Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καζάνι ανοξειδωτο εσωτερικα ηλιακού που έχει τρυπήσει σε ένα σημείο του μπορεί να κολληθεί,επισκευαστεί κλπ; 

Αν ναι,πού μπορώ να κοιτάξω να πάω;Ή έρχονται οι ιδιοι στο σπίτι και το επισκευάζουν;

Δημοσ.

^ Λέγεται ότι έτσι επισκεύαζε ανοξείδωτα δοχεία στα πλαίσια της εγγύησης γνωστή εταιρεία του χώρου. Τα έπαιρνε και τα κολλαγε.

Με την μόνωση δεν ξέρω τι γινόταν 😕

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ναι, φυσιολογικότατο, έχει να κάνει μόνο με τη διαφορά θερμοκρασίας. Έστω και 15 βαθμοί αύξησης ειναι ικανοί να ανεβάσουν πίεση και να ανοίξει η βαλβίδα, είτε πάει από 15 στους 30 είτε από 70 στους 85. Αν π.χ. έχει ισορροπήσει στους 80 δεν στάζει.

Αν το δοχείο διαστολής έχει τη σωστή πίεση και μέγεθος δεν θα στάζει.

το δοχείο διαστολής ζχν είναι 24 λίτρα, επειδή δεν είμαι σίγουρος τι πίεση έρχεται από το δίκτυο σκέφτομαι να του βάλω αέρα 5 bar πια είναι η γνώμη σας; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sonikk είπε

Καζάνι ανοξειδωτο εσωτερικα ηλιακού που έχει τρυπήσει σε ένα σημείο του μπορεί να κολληθεί,επισκευαστεί κλπ; 

Αν ναι,πού μπορώ να κοιτάξω να πάω;Ή έρχονται οι ιδιοι στο σπίτι και το επισκευάζουν;

Πάρε μια ατσαλοβίδα ανάλογου μεγέθους με την τρύπα (λίγο πιο χοντρή) και βίδωσε την στην τρύπα. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί ο δικός μου εδώ και 10 χρόνια... 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Έχεις πρόβλημα. Έχει χαλάσει το αντεπίστροφο του ηλιακού. Κανονικά δεν θα έπρεπε να σταματάει να στάζει ανοίγοντας το κρύο.

Γι'αυτό στάζει. Κάνει σωστά τη δουλειά του .

Θα ισορροπήσει αν στους 80 ανοίξεις το ζεστό και ταυτόχρονα συννεφιάσει οπότε θα σταματήσει να ανεβάζει θερμοκρασία που ανεβάζει την πιεση και δεν θα στάζει.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας η απορία μου όμως εξακολουθεί να είναι γιατί ανέβασε πίεση με 46 βαθμούς θερμοκρασία ζεστό νερό και όχι στους 80 όπως λέτε. Δηλαδή από τους 40 έως τους 80 η βαλβίδα θα στάζει συνέχεια; είναι φυσιολογικό να ανεβάσει πίεση σε τόσο "χαμηλή" θερμοκρασία;

θα στρώσει γιατί είναι οι πρώτες μέρες λειτουργίας; ή μήπως είναι κάποια άλλη η αιτία; 

τοποθετώντας το δοχείο διαστολής ζνχ θα σταματήσει να στάζει; 

το καλοκαίρι που χτυπάει 40αρια τι θα γίνει τότε; συνέχεια σκεπασμένο θα τον έχω; 

Και πάλι σας ευχαριστώ. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Το ίδιο θα απαντήσω. Η διαφορά θερμοκρασίας είναι αυτή που αυξάνει την πίεση και όχι η θερμοκρασία από μόνη της.

Άρα για να καταλάβω αύριο που θα έχει το καζάνι ήδη 40 βαθμούς και πάει στους 50 και ουτο καθ εξής μέρα με τη μέρα θα έρθει μια εξισορροπηση της πίεσης μέσα στο καζάνι; 

Συγγνώμη αν σας κουράζω άλλα σα νέος στο χώρο δε θέλω να κάνω κάνα ζημιογόνο λάθος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

Άρα για να καταλάβω αύριο που θα έχει το καζάνι ήδη 40 βαθμούς και πάει στους 50 και ουτο καθ εξής μέρα με τη μέρα θα έρθει μια εξισορροπηση της πίεσης μέσα στο καζάνι; 

Συγγνώμη αν σας κουράζω άλλα σα νέος στο χώρο δε θέλω να κάνω κάνα ζημιογόνο λάθος 

Οι παραγοντες ειναι η πιεση του δικτυου και η θερμοκρασια που αυξανει την πιεση..

Για να σου τρεχει στους 46 σημαινει οτι εχεις μεγαλυτερη πιεση δικτυου ή δεν λειτουργει σωστα το ασφαλιστικο!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

Η ισορροπία έρχεται κάθε φορά που ανοίγεις το ζεστό.

Στην περίπτωσή σου πήγε από 15 έως 45 δηλαδή 30 βαθμοί διαφορά χωρίς πιθανόν να ανοίξεις στο ενδιάμεσο το ζεστό.

Αν πάει από 40 στους 50  δηλαδή 10 βαθμοί διαφορά πιθανόν να μην ανοίξει

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Οι παραγοντες ειναι η πιεση του δικτυου και η θερμοκρασια που αυξανει την πιεση..

Για να σου τρεχει στους 46 σημαινει οτι εχεις μεγαλυτερη πιεση δικτυου ή δεν λειτουργει σωστα το ασφαλιστικο!

το ασφαλιστικό είναι καινούριο solar brass 8 bar, το δίκτυο στην Αθήνα 1 το μεσημέρι ξεπερνάει τα 8 bar;;; 

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα επειδη τυχαινει να δουλευω ως βοηθος υδραυλικου με εναν πολυ καλο μαστορα ποια ασφαλεια σου σταζει; αυτη πανω στην παροχη του ηλιακου; αν ναι ειναι 9ρα; η 12-14; 
η αυτη πανω απο την μερια του boiler που συμπληρωνουμε υγρα;

Να βοηθησω θελω.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

το ασφαλιστικό είναι καινούριο solar brass 8 bar, το δίκτυο στην Αθήνα 1 το μεσημέρι ξεπερνάει τα 8 bar;;; 

οχι

Δημοσ.

Αν σκεπάσω τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τον έναν από τους δύο συλλέκτες με αντηλιακό κάλυμμα αυτοκινήτου,μια κουκούλα  αυτοκινήτου που έχω αντηλιακη που δεν χρησιμοποιώ είναι εντάξει;

Κάνει αυτό το προϊόν για την προστασία του ηλιακού ή θα ανεβάζει θερμοκρασίες υψηλές το νερό  του ηλιακου πάλι;

Τί άλλο θα προτείνατε ως υλικό για να σκεπάζονται οι συλλέκτες; Τεντοπανο πχ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...