phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, sonikk είπε Δηλαδή αν μια μέρα του Δεκέμβρη με φουλ ηλιοφάνεια και 22 βαθμούς θερμοκρασία αν έχεις μποιλερ 500 λίτρων και είστε 4 ατομα και τις επόμενες δύο μέρες έχει συννεφιά πιστεύεις ότι δεν θα έχουν ζεστό νερό τις επόμενες δύο μέρες με τόση αποθήκευση ζεστού νερού; Αφήνω να το απαντήσεις μόνος σου. Πώς ακριβώς σχετίζεται αυτό με αυτά που έγραψα; Αλλά για να απαντήσω, φαντάζομαι πως εξαρτάται από παράγοντες όπως απώλειες από μονώσεις κ.ά.. Επίσης, δεν ξέρω αν έχετε καταλήξει κάπου σε προηγούμενες σελίδες σχετικά με το μέσο όρο κατανάλωσης νερού κατά το ντους, αλλά εγώ το υπολογίζω τουλάχιστον στα 50-70 λίτρα/άτομο. Αν θεωρείς ότι τα 500 λίτρα βγάζουν 12 μπάνια (4 άτομα επί 3 μέρες) ΟΚ, μπορεί να τα βγάζουν. 1 1
razkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 προχθες αντικατασταθηκε ο παλιος ηλιακος 30τιας (χαλασμενος ο ενας συλλεκτης) στο σπιτι που νοικιαζω. Ξαναμπηκε 160αρης με 2 πανελ αλλα ακριβως μπροστα εχει τοποθετηθει αλλος ηλιακος και "τρωω" τη σκια του. με χοντρικους υπολογισμους, η σκια φευγει μετα τις 14 (και παει στον διπλα ηλιακο απο το δικο μου). προφανως και οι τοποθετησεις εχουν γινει οπως να 'ναι (ο μπροστα μου ηλιακος εχει μπει τελευταιος απο ολους!). υπαρχει περιπτωση να δουλεψει οκ για 2 ατομα? 'η θα χρειαστει να μετακινηθει ο μπροστα? περιοχη Αθηνα-Αμπελοκηποι (τωρινο radiation 265). 1 4
vaggooss Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, razkal είπε προχθες αντικατασταθηκε ο παλιος ηλιακος 30τιας (χαλασμενος ο ενας συλλεκτης) στο σπιτι που νοικιαζω. Ξαναμπηκε 160αρης με 2 πανελ αλλα ακριβως μπροστα εχει τοποθετηθει αλλος ηλιακος και "τρωω" τη σκια του. με χοντρικους υπολογισμους, η σκια φευγει μετα τις 14 (και παει στον διπλα ηλιακο απο το δικο μου). προφανως και οι τοποθετησεις εχουν γινει οπως να 'ναι (ο μπροστα μου ηλιακος εχει μπει τελευταιος απο ολους!). υπαρχει περιπτωση να δουλεψει οκ για 2 ατομα? 'η θα χρειαστει να μετακινηθει ο μπροστα? περιοχη Αθηνα-Αμπελοκηποι (τωρινο radiation 265). Από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο δεν έχεις σίγουρα πρόβλημα αντιθέτως είναι και καλύτερα που θα τους καλύπτει λίγο. Τους άλλους μήνες εννοείται πως θα μειώνει την απόδοση. 1 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, razkal είπε προχθες αντικατασταθηκε ο παλιος ηλιακος 30τιας (χαλασμενος ο ενας συλλεκτης) στο σπιτι που νοικιαζω. Ξαναμπηκε 160αρης με 2 πανελ αλλα ακριβως μπροστα εχει τοποθετηθει αλλος ηλιακος και "τρωω" τη σκια του. με χοντρικους υπολογισμους, η σκια φευγει μετα τις 14 (και παει στον διπλα ηλιακο απο το δικο μου). προφανως και οι τοποθετησεις εχουν γινει οπως να 'ναι (ο μπροστα μου ηλιακος εχει μπει τελευταιος απο ολους!). υπαρχει περιπτωση να δουλεψει οκ για 2 ατομα? 'η θα χρειαστει να μετακινηθει ο μπροστα? περιοχη Αθηνα-Αμπελοκηποι (τωρινο radiation 265). Θεωρητικα θελει υψος χ 2. Πρακτικα αγνωστο τι γινεται.
razkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Θεωρητικα θελει υψος χ 2. Πρακτικα αγνωστο τι γινεται. ??
hp8 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, razkal είπε Ξαναμπηκε 160αρης με 2 πανελ αλλα ακριβως μπροστα εχει τοποθετηθει αλλος ηλιακος και "τρωω" τη σκια του. αν ο δικό σου προϋπήρχε αυτός που τον έβαλε τον άλλο εκεί θέλει ......... Τώρα όσον αφορά την απόσταση αυτο που έγραψε ο ΠάρηςΓ είναι σωστό Συγκεκριμένα παίζει ρόλο η γωνία του ήλιου με το γεωγραφικό πλάτος του τόπου Έχει επικρατήσει ύψος εμποδίου χ 1,84 με αέρα για σφάλμα το 2 για 37 - 40 γεωγραφικό πλάτος Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από hp8 1 1
razkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, hp8 είπε αν ο δικό σου προϋπήρχε αυτός που τον έβαλε τον άλλο εκεί θέλει ......... Τώρα όσον αφορά την απόσταση αυτο που έγραψε ο ΠάρηςΓ είναι σωστό Συγκεκριμένα παίζει ρόλο η γωνία του ήλιου με το γεωγραφικό πλάτος του τόπου Έχει επικρατήσει ύψος εμποδίου χ 1,84 με αέρα για σφάλμα το 2 για 37 - 40 γεωγραφικό πλάτος θα δω σημερα το απογευμα ποσο εχει ζεστανει το νερο με 2 μερες φουλ ηλιοφανεια. και μετα θα παω στο διαχειριστη να δουμε με τι λογικη μπηκε ο μπροστα ηλιακος.
gpapadakis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Στην ουσια εκει που τον εβαλε, σου κοβει σχεδον το ενα πανελ. Υποθετω οτι ο δεξια σου εχει μονο πανελ, για αυτο μαλλον τον εβαλε εκει, αλλιως θα το μοιραζε σε σενα και σε αυτον. Αν εχετε χωρο να το βαλει καπου αλλου... 1
sarakats85 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο ανεγκεφαλος μάστορας παρά ο ιδιοκτήτης.. γιατί ο μάστορας έπρεπε να του εξηγήσει ότι είναι λάθος η θέση και ότι θα έχει προβλημα με τους υπόλοιπους... άσε που η τρύπα πάει γωνα στην πλάκα χωρίς να τους νοιάζει η ζημιά στον από κάτω... 1
liakjim Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, razkal είπε με τι λογικη Λογική;;;;;;; Η μόνη λογική είναι "στα @@ μου, σιγά μην ασχοληθώ, τον πετάω όπου με βολεύει και τέλος". 3
razkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Στην ουσια εκει που τον εβαλε, σου κοβει σχεδον το ενα πανελ. Υποθετω οτι ο δεξια σου εχει μονο πανελ, για αυτο μαλλον τον εβαλε εκει, αλλιως θα το μοιραζε σε σενα και σε αυτον. Αν εχετε χωρο να το βαλει καπου αλλου... 2 πανελ εχει και ο διπλα μου (το ενα με σπασμενο γυαλι κιολας) αλλά ως τις 3 μμ δεν εχει καθολου σκια. 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Λογική;;;;;;; Η μόνη λογική είναι "στα @@ μου, σιγά μην ασχοληθώ, τον πετάω όπου με βολεύει και τέλος". το πιο πιθανο σεναριο ειναι οτι οταν τον εβαλε αυτος, το διαμερισμα μου ηταν ξενοικιαστο. ειτε δεν ρωτησαν τον ιδιοκτητη ειτε αυτος ειπε οκ γιατι δεν ειχε σκοπο να βρει ενοικιαστες αμεσα. ο υδραυλικος που εβαλε τον δικο μου ειπε οτι πρεπει να γινει αναδιαταξη ολων των ηλιακων (5 συνολικα) για να διορθωθουν οσο γινεται οι σκιες. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από razkal
sarakats85 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, razkal είπε 2 πανελ εχει και ο διπλα μου (το ενα με σπασμενο γυαλι κιολας) αλλά ως τις 3 πμ δεν εχει καθολου σκια. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες ο μπροστά δε φαίνεται πιο καινούργιος από τον δικό σου που είναι από πίσω.. φαίνεται τόσο από το αυτοκόλλητο τη βίδα στο καπάκι της αντίστασης όσο και τα ορειχάλκινα...μήπως τον τοποθετησατε εσείς από πίσω και μετά είδατε τη σκιά?ξεκάθαρα ο νομπελ είναι πιο παλιος από τον πίσω ...εκτός αν έβαλε κάνενα μεταχειρισμένο από άλλο σπίτι.. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από sarakats85
razkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Παρατηρώντας τις φωτογραφίες ο μπροστά δε φαίνεται πιο καινούργιος από τον δικό σου που είναι από πίσω.. φαίνεται τόσο από το αυτοκόλλητο τη βίδα στο καπάκι της αντίστασης όσο και τα ορειχάλκινα...μήπως τον τοποθετησατε εσείς από πίσω και μετά είδατε τη σκιά?ξεκάθαρα ο νομπελ είναι πιο παλιος από τον πίσω ...εκτός αν έβαλε κάνενα μεταχειρισμένο από άλλο σπίτι.. ο πισω (δικος μου) ειναι καινουργιος, μπηκε προχθες. στη θεση του υπηρχε ο παλιος που ηταν εκει πανω απο 20 χρονια. ο μπροστα μπηκε το 2017-2018. 2
dtzgr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αφού είσαι ο πίσω και τοποθέτησες εκ νέου (μια και έβαλες καινούριο), μπορούσες να βρεις τινος είναι ο nobel και να κανονίσετε να σου πληρώσει μια μεταλλική βάση να ανέβεις κανα μέτρο. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από dtzgr 3
razkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, dtzgr είπε Αφού είσαι ο πίσω και τοποθέτησες εκ νέου (μια και έβαλες καινούριο), μπορούσες να βρεις τινος είναι ο nobel και να κανονίσετε να σου πληρώσει μια μεταλλική βάση να ανέβεις κανα μέτρο. η πιο ευκολη λυση φαινεται να ειναι αυτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα