Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, alex pantos είπε

να αλλάξω τη γωνια με ορειχαλκινη

φαντάζομαι ότι πήρες τις σωστές (3 τεμ) + 1 ισιο και τον αντίστοιχο σωλήνα

image.png.59c42f2f5965b47449dc56130056b104.png

16 ώρες πριν, alex pantos είπε

νομίζω ότι έχουν χάσει το μαύρο χρώμα οι συλλεκτες και αρχίζουν να ασπρίζουν...

αν δεν περισσεύουν χρήματα για αντικατάστασή τους και αν βγαινει το τζάμι εύκολα και έχεις όρεξη

https://www.chrotex.gr/el/product/thermoblack

Επεξ/σία από hp8
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 10/12/2022 στις 3:37 ΜΜ, sonikk είπε

Αυτα τα μικρά πραγματάκια  ζεσταίνουν το νερό όντως;

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μόνο ως ονομασία τα ήξερα αλλά φανταζομουν είχαν ένα άλφα μέγεθος.

Σε γενικές γραμμές αυτά που γνωρίζω, από προσωπική εμπειρία και το σχετικό ψάξιμο είναι:

• Όλοι οι ταχυθερμοσίφωνες θα κάνουν δουλειά αν μιλάμε για βρύση κουζίνας (πιάτα) ή νιπτήρα (χέρια, πρόσωπο, κλπ)
  • Αν τώρα μιλάμε για μπάνιο, ΜΟΝΟ ταχυθερμοσίφωνες 8-11kW και πάνω. Οτιδήποτε πιο κάτω απλά δεν επαρκεί. Το κακό βέβαια είναι ότι το πολλά kW θέλουν και τριφασική παροχή
  • Πολλοί πωλητές ή και χρήστες ισχυρίζονται ότι κάνεις δουλειά μπάνιου και με έναν πχ 6kW. Όντως κάτι τέτοιο ισχύει αρκεί να είσαι διατεθειμένος, ειδικά τον χειμώνα, να κάνεις αρκετά "δροσερό" μπάνιο ή, αν το θες κανονικά ζεστό, να αυξήσεις τη ζητούμενη θερμοκρασία (που ουσιαστικά περιορίζει την ταχύτητα ροής) και να κάνεις μπάνιο με ροή που θα θυμίζει...κατούρημα:o (και μάλιστα...ηλικιωμένου)  Υγ. Sorry για την παραστατική περιγραφή :D
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Σε γενικές γραμμές αυτά που γνωρίζω, από προσωπική εμπειρία και το σχετικό ψάξιμο είναι:

• Όλοι οι ταχυθερμοσίφωνες θα κάνουν δουλειά αν μιλάμε για βρύση κουζίνας (πιάτα) ή νιπτήρα (χέρια, πρόσωπο, κλπ)
  • Αν τώρα μιλάμε για μπάνιο, ΜΟΝΟ ταχυθερμοσίφωνες 8-11kW και πάνω. Οτιδήποτε πιο κάτω απλά δεν επαρκεί. Το κακό βέβαια είναι ότι το πολλά kW θέλουν και τριφασική παροχή
  • Πολλοί πωλητές ή και χρήστες ισχυρίζονται ότι κάνεις δουλειά μπάνιου και με έναν πχ 6kW. Όντως κάτι τέτοιο ισχύει αρκεί να είσαι διατεθειμένος, ειδικά τον χειμώνα, να κάνεις αρκετά "δροσερό" μπάνιο ή, αν το θες κανονικά ζεστό, να αυξήσεις τη ζητούμενη θερμοκρασία (που ουσιαστικά περιορίζει την ταχύτητα ροής) και να κάνεις μπάνιο με ροή που θα θυμίζει...κατούρημα:o (και μάλιστα...ηλικιωμένου)  Υγ. Sorry για την παραστατική περιγραφή :D

Δεν αξίζει τότε.

Κοιτούσα για ταχυθερμοσιφωνες υγραερίου για τον φίλο μου αλλά μάλλον είναι μια από τα ίδια και διάβασα ότι μετά από ένα δύο χρόνια χαλάνε κιόλας.

Να πω και το άλλο που διαπίστωσα την προηγούμενη εβδομαδα ψάχνοντας το θέμα εις βάθος και αφορά Ηλιακούς Θερμοσίφωνες.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο οι εταιρείες.Και αναφέρονται κ εδώ στο φόρουμ.Τί εννοώ;

Ότι ενώ πολλές εταιρείες γνωστές ή όχι τόσο γνωστές αναφέρουν ότι κατασκευάζουν ηλιακούς και εχουνμοναδες παραγωγής ηλιακών μόνο κατασκευάστριες δεν είναι!

Υποψιάζομαι ότι μπαίνουν στο φόρουμ μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα προϊόντα τους που δεν είναι καν ελληνικά.

Ψάχνοντας λοιπόν ένα θέμα δικό μου την περασμένη εβδομάδα έπεσα σε έξι τυχαίες εταιρείες που λένε ότι παράγουν ηλιακούς.

Έλα όμως που δεν παράγουν τίποτα αλλά παραγγέλνουν από Βουλγαριες και Κίνες τους ηλιακούς τους και εδώ απλά κολλάνε ένα αυτοκόλλητο της εταιρείας τους και λένε ότι τον ηλιακό τον έφτιαξαν οι ίδιοι!!!

Το πώς το διαπίστωσα και με ποιο τρόπο συνδυαστικό θα το αναλύσω σε επόμενο σχολιασμό.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, sonikk είπε

Κοιτούσα για ταχυθερμοσιφωνες υγραερίου για τον φίλο μου αλλά μάλλον είναι μια από τα ίδια και διάβασα ότι μετά από ένα δύο χρόνια χαλάνε κιόλας.

πες του φίλου να βάλει έναν απλό 80 L γύρω στα 130 € να τελειώνει  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, sonikk είπε

Δεν αξίζει τότε.

Να πω και το άλλο που διαπίστωσα την προηγούμενη εβδομαδα ψάχνοντας το θέμα εις βάθος και αφορά Ηλιακούς Θερμοσίφωνες.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο οι εταιρείες.Και αναφέρονται κ εδώ στο φόρουμ.Τί εννοώ;

Ότι ενώ πολλές εταιρείες γνωστές ή όχι τόσο γνωστές αναφέρουν ότι κατασκευάζουν ηλιακούς και εχουνμοναδες παραγωγής ηλιακών μόνο κατασκευάστριες δεν είναι!

Υποψιάζομαι ότι μπαίνουν στο φόρουμ μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα προϊόντα τους που δεν είναι καν ελληνικά.

Ψάχνοντας λοιπόν ένα θέμα δικό μου την περασμένη εβδομάδα έπεσα σε έξι τυχαίες εταιρείες που λένε ότι παράγουν ηλιακούς.

Έλα όμως που δεν παράγουν τίποτα αλλά παραγγέλνουν από Βουλγαριες και Κίνες τους ηλιακούς τους και εδώ απλά κολλάνε ένα αυτοκόλλητο της εταιρείας τους και λένε ότι τον ηλιακό τον έφτιαξαν οι ίδιοι!!!

Το πώς το διαπίστωσα και με ποιο τρόπο συνδυαστικό θα το αναλύσω σε επόμενο σχολιασμό.

Δεν πάνε τόσο μακριά. Μια χαρά φασόν παίζει και στην ελληνική παραγωγή.

Γι αυτό άλλωστε και στην χαμηλή κατηγορία τιμής φαινομενικά υπάρχουν τόσες "επιλογές". Και με τόσες ομοιότητες. Σε σημείο που να αισθάνεται κανείς ότι υπάρχει τυποποίηση που παρόμοια δεν έχει ξαναδεί η ΕΕ.

Εκτός πια αν κάποιος πιστεύει ότι στην όντως υπαρκτή ελληνική βιομηχανία ηλιακών συστημάτων υπάρχουν 50+ εταιρίες κατασκευής :P (γιατί όντως αν ανέβει κανείς σε μία ταράτσα και κοιτάξει γύρω θα δει 10άδες..."μάρκες". Αν σε αυτές προσθέσει και τα μικρότερα local brands των επαρχιακών πόλεων....... :wacko:)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 10/12/2022 στις 11:34 ΜΜ, sonikk είπε

Εμπειρικά μετρήσαμε δεν λέω ότι είμαι ειδικός στους ηλιακούς.Δεν έχω σχέση με ηλιακά συστήματα.Η εκπαίδευση μου είναι θεωρητικη(ΑΕΙ).Αν είσαι τεχνικός και με πείρα στη δουλειά επάνω εγώ δεν μπορώ να συγκριθω μαζί σου.

Καταρχας μην το παμε κομπλεξικα/ανταγωνιστικα για το ποιος ξερει περισσοτερα γιατι αμα το φιλοσοφησεις ειμαστε η αντιγραφη και οχι το μυαλο/ευρεσιτεχνια!!!

Ολα αυτα τα χρονια που συμμετεχω στο θεμα με τους ηλιακους δεν θα πω οτι ειναι ''σωστα'' αλλα σιγουρα πιο κοντα στην πραγματικοτητα!!!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα πρόβλημα με τους ηλιακούς που το αποκρύβουν πολλές φορες οι εταιρείες είναι με την πραγματική και ονομαστική χωρητικότητα του μποιλερ.

Ζητάς ηλιακό 160 λίτρα και η πραγματική χωρητικότητα μπορεί να είναι 125-130 λίτρα.

Άλλες εταιρείες έχουν στα 160 λίτρα πραγματική 155 και άλλες στα ίδια λίτρα 130.

Αφήστε δε που κάποιες λένε επιστρωση μποιλερ με υάλωση και το μποιλερ μέσα είναι απλά βαμμένο με χρωμα.Εγκληματικο! Ηδη γνωρίζω αποδεδειγμενα απο ελεγχο 4 εταιρείες που το κάνουν αυτό.Δυστυχως υπάρχουν πολλοί απατεώνες.

Επεξ/σία από sonikk
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sonikk είπε

Ένα πρόβλημα με τους ηλιακούς που το αποκρύβουν πολλές φορες οι εταιρείες είναι με την πραγματική και ονομαστική χωρητικότητα του μποιλερ.

Ζητάς ηλιακό 160 λίτρα και η πραγματική χωρητικότητα μπορεί να είναι 125-130 λίτρα.

Άλλες εταιρείες έχουν στα 160 λίτρα πραγματική 155 και άλλες στα ίδια λίτρα 130.

Αφήστε δε που κάποιες λένε επιστρωση μποιλερ με υάλωση και το μποιλερ μέσα είναι απλά βαμμένο με χρωμα.Εγκληματικο! Ηδη γνωρίζω αποδεδειγμενα απο ελεγχο 4 εταιρείες που το κάνουν αυτό.Δυστυχως υπάρχουν πολλοί απατεώνες.

Δώσε ΠΜ ρε σόνικκ! Να αποκαλυφθεί η Αλήθεια επιτέλους!

Δημοσ.
Στις 11/12/2022 στις 4:34 ΜΜ, hp8 είπε

φαντάζομαι ότι πήρες τις σωστές (3 τεμ) + 1 ισιο και τον αντίστοιχο σωλήνα

image.png.59c42f2f5965b47449dc56130056b104.png

αν δεν περισσεύουν χρήματα για αντικατάστασή τους και αν βγαινει το τζάμι εύκολα και έχεις όρεξη

https://www.chrotex.gr/el/product/thermoblack

τελικά πήρα απλά μια γωνιά

Η παλιά η σιδερένια δεν ήταν βουλωμένη...

Μου έφυγε η πίστη να την αλλάξω γιατί η πρόσβαση ήταν δύσκολη.

Άλλαξα και τις μονώσεις του κλειστού...

Αλλά: ξαναάδειασα το boiler και το παρατήρησα πιο προσεκτικά με φως και έχει σκουριάσει τελείως μέσα, φεύγουν κομματια. Επίσης οι αρσενικές 1/2 αναμονες που έχει τοσο για το Ζ/ΚΝΧ όσο και του κλειστού στο boiler είναι σιδερένιες και έχουν σαπίσει...πάω για αλλαγή και απλά κάνω την πρακτική μου σε αυτό το boiler χα χα ....

Η τουμπο του ζεστού του κυκλώνατος κάνει λίγο σιφώνιο νομίζω τι λες.

Και κάτι τευταίο από ότι είδα συμφέρει να πάρεις ξεχωριστό boiler και συλλεκτες (και αργότερα ίσως) ακόμα και από την ίδια εταιρεία παρά έτοιμο σύστημα γλιτώνει στην χειρότερη ένα 100ρικο...

Ζητώ τη βοήθεια όχι ποιο boiler 160L 3πλης να πάρω αλλά ποια να αποφύγω....

IMG_20221213_132950.jpg

IMG_20221213_132957.jpg

11 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Δώσε ΠΜ ρε σόνικκ! Να αποκαλυφθεί η Αλήθεια επιτέλους!

άρα η καλύτερη λύση είναι όταν το παραλάβεις να ατο ανοίξεις και να το ελέγξεις...

• Like 1
Δημοσ.

Alex pantos αυτός τελικά ήταν τελείως μάπα ηλιακός.

Υποθέτω συντηρήσεις έκανες έτσι;

Δεν σε καταλαβαίνω όμως στο εξής.

Αφού πας για αλλαγή γιατί να κρατήσεις τους μαύρους συλλέκτες που είναι πολύ παλιά τεχνολογία με χαμηλή απορροφητικότητα ηλιακής ακτινοβολίας και δεν παίρνεις ένα εξολοκλήρου καινούριο ηλιακό και θες μόνο μποιλερ;

Επίσης γιατί θες τα ίδια λίτρα και δεν παίρνεις έναν 200 λίτρα να σε καλύπτει;Πάλι θα γκρινιάζεις ότι δεν σε φτάνει το ζεστό νερό.

Μπορεί κάποιος με γνώσεις ηλιακών να μου εξηγήσει την τεράστια απόκλιση στην τιμή μεταξύ δύο ηλιακών 300 λίτρων inox διπλής ενέργειας;;

Ο ένας που βλέπω στο site τους στην thermit έχει 800 ευρώ λιγότερα από ένα nobel.

Ίδια χαρακτηριστικά.Δηλ λίτρα μποιλερ,συλλέκτες τμ , ινοξ και οι δύο.

Θέλω να πω πως αν η nobel ήταν 200-300 ευρώ ακριβότερη να το καταλάβω.Αλλα 800 ευρώ;; 

Πόσο χαμηλότερης ποιότητας να  είναι ο ηλιακός της thermit δηλαδή για να δικαιολογείται τέτοια απόκλιση τιμής;

Δεν ξέρω αν κάνει να πω τιμές.Ο ένας στοιχίζει 1700 ευρώ με τοποθέτηση και ο άλλος της nobel 2500 χιλιάδες.

Μπορεί κάποιος να μου δικαιολογήσει αυτή την μεγάλη διαφορά τιμής; 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, sonikk είπε

Alex pantos αυτός τελικά ήταν τελείως μάπα ηλιακός.

Υποθέτω συντηρήσεις έκανες έτσι;

Δεν σε καταλαβαίνω όμως στο εξής.

Αφού πας για αλλαγή γιατί να κρατήσεις τους μαύρους συλλέκτες που είναι πολύ παλιά τεχνολογία με χαμηλή απορροφητικότητα ηλιακής ακτινοβολίας και δεν παίρνεις ένα εξολοκλήρου καινούριο ηλιακό και θες μόνο μποιλερ;

Επίσης γιατί θες τα ίδια λίτρα και δεν παίρνεις έναν 200 λίτρα να σε καλύπτει;Πάλι θα γκρινιάζεις ότι δεν σε φτάνει το ζεστό νερό.

Μπορεί κάποιος με γνώσεις ηλιακών να μου εξηγήσει την τεράστια απόκλιση στην τιμή μεταξύ δύο ηλιακών 300 λίτρων inox διπλής ενέργειας;;

Ο ένας που βλέπω στο site τους στην thermit έχει 800 ευρώ λιγότερα από ένα nobel.

Ίδια χαρακτηριστικά.Δηλ λίτρα μποιλερ,συλλέκτες τμ , ινοξ και οι δύο.

Θέλω να πω πως αν η nobel ήταν 200-300 ευρώ ακριβότερη να το καταλάβω.Αλλα 800 ευρώ;; 

Πόσο χαμηλότερης ποιότητας να  είναι ο ηλιακός της thermit δηλαδή για να δικαιολογείται τέτοια απόκλιση τιμής;

Δεν ξέρω αν κάνει να πω τιμές.Ο ένας στοιχίζει 1700 ευρώ με τοποθέτηση και ο άλλος της nobel 2500 χιλιάδες.

Μπορεί κάποιος να μου δικαιολογήσει αυτή την μεγάλη διαφορά τιμής; 

Πρέπει να πληρώσεις και το όνομα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, alex pantos είπε

Αλλά: ξαναάδειασα το boiler και το παρατήρησα πιο προσεκτικά με φως και έχει σκουριάσει τελείως μέσα, φεύγουν κομματια. Επίσης οι αρσενικές 1/2 αναμονες που έχει τοσο για το Ζ/ΚΝΧ όσο και του κλειστού στο boiler είναι σιδερένιες και έχουν σαπίσει...πάω για αλλαγή και απλά κάνω την πρακτική μου σε αυτό το boiler χα χα ....

Στις 8/12/2022 στις 2:53 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Για καποιο λογο δεν γινεται σωστη ροη.. Καπου υπαρχει εμποδιο(βουλωμενο κυκλωμα) ή εχει τρυπησει το δοχειο χρησης,δημιουργει πιεση με αποτελεσμα και συνεπεια να δημιουργει προβλημα στη ροη του κλειστου!

Αν πεις οτι ετσι οπως ειναι δεν τον πειραζεις και πας για καινουργιο.. Αν πιανουν τα χερια σου.. Οταν εχει ηλιοφανεια αδειασε το νερο χρησης και παρατηρησε την συμπεριφορα του κλειστου.. Πιασε σωληνες να δεις αν γινεται ροη και κοιτα μεσα το δοχειο μηπως σου μαρτυρησει..

ΥΓ. Ελα παμε δυνατα για ανακυκλωση!!!  Καλοριζικος ο καινουργιος και απροβληματιστος!!!

Αυτο που εγραψα και πιο πανω.. Πιο κοντα στην πραγματικοτητα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alex pantos είπε

Η τουμπο του ζεστού του κυκλώνατος κάνει λίγο σιφώνιο νομίζω τι λες.

Και κάτι τευταίο από ότι είδα συμφέρει να πάρεις ξεχωριστό boiler και συλλεκτες (και αργότερα ίσως) ακόμα και από την ίδια εταιρεία παρά έτοιμο σύστημα γλιτώνει στην χειρότερη ένα 100ρικο...

Ζητώ τη βοήθεια όχι ποιο boiler 160L 3πλης να πάρω αλλά ποια να αποφύγω....

Ναι Θέλει κόψιμο το τουμποραμα

Δεν ξέρω Αλλά να υπολογίσεις και τα έξοδα τοποθέτησης κάθε φορά

Δεν προτείνω για να μην με βρίζουν Έχω 3ις διαφορετικών εταιριών 12 στα 13 χρόνια Ο h..at μετά την 2η συντήρηση για να μην τρέχει η φλάντζα θέλει φλατζοκολα υψηλών την αφήνω να στεγνώσει και γεμίζω την άλλη μέρα (είχε και από την μάνα του όταν τον άνοιξα για πρώτη φορά Πατάτα πρέπει να έχει από κατασκευής  Ο n..el και ο f......hs προς το παρόν όλα καλά

ΥΓ τα λάστιχα του συλλέκτη έχουν φύγει ?

Spoiler

474409140_.png.203f97861b9479fa207570e54c036976.png

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...