Maurikycli Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Εννοούσα ζεστό νερό. Αν δεν μένετε εντός ορίων κατανάλωσης ρεύματος μείνετε όπως είστε
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 15 ώρες πριν, sonikk είπε Βασικά ένα μπάνιο είναι μεγάλο με δύο μπανιέρες που υπάρχει διαχωριστικό ενδιάμεσα αλλά πολλές φορές προτιμούν να κανουν όλοι σε μια συγκεκριμένη μπανιέρα γιατί είναι μεγάλη,σύγχρονη με υδρομασάζ και βρήκα μια προσφορά από έκθεση που είχε γίνει στο παρελθόν και την παρήγγειλα από εκει.Ηταν σχεδόν μισή τιμή και παραπάνω από την αγορά έξω απλά ήταν εκθεσιακή,παλιότερο μοντελο κλπ.Στα 400 ευρώ μου φάνηκε ευκαιρία λόγω μεγέθους και τιμης και την πηρα γιατί είχε 850 ευρώ αρχική.Ετσι και αλλιώς η προηγούμενη πολύ μέτριας ποιοτητας είχε σπάσει σε δύο σημεία οπότε θα αλλαζοταν.Ουσιαστικα έδωσα 100 ευρώ παραπάνω από μια απλή μπανιέρα ίδιου μεγέθους. Είναι λίγο περίεργη η διαμόρφωση του χώρου.Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ουσιαστικά μιλάμε για ένα μπάνιο. Φανταζόμουν ότι θα μπορούσες να μοιράσεις τις καταναλώσεις σε διαφορετικούς θερμοσίφωνες αλλά δεν γίνεται. Επειδή είχα καιρό να μπω, μέχρι τώρα πως εξασφάλιζες τόσο μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού; Όπως γίνεται αντιληπτό και πολύ περισσότερο από την πρόσφατη εμπειρία με τον παρατεταμένα νεφελώδη ουρανό, η εξασφάλιση ζεστού νερού μόνο από ηλιακό , είναι αδύνατη ό,τι μεγέθους κι αν είναι αυτός. Είσαι διατεθειμένος να καλύπτεις με ρεύμα τη θέρμανση τέτοιων ποσοτήτων νερού;
takis1964 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Σημερα με nobel 200/4 με πρωινο ξεκινημα τους 40 βαθμους ,πηγε στις 15.30 στους 72 βαθμους
mindreader Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Αρχισα να το ψαχνω το θεμα. Μου ελεγε ανθρωπος που βαζει ηλιακους, οτι με ανοξειδωτο καζανι, εχουν παρει γερες αυξησεις....να δουμε τωρα τι αλλο μπορει να γινει... 1
sonikk Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, mindreader είπε Αρχισα να το ψαχνω το θεμα. Μου ελεγε ανθρωπος που βαζει ηλιακους, οτι με ανοξειδωτο καζανι, εχουν παρει γερες αυξησεις....να δουμε τωρα τι αλλο μπορει να γινει... Το inox πηρε αυξησεις μονο ή γενικα; 4 ώρες πριν, Maurikycli είπε Φανταζόμουν ότι θα μπορούσες να μοιράσεις τις καταναλώσεις σε διαφορετικούς θερμοσίφωνες αλλά δεν γίνεται. Επειδή είχα καιρό να μπω, μέχρι τώρα πως εξασφάλιζες τόσο μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού; Όπως γίνεται αντιληπτό και πολύ περισσότερο από την πρόσφατη εμπειρία με τον παρατεταμένα νεφελώδη ουρανό, η εξασφάλιση ζεστού νερού μόνο από ηλιακό , είναι αδύνατη ό,τι μεγέθους κι αν είναι αυτός. Είσαι διατεθειμένος να καλύπτεις με ρεύμα τη θέρμανση τέτοιων ποσοτήτων νερού; Μεχρι τωρα εξυπηρετει 200/4 οταν ειχε ηλιοφανεια και με λειτουργια ρευματος πολλες φορες οταν ειχε συννεφιες. Αυτο που λες οτι για να εξασφαλισω μεγαλες ποσοτητες ζνχ με χρηση ηλιακων δεν γινεται το αποκλειω ως ενδεχομενο με την εννοια οτι μικρες μοναδες ξενοδοχειων καθως και αλλες πχ γυμναστηρια κλπ συνδεουν εως και 5 ηλιακους μεγαλους για ζνχ. Στην πραξη τρεις ηλιακοι πχ συνδεδεμενοι μεταξυ τους με συνολικη ποσοτητα ζνχ πχ 800 λιτρων μπορει να προσφερει ζνχ για τρεις μερες συννεφια σε εξαμελη οικογενεια πχ.Αυτο το εχω δει στην πραξη απο καποιον γνωστο που κατεληξε οτι η αγορα βεβιασμενης δεν τον συνεφερε οικονομικα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, sonikk είπε Το inox πηρε αυξησεις μονο ή γενικα; Μεχρι τωρα εξυπηρετει 200/4 οταν ειχε ηλιοφανεια και με λειτουργια ρευματος πολλες φορες οταν ειχε συννεφιες. Αυτο που λες οτι για να εξασφαλισω μεγαλες ποσοτητες ζνχ με χρηση ηλιακων δεν γινεται το αποκλειω ως ενδεχομενο με την εννοια οτι μικρες μοναδες ξενοδοχειων καθως και αλλες πχ γυμναστηρια κλπ συνδεουν εως και 5 ηλιακους μεγαλους για ζνχ. Στην πραξη τρεις ηλιακοι πχ συνδεδεμενοι μεταξυ τους με συνολικη ποσοτητα ζνχ πχ 800 λιτρων μπορει να προσφερει ζνχ για τρεις μερες συννεφια σε εξαμελη οικογενεια πχ.Αυτο το εχω δει στην πραξη απο καποιον γνωστο που κατεληξε οτι η αγορα βεβιασμενης δεν τον συνεφερε οικονομικα. Σε σειρα τους ειχε η παράλληλα;
sonikk Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Στις 1/1/2023 στις 3:22 ΜΜ, Maurikycli είπε Καλή χρονιά σε όλους! Διαχώρισε τα δίκτυα ζεστού νερού και βάλε ισόποσους μικρότερους ηλιακούς θερμοσίφωνες Εδω τί εννοουσες ακριβως; Αν υπαρχει ενα δικτυο ζεστου νερου παλι περισσοτεροι ηλιακοι δεν θα επρεπε να μπουν; Η εννοουσες κατι αλλο; 1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε Σε σειρα τους ειχε η παράλληλα; Αυτο δεν το θυμαμαι.Θυμαμαι ομως οτι μου ειπε οτι το ζνχ κατεβαινε στο μπανιο απο ολους τους ηλιακους μαζι.Δηλ δεν τραβουσε ζνχ απο τον εναν ηλιακο και μολις τελειωνε το ζεστο νερο εκει ξεκινουσε να τραβαει απο τον δευτερο κλπ. Αρα μιλαμε για παραλληλη συνδεση,σωστα;
rus Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, Maurikycli είπε Εννοούσα ζεστό νερό. Αν δεν μένετε εντός ορίων κατανάλωσης ρεύματος μείνετε όπως είστε Το ζεστο νερο τον χειμωνα ειναι must για ολους μας. Αρα αν μενουμε εντος οριων, δηλ. αν υπαρχει το κοτ α, τοτε χρειαζεται ηλιακος?
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) ^Σόρρυ εννοουσα εκτός. Δηλαδή αν μένετε εντός μείνετε όπως είστε 1 ώρα πριν, sonikk είπε Εδω τί εννοουσες ακριβως; Αν υπαρχει ενα δικτυο ζεστου νερου παλι περισσοτεροι ηλιακοι δεν θα επρεπε να μπουν; Η εννοουσες κατι αλλο; Αν είχες 3 μπάνια σε διαφορετικές μεριές, να έστελνες από έναν θερμοσίφωνα ξεχωριστά εξωτερικά ζεστό νερό δηλ ένας θερμοσίφωνας των160λ για κάθε μπάνιο (σύνολο 3 ηλιακοί δηλ 480λ) . Βέβαια θα χρειαζόταν να "ταπώσεις" κάπου το παλιό δίκτυο ζεστού νερού και να στείλεις άλλες δύο παροχές ρεύματος στην ταράτσα οπότε θα συμπλήρωνες με ζεστό νερό με ρεύμα μόνο όπου και όταν χρειαζόταν. Αλλά είσαι εντελώς άλλη περίπτωση. 1 ώρα πριν, sonikk είπε Το inox πηρε αυξησεις μονο ή γενικα; Μεχρι τωρα εξυπηρετει 200/4 οταν ειχε ηλιοφανεια και με λειτουργια ρευματος πολλες φορες οταν ειχε συννεφιες. Αυτο που λες οτι για να εξασφαλισω μεγαλες ποσοτητες ζνχ με χρηση ηλιακων δεν γινεται το αποκλειω ως ενδεχομενο με την εννοια οτι μικρες μοναδες ξενοδοχειων καθως και αλλες πχ γυμναστηρια κλπ συνδεουν εως και 5 ηλιακους μεγαλους για ζνχ. Στην πραξη τρεις ηλιακοι πχ συνδεδεμενοι μεταξυ τους με συνολικη ποσοτητα ζνχ πχ 800 λιτρων μπορει να προσφερει ζνχ για τρεις μερες συννεφια σε εξαμελη οικογενεια πχ.Αυτο το εχω δει στην πραξη απο καποιον γνωστο που κατεληξε οτι η αγορα βεβιασμενης δεν τον συνεφερε οικονομικα. Δεν ξέρω που μένεις αλλά στην Αττική για βδομάδες είχε 5-6 μέρες συνεχόμενη συννεφιά, 1 μέρα ψευτοήλιο και ξανά από την αρχή. Μου έχει τύχη μια φορά που έμεινα μόνος να μου κρατήσει "ζεστό " νερό για 3 ημέρες με συννεφιά αλλά είχε φορτώσει το καζάνι με βραστό νερό την τελευταία μέρα ηλιοφάνειας και το μπάνιο μου το κάνω με 30 βαθμούς 😕. Από ό,τι καταλαβαίνω θα θες να σου κρατήσει τουλάχιστον 40 που αμφιβάλλω αν μπορεί το κρατήσει μπόιλερ λεβητοστασίου, όχι εκτεθειμένο δοχείο . Στα γυμναστήρια ξενοδοχεία κλπ μπορεί να κάνουν αυτές τις συνδεσμολογίες γιατί δεν είναι ίσως τόσο βιώσιμο να βάζουν 500άρηδε ηλιακούς οπότε συνδέουν πολλούς μικρότερους αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν πάντα ζεστό νερό μόνο από τον ήλιο . Το καλοκαίρι ναι. Αν το έχεις δει να δουλεύει όμως πάω πάσο. Την τέταρτη μέρα συννεφιάς όμως θα ανάψεις ρεύμα άρα δεν καλύπτεσαι 100% από τον ήλιο. Ούτε σου εγγυάται κάποιος ότι η πέμπτη μέρα θα είναι ηλιόλουστη. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από Maurikycli 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Εδω τί εννοουσες ακριβως; Αν υπαρχει ενα δικτυο ζεστου νερου παλι περισσοτεροι ηλιακοι δεν θα επρεπε να μπουν; Η εννοουσες κατι αλλο; Αυτο δεν το θυμαμαι.Θυμαμαι ομως οτι μου ειπε οτι το ζνχ κατεβαινε στο μπανιο απο ολους τους ηλιακους μαζι.Δηλ δεν τραβουσε ζνχ απο τον εναν ηλιακο και μολις τελειωνε το ζεστο νερο εκει ξεκινουσε να τραβαει απο τον δευτερο κλπ. Αρα μιλαμε για παραλληλη συνδεση,σωστα; Ίσως παράλληλα αλλα θελει εξισορρόπηση να τραβαει απο ολους το ιδιο. 1
sonikk Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Maurikycli είπε Στα γυμναστήρια ξενοδοχεία κλπ μπορεί να κάνουν αυτές τις συνδεσμολογίες γιατί δεν είναι ίσως τόσο βιώσιμο να βάζουν 500άρηδε ηλιακούς οπότε συνδέουν πολλούς μικρότερους αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν πάντα ζεστό νερό μόνο από τον ήλιο . Το καλοκαίρι ναι. Για Αττική πάντα μιλάω. Γιατί λες ότι 500 λίτρα δεν είναι βιώσιμο σε γυμναστήρια,ξενοδοχεία κλπ;
qwertyuiop2 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Τι γλέντημα είναι αυτό Ιανουαριάτικα! Δεν ξέρω αν φταίνε και οι ζέστες, αλλά ζούμε εποχές ΠΑΣΟΚ με το ζεστό νερό, κάνουμε μπανάρες και δεν τελειώνει. Το θερμόμετρο ακατέβατο, ακόμα και μετά από 4 μπάνια, μεταξύ 43 και 70 βαθμών. Ευχής έργον αυτός ο καιρός, γιατί ακόμα και να κρυώσει μετά τις 15/20 Γενάρη, ο ήλιος πλέον θα είναι αρκετά δυνατός για να ζεστάνει αρκούντως νεράκι και με κρύο/συννεφιά. Πρακτικά, τα δύσκολα για τους κατόχους 3τμ/160λίτρα στην Αθήνα, έχουν σχεδόν τελειώσει. Επιπλέον, παρατηρώ ότι αν μείνει αρκετές ημέρες με ζεστό στο καζάνι ο ηλιακός, αποκτά άλλη ανθεκτικότητα θερμοκρασιών. Δεν ξέρω αν είναι θέμα κλειστού ή επανεκπομπής θερμότητας από την πολυουρεθάνη, αλλά μετά από μια βδομάδα με μίνιμουμ το 43 και μέσο το 50, όσο νερό κι αν τραβήξεις, δυσκολεύεται να καταρρεύσει στα 25-30 η θερμοκρασία νερού. Τις πρώτες μέρες ηλιοφάνειας, μπορεί να ανέβαζε 55-60, αλλά με 2-3 μπάνια έπεφτε αμέσως στους 25-30. Ας μας πει κάποιος καλύτερος γνώστης γνώμη. 3
phanispal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μήπως έχει ανέβει και η θερμοκρασία του νερού του δικτύου. Πάντως μπροστά μας θα τα βρούμε αργότερα, αν και άσχετο με το θέμα των ηλιακών. 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μπα, το δίκτυο ζήτημα να έχει τσιμπήσει 1-2 βαθμούς. Δε θα θερμανθεί αν δεν κάνει αρκετή ζέστη στα βουνά από τα οποία υδροδοτούμαστε, κι αυτό έρχεται συνήθως μετά την εαρινή ισημερία. Από εκεί και μετά είναι που θέλουν σκέπασμα οι ηλιακοί, γιατί μπουμπουνάει που μπουμπουνάει ο ήλιος, έρχεται και νερό 18 βαθμών αντί 8 και αρχίζουν τα 80άρια. Το καιρικό είναι τω όντι άλλο ζήτημα, αλλά έχουμε καιρό ως τις 25-30 Μαρτίου που βρέξει-χιονίσει θα είναι δύσκολο να ... χιονίσει. Οι εποχές έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μήνα τα τελευταία χρόνια, ώστε να ακολουθούν περισσότερο τις φάσεις του ήλιου και λιγότερο την ανθρώπινη κατηγοριοποίηση. Έτσι μπορεί να έχουμε καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη, φθινόπωρο και το Δεκέμβρη, χειμώνα και το Μάρτη, δροσούλα ως τον Ιούνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα