Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμάμαι εποχές παχιων αγελάδων 2004-2009 που η μεγάλη πλειοψηφία καταναλωτών έβαζε υλικό inox στους ηλιακούς.Το glass θεωρείτο τότε μπανάλ χαχα.

Τώρα μιλάς με εταιρείες ηλιακών που πουλούσε εκείνες τις εποχές κατά 80% inox και 20% glass και σου λέει το καταργήσαμε το inox γιατί είναι ακριβό και όλοι ζητάνε glass.

Προσωπικά μιλούσα με εταιρεία ηλιακών προ εβδομάδας που κατασκεύαζε inox ηλιακούς κατά κόρον παλιότερα και τώρα με χίλιες δικαιολογίες μου έλεγε ότι μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με τον glass με ένα χιλιαρικακι στα λίτρα που ζητας.

Με τα πολλά δηλαδή επέμενε να αγοράσω glass,ότι δεν παθαίνει τίποτα κλπ.

Βρε εγώ inox θέλω του λέω δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό θέλω κάτι ανώτερο ποιοτικά έστω και λιγο,είχε μια διαφορά στα 450 ευρώ παραπάνω,εκεί αυτός επιμονή,όχι glass θα πάρεις.

Το συγκεκριμένο ιδιο σκηνικό μου το έκαναν τρεις διαφορετικές εταιρείες.Δηλ glass και όχι inox.

Το σκέφτηκα μετά και κατάλαβα το γιατί.

Το περιθώριο κέρδους τους πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο από το να πουλήσουν έναν inox.Ισως έχουν συνεννοηθεί και με τους σμάλτο κατασκευαστές και πράττουν έτσι.

Σήμερα  περαστικός όντας από μια περιοχή μίλησα και με ένα μαγαζί που πουλούσε διάφορα υδραυλικά,χρώματα κλπ. και είχε έναν ηλιακό διαφημιστικό έξω από το μαγαζί του.Λεω ας μπω να δω τι θα μου πει.Εε αυτός μου λέει γαλβανιζε θα πάρεις γιατί του λέω αφού το inox είναι καλύτερο.Οχι μου λέει ο γαλβανιζε δίνει η τάδε εταιρεία 10 χρόνια ενώ στον inox 5.

Είχα παει κάποτε στον Μαλτέζο.Τον ρωτάω πόσο θα μου κρατήσει ο glass;Από 15-17 χρόνια μου απαντάει.Και ο inox του λέω πόσο; 30 χρόνια μου λέει.

Στο τέλος θα προσπαθούν να μας πουλήσουν πλαστικά θερμοδοχεία ως τα καλυτερα.....

Εσείς γιατί πιστεύετε προωθούν τον glass; Eιναι η οικονομική αδυναμία των πολιτών,το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους των εταιρειών ή και άλλοι λόγοι;

Στην περιοχή μου πασίγνωστη εταιρεία που πουλούσε μόνο inox το κατάργησε τελείως.Οταν ζήτησα σε inox μου απάντησαν ότι μόνο σε glass πουλάνε πλέον.Δεν μπήκαν καν στο κόπο να το συζητήσουν ακόμα και τα διπλάσια να τους εδινα!!

Μου προκαλεσε μεγάλη εντύπωση αυτό. Αναρωτιομουν μέσα μου..μα καλά δεν θέλουν να βγάλουν περισσοτερα λεφτά;Oικονομια πάνε να μου κάνουν; Δηλαδή αν μου έδιναν μια τιμή στα δύο χιλιαρικα για inox και συμφωνούσα δεν θα τους συνέφερε ως τζίρο καλυτερα από το να τους έδινα τα μισά δηλαδη ένα χιλιάρικο για glass;

Γιατί το κάνουν αυτό; 

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sonikk είπε

Θυμάμαι εποχές παχιων αγελάδων 2004-2009 που η μεγάλη πλειοψηφία καταναλωτών έβαζε υλικό inox στους ηλιακούς.Το glass θεωρείτο τότε μπανάλ χαχα.

Τώρα μιλάς με εταιρείες ηλιακών που πουλούσε εκείνες τις εποχές κατά 80% inox και 20% glass και σου λέει το καταργήσαμε το inox γιατί είναι ακριβό και όλοι ζητάνε glass.

Προσωπικά μιλούσα με εταιρεία ηλιακών προ εβδομάδας που κατασκεύαζε inox ηλιακούς κατά κόρον παλιότερα και τώρα με χίλιες δικαιολογίες μου έλεγε ότι μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με τον glass με ένα χιλιαρικακι στα λίτρα που ζητας.

Βρε εγώ inox θέλω του λέω δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό θέλω κάτι ανώτερο ποιοτικά έστω και λιγο,είχε μια διαφορά στα 450 ευρώ παραπάνω,εκεί αυτός επιμονή,όχι glass θα πάρεις.

Το συγκεκριμένο ιδιο σκηνικό μου το έκαναν τρεις διαφορετικές εταιρείες.Δηλ glass και όχι inox.

Το περιθώριο κέρδους τους πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο από το να πουλήσουν έναν inox.Ισως έχουν συνεννοηθεί και με τους σμάλτο κατασκευαστές και πράττουν έτσι.

Σήμερα  περαστικός όντας από μια περιοχή μίλησα και με ένα μαγαζί που πουλούσε διάφορα υδραυλικά,χρώματα κλπ. και είχε έναν ηλιακό διαφημιστικό έξω από το μαγαζί του.Λεω ας μπω να δω τι θα μου πει.Εε αυτός μου λέει γαλβανιζε θα πάρεις γιατί του λέω αφού το inox είναι καλύτερο.Οχι μου λέει ο γαλβανιζε δίνει η τάδε εταιρεία 10 χρόνια ενώ στον inox 5.

Είχα παει κάποτε στον Μαλτέζο.Τον ρωτάω πόσο θα μου κρατήσει ο glass;Από 15-17 χρόνια μου απαντάει.Και ο inox του λέω πόσο; 30 χρόνια μου λέει.

Στο τέλος θα προσπαθούν να μας πουλήσουν πλαστικά θερμοδοχεία ως τα καλυτερα.....

Εσείς γιατί πιστεύετε προωθούν τον glass; Eιναι η οικονομική αδυναμία των πολιτών,το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους των εταιρειών ή και άλλοι λόγοι;

Στην περιοχή μου πασίγνωστη εταιρεία που πουλούσε μόνο inox το κατάργησε τελείως.Οταν ζήτησα σε inox μου απάντησαν ότι μόνο σε glass πουλάνε πλέον.Δεν μπήκαν καν στο κόπο να το συζητήσουν ακόμα και τα διπλάσια να τους εδινα!!

Μου προκαλεσε μεγάλη εντύπωση αυτό. Αναρωτιομουν μέσα μου..μα καλά δεν θέλουν να βγάλουν περισσοτερα λεφτά;Oικονομια πάνε να μου κάνουν; Δηλαδή αν μου έδιναν μια τιμή στα δύο χιλιαρικα για inox και συμφωνούσα δεν θα τους συνέφερε ως τζίρο καλυτερα από το να τους έδινα τα μισά δηλαδη ένα χιλιάρικο για glass;

Γιατί το κάνουν αυτό; 

Οταν ζητας κατι που δεν ειναι διαδεδομενο λογικο ειναι να μην ασχοληθουν. Τα λεφτα δε τα εχουν τοσο αναγκη καθως πανε καλα ολοι. Επισης ελαχιστοι ασχολουνται τοσο πολυ με ηλιακους, οποτε θα θεωρουν περιέργια οτι θες inox. Εγω που ασχολουμαι λιγο παραπανω απο το μεσο ανθρωπο με θεωρουν περιεργο.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αρα να πουμε κοστιζει γυρω 700-720ε και τα υπολοιπα τοποθετηση και αποξηλωση του παλιου?

Περιβλημα μποιλερ βαφης ή inox?  Απορροφητη strip?  ή καλυτερα μπορεις να στειλεις μια φωτο οπτικα πως φαινεται ο απορροφητη σου?

αν θες πιστεψε το αλλα απο τον Αυγουστο δεν εχω ανεβει καν στην ταρατσα να δω τον καινουργιο ηλιακο που εβαλε. Οταν τον εβαλε εγω ελειπα εκτος αθηνων. Και θέλω να δω τι εχει κανει με την μονωση της ταρατσας. Ελπιζω να κρατησε την παλια βαση και να μην εκανε αλλες τρυπες στο δάπεδο.

Θα ανεβω ομως και θα βγαλω. Το σκεφτομουν αυτες τις μερες.

Στις 9/1/2023 στις 2:37 ΠΜ, tzotzo είπε

Δεν μπορει οι κορυφαιοι calpak μαλτεζος να εχουν τα διπλα λεφτα απο κατι αφροδιτες και κατι skyland χωρις λογο. απλα τα πραγματα

Χτες δεν γνώριζες καν την υπαρξη των ηλιακων" ΑΦΡΟΔΙΤΗ". Σημερα έχεις αποψη για το αν ειναι καλοι ή όχι. Πιστεύεις ότι θα παρει κανεις σοβαρα την αποψη σου ?

5 ώρες πριν, sonikk είπε

Ποιο Inox ?

Ο Χώρας καμιναδες https://www.horas.com.gr/ μου πουλησε το 2010 διπλη μονωμένη καμιναδα για τζακι στα 80€/μ

Σημερα πουλαει την "ιδια" στα 25€/μ

Θες να μου πεις οτι τοτε εβγαζε κανα 70αρι το μετρο και σημερα βγαζει 10€ ?

Επειδη δεν ειμαι "ανοιξειδωτος" και δεν εχω σκοπο να γινω... η κουβεντα μαζι του στην εύλογη απορια μου , περα απο ολα τα τεχνικα που ανέλυε κανα 5 λεπτο και δεν θυμαμαι τιποτα, ηταν η εξής.

Για την καμιναδα τότε μου ειχε δωσει 10χρονια εγγυηση.. Σημερα μου λεει οτι στην πραξη, μου δίνει εγγύηση και μετα τον θανατο του. Να την ζητήσω απο τα παιδια του. Απο το 2010 λοιπον η καμιναδα βρισκεται στην θέση της , τόσο γυαλιστερη που ξυριζεσαι επανω της αν θες.

Στην "ιδια" καμιναδα που κατασκευαζει και πουλαει σημερα , δίνει 2 χρονια εγγύηση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σιγά μη δώσει κάποιος χρήματα σε παντελώς άγνωστη μάρκα και μετά να την ψάχνει .

Τι πάει να πει ΑΦΡΟΔΙΤΗ κ από που προκύπτει το promotion ? Που είναι τα συγκριτικά , ποια είναι τα τεστ , τα χαρ/κα κτλ.

Πουθενά . Οι μάρκες βέβαια έχουν επενδύσει πχ Calpak , Μαλτέζος που σημαίνει ότι εξελίσσουν το προϊόν κ δε μένουν στο '80 .Γι αυτό κ οι τιμές αλλά όχι να συγκρίνουμε πατάτες με χαβιάρι .

Σιγά μη δώσω 800 να βάλω ΑΦΡΟΔΙΤΗ κ δε τα δίνω να βάλω Calpak ή Μαλτέζο ή Sonne ή κτλ 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, zaras27 είπε

Πουθενά . Οι μάρκες βέβαια έχουν επενδύσει πχ Calpak , Μαλτέζος που σημαίνει ότι εξελίσσουν το προϊόν κ δε μένουν στο '80 .Γι αυτό κ οι τιμές αλλά όχι να συγκρίνουμε πατάτες με χαβιάρι .

Σιγά μη δώσω 800 να βάλω ΑΦΡΟΔΙΤΗ κ δε τα δίνω να βάλω Calpak ή Μαλτέζο ή Sonne ή κτλ 

Τι εξελιξη εχουν οι ηλιακοι απο πριν 40 χρονια? Τους επιλεκτικους - μπλε καθρεφτες? Σιγουρα παντως εχουν μικροτερα μαχη στα μέταλλα.

Sonne εβαζε παντως και κολλητος υδραυλικος στους πελατες του. Επινε νερο στο ονομα τους. Τις ιδιες παπαριες μου ελεγε και αυτος τοτε. Οταν ειδε το πως εσκαγαν τα βαρελια στα 5 χρονια κοντεψε να αλλαξει τηλεφωνο για να μην τον βρισκουν.

Το 99% των κριτηριων επιλογης ηλιακου ειναι το ποσο θα αντεξει. Οι διαφορες αποδοσης μεταξυ τους ειναι μηδενικές.

Super Solar μου εβαλε ενας υδραυλικος στην Αμαλιαδα. Παιζει να μην υπαρχει φθηνότερος ηλιακος στην αγορα. Αν τον αγορασε 300€ πολυ θα ειναι.

Περιμένω να δω ποτε θα γίνει πυραυλος και θα εκτοξευτεί στο φεγγαρι. Δεν βγαζει νερο. Ατμο εβγαζε ολο το καλοκαιρι οποια ωρα της ημερας και να πηγαινες. Να βαλω μια βαλβιδα μιξης στον ηλιακο θελω, να ριχνει την θερμοκρασια, για να μην μου διαλυσει τα τουμποράματα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Από μεμονωμένα περιστατικά ένα σωρό όπως πχ στις  απέναντι 2 πολυκατοικίες 10 Sonne κανένα θέμα .

Τι να λέμε τώρα ..ακου Super Solar .

Το ότι δεν υπάρχει εξέλιξη 40 χρόνια το αντιπαρέρχομαι κ έτσι άμα είναι καλύτερα να κλείσει η Calpak το εργοστάσιο και να μείνουμε με την  Αφροδίτη ..της Μήλου 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όλοι οι ηλιακοί καλοί είναι μέχρι να τρυπήσουν. Οκ , αλλά μη βάζουμε στον ίδιο κουβα με όλους , τον μαλτέζο,καλπακ και σονε. Σίγουρα έχει τύχει να τρυπήσει επώνυμος και να κρατήσει ένας άγνωστος, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ειδικά μαλτέζος (ο ανοξείδωτος, κι όχι μια φόλα που γράφει by maltezos) και καλπακ είναι κορυφή. Και το Niva είναι καλό τζιπ , αλλά δεν πάει να πει ότι είναι καλύτερο από Νισάν ή Τογιότα. Ότι πληρώνεις παίρνεις. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, troi.g είπε

Όλοι οι ηλιακοί καλοί είναι μέχρι να τρυπήσουν. Οκ , αλλά μη βάζουμε στον ίδιο κουβα με όλους , τον μαλτέζο,καλπακ και σονε. Σίγουρα έχει τύχει να τρυπήσει επώνυμος και να κρατήσει ένας άγνωστος, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ειδικά μαλτέζος (ο ανοξείδωτος, κι όχι μια φόλα που γράφει by maltezos) και καλπακ είναι κορυφή. Και το Niva είναι καλό τζιπ , αλλά δεν πάει να πει ότι είναι καλύτερο από Νισάν ή Τογιότα. Ότι πληρώνεις παίρνεις. 

Όχι Αφροδίτη να πάρεις. Ασχολούνται με το αντικειμενο από το 1977.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Οταν ειδε το πως εσκαγαν τα βαρελια στα 5 χρονια κοντεψε να αλλαξει τηλεφωνο για να μην τον βρισκουν.

Γιατί αν τους έβαζε άλλο με επιλεκτικό συλλέκτη να τα βαράει ο ήλιος ντάλα Ιούνιο-Αύγουστο θα γλύτωναν τα βαρέλια;

Καθώς ως γνωστών ο μέσος χρήστης σου λέει: "ο ξάδερφός μου έχει έναν ηλιακό 30 χρόνια, δεν τον σκεπάζει και δεν τον συντήρησε ποτέ και τίποτα δεν έπαθε!"

Θα βγάλεις άκρη με αυτούς ακόμα και 10 ασφαλιστικά να κουμπώσεις (εκτός αν αυτός δεν έβαζε κανένα);

Μόνο αν τους βάλεις μικρό συλλέκτη (και μετά καταλήξεουν να ανάβουν τις μισές μέρες του χειμώνα την αντίσταση).

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sonikk είπε

Γιατί το κάνουν αυτό; 

Αν θες ανοξείδωτο πας μονο Μαλτέζο. Ελάχιστοι έχουν την τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να κατασκευάσουν. Αυτός είναι ο λόγος που σου προτείνουν glass. Επίσης πολλοί είναι οι κατασκευαστές που φτιάχνουν γαλβανιζε.

• Like 4
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, troi.g είπε

Αν θες ανοξείδωτο πας μονο Μαλτέζο. Ελάχιστοι έχουν την τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να κατασκευάσουν. Αυτός είναι ο λόγος που σου προτείνουν glass. Επίσης πολλοί είναι οι κατασκευαστές που φτιάχνουν γαλβανιζε.

Επίσης δεν υπάρχουν τεχνικοί ηλεκτροσυγκολητες να ξέρουν καλά την δουλειά τους. Και αν υπάρχουν, θα πάνε να δουλέψουν κάπου που θα πληρωθούν καλυτερα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην το ψειρίζετε πολύ με τις ποιότητες, αυτό που έχει ειπωθεί 750 φορές στο τόπικ είναι ότι με τους επιλεκτικούς συλλέκτες και τις καλύτερες μονώσεις των τελευταίων 15-20 ετών, πλέον ελάχιστος ήλιος αρκεί για καλές θερμοκρασίες και ελάχιστη - καθόλου αντίσταση το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι υπάρχει τεράστια φθορά λόγω της ίδιας ακριβώς αποτελεσματικότητας, οπότε το σκέπασμα είναι μονόδρομος.

Απλά, ένας ποιοτικός ηλιακός θα σκάσει/φθαρεί σοβαρά στα 4-5 χρόνια (όπως οι σοννε που λέτε ότι σκάνε) , ενώ ένας κακής ποιότητας θα σκάσει το πρώτο ή το δεύτερο καλοκαίρι που θα φάει 35 εξωτερική και 15 κιλοβατώρες ήλιο. Αν σκεπάσεις τέτοιο ποσοστό συλλεκτών, ώστε να μη βλέπεις στο θερμόμετρο πάνω από 75 βαθμούς σε κανένα σημείο της μέρας (ιδανικά 65-70), τότε κανένας δε θα έχει πρόβλημα, εκτός κι αν μιλάμε για ελαττωματικά προϊόντα, που μπορεί να τύχουν και στους καλύτερους - ακριβότερους.

Δευτερογενώς, η πορεία πτώσης ποιοτήτων δεν είναι Ελληνικό, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Αυτή είναι η φύση του καπιταλισμού. Πώς θα παράξεις το ίδιο προϊόν με λιγότερους συντελεστές παραγωγής, ώστε να γίνεις ανταγωνιστικότερος. Ας μην πούμε για ψυγεία, αυτοκίνητα, κουζίνες και πλυντήρια που φτιαχνόταν από μασίφ μέταλλα, κόστιζαν αρκετά, αλλά κρατούσαν μια ζωή. Ας πούμε για ηλιακούς: Ξεκινήσαμε από μπόιλερ 10 πόντους παρθένο πανάκριβο χαλκό και αντοχή στους 90 βαθμούς για 30 χρόνια κι έχουμε φτάσει σε επισμαλτωμένα βιομηχανικά χωρίς ακριβές πρώτες ύλες, που όμως κρατάνε το μισό στους 70 βαθμούς. Η διαφορά που δεν παρατηρεί κανείς, είναι ότι με τους μεν ήθελες το Δεκέμβριο μέρα πλήρους ηλιοφάνειας για να μπανιαριστούν 2, ενώ τώρα με επιλεκτικές βαφές και σύγχρονους συλλέκτες, μπανιάρονται 4.

Άλλαξε και η κοινωνία. Το 1980 μία τετραμελής οικογένεια περιείχε 1-2 μπάνια/ημέρα. Τώρα με την κουλτούρα καθαριότητας και εκδίωξης των ανθρώπινων οσμών τελείως, μία 4μελής οικογένεια περιέχει από 3 ως και 4 μπάνια τη μέρα, μπορεί να τύχει και 5. Όπου ακούτε "εμείς στο χωριό είχαμε έναν 30 χρόνια και το νερό ήταν διαρκώς καυτό", να καταλαβαίνετε "εμείς στο χωριό κάναμε 1-2 φορές τη βδομάδα μπάνιο, οπότε η χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των τότε ηλιακών αντισταθμιζόταν από την πολύ λιγότερη χρήση τους, κι έτσι μας έχει δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι δούλευαν καλύτερα, ενώ εμείς απλώς ήμασταν λιγότερο πλυμένοι από όσο συνηθίζουμε να είμαστε σήμερα".

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 12
  • Thanks 4
Δημοσ.

2 ερωτήσεις για τους γνώστες:

1. Κατά την εγκατάσταση ενός ηλιακού πρέπει να προσέξω ο μάστορας να είναι τυπικός με κατι; Πχ μόνωση, σωληνες, τι κοιταω;

2. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ο οποίος είναι στο υπόγειο αρκετά χαμηλά με αποτέλεσμα τον χειμώνα να έχει σταθερή θερμοκρασία κατά πολύ ανώτερη από την εξωτερική, μπορεί και 20 βαθμούς. Αξίζει να τον ξηλωσω η μήπως με συμφέρει να τον κρατήσω για να ζεσταίνω το νερό όταν δεν έχει ηλιοφάνεια;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Μάλλον δεν γνώρισες του fyrοgenis την εποχή του 90 Ήταν οι τοπ και πανάκριβοι Έχει πάρει το μάτι μου σε μια ταράτσα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...