andreaspA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, tzotzo είπε μονο και μονο οτι εκανες edit να αλλαξεις το ποστ σου, αρκει. Αλλο βιοτεχνια, αλλο βιομηχανια. Αλλο ασχολουμαι με το αντικειμενο αλλο κατασκευαζω ηλιακους. Άλλο το 73 αλλο το 77. Πάμε παρακατω. 😉 Τωρα αμα σου πω οτι με πηρε και η μανα μου τηλεφωνο να με ρωτησει αν θα παω αυριο απο εκει με τον μικρο, και την ρωτησα ποτε ψωνισε τον 1ο ηλιακο απο τον πατερα του, και αν ηταν οταν γεννιοταν ο αδερφος μου (1973) ή εγώ (1977) , και μου απαντησε "εσυ", θα ειναι πολυ ε? Χρειαζεται να ανεβασω τις ταυτοτητες μας? την δικια μου και του αδερφου μου? Αρχίζει και γινεται του γιατρου το Insomnia. Χρειαζεται ψυχολόγος για ομαδικη ψυχοθεραπεια -ίσως και ψυχιατρος-
tzotzo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 αγαπητε δεν εκανα εγω edit το ποστ, εσυ το εκανες. το καταλαβαινεις πως αν χρειαζεται καποιος βοηθεια δεν ειμαι εγω, ή ολοι αυτοι που διαβαζουν τις περιγραφες των ιδιων των site. Απο εδω και μπρος συνεχισε να γραφεις το γενεαλογικο σου δεντρο. Δεν θα αλλαξει οτι οι Αφροδιτη ειναι παντελως αγνωστοι και φασον.
andreaspA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, tzotzo είπε Δεν θα αλλαξει οτι οι Αφροδιτη ειναι παντελως αγνωστοι και φασον. επειδη το λες εσυ φανταζομαι. Οκ. περαστικά! 1
tzotzo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, andreaspA είπε επειδη το λες εσυ φανταζομαι. Οκ. περαστικά! Οχι επειδη αντιλαμβανομαι τι διαβαζω. Στο site τους λενε οτι ειναι βιοτεχνια. Μην παραθεσω τον ορισμο δεν χρειαζεται. Στο site τους δεν λενε πουθενα οτι κατασκευαζουν ηλιακους, λενε "προσφερουν" και τελος δεν υπαρχουν πουθενα σε καποιο δικτυο πωλησης, πχ skroutz ή αλλο μεταπωλητη. Κοινως μια μικρη βιοτεχνια που συναρμολογουν ετοιμα υλικα και τα αγοραζεις απο εκεινους απευθειας ή μαλλον με συνεργαζομενους υδραυλικους. Επειδη δεν έχεις ιδεα πως κατασκευαζεται ενα καζανι ή πως συναρμολογειται ενα πανελ καλο θα ηταν να μην συνεχισεις. Αν θες να συνεχισεις παρτους ενα τηλεφωνο και ρωτησε τους τι ακριβως κατασκευαζουν.
sonikk Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Απο αυτα που μου ειχε πει πασιγνωστος κατασκευαστης ηλιακων στην Ελλαδα οι κατασκευαστες ηλιακων ειναι 28 τον αριθμο. Ισως καποιος γνωστης του χωρου θα μπορουσε να φτιαξει μια λιστα με 28 ονοματα.Δεν ειναι δα και πολλα. Κατασκευαστης εννοουμε να υπαρχει γραμμη παραγωγης με καλουπια για κατασκευη μποιλερ,συλλεκτων κλπ. Για να μην γινονται παρεξηγησεις. Εχει τυχει να εχω μπει σε τετοιο χωρο απο περιεργεια και ειδα τα μηχανηματα,συγκολλησεις,γενικα το πώς γινεται η διαδικασια. Οποτε οποιος θελει μπορει να γραψει μια λιστα με τις 28 εταιρειες κατασκευης ηλιακων που υπαρχουν στην Ελλαδα για να αποφευγονται οι παρεξηγησεις.
tzotzo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 τι εννοεις κατασκευαστης; μποιλερ μπορει να φτιαχνει ο οποιοσδηποτε, αλλα σχεδον ολοι τα στελνουν για επισμαλτωση αλλου. Τον θεωρουμε κατασκευαστη; Συλλεκτες 2 εταιρειες κατασκευαζουν αν δεν κανω τρομερο λάθος. Το να παρεις 4 προφιλ αλουμινιου, τζαμια απο τον τζαμα της γειτονιας σου, συλλεκτες απο τον Δήμα και πετροβαμβακα σε κανει κατασκευαστη ηλιακων πανελ? 1
Maurikycli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μια παλιά διαφήμιση έλεγε για 29 κατασκευαστές πλυντηρίων. Δεν νομίζω στην Ελλάδα να έχουμε 28 κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων
sonikk Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Μια παλιά διαφήμιση έλεγε για 29 κατασκευαστές πλυντηρίων. Δεν νομίζω στην Ελλάδα να έχουμε 28 κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων Αυτό το διασταύρωσα και από ακόμα άλλους δύο κατασκευαστές ηλιακών.Ενας τέταρτος μου είπε για 30 πανελλαδικά. Φίλε μου δεν το είπα το νούμερο τυχαία.Ψαξτο κ θα δεις.Προφανως οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν τους ανταγωνιστές τους και για αυτό ξέρουν και πόσοι και ποιοι είναι. Προσωπικά έχω μπει σε γραμμή παραγωγής ως επισκέπτης βέβαια να δω πώς είναι.Ειδα με τα μάτια μου να κατασκευάζουν μποιλερ,τα μηχανήματα κοπής του υλικού του θερμοδοχειου κλπ. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από sonikk
Maurikycli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 ^ Δεν απορρίπτω την εμπειρία σου. Ίσα ίσα είναι χρήσιμη. Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο αριθμός των Ελλήνων κατασκευαστών δεν υπερβαίνει τους 10-15. Δεν έχω στοιχεία. Μια εκτίμηση κάνω. 1 1
tzotzo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, Maurikycli είπε ^ Δεν απορρίπτω την εμπειρία σου. Ίσα ίσα είναι χρήσιμη. Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο αριθμός των Ελλήνων κατασκευαστών δεν υπερβαίνει τους 10-15. Δεν έχω στοιχεία. Μια εκτίμηση κάνω. να κατασκευαζουν και να επισμαλτωνουν οι ιδιοι τα καζανια τους ισως να ειναι και λιγοτεροι. 2
sonikk Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tzotzo είπε να κατασκευαζουν και να επισμαλτωνουν οι ιδιοι τα καζανια τους ισως να ειναι και λιγοτεροι. Για την επισμάλτωση συμφωνώ.Δεν το κάνουν όλοι οι κατασκευαστές μόνοι τους.Η πλειοψηφία τους στέλνει άλλου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εφόσον φτιάχνουν το 90% ενός ηλιακού δεν θεωρούνται κατασκευαστές. 1
tzotzo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 21 λεπτά πριν, sonikk είπε Για την επισμάλτωση συμφωνώ.Δεν το κάνουν όλοι οι κατασκευαστές μόνοι τους.Η πλειοψηφία τους στέλνει άλλου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εφόσον φτιάχνουν το 90% ενός ηλιακού δεν θεωρούνται κατασκευαστές. Ενα πανελ αποτελειται απο, 4 κομματια προφιλ αλουμινιου, ενα τζαμι securit απο οποιοδηποτε τζαμαδικο, μονωτικο τυπου πετροβαμβακα, και τους συλλεκτες. Συλλεκτες κατασκευαζουν 2-3 εργοστασια στην ελλαδα. Ως εκ τουτου ενα πανελ, που ουσιαστικα συναρμολογειται απο τον οποιοδηποτε, ειναι σχεδον ίδιο σε όλους τους "κατασκευαστες". 20 ειναι αυτοι, 50 ειναι, 100 ειναι; Το ιδιο ειναι το αποτελεσμα. Οσον αφορα τα καζανια. Τα glass ειναι ουσιαστικα μαυρο ατσαλι επισμαλτωμενο, την ραφή κόλληση ενδεχομενως να την κάνουν οι ίδιοι οι "κατασκευαστες", παλι ομως την επισμαλτωση την κανουν 2-3 εταιριες. Συνεπως οποια και να ειναι η κατασκευη η επισμαλτωση ειναι αυτη που χαλαει και στο τελος αυτο ειναι που μετραει. Σιγουρα υπάρχουν καποιες διαφορες στην ποιοτητα του χαλυβα, αλλα ειναι αμελητες οταν γινεται επισμαλτωση. Αντιστασεις, ανοδια και θερμοστατες παλι ειναι 5-6 που φτιαχνουν στην ελλαδα που ουσιαστικα φτιαχνουν το ιδιο προιον και ειναι και ελληνοκινεζιες μιξ. Για αυτο και ολοι οι υδραυλικοι μπορουν και κανουν σερβις σε ολους τους ηλιακους. Για αυτο πολλοι "κατασκευαστες", συνεργαζονται, καποιος βγαζει καζανια και προμηθευονται 3-4 μαζι, καποιος βγαζει πανελ και προμηθευονται παλι 3-4. Στους inox υπαρχει διαφορα απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη. Και μαλλον κερδιζει σε ποιοτητα αυτος που εχει αυτοματοποιημενη γραμμη παραγωγης σε Inox, και δεν φτιαχνει εναν στην χαση και στην φεξη. Δεν μπορει οι κορυφαιοι calpak μαλτεζος να εχουν τα διπλα λεφτα απο κατι αφροδιτες και κατι skyland χωρις λογο. απλα τα πραγματα 4 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 21 ώρες πριν, andreaspA είπε ρε παρτε τηλεφωνο τον Γιωργο που φτιαχνει τους Αφροδιτη. Ηλιακο του πατέρα του μου εβγαλε 25 χρονια. Ηρθε και μου εκανε σερβις σε αλλα 4 ηλιακά και του εδωσα 50€ Ουτε κολληματα και παπαριες με καθε χρονο και καθε δυο χρονια και μπουρδες. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος μαζι του. https://afroditisolar.gr/ Εγω δεν το αμφισβητω μπορει να πουλαει ηλιακους vfm και αυτο το λεω αυθαιρετα γιατι δεν ξερω τιμες ουτε εχω δει ηλιακο τους απο κοντα.. Δεν συμφωνω ομως με την διατυπωση σου γιατι δινεις την εντυπωση οτι οι ηλιακοι τους ειναι ατρωτοι!!! Επισης ειναι ατοπο το επιχειρημα σου με την αξιοπιστια των παλιων ηλιακων..
andreaspA Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Εγω δεν το αμφισβητω μπορει να πουλαει ηλιακους vfm και αυτο το λεω αυθαιρετα γιατι δεν ξερω τιμες ουτε εχω δει ηλιακο τους απο κοντα.. Δεν συμφωνω ομως με την διατυπωση σου γιατι δινεις την εντυπωση οτι οι ηλιακοι τους ειναι ατρωτοι!!! Επισης ειναι ατοπο το επιχειρημα σου με την αξιοπιστια των παλιων ηλιακων.. Ατρωτοι δεν ειναι. Αλλα ειναι εντελως VFM. Τελος αυγουστου, 800€ πληρωσα για 160αρι με διπλο καθρεφτη, 10 χρονια εγγυηση, και τοποθετηση. Μου ξηλωσε και τον παλιο. Του εδωσα αλλα 50€ και κοιταξε τα αλλα 3 ηλιακα. Ανοδιο αλλαγη, και καθαρισμα τα αλατια απο μεσα. Τα δυο ειναι του 2010 και το αλλο πιο παλιο. Δεν θυμαμαι. Τις εργασιες τις εκανε ο ιδιος. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ατρωτοι δεν ειναι. Αλλα ειναι εντελως VFM. Τελος αυγουστου, 800€ πληρωσα για 160αρι με διπλο καθρεφτη, 10 χρονια εγγυηση, και τοποθετηση. Μου ξηλωσε και τον παλιο. Του εδωσα αλλα 50€ και κοιταξε τα αλλα 3 ηλιακα. Ανοδιο αλλαγη, και καθαρισμα τα αλατια απο μεσα. Τα δυο ειναι του 2010 και το αλλο πιο παλιο. Δεν θυμαμαι. Τις εργασιες τις εκανε ο ιδιος. Αρα να πουμε κοστιζει γυρω 700-720ε και τα υπολοιπα τοποθετηση και αποξηλωση του παλιου? Περιβλημα μποιλερ βαφης ή inox? Απορροφητη strip? ή καλυτερα μπορεις να στειλεις μια φωτο οπτικα πως φαινεται ο απορροφητη σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα