Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι ποιοτικά φίλε, ούτε οι εταιρείες θέλουν να βγάλουν, ούτε οι αγοραστές θέλουν να πληρώσουν έξτρα. Πήγαινε να σηκώσεις το μποιλερ του ηλιακού 30ετιας και μετά ένα μποιλερ από αυτά που πουλάνε τώρα. Αν θυμάμαι καλά που κοιτούσα κάτι specs ηλιακών, είναι τωρα 1 χιλιοστό μεταλλο απέξω και 3 χιλιοστά μέσα το μποιλερ. Απλά αν το φροντίζεις λιγάκι με συντήρηση θα σου κρατήσει λίγο παραπανω.

Ένας παραδίπλα άλλαξε μόνο το μποιλερ σε ένα παλιό ηλιακό 30ετιας, και το καινούριο έχει ζαρώσει σαν κουτάκι αναψυκτικού.

Αν αλλάξουν ένα καλοριφέρ σε σπίτι του 70 που τρύπησε, σηκώστε το παλιό και το καινούριο, και θα καταλάβετε γιατί το παλιό άντεξε 50 χρόνια.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Δεν είναι ποιοτικά φίλε, ούτε οι εταιρείες θέλουν να βγάλουν, ούτε οι αγοραστές θέλουν να πληρώσουν έξτρα. Πήγαινε να σηκώσεις το μποιλερ του ηλιακού 30ετιας και μετά ένα μποιλερ από αυτά που πουλάνε τώρα. Αν θυμάμαι καλά που κοιτούσα κάτι specs ηλιακών, είναι τωρα 1 χιλιοστό μεταλλο απέξω και 3 χιλιοστά μέσα το μποιλερ. Απλά αν το φροντίζεις λιγάκι με συντήρηση θα σου κρατήσει λίγο παραπανω.

Ένας παραδίπλα άλλαξε μόνο το μποιλερ σε ένα παλιό ηλιακό 30ετιας, και το καινούριο έχει ζαρώσει σαν κουτάκι αναψυκτικού.

Αν αλλάξουν ένα καλοριφέρ σε σπίτι του 70 που τρύπησε, σηκώστε το παλιό και το καινούριο, και θα καταλάβετε γιατί το παλιό άντεξε 50 χρόνια.

Και τωρα ομως τα μποιλερ εχουν καποιες ανοχες γι αυτο και δεν τρυπανε στα 2-3 χρονια εκτος εξαιρεσεων..!

Το μειζον/ποναει ειναι οι θερμοκρασιες/πιεσεις!  Δεν ξερω/ακουσει περιστατικο να συγκρατει(σκεπαζει) και να τρυπαει!   Προσωπικα ο δικος μου για τα λιτρα που εχουν περασει απο μεσα ολα αυτα τα χρονια επρεπε να ειχε τρυπησει τουλαχιστον 2 φορες!!!  Μιλαμε για ηλιακο που απο τοτε που μπηκε δεν εχει ακουμπησει εργαλειο πανω του!!!  Αρα μηδεν service και βαση μετρησεων αριστη αποδοση!!!

Βλεπεις τον youtuber με τοσα βιντεο να υποστηριζει για τα παρελκομενα του ηλιακου και στο τελος να κανει βιντεο για το που πανε οι θερμοκρασιες και ΝΑΙ τραγελαφικες καταστασεις! Να ξεπερναει τους 80β και να μπαινει στην διαδικασια μερικου σκεπασματος! Τουλαχιστον ηταν ειλικρινης,κανει δεν μ αρεσουν αυτες οι θερμοκρασιες,δεν υπαρχει λογος το καλοκαιρι να ξεπερναει τους 70β!   Φιασκο!!! 

Οταν ελεγα εγω εξαρχης οτι αυτα εξαλειφουν/χρονοκαθυστερηση το προβλημα δεν το επιλυουν,περνουσαν τα post μου απαρατηρητα!!!  

Συντηρηση ---> Συγκρατηση θερμοκρασιων!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Και ενα καλο glass θα σε βγαλει για πολλα χρονια!  Η αξιοπιστια επηρεαζεται σημαντικα απο τις συνθηκες που υφισταται ο καθε ηλιακος!!!

Inox Μαλτεζο. Xαλκινο Sonne.  Δεν μπορει ομως να σου εγγυηθει κανεις αν η ποιοτητα παραμενει η ιδια! Και για του λογου το αληθες γιατι η σονε σταματησε τα 50 χρονια εγγυησης?  Μελος μας σε σονε χαλκινο στη 10ετια τρυπησε!

Για μενα οποιος δεν ασχολειται να συγκρατει τις θερμοκρασιες..  ειναι κατι σαν ''καρκινο στην τσεπη'' σε σχεση με αυτον που το πραττει!

Η βαλβίδα ασφαλείας 8 bar συγκρατεί θερμοκρασίες;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sonikk είπε

Εχει να κανει και με την πιεση δικτυου..

Ναι μια βαλβιδα χαμηλης πιεσης κανει δουλεια! Θα χανεις νερα ομως!!!

Απο τις ερωτησεις καταλαβαινω οτι ολοι ψαχνουν την ευκολη οδο! Απο την αλλη τους ποναει/πειραζει το κοστος στα service/συντηρηση και οταν δεν βγει η αναμενομενη μακροζωια!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Και τωρα ομως τα μποιλερ εχουν καποιες ανοχες γι αυτο και δεν τρυπανε στα 2-3 χρονια εκτος εξαιρεσεων..!

Το μειζον/ποναει ειναι οι θερμοκρασιες/πιεσεις!  Δεν ξερω/ακουσει περιστατικο να συγκρατει(σκεπαζει) και να τρυπαει!   Προσωπικα ο δικος μου για τα λιτρα που εχουν περασει απο μεσα ολα αυτα τα χρονια επρεπε να ειχε τρυπησει τουλαχιστον 2 φορες!!!  Μιλαμε για ηλιακο που απο τοτε που μπηκε δεν εχει ακουμπησει εργαλειο πανω του!!!  Αρα μηδεν service και βαση μετρησεων αριστη αποδοση!!!

Βλεπεις τον youtuber με τοσα βιντεο να υποστηριζει για τα παρελκομενα του ηλιακου και στο τελος να κανει βιντεο για το που πανε οι θερμοκρασιες και ΝΑΙ τραγελαφικες καταστασεις! Να ξεπερναει τους 80β και να μπαινει στην διαδικασια μερικου σκεπασματος! Τουλαχιστον ηταν ειλικρινης,κανει δεν μ αρεσουν αυτες οι θερμοκρασιες,δεν υπαρχει λογος το καλοκαιρι να ξεπερναει τους 70β!   Φιασκο!!! 

Οταν ελεγα εγω εξαρχης οτι αυτα εξαλειφουν/χρονοκαθυστερηση το προβλημα δεν το επιλυουν,περνουσαν τα post μου απαρατηρητα!!!  

Συντηρηση ---> Συγκρατηση θερμοκρασιων!!!

Κατσε εδώ με μπέρδεψες λίγο με την διατύπωση σου.

Τί εννοείς; Ότι βαλβίδες κλπ είναι χωρίς ουσία;

Δηλαδή μόνο όταν σκεπάζεις τους συλλέκτες προστατεύεται ο ηλιακός;

Γιατί μάλλον το ίδιο βίντεο είδαμε 

Έβαλε ο άλλος βαλβίδα ασφαλείας και μπαρομετρο και οι θερμοκρασίες δεν έπεφταν παρά μόνο όταν σκέπασε τους συλλέκτες.

Αν επιτρέπεται τι ηλιακό έχεις;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sonikk είπε

5 ώρες πριν, sonikk είπε

Κατσε εδώ με μπέρδεψες λίγο με την διατύπωση σου.

Τί εννοείς; Ότι βαλβίδες κλπ είναι χωρίς ουσία;

Δηλαδή μόνο όταν σκεπάζεις τους συλλέκτες προστατεύεται ο ηλιακός;

Γιατί μάλλον το ίδιο βίντεο είδαμε 

Έβαλε ο άλλος βαλβίδα ασφαλείας και μπαρομετρο και οι θερμοκρασίες δεν έπεφταν παρά μόνο όταν σκέπασε τους συλλέκτες.

Αν επιτρέπεται τι ηλιακό έχεις;

Οι βαλβίδες ειναι πιεσης. Οι Αμερικάνοι βαζουν πιεσης και θερμοκρασίας μαζι. https://www.iliosak.gr/valvida-asfaleias-piesis-thermokrasias?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBgclBESyNweUwsMnVffCNvcDlSeG4=

Βέβαια είναι ενα ζητημα που θα μπει σε ηλιακο καθώς σε μποιλερ πανε πανω

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Οι βαλβίδες ειναι πιεσης. Οι Αμερικάνοι βαζουν πιεσης και θερμοκρασίας μαζι. https://www.iliosak.gr/valvida-asfaleias-piesis-thermokrasias?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBgclBESyNweUwsMnVffCNvcDlSeG4=

Βέβαια είναι ενα ζητημα που θα μπει σε ηλιακο καθώς σε μποιλερ πανε πανω

Άρα μπορείς να βάλεις μια βαλβίδα στα 8 bar στην είσοδο του κρύου χρήσης και μια πιεσης-θερμοκρασιας στην έξοδο του ζεστού χρήσης....αν αλλάζεις και τη βαλβίδα του κλειστού κάθε χρόνο (3ευρω, 10 λεπτά της ώρας με συμπλήρωση υγρών) άντε και σκέπασμα αν φεύγεις διακοπές είσαι οκ ..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, alex pantos είπε

Άρα μπορείς να βάλεις μια βαλβίδα στα 8 bar στην είσοδο του κρύου χρήσης και μια πιεσης-θερμοκρασιας στην έξοδο του ζεστού χρήσης....αν αλλάζεις και τη βαλβίδα του κλειστού κάθε χρόνο (3ευρω, 10 λεπτά της ώρας με συμπλήρωση υγρών) άντε και σκέπασμα αν φεύγεις διακοπές είσαι οκ ..

Δε ξέρω αν θα δουλέψει σωστα ομως. Γραφει να μπαινει πανω. Το μποιλερ που δείχνει εχει θεση

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Νομίζω ότι η βαλβίδα πίεσης - θερμοκρασίας μπαίνει στην επάνω πλευρά του δοχείου

ναι αλλα δεν υπαρχει θεση για να μπει παρα μονο 2 για το κλειστο κυκλωμα 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takis1964 είπε

ναι αλλα δεν υπαρχει θεση για να μπει παρα μονο 2 για το κλειστο κυκλωμα 

Σε κάποιες εταιρείες τα δοχεία έχουν υποδοχή.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, alex pantos είπε

Κάποια μποιλερ έχουν έξοδο ζνχ πάνω οπότε με ένα τάφ 1/2 μπορείς να την προσθέσεις (;).

Alex ξέρεις τί μου έκανε εντύπωση απ' όλα στην δική σου περίπτωση;

Επειδή είχες γνώση ότι αγόρασες ένα φτηνό ηλιακό μέτριας ή πολύ μέτριας ποιότητας προσπάθησες να τον εξοπλισμός με βαλβίδες ασφαλείας  και αντεπιστροφη για να  τον προστατευσεις όσο μπορούσες.

Εννοώ άλλαξες τις άθλιες ψεύτικες βαλβίδες που βάζει ο κατασκευαστής η έστω όταν ο υδραυλικός έκανε την τοποθέτηση ή εσύ δεν έβαλες μια ψευτοβαλβιδα ασφαλείας και αντεπιστροφη της πλάκας.

Είναι γενικός κανόνας ότι σε ηλιακούς μετριας ποιότητας αυτό επιβάλλεται.Και κανονικά βέβαια αυτό πρέπει να γίνεται και στους ακριβούς ηλιακούς.Αλλα ειδικά στους φτηνούς είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος.

Μάλλον το είχες ακούσει και εσύ αυτό και το έπραξες και καλώς έκανες βέβαια.

Δυστυχώς όμως δεν σε έσωσε.

Για μένα αυτό είναι μάθημα.

Θα σου πω γιατί.Βλεπω βίντεο με διάφορους τύπους που είναι υδραυλικοί και λένε κάντε αυτό και ο ηλιακός ο φτηνός θα σας κρατήσει 20 χρόνια χαλαρά!!!

Εσύ είσαι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν ισχύει αυτό.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο κανόνας.Οτι πληρώνεις παίρνεις.

Ίσως το επόμενο μποιλερ που επιλέξεις να είναι καλύτερο σαν υλικό.Για μένα βάλε το πιο φτηνό ανοξείδωτο μποιλερ της αγοράς που θα βρεις.Ή χάλκινο.

Όχι glass πάντως ή γαλβανιζε.Εκτος και αν θες να τρέχεις παλι στα επόμενα 5-10 χρόνια.

• Like 2
Δημοσ.

Πολλές εταιρείες κατασκευής ηλιακών, λόγω ανόδου των τιμών πρώτων υλών έχουν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, sonikk είπε

Alex ξέρεις τί μου έκανε εντύπωση απ' όλα στην δική σου περίπτωση;

Επειδή είχες γνώση ότι αγόρασες ένα φτηνό ηλιακό μέτριας ή πολύ μέτριας ποιότητας προσπάθησες να τον εξοπλισμός με βαλβίδες ασφαλείας  και αντεπιστροφη για να  τον προστατευσεις όσο μπορούσες.

Εννοώ άλλαξες τις άθλιες ψεύτικες βαλβίδες που βάζει ο κατασκευαστής η έστω όταν ο υδραυλικός έκανε την τοποθέτηση ή εσύ δεν έβαλες μια ψευτοβαλβιδα ασφαλείας και αντεπιστροφη της πλάκας.

Είναι γενικός κανόνας ότι σε ηλιακούς μετριας ποιότητας αυτό επιβάλλεται.Και κανονικά βέβαια αυτό πρέπει να γίνεται και στους ακριβούς ηλιακούς.Αλλα ειδικά στους φτηνούς είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος.

Μάλλον το είχες ακούσει και εσύ αυτό και το έπραξες και καλώς έκανες βέβαια.

Δυστυχώς όμως δεν σε έσωσε.

Για μένα αυτό είναι μάθημα.

Θα σου πω γιατί.Βλεπω βίντεο με διάφορους τύπους που είναι υδραυλικοί και λένε κάντε αυτό και ο ηλιακός ο φτηνός θα σας κρατήσει 20 χρόνια χαλαρά!!!

Εσύ είσαι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν ισχύει αυτό.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο κανόνας.Οτι πληρώνεις παίρνεις.

Ίσως το επόμενο μποιλερ που επιλέξεις να είναι καλύτερο σαν υλικό.Για μένα βάλε το πιο φτηνό ανοξείδωτο μποιλερ της αγοράς που θα βρεις.Ή χάλκινο.

Όχι glass πάντως ή γαλβανιζε.Εκτος και αν θες να τρέχεις παλι στα επόμενα 5-10 χρόνια.

Φίλε μου δυστυχώς όταν τον πήρα λόγω αγοράς νέου σπιτιού ήμουν και στριμωγμένος οικονομικά και με χίλιες δυο άλλες αγορές στο μυαλό μου και δεν το έψαξα καθόλου....βρίσκοντας κάτι αποδείξεις είδα ότι είναι τέλη του 2007 τελικα αγορασμενος άρα 15 ετών και όχι δεν ήταν και τόσο φτηνός... δυστυχώς και πάλι τις αλλαγές στις βαλβίδες κλπ τις εκανα τώρα τελευταία που είχε ήδη πρόβλημα οπότε δεν ξέρω αν το είχα κάνει από την αρχή τι θα γινόταν.

Πάντως απόσβεση έκανε δύο φορές σχεδόν και μάλλον θα κρατήσω τους συλλέκτες να τους δοκιμάσω αν έχουν απόδοση στο νέο μποιλερ αλλιώς θα φταίνε και αυτοί για τη χαμηλή απόδοση..

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...