sonikk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, alex pantos είπε Φίλε μου δυστυχώς όταν τον πήρα λόγω αγοράς νέου σπιτιού ήμουν και στριμωγμένος οικονομικά και με χίλιες δυο άλλες αγορές στο μυαλό μου και δεν το έψαξα καθόλου....βρίσκοντας κάτι αποδείξεις είδα ότι είναι τέλη του 2007 τελικα αγορασμενος άρα 15 ετών και όχι δεν ήταν και τόσο φτηνός... δυστυχώς και πάλι τις αλλαγές στις βαλβίδες κλπ τις εκανα τώρα τελευταία που είχε ήδη πρόβλημα οπότε δεν ξέρω αν το είχα κάνει από την αρχή τι θα γινόταν. Πάντως απόσβεση έκανε δύο φορές σχεδόν και μάλλον θα κρατήσω τους συλλέκτες να τους δοκιμάσω αν έχουν απόδοση στο νέο μποιλερ αλλιώς θα φταίνε και αυτοί για τη χαμηλή απόδοση.. Οκ κατανοητο. Επειδή λες ότι δεν ήταν τόσο φτηνός.Επειδη κοίταξα την μάρκα κλπ πάνω από 6-7 κατoσταρικα αποκλείεται να κάνει. Οι συλλέκτες δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα στο νέο μποιλερ.Απλα το καζάνι σου τρύπησε γιατί ήταν και μάπα. Βέβαια και οι συλλέκτες μην θεωρείς ότι είναι τίποτα ποιοτικοί.Αν είναι σαν το καζάνι βράσε ορυζα. Πιστεύω αν είναι από χαλκό είναι οκ.Αν δεν είναι πάνε για πέταμα.Ξερεις από τί υλικό είναι; Άλλωστε ποιος βάζει τώρα συλλέκτες μη επιλεκτικους.Δεν υπάρχουν κιολας.Αν μη τι άλλο η απόδοσή τους είναι πολύ χαμηλή. Πάρε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καλύτερα.Δεν ξέρω αν βοηθούσε να πάρεις έναν μόνο επιλεκτικο συλλέκτη πχ 2 τμ και να συνέδεες και αυτούς για καλύτερη απόδοση. Έχεις αποφασίσει σε τι μποιλερ θα πας;glass ή inox ; Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2022 από sonikk
alex pantos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, sonikk είπε Οκ κατανοητο. Επειδή λες ότι δεν ήταν τόσο φτηνός.Επειδη κοίταξα την μάρκα κλπ πάνω από 6-7 κατoσταρικα αποκλείεται να κάνει. Οι συλλέκτες δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα στο νέο μποιλερ.Απλα το καζάνι σου τρύπησε γιατί ήταν και μάπα. Βέβαια και οι συλλέκτες μην θεωρείς ότι είναι τίποτα ποιοτικοί.Αν είναι σαν το καζάνι βράσε ορυζα. Πιστεύω αν είναι από χαλκό είναι οκ.Αν δεν είναι πάνε για πέταμα.Ξερεις από τί υλικό είναι; Άλλωστε ποιος βάζει τώρα συλλέκτες μη επιλεκτικους.Δεν υπάρχουν κιολας.Αν μη τι άλλο η απόδοσή τους είναι πολύ χαμηλή. Πάρε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καλύτερα.Δεν ξέρω αν βοηθούσε να πάρεις έναν μόνο επιλεκτικο συλλέκτη πχ 2 τμ και να συνέδεες και αυτούς για καλύτερη απόδοση. Έχεις αποφασίσει σε τι μποιλερ θα πας;glass ή inox ; Να συνδεθούν σε σειρά αποκλείεται λόγω χώρου.... ίσως τους σώσει ότι είναι 4 τετραγωνικά. Δυστυχώς τα οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά και θα πάρω 160αρι glass γύρω στα 450 υπολογίζω. Απλά σκέφτομαι αν αξίζει το τριπλής. 1 1
sonikk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, alex pantos είπε Να συνδεθούν σε σειρά αποκλείεται λόγω χώρου.... ίσως τους σώσει ότι είναι 4 τετραγωνικά. Δυστυχώς τα οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά και θα πάρω 160αρι glass γύρω στα 450 υπολογίζω. Απλά σκέφτομαι αν αξίζει το τριπλής. Το τριπλής για μένα δεν αξίζει. Τριπλής είχε ο προηγούμενος που χάλασε; Έχω ακούσει ότι ο διπλής και αποδιδει καλύτερα κ έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. Αν μπορείς βάλε διπλής που είναι πιο οικονομικό αλλά μεγαλύτερο μποιλερ.Ερχεται μια η άλλη.
energy52 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Στις 13/12/2022 στις 3:58 ΜΜ, energy52 είπε Καλησπερα σε ολους! Εχουμε εναν ηλιακο στο πατρικο Pyramis 160 λιτρα με 2 συλλεκτες θα ναι τωρα 8 χρονων..Για ΖΝΧ περαν του ηλιακου ειχαμε παντα τον καυστηρα πετρελαιου που ειχε αυτη τη δυνατοτητα.Το ζητημα ειναι οτι χαλασε ο καυστηρας και πλεον με τις συννεφιες δεν εχουν οι δικοι μου ζεστο νερο (3 ατομα)..Ψαχνουμε λοιπον για λυση..Ο ηλιακος ποτε δεν συνδεθηκε με το ρευμα , μηπως να το ψαξουμε τωρα; Η αλλη επιλογη ο θερμοσιφωνας, που θα πρεπει να αγοραστει καινουριος..Ο ηλιακος φανταζομαι (τι στο καλο..) πως ειναι διπλης ενεργειας, θα χρειαστει καποια συντηρηση επειδη δεν εχει χρησιμοποιηθει ξανα η αντισταση; Τι μας συμφερει μακροπροθεσμα; Σε συνεχεια του παραπανω, ανεβηκα πανω να δω το σημειο που βρισκεται η αντισταση..Βλεπω ενα καπακι με τρεις βιδες και μια τρυπουλα μαλλον για το καλωδιο υπεθεσα..Το θεμα ειναι δεν προλαβα να το ξεβιδωσω γιατι διαλυθηκε σε κομματια μολις το πιεσα λιγο (σαπισε το πλαστικο καπακι..) και φανηκε ο θερμοστατης στην ακρη με το ρυθμιστικο που οι επαφες του δειχνουν μια χαρα..Αυτο το καπακι το βρισκουμε σαν ανταλλακτικο;Τωρα εβαλα μια σακουλα εκει να μην περασουν νερα απο βροχη μεσα... 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 15/12/2022 στις 5:08 ΜΜ, sonikk είπε Κατσε εδώ με μπέρδεψες λίγο με την διατύπωση σου. Τί εννοείς; Ότι βαλβίδες κλπ είναι χωρίς ουσία; Δηλαδή μόνο όταν σκεπάζεις τους συλλέκτες προστατεύεται ο ηλιακός; Γιατί μάλλον το ίδιο βίντεο είδαμε Έβαλε ο άλλος βαλβίδα ασφαλείας και μπαρομετρο και οι θερμοκρασίες δεν έπεφταν παρά μόνο όταν σκέπασε τους συλλέκτες. Αν επιτρέπεται τι ηλιακό έχεις; Σε καινουργιο επωνυμο ηλιακο δεν προλαβαινε να φτασει σε μεγαλες θερμοκρασιες και κατουραγε το ασφαλιστικο! Ο πελατης εκανε παραπονα γιατι γεμιζε νερα η ταρατσα.. Του κανει η εταιρια μην αλλαξεις το ασφαλιστικο χανεις την εγγυηση! Τελικα διαπιστωσαμε οτι του εχουν βαλει 6αρα!!! Βαλαν 6αρα για να ειναι σιγουροι οτι μεσα στην εγγυηση δεν θα βγαλει προβλημα..! Ειδες πως το γραφω, συγκρατει(σκεπαζει). Απλα με το σκεπασμα πετυχαινεις πιο ευκολα στο να περιοριζεις τις θερμοκρασιες! Και δεν αρκει το τυποποιημενο σκεπασμα αλλα οπως το εχω αναφερει πολλες φορες σκεπαζουμε οσο χρειαζεται,συμφωνα με τις αναγκες μας για να μην ξεμεινουμε απο ζεστο και απο την αλλη να μην ξανα εχουμε υψηλες θερμοκρασιες! ΥΓ. Η μαρκα αυτη φημιζεται για τα περιστατικα με το τρυπημα των μποιλερ! 15 ώρες πριν, alex pantos είπε Φίλε μου δυστυχώς όταν τον πήρα λόγω αγοράς νέου σπιτιού ήμουν και στριμωγμένος οικονομικά και με χίλιες δυο άλλες αγορές στο μυαλό μου και δεν το έψαξα καθόλου....βρίσκοντας κάτι αποδείξεις είδα ότι είναι τέλη του 2007 τελικα αγορασμενος άρα 15 ετών και όχι δεν ήταν και τόσο φτηνός... δυστυχώς και πάλι τις αλλαγές στις βαλβίδες κλπ τις εκανα τώρα τελευταία που είχε ήδη πρόβλημα οπότε δεν ξέρω αν το είχα κάνει από την αρχή τι θα γινόταν. Πάντως απόσβεση έκανε δύο φορές σχεδόν και μάλλον θα κρατήσω τους συλλέκτες να τους δοκιμάσω αν έχουν απόδοση στο νέο μποιλερ αλλιώς θα φταίνε και αυτοί για τη χαμηλή απόδοση.. Τοσα χρονια χωρις να ξερεις αν δουλευει το ασφαλιστικο.. Χωρις μιζερίες(ελεγχος θερμοκρασιων..σκεπασματα) και εβγαλε 15ετια!!! Αν ανταποκρινοταν και στις αναγκες σας,ποσο πιο αξιοπιστος για glass??!!!!!! Εξορισμου πολυ καλο level αξιοπιστιας!!!! Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2022 από PLACEBO_89
hp8 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, energy52 είπε .Αυτο το καπακι το βρισκουμε σαν ανταλλακτικο; χλωμο Δες ποιοι πουλάνε Pyramis και ρωτα Μια άλλη εναλλακτική Μετράς την διάμετρο και κοιτάς αν ταιριάζει από άλλο που ενδεχομένως εχει τρυπήσει σε κανα υδραυλικο η σε εταιρεία κατασκευής που πιθανόν θα σε εξυπηρετήσουν Εναλλακτικά και χωρίς γελια 58 λεπτά πριν, energy52 είπε Τωρα εβαλα μια σακουλα εκει να μην περασουν νερα απο βροχη μεσα... σωστος 👍 Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2022 από hp8 1
sonikk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Σε καινουργιο επωνυμο ηλιακο δεν προλαβαινε να φτασει σε μεγαλες θερμοκρασιες και κατουραγε το ασφαλιστικο! Ο πελατης εκανε παραπονα γιατι γεμιζε νερα η ταρατσα.. Του κανει η εταιρια μην αλλαξεις το ασφαλιστικο χανεις την εγγυηση! Τελικα διαπιστωσαμε οτι του εχουν βαλει 6αρα!!! Βαλαν 6αρα για να ειναι σιγουροι οτι μεσα στην εγγυηση δεν θα βγαλει προβλημα..! Ειδες πως το γραφω, συγκρατει(σκεπαζει). Απλα με το σκεπασμα πετυχαινεις πιο ευκολα στο να περιοριζεις τις θερμοκρασιες! Και δεν αρκει το τυποποιημενο σκεπασμα αλλα οπως το εχω αναφερει πολλες φορες σκεπαζουμε οσο χρειαζεται,συμφωνα με τις αναγκες μας για να μην ξεμεινουμε απο ζεστο και απο την αλλη να μην ξανα εχουμε υψηλες θερμοκρασιες! ΥΓ. Η μαρκα αυτη φημιζεται για τα περιστατικα με το τρυπημα των μποιλερ! Τοσα χρονια χωρις να ξερεις αν δουλευει το ασφαλιστικο.. Χωρις μιζερίες(ελεγχος θερμοκρασιων..σκεπασματα) και εβγαλε 15ετια!!! Αν ανταποκρινοταν και στις αναγκες σας,ποσο πιο αξιοπιστος για glass??!!!!!! Εξορισμου πολυ καλο level αξιοπιστιας!!!! Τον έβγαλε 15 ετία αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.Μπορει η διάβρωση στο καζάνι να είχε ξεκινήσει και πέντε χρόνια πριν.
energy52 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, hp8 είπε χλωμο Δες ποιοι πουλάνε Pyramis και ρωτα Μια άλλη εναλλακτική Μετράς την διάμετρο και κοιτάς αν ταιριάζει από άλλο που ενδεχομένως εχει τρυπήσει σε κανα υδραυλικο η σε εταιρεία κατασκευής που πιθανόν θα σε εξυπηρετήσουν Εναλλακτικά και χωρίς γελια σωστος 👍 Σ ευχαριστω! Μα δε θα πρεπε να ειναι μεταλικο/ανοξειδωτο αυτο το καπακι απορω δηλαδη... Μου περασε κι απ το μυαλο..πως θα μπορουσα να τον λυσω μεσα να τον καθαρισω απο αλατα μιας κι εχω ανοιξει τον θερμοσιφωνα σπιτι μας και αλλαξα αντισταση και το πετυχα..ομως..πως αδειαζεις νερα στον ηλιακο;;😄 μπα δε νομιζω θα φερω μαστορα
alex pantos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Σε καινουργιο επωνυμο ηλιακο δεν προλαβαινε να φτασει σε μεγαλες θερμοκρασιες και κατουραγε το ασφαλιστικο! Ο πελατης εκανε παραπονα γιατι γεμιζε νερα η ταρατσα.. Του κανει η εταιρια μην αλλαξεις το ασφαλιστικο χανεις την εγγυηση! Τελικα διαπιστωσαμε οτι του εχουν βαλει 6αρα!!! Βαλαν 6αρα για να ειναι σιγουροι οτι μεσα στην εγγυηση δεν θα βγαλει προβλημα..! Ειδες πως το γραφω, συγκρατει(σκεπαζει). Απλα με το σκεπασμα πετυχαινεις πιο ευκολα στο να περιοριζεις τις θερμοκρασιες! Και δεν αρκει το τυποποιημενο σκεπασμα αλλα οπως το εχω αναφερει πολλες φορες σκεπαζουμε οσο χρειαζεται,συμφωνα με τις αναγκες μας για να μην ξεμεινουμε απο ζεστο και απο την αλλη να μην ξανα εχουμε υψηλες θερμοκρασιες! ΥΓ. Η μαρκα αυτη φημιζεται για τα περιστατικα με το τρυπημα των μποιλερ! Τοσα χρονια χωρις να ξερεις αν δουλευει το ασφαλιστικο.. Χωρις μιζερίες(ελεγχος θερμοκρασιων..σκεπασματα) και εβγαλε 15ετια!!! Αν ανταποκρινοταν και στις αναγκες σας,ποσο πιο αξιοπιστος για glass??!!!!!! Εξορισμου πολυ καλο level αξιοπιστιας!!!! Βαλβίδες τόσο του ανοιχτού όσο και του κλειστού άλλαζα (ακόμα και να λειτουργούσαν) κάθε 2-3 χρόνια απλά έβαζα τις 12 bar των 2-3 ευρώ στο κρυο (αυτές μου έδιναν). Καθάρισμα, ανόδιο κάθε 3-4 χρόνια και 2 φορές αντίσταση....απλά δεν σκέπαζα....και ναι ήταν μια χαρά μέχρι πριν καμια 40 που μπήκε για τα καλά το φθινοπωρο-χειμώνας... 1 1
sonikk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alex pantos είπε Βαλβίδες τόσο του ανοιχτού όσο και του κλειστού άλλαζα (ακόμα και να λειτουργούσαν) κάθε 2-3 χρόνια απλά έβαζα τις 12 bar των 2-3 ευρώ στο κρυο (αυτές μου έδιναν). Καθάρισμα, ανόδιο κάθε 3-4 χρόνια και 2 φορές αντίσταση....απλά δεν σκέπαζα....και ναι ήταν μια χαρά μέχρι πριν καμια 40 που μπήκε για τα καλά το φθινοπωρο-χειμώνας... Μπορεί να παρέδωσε πνεύμα ο ηλιακός πριν 40 μέρες αλλά η διάβρωση ξεκινάει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν.Το ότι φαινομενικα δούλευε δεν σημαίνει κάτι.Εγινε το ολικό κρακ και κατέρρευσε .Ηταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.Ολα έχουν ένα όριο ανοχής. Τις βαλβίδες τις άλλαζες τώρα τελευταία όπως μου είπες πιο πάνω.Δεν έχει όμως και σημασία.Πιστευω λειτουργούσαν. Για μένα το μηχάνημα αυτό καθεαυτό ηταν πολύ χαμηλής ποιότητας.Οχι λόγω glass γιατί έχω δει και glass 28 ετών και μέσα δεν έχουν σκουριά.Συντηρηση μόνο.Με βαλβίδες 12 bar. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2022 από sonikk
qwertyuiop2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Μεταφέρω από το τοπικ που κλειδώθηκε θέμα συζήτησης. Αθηναίοι 3-4 ατόμων νοικοκυριά, με 160 λίτρα θερμοσίφωνες, εκφράστε γνώμες: Μωρέ και 65 ανεβάζει ένας ηλιακός το χειμώνα με ηλιοφάνεια καλή. Το θέμα είναι ότι ένας να υπάρχει που το γουστάρει αρκετά ζεστό ή να το αφήνει να τρέχει και/ή το νερό του δικτύου που το αναπληρώνει να είναι παγάκι, ξαφνικά πέφτουμε στους 2-3. Το νοέμβριο που το νερό δικτύου είναι ακόμα κάπως ζεστό, δέχομαι ότι μπορεί να φτάσει και για 4. Το ίδιο κι από Μάρτιο κι εντεύθεν, που λόγω ηλιοφάνειας και αύξησης μέρας δεν πολυπειράζει να είναι κρύο το νερό. Αλλά το τρίμηνο Δεκ - Φεβ είναι ζόρικο για να πεις ότι θα ξεχάσω το άναμμα της αντίστασης σε 4μελές νοικοκυριό. Επί παραδείγματι, ο φετινός Δεκέμβριος πρέπει να είναι από τους πιο συννεφιασμένους των τελευταίων 5-6 ετών. Άρχισε να έχει συννεφιά στις 2, βγήκε λίγος ήλιος 16-18, χωρίς και πάλι να δούμε καθαρό ουρανό, και από αύριο ξανασυννεφιάζει με ορίζοντα βδομάδας. Ε, όποιος πει ότι το φετεινό αθηναϊκό δεκέμβριο είχε ζεστό νερό από τον ήλιο, λέει ψέματα. Τι ζεστό νερό να αποκτήσει κάποιος με 200w/m2 για 3 ώρες τη μέρα; Και 90% απόδοση (σχεδόν απίθανο) να έχει ο συλλέκτης (ας πούμε 3τμ) , έχουμε 1,5kw θερμότητας. Σα να ανάψαμε την αντίσταση 20 λεπτά. Κάνουν 4 άτομα μπάνιο με αντίσταση 20 λεπτών; Νον. 1
phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Καταρχάς δεν κάνουμε όλοι μπάνιο ούτε με την ίδια ποσότητα νερού, ούτε με την ίδια θερμοκρασία. Μόνο και μόνο από αυτά δεν έχει και πολύ νόημα να συζητάμε για το πόσα άτομα θα καταφέρουν να κάνουν μπάνιο χωρίς αντίσταση μια μέρα με ήπια ηλιοφάνεια μέσα στο χειμώνα. Από εκεί και πέρα, δεν έχουν όλοι εγκατεστημένα θερμόμετρα στα καζάνια (μεταξύ μας, ούτε ελάχιστοι δεν είστε), κάτι που σημαίνει ότι μια μέρα του χειμώνα που θα έχει κάποια ηλιοφάνεια, δε μπορείς να βγάλεις άκρη ανοίγοντας τη βρύση στο ζεστό και βάζοντας το χέρι από κάτω και να καταλάβεις πόσα άτομα μπορούν να κάνουν μπάνιο. Άρα τι κάνεις για να μη μείνεις με το πουλί στο χέρι; Ανάβεις αντίσταση από πριν για να είσαι σίγουρος. Και ειδικά αν έχεις μωρό ή μικρό παιδί, δεν κάθεσαι να παίζεις με τις πιθανότητες. Για μένα το να γνωρίζεις τη θερμοκρασία του νερού του ηλιακού είναι μείζονος σημασίας, απλά είναι πολύπλοκο/διαδικασία για το μέσο χρήστη και δεν ασχολείται. 1 1
sonikk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, phanispal είπε Καταρχάς δεν κάνουμε όλοι μπάνιο ούτε με την ίδια ποσότητα νερού, ούτε με την ίδια θερμοκρασία. Μόνο και μόνο από αυτά δεν έχει και πολύ νόημα να συζητάμε για το πόσα άτομα θα καταφέρουν να κάνουν μπάνιο χωρίς αντίσταση μια μέρα με ήπια ηλιοφάνεια μέσα στο χειμώνα. Από εκεί και πέρα, δεν έχουν όλοι εγκατεστημένα θερμόμετρα στα καζάνια (μεταξύ μας, ούτε ελάχιστοι δεν είστε), κάτι που σημαίνει ότι μια μέρα του χειμώνα που θα έχει κάποια ηλιοφάνεια, δε μπορείς να βγάλεις άκρη ανοίγοντας τη βρύση στο ζεστό και βάζοντας το χέρι από κάτω και να καταλάβεις πόσα άτομα μπορούν να κάνουν μπάνιο. Άρα τι κάνεις για να μη μείνεις με το πουλί στο χέρι; Ανάβεις αντίσταση από πριν για να είσαι σίγουρος. Και ειδικά αν έχεις μωρό ή μικρό παιδί, δεν κάθεσαι να παίζεις με τις πιθανότητες. Για μένα το να γνωρίζεις τη θερμοκρασία του νερού του ηλιακού είναι μείζονος σημασίας, απλά είναι πολύπλοκο/διαδικασία για το μέσο χρήστη και δεν ασχολείται. Δηλαδή αν μια μέρα του Δεκέμβρη με φουλ ηλιοφάνεια και 22 βαθμούς θερμοκρασία αν έχεις μποιλερ 500 λίτρων και είστε 4 ατομα και τις επόμενες δύο μέρες έχει συννεφιά πιστεύεις ότι δεν θα έχουν ζεστό νερό τις επόμενες δύο μέρες με τόση αποθήκευση ζεστού νερού; Αφήνω να το απαντήσεις μόνος σου.
kstgr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Sol Βιολάρης εγκατάσταση ηλιακού Αύγουστο 2022 δείτε υδρατμούς στην εσωτερική πλευρά του τζαμιού του συλλέκτη... Εγώ με Μαλτέζο του Δεκέμβρη 2018 δεν έχω πετύχει ποτέ έστω ίχνος υγρασίας μέσα στο συλλέκτη. Αφιερωμένο στο μέλος που προωθεί σχεδόν εργολαβικά αυτήν και άλλες δύο μαρκες 1
takis1964 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, sonikk είπε Δηλαδή αν μια μέρα του Δεκέμβρη με φουλ ηλιοφάνεια και 22 βαθμούς θερμοκρασία αν έχεις μποιλερ 500 λίτρων και είστε 4 ατομα και τις επόμενες δύο μέρες έχει συννεφιά πιστεύεις ότι δεν θα έχουν ζεστό νερό τις επόμενες δύο μέρες με τόση αποθήκευση ζεστού νερού; προχθες Σαββατο με ηλιο με 200/4 ειχα 65 βαθμους ,καναμε 2 ατομα ντους ,την Κυριακη ειχα 45 το μεσημερι ,ετσι καναμε αλλα 2 ντους .Σημερα πρωι εχω 34 Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από takis1964
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα