apostolossmi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, sonikk είπε Αν σκεπάσω τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τον έναν από τους δύο συλλέκτες με αντηλιακό κάλυμμα αυτοκινήτου,μια κουκούλα αυτοκινήτου που έχω αντηλιακη που δεν χρησιμοποιώ είναι εντάξει; Κάνει αυτό το προϊόν για την προστασία του ηλιακού ή θα ανεβάζει θερμοκρασίες υψηλές το νερό του ηλιακου πάλι; Τί άλλο θα προτείνατε ως υλικό για να σκεπάζονται οι συλλέκτες; Τεντοπανο πχ; πουλάνε έτοιμα σκιαδια στις διαστάσεις των συλλεκτών 1
DjTony Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, sonikk είπε Αν σκεπάσω τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τον έναν από τους δύο συλλέκτες με αντηλιακό κάλυμμα αυτοκινήτου,μια κουκούλα αυτοκινήτου που έχω αντηλιακη που δεν χρησιμοποιώ είναι εντάξει; Κάνει αυτό το προϊόν για την προστασία του ηλιακού ή θα ανεβάζει θερμοκρασίες υψηλές το νερό του ηλιακου πάλι; Τί άλλο θα προτείνατε ως υλικό για να σκεπάζονται οι συλλέκτες; Τεντοπανο πχ; Ποια η χρησιμότητα του να σκεπαστεί ο συλλέκτης του ηλιακού; τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει σκεπαστεί ποτέ στο πατρικό μου και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο και τα τελευταία 7 που μένω με τη δική μου οικογένεια. Ποιος ο λόγος να σκεπάσω το συλλέκτη του ηλιακού; 1
takis1964 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Για σενα δεν υπαρχει λογος ,για εμας που εχουμε μεγαλους συλλεκτες επιλεκτικους και με εναν συλλεκτη σκεπασμενο καλοκαιρι πιανουμε 85 βαθμους υπαρχει χρησιμότητα 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, DjTony είπε Ποια η χρησιμότητα του να σκεπαστεί ο συλλέκτης του ηλιακού; τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει σκεπαστεί ποτέ στο πατρικό μου και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο και τα τελευταία 7 που μένω με τη δική μου οικογένεια. Ποιος ο λόγος να σκεπάσω το συλλέκτη του ηλιακού; Έχει απαντηθεί πολλές φορές, για λεπτομερή αιτιολόγηση ανάτρεξε στο θέμα πιο πίσω. Η σύντομη απάντηση είναι ότι τους μήνες με ισχυρότερο ήλιο (Απρίλιο - Οκτώβριο), το νερό με τους σύγχρονους συλλέκτες πιάνει ακραίες θερμοκρασίες οι οποίες αυξάνουν τρομακτικά την πίεση (και άρα τη φθορά) στα κλειστά κυκλώματα και στα ίδια τα boilers. Αν ο ηλιακός σου είναι 20 ετών, προφανώς έχει χαμηλότερη απόδοση από τους σύγχρονους επιλεκτικούς κλειστού κυκλώματος και δε ζεσταίνει αρκετά το νερό ώστε να αυτοκαταστραφεί. 1
sonikk Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, apostolossmi είπε πουλάνε έτοιμα σκιαδια στις διαστάσεις των συλλεκτών 20 ευρώ το ένα.Εχω δύο ηλιακούς άρα 80 ευρώ.Δεν συμφέρει...
sargyrop81 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 41 λεπτά πριν, sonikk είπε 20 ευρώ το ένα.Εχω δύο ηλιακούς άρα 80 ευρώ.Δεν συμφέρει... Το καλοκαίρι έβαλα πολυστερίνη (εξηλασμένη, αλλά όλες κάνουν). Νομίζω ότι αν είναι και μονωτικό, και όχι απλά να κάνει σκιά, αποδίδει καλύτερα. Βρίσκεις στο leroy με 3€/τμ. 1
Maurikycli Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Πολλές αντηλιακές αυτοκινήτων είναι ημιδιαφανείς οπότε πιθανόν να χρειάζεται να σκεπάσεις και τους δύο. 1 λεπτό πριν, sargyrop81 είπε Το καλοκαίρι έβαλα πολυστερίνη (εξηλασμένη, αλλά όλες κάνουν). Νομίζω ότι αν είναι και μονωτικό, και όχι απλά να κάνει σκιά, αποδίδει καλύτερα. Βρίσκεις στο leroy με 3€/τμ. Το καίει ο ήλιος όμως 1 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, DjTony είπε Ποια η χρησιμότητα του να σκεπαστεί ο συλλέκτης του ηλιακού; τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει σκεπαστεί ποτέ στο πατρικό μου και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο και τα τελευταία 7 που μένω με τη δική μου οικογένεια. Ποιος ο λόγος να σκεπάσω το συλλέκτη του ηλιακού; Εχει να κανει με τις συνθηκες και με την ποιοτητα του ηλιακου.. Δηλαδη ο δικο σου αμα ειναι glass και τρωει θερμοκρασιες/πιεσεις θα σου κρατησει λιγοτερα χρονια με βαση την ποιοτητα του glass! Οι αυξημενες θερμοκρασιες δημιουργουν και αλλα προβλημα, φθορες του ηλιακου που οδηγουν στο τελος στην μειωση της αποδοση! 2 ώρες πριν, sonikk είπε 20 ευρώ το ένα.Εχω δύο ηλιακούς άρα 80 ευρώ.Δεν συμφέρει... Ρεταλι απο τεντοπανο για να σου βγει πιο οικονομικο.. 1
makevius Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Διχτυ Σκίασης απο γεωπονικό κατάστημα 80% σκίαση 0.80 κόστος το τετραγωνικό. Κρατάει 3 χρόνια περιπου
sonikk Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Υπάρχουν και συλλέκτες τιτανίου επιλεκτικοί.Και οι σκέτοι επιλεκτικοί.Γιατι οι εταιρείες πουλάνε τους σκετους επιλεκτικους και όχι τους τιτανίου; Γιατί έχουν μείνει τόσο πίσω;
Panos.Powers Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum. Hθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος πληροφορίες όσον αφορά τη χρήση αναμονών για ηλιακό σε πολυκατοικία. Πιο συγκεκριμένα στην πολυκατοικία μου υπάρχουν αναμονές αλλά ο κατασκευαστής όταν την είχε χτίσει δεν είχε βάλει αναμονές και αντίστοιχα τις πλαστικές σωληνώσεις για όλα τα διαμερίσματα παρά το ότι υπήρχε η δυνατότητα. Πλέον δεν μπορούν να μπουν καινούργιες. Παρόλα αυτά ήταν σε σημείο που ανάλογα το που βρίσκονται τα διαμερίσματα από την ίδια αναμονή μπορούσε να βάλει όποιος προλάβαινε καθώς περνάει από όλα τα αντίστοιχα διαμερίσματα κάθετα. Εδώ και χρόνια κάποιος από τους κατοίκους της πολυκατοικίας δεν κάνει χρήση ηλιακού καθώς είναι χαλασμένος αλλά η αναμονή είναι δεσμευμένη με αυτόν, ίσως δεν ήθελε να πάρει καινούργιο, ίσως το σκέφτηκε να την κρατήσει έτσι με αυτόν τον τρόπο. Στην παραπάνω περίπτωση γενικότερα τι ισχύει, η αναμονή ανήκει σε όποιον προλάβει; Αν κάποιος μακροχρόνια δεν χρησιμοποιεί και έχει χαλασμένο ηλιακό μπορεί επ αόριστον να έχει τη θέση; Σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Panos.Powers
takis1964 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Panos.Powers είπε Καλησπέρα στο forum. Hθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος πληροφορίες όσον αφορά τη χρήση αναμονών για ηλιακό σε πολυκατοικία. Πιο συγκεκριμένα στην πολυκατοικία μου υπάρχουν αναμονές αλλά ο κατασκευαστής όταν την είχε χτίσει δεν είχε βάλει αναμονές και αντίστοιχα τις πλαστικές σωληνώσεις για όλα τα διαμερίσματα παρά το ότι υπήρχε η δυνατότητα. Πλέον δεν μπορούν να μπουν καινούργιες. Παρόλα αυτά ήταν σε σημείο που ανάλογα το που βρίσκονται τα διαμερίσματα από την ίδια αναμονή μπορούσε να βάλει όποιος προλάβαινε καθώς περνάει από όλα τα αντίστοιχα διαμερίσματα κάθετα. Εδώ και χρόνια κάποιος από τους κατοίκους της πολυκατοικίας δεν κάνει χρήση ηλιακού καθώς είναι χαλασμένος αλλά η αναμονή είναι δεσμευμένη με αυτόν, ίσως δεν ήθελε να πάρει καινούργιο, ίσως το σκέφτηκε να την κρατήσει έτσι με αυτόν τον τρόπο. Στην παραπάνω περίπτωση γενικότερα τι ισχύει, η αναμονή ανήκει σε όποιον προλάβει; Αν κάποιος μακροχρόνια δεν χρησιμοποιεί και έχει χαλασμένο ηλιακό μπορεί επ αόριστον να έχει τη θέση; Σας ευχαριστώ. Mονο νομικος θα σου απαντησει ,διαβαζοντας τον κανονισμο της πολυκατοικιας
troi.g Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Panos.Powers είπε Καλησπέρα στο forum. Hθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος πληροφορίες όσον αφορά τη χρήση αναμονών για ηλιακό σε πολυκατοικία. Πιο συγκεκριμένα στην πολυκατοικία μου υπάρχουν αναμονές αλλά ο κατασκευαστής όταν την είχε χτίσει δεν είχε βάλει αναμονές και αντίστοιχα τις πλαστικές σωληνώσεις για όλα τα διαμερίσματα παρά το ότι υπήρχε η δυνατότητα. Πλέον δεν μπορούν να μπουν καινούργιες. Παρόλα αυτά ήταν σε σημείο που ανάλογα το που βρίσκονται τα διαμερίσματα από την ίδια αναμονή μπορούσε να βάλει όποιος προλάβαινε καθώς περνάει από όλα τα αντίστοιχα διαμερίσματα κάθετα. Εδώ και χρόνια κάποιος από τους κατοίκους της πολυκατοικίας δεν κάνει χρήση ηλιακού καθώς είναι χαλασμένος αλλά η αναμονή είναι δεσμευμένη με αυτόν, ίσως δεν ήθελε να πάρει καινούργιο, ίσως το σκέφτηκε να την κρατήσει έτσι με αυτόν τον τρόπο. Στην παραπάνω περίπτωση γενικότερα τι ισχύει, η αναμονή ανήκει σε όποιον προλάβει; Αν κάποιος μακροχρόνια δεν χρησιμοποιεί και έχει χαλασμένο ηλιακό μπορεί επ αόριστον να έχει τη θέση; Σας ευχαριστώ. Σχεδόν απίθανο να ισχύει αυτό που γράφεις. Οι σωλήνες είναι ανεξάρτητες και καταλήγουν σε κάθε διαμέρισμα, δεν είναι δυνατόν να περνούν από όλα τα διαμερίσματα. Αν ο κατασκευαστής είχε βάλει μόνο για έναν, προφανώς θα ήταν για τον τελευταίο όροφο. Αν αυτός που αναφέρεις βρίσκεται σε χαμηλότερο όροφο, τότε πολύ πιθανό να έχουν όλα τα διαμερίσματα σε κάποια γωνιά στην ταράτσα.
mindreader Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 To καλοκαιρι, που η χρηση ζεστου νερου ειναι μειωμενη αν οχι μηδενικη, ειναι καλη τακτικη, να τυλιγω τα πανελ με σεντονια;
jkoukos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 58 λεπτά πριν, Panos.Powers είπε Στην παραπάνω περίπτωση γενικότερα τι ισχύει, η αναμονή ανήκει σε όποιον προλάβει; Αν κάποιος μακροχρόνια δεν χρησιμοποιεί και έχει χαλασμένο ηλιακό μπορεί επ αόριστον να έχει τη θέση; Άσχετα αν έχουν όλα ή μόνο κάποια από τα διαμερίσματα αναμονή στην κοινόχρηστη ταράτσα, από την στιγμή που μία είναι ήδη ενωμένη (ασχέτως αν τώρα είναι σε χρήση) δεν μπορεί να την πάρει άλλο διαμέρισμα, εκτός αν είναι επιθυμία του ιδιοκτήτη. Όπως ήδη αναφέρθηκε, κάθε αναμονή ηλιακού τερματίζει σε ένα και μόνο διαμέρισμα και αποκλείεται να ισχύει αυτό που αναφέρεις, ότι δηλαδή μπορεί κάποιο άλλο διαμέρισμα να κάνει χρήση της. Μόνη περίπτωση που σκέφτομαι είναι αν όλες περνούν από κάποιον φωταγωγό ή ακάλυπτο χώρο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μια χαρά μπορείς κι εσύ να βάλεις νέους σωλήνες από το διαμέρισμα μέχρι την ταράτσα. Να ξέρεις ότι σε πολυόροφες οικοδομές δεν μπαίνουν αναμονές για όλα τα διαμερίσματα από τον κατασκευαστή, καθώς συνήθως αυτά που είναι στους πρώτους 1-2 ορόφους συνήθως δεν κάνουν χρήση ηλιακού λόγω μεγάλης απόστασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα