sarakats85 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, razkal είπε ο πισω (δικος μου) ειναι καινουργιος, μπηκε προχθες. στη θεση του υπηρχε ο παλιος που ηταν εκει πανω απο 20 χρονια. ο μπροστα μπηκε το 2017-2018. Τι να πω..έπρεπε και εσύ να τον βάλεις αφού έκανες την αλλαγή μπροστά τώρα από τον άλλο!!!😀 Αν σε κάλυπτε ο παλιός σε αυτή τη θέση τότε με τον καινούργιο θα είσαι ακόμα καλύτερα και θα έχει κ ίσκιο που καλό θα του κάνει...αλλιώς πρέπει να βρεις τον λεβέντη που έβαλε μπροστά τον ηλιακό και να σου πλήρωσει μια βάση να σηκώθει.. 1
razkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, sarakats85 είπε Τι να πω..έπρεπε και εσύ να τον βάλεις αφού έκανες την αλλαγή μπροστά τώρα από τον άλλο!!!😀 Αν σε κάλυπτε ο παλιός σε αυτή τη θέση τότε με τον καινούργιο θα είσαι ακόμα καλύτερα και θα έχει κ ίσκιο που καλό θα του κάνει...αλλιώς πρέπει να βρεις τον λεβέντη που έβαλε μπροστά τον ηλιακό και να σου πλήρωσει μια βάση να σηκώθει.. o παλιος ηταν για πεταμα, το ενα πανελ ηταν απομονωμενο και το καζανι ηταν στα τελευταια του. για αυτο και εβαλε ο ιδιοκτητης καινουργιο. το κακο ειναι οτι εγω ειδα τη θεση του ηλιακου την ωρα της αλλαγης και ο ιδιοκτητης κατα πασα πιθανοτητα δεν ηταν ενημερος οτι εχει μπει αλλος μπροστα του...
sarakats85 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, razkal είπε o παλιος ηταν για πεταμα, το ενα πανελ ηταν απομονωμενο και το καζανι ηταν στα τελευταια του. για αυτο και εβαλε ο ιδιοκτητης καινουργιο. το κακο ειναι οτι εγω ειδα τη θεση του ηλιακου την ωρα της αλλαγης και ο ιδιοκτητης κατα πασα πιθανοτητα δεν ηταν ενημερος οτι εχει μπει αλλος μπροστα του... Καλά ξεμπερδεματα φίλε...πάρε πρώτα ιδιοκτήτη εξήγησε του και μετά μίλησε και με τον άλλο με το καλό μπας και βγάλεις ακρη.. 1
mindreader Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δεν αργει η στιγμη, που θα καλεσω κι εγω εναν αξιοπιστο υδραυλικο, να συζητησουμε περι εγκαταστασης ηλιακού. Τον ξερω χρονια, ξηγιεται γαντι, ειναι τρομερος στη δουλεια του, δεν κοροιδευει, ακουει και σου προτεινει πανω σε οτι θες εσυ, εχει γνωσεις, δεν κλεβει, τα παντα ολα. Θελω ομως, προκαταβολικα, αν θεωρειτε οτι κατι πρεπει να ξερω, ως υποψηφιος πελατης/ετοιμος για εγκατασταση, να μου το πειτε.
davarisx Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Στις 18/12/2022 στις 12:32 ΠΜ, alex pantos είπε Να συνδεθούν σε σειρά αποκλείεται λόγω χώρου.... ίσως τους σώσει ότι είναι 4 τετραγωνικά. Δυστυχώς τα οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά και θα πάρω 160αρι glass γύρω στα 450 υπολογίζω. Απλά σκέφτομαι αν αξίζει το τριπλής. Δεν χρειάζεται να πάρεις τριπλής,δεν συμφέρει σε καμοια περίπτωση. Αν σκέφτεσαι για αγορά ηλιακού τύπου glass(προσωπικα μόνο inox θα έβαζα)θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να δουλέψει σωστά και να μην σπάσει η επίστρωση και έχεις τα ίδια με σαπισματα θα πρέπει να βάλεις μειωτη πίεσης στην είσοδο και απαραίτητα δοχείο διαστολής. Εκεί υποφέρουν οι glass,από τις απότομες αλλαγές πίεσης. Αν θες την γνώμη μου βάλε inox να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
sonikk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, davarisx είπε Δεν χρειάζεται να πάρεις τριπλής,δεν συμφέρει σε καμοια περίπτωση. Αν σκέφτεσαι για αγορά ηλιακού τύπου glass(προσωπικα μόνο inox θα έβαζα)θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να δουλέψει σωστά και να μην σπάσει η επίστρωση και έχεις τα ίδια με σαπισματα θα πρέπει να βάλεις μειωτη πίεσης στην είσοδο και απαραίτητα δοχείο διαστολής. Εκεί υποφέρουν οι glass,από τις απότομες αλλαγές πίεσης. Αν θες την γνώμη μου βάλε inox να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Γιατί όχι χάλκινο;
davarisx Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, sonikk είπε Γιατί όχι χάλκινο; Χάλκινο είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Αλλά δουλεύει με χαμηλές πιεσης νερού 3 η 4 bar max αν θυμάμαι καλά. Αλλιώς ανοίγει το καζάνι.θα πρέπει να βάλει ρυθμιστή πίεσης και απαραίτητα δοχείο διαστολής για να μένει η πίεση σταθερή. Φυσικά όλη αυτή η ιστορία θα περάσει τα 2000 ευρώ.
sonikk Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, davarisx είπε Χάλκινο είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Αλλά δουλεύει με χαμηλές πιεσης νερού 3 η 4 bar max αν θυμάμαι καλά. Αλλιώς ανοίγει το καζάνι.θα πρέπει να βάλει ρυθμιστή πίεσης και απαραίτητα δοχείο διαστολής για να μένει η πίεση σταθερή. Φυσικά όλη αυτή η ιστορία θα περάσει τα 2000 ευρώ. Σε τρεις χάλκινους ηλιακούς sonne που έβαλε ο γαμπρός μου γιατί είναι τρεις οικογένειες και αποφάσισαν να πάρουν όλοι sonne, ,εκείνος και τα αδέρφια του η sonne δεν τους έβαλε τίποτα από όλα αυτά.Ουτε ρυθμιστή πίεσης,ούτε δοχεία διαστολής.Οταν τους τοποθέτησε στην ταράτσα η sonne πήγα μετά από μερικές μέρες και τους είδα.
haris_216 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Ο χαλκός είναι ένα πολύ καλό μέταλλο για πολλούς λόγους, με δύο κακά, αναφορικά με το θέμα μας. Το ένα είναι ότι κατατάσσεται στα "μαλακά" μέταλλα και ως εκ τούτου ανάλογα με την κατασκευή (ή/και το πάχος του) μπορεί να έχει θέματα με τις πιέσεις που μπορεί να ανεβάσει ένα καλό (aka αποδοτικό) ηλιακό. Το δεύτερο είναι ότι είναι πολύ ακριβό μέταλλο (και ακριβαίνει συνεχώς) με αρκετές πιθανότητες το όποιο τωρινό χάλκινο boiler να μην είναι αρκετά ίδιο με παλιότερα "αδερφάκια" του (σίγουρα θα μπορούσε να κατασκευασθεί αλλά προφανώς σε τιμές εκτός της σημερινής πραγματικότητας) 3
trabakoulas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα. Έχετε να προτείνετε κάποιον υδραυλικό για συντήρηση ηλιακού προς Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ν.Σμύρνη; Που να καθαρίζει και το boiler κάπως από τα άλατα. Συνολικά είναι γύρω στα 4,5 χρόνια ο ηλιακός. Προηγούμενη συντήρηση έγινε περίπου 2,5 χρόνια πριν από συνεργείο της εταιρείας αγοράς/εγκατάστασης. Δεν ασχοληθήκανε καθόλου με τα άλατα του boiler. Πιστεύω πως θα χρειάζεται ένα καθάρισμα τώρα.
davarisx Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, sonikk είπε Σε τρεις χάλκινους ηλιακούς sonne που έβαλε ο γαμπρός μου γιατί είναι τρεις οικογένειες και αποφάσισαν να πάρουν όλοι sonne, ,εκείνος και τα αδέρφια του η sonne δεν τους έβαλε τίποτα από όλα αυτά.Ουτε ρυθμιστή πίεσης,ούτε δοχεία διαστολής.Οταν τους τοποθέτησε στην ταράτσα η sonne πήγα μετά από μερικές μέρες και τους είδα. Μιλάμε για εγκατάσταση στην επαρχία σε χωριό πχ η στην Αττική? Στην Αττική η πίεση δικτύου ειδικά τα βράδυα περνάει τα 10 bar και σε συνδιασμό με το οποιο υδραυλικό πλήγμα η καλοκαιρινό ήλιο έρχεται και η καταστροφή στο καζάνι. Αν κοιτάξεις στα manual η μιλήσεις με την εταιρεία θα σου πουν ποια είναι η μέγιστη πίεση λειτουργίας.
sonikk Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Για Αθήνα αναφερόμουν. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε όταν έγινε η τοποθέτηση αλλά όταν ρώτησα το γαμπρό μου με ενημέρωσε ότι απλά ήρθε ένα συνεργείο της sonne και έκανε την εγκατάσταση. Εγώ πάντως όταν πήγα να τους δω δεν είχαν βάλει ούτε ρυθμιστή πίεσης ούτε δοχεία διαστολής.Ειναι τώρα γύρω στα 7 χρόνια που υπάρχουν οι ηλιακοί αυτοί. Είναι ακόμα όπως μπήκαν αρχικά χωρίς δοχεία και ρυθμιστές πίεσης.
prefuse Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 κάθε φορά που ανάβω θερμοσίφωνα ή ηλιακό, πρέπει να γυρνάω την βανα στο αντίστοιχο; Είναι άπειρες οι φορες που έχω ξεχαστεί και έχω μπει στο μπάνιο για να βγω και να αλλάξω την βάνα στο σωστό. Δεν υπάρχει λύση εκτός από το βάλω αέριο...;
haris_216 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, prefuse είπε κάθε φορά που ανάβω θερμοσίφωνα ή ηλιακό, πρέπει να γυρνάω την βανα στο αντίστοιχο; Είναι άπειρες οι φορες που έχω ξεχαστεί και έχω μπει στο μπάνιο για να βγω και να αλλάξω την βάνα στο σωστό. Δεν υπάρχει λύση εκτός από το βάλω αέριο...; Ή γυρνάς βάνα ή πατάς κουμπί (αν βάλεις ηλεκτρική) Άλλη λύση, ξηλώνεις τον ηλεκτρικό και συνδέεις το ρεύμα στον ηλιακό κι έτσι όλη η δουλειά γίνεται στην ταράτσα, Το αν συμφέρει ή όχι στην περίπτωσή σου θέλει ψάξιμο αλλά τουλάχιστον η πηγή του ζεστού νερού θα είναι μία και άρα...δεν χρειάζεται η όποια βάνα μεταγωγής. 3
PLACEBO_89 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Στις 18/12/2022 στις 5:40 ΜΜ, sonikk είπε Για μένα το μηχάνημα αυτό καθεαυτό ηταν πολύ χαμηλής ποιότητας.Οχι λόγω glass γιατί έχω δει και glass 28 ετών και μέσα δεν έχουν σκουριά.Συντηρηση μόνο.Με βαλβίδες 12 bar. Να ξερεις συνηθως αυτο ειναι το παραπονο στα glass! Δηλαδη με το που φθαρει σε ενα σημειο το glass το μεταλλο δεν κραταει και πολυ γρηγορα σε κεινο το σημειο τρυπαει! Του ts για να εχει παντου σκουριες και να τρυπαει στην 15ετια σημαινει οτι απο μεταλλο πηγαινε καλα αλλιως θα τον ειχε αφησει χρονια πισω!!! Με τα λεγομενα του, πηρε glass ''μεσαιας'' τιμης και για τα χρονια που του κρατησε μονο χαμηλης ποιοτητας δεν μπορεις να τον χαρακτηρισεις!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα