεται το περιβάλλον ,οι συνήθειες,η διατροφή μας κλπ είναι σωστό και πρέπει να συμβαδίζει και με τα προϊόντα που παράγονται για να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις είναι δικό σου θέμα.

Ο άνθρωπος ό,τι θέλει λέει 😕

• Like 1
Δημοσ.

Για πολλά πράγματα δε θα μιλήσω αλλά για χωρητικότητα του τύπου 300 λίτρα για ενα σπίτι , μου φαίνεται τελείως παράλογο. Οκ κι εγώ μπορώ να χαλάσω 500 λίτρα την ημέρα, είναι όμως φυσιολογικό; Δηλαδή ένα ξενοδοχείο των 25-30 δωματίων, που εκεί δε μας ενδιαφέρει καθόλου το πόσο νερό θα χαλάσουμε, θα πρέπει να έχει 5000 λίτρα ζεστού νερού; Τα 160 λίτρα είναι νορμάλ μέχρι 4 άτομα. Και όλα αυτά είναι για να μας καλύψουν το χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι και μια δεξαμενή μαύρη να βάλουμε στην ταράτσα θα έχουμε άφθονο νερό. Το χειμώνα όμως; τι ηλιοφάνεια πρέπει να έχουμε για να ζεστάνουμε 300 λίτρα; ή θα βάζει ο καθένας μας δύο ηλιακά σε σειρά;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

μην υπολογιζετε μονο τα μπανια των ατομων υπαρχει κ η λαντζα κ εκει καταναλωνετε πολυ νερο, κ φυσικα δεν βολευει ολους το πλυντηριο πιατων κ σε πολλα σπιτια δεν χωραει στις κουζινες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ιδανικά , καλό θα ήταν να τον κρατήσεις , ειδικά αν έχεις νυχτερινό, αλλά είναι λίγο μπέρδεμα η συνδεσμολογία.

Από την πίεση

200 βαθμούς (λέμε τώρα). Συνήθως σχεδιάζονται για θερμοκρασία λειτουργίας 95 βαθμών

Άγωνστο

Ο άνθρωπος ό,τι θέλει λέει 😕

Σε κοσμιο επιπεδο να γινεται η κουβεντα με πληροφοριες επι της ουσιας χωρις να προσβαλουμε τον συνομιλητη.Αυτο ειναι ολο.

Ο αλλος ειπε οτι θα κλειδωθει το νημα επειδη ανεφερα μεγαλυτερα μποιλερ.Υποψιαζομαι γιατι το ειπε ομως.Καποιοι ισως ειναι επαγγελματιες και δεν τους συμφερουν να μιλανε για μεγαλυτερα προιοντα.Ποιος ξερει γιατι.Ισως γιατι δεν διαθετουν, ή εχουν στοκ σε μικροτερα;Λεω εγω τωρα...

3 ώρες πριν, troi.g είπε

Για πολλά πράγματα δε θα μιλήσω αλλά για χωρητικότητα του τύπου 300 λίτρα για ενα σπίτι , μου φαίνεται τελείως παράλογο. Οκ κι εγώ μπορώ να χαλάσω 500 λίτρα την ημέρα, είναι όμως φυσιολογικό; Δηλαδή ένα ξενοδοχείο των 25-30 δωματίων, που εκεί δε μας ενδιαφέρει καθόλου το πόσο νερό θα χαλάσουμε, θα πρέπει να έχει 5000 λίτρα ζεστού νερού; Τα 160 λίτρα είναι νορμάλ μέχρι 4 άτομα. Και όλα αυτά είναι για να μας καλύψουν το χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι και μια δεξαμενή μαύρη να βάλουμε στην ταράτσα θα έχουμε άφθονο νερό. Το χειμώνα όμως; τι ηλιοφάνεια πρέπει να έχουμε για να ζεστάνουμε 300 λίτρα; ή θα βάζει ο καθένας μας δύο ηλιακά σε σειρά;

Καταρχας πλεον τα 200 λιτρα θεωρειται απαραιτητο πλεον για 4 μελη οικογενεια.

Τα παραπανω 100 λιτρα φευγουν πολλες φορες για λαντζα,πλυσιμο χεριων,κουζινα νεροχυτη κλπ.

Σκεψου οτι ενα μποιλερ 200 λιτρων εχει πραγματικη χωρητικοτητα 180-185 λιτρα. Και ενα  με ονομαστικη 300 λιτρων η πραγματικη ειναι 280.Στα 160 λιτρα η πραγματικη του ειναι 146 συνηθως αναλογα την εταιρεια και τα καλουπια της.Βαλε ομως οτι καθε φορα που τραβας νερο χανονται  εως και ενα λιτρο ζεστου νερου  κ αναλογα το μηκος των σωληνων.Εγω χανω 200-300 ml ζεστου καθε φορα οου ανοιγωτο ζεστο με μηκος σωληνα τουμποραμα 15 μετρα.Απο το μποιλερ ως τη βρυση.

Δεν ειναι αναγκη να βαλεις δυο σε σειρα.Και ενα μποιλερ 250 λιτρων με πραγματικη χωρητικοτητα 235 την ιδια δουλεια θα κανεις.

Επεξ/σία από sonikk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...