hp8 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, alex pantos είπε θα την στείλω αύριο... θελω να μετρήσεις και το τουμποραμα που συνδέει τους συλλέκτες Εκτός κι αν ξέρεις την διάμετρο πχ φ18 η φ 22
fredd0 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, alex pantos είπε παρε εναν υδραυλικο να σου αλλαξει αυτη τη γαλβανιζε γωνια. Πες του να δωσει 3 ευρω να παρει ορειχαλκινη. 1000% ειναι βουλωμενο το εξαρτημα.
alex pantos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, hp8 είπε θελω να μετρήσεις και το τουμποραμα που συνδέει τους συλλέκτες Εκτός κι αν ξέρεις την διάμετρο πχ φ18 η φ 22 Φ18 Λοιπόν θα αλλάξω σωλήνες του κλειστού και τα 4 ρακόρ (θα βαλω τρελα ρακόρ κιόλας) να δω τι παίζει.... 41 λεπτά πριν, fredd0 είπε παρε εναν υδραυλικο να σου αλλαξει αυτη τη γαλβανιζε γωνια. Πες του να δωσει 3 ευρω να παρει ορειχαλκινη. 1000% ειναι βουλωμενο το εξαρτημα. Λοιπόν θα αλλάξω σωλήνες του κλειστού και τα 4 ρακόρ (θα βαλω τρελα ρακόρ κιόλας) να δω τι παίζει....
fredd0 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, alex pantos είπε Φ18 Λοιπόν θα αλλάξω σωλήνες του κλειστού και τα 4 ρακόρ (θα βαλω τρελα ρακόρ κιόλας) να δω τι παίζει.... Λοιπόν θα αλλάξω σωλήνες του κλειστού και τα 4 ρακόρ (θα βαλω τρελα ρακόρ κιόλας) να δω τι παίζει.... εγω σου μιλαω για τη γαλβανιζε γωνια στη φωτο, αυτη εχει βουλωσει. Ποτε δε βαζουμε γαλβανιζε σε ζεστο νερο Δε μιλαω για τα ρακορ
hp8 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alex pantos είπε Φ18 Λοιπόν θα αλλάξω σωλήνες του κλειστού και τα 4 ρακόρ (θα βαλω τρελα ρακόρ κιόλας) να δω τι παίζει.. να βαλεις φ22 να δεις πως θα πάει και να αλλάξεις και την γαλβανιζέ γωνιά πάνω Να δώσεις ροή στη σωλήνα παροχής χωρίς εγκλωβισμούς και προσοχή στο γέμισμα Η σύνδεση στους συλλέκτες όπως είναι οι δικοί σου ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή Δοκιμάζεις και βλέπεις εγώ γεμίζω την πρώτη φορά ως εξής Δεν συνδέω την έξοδο του συλλέκτη στο μποιλερ για να γίνει ευκολότερα η εξαέρωση του συλλέκτη Αφού βγάλει νερό ενώνω και συνεχίζω το γεμισμα Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από hp8 2
sargyrop81 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, ppmarkos είπε Οι μετρήσεις χάλια. Μόλις έβαλα το αισθητήριο έδειχνε 24. Άνοιξα την αντίσταση για 50 λεπτά. Το μέγιστο που είδα εκείνη τη στιγμή 9 το πρωί ήταν 32. Μόλις γυρισα 2 το μεσημέρι έδειχνε 45. Μόλις έγινε ένα μπάνιο πήγε 31. Δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς είναι το λάθος… Να μην ακουμπάει το αισθητήριο καλά στο μπόιλερ ή το εχω βαλει σε λάθος σημείο; Το πιο πιθανο ειναι να μην ακουμπαει καλα και υπαρχει καποιο offset. Βαλε φωτογραφια αν μπορεις. Πιστευω εχει μπει 2-3εκ πιο ψηλα στη μονωση. Το 31 στο θερμομετρο σε τι θερμοκρασια αντιστοιχει στη βρυση (με το χερι η οργανο)?
sonikk Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Ενας ηλιακός που έχει κρατήσει τα περισσότερα χρόνια από αυτά που έχετε δει και ακούσει πόσα είναι; Έχω συγγενείς και φίλους που έχουν ηλιακούς από το 1990 και δουλεύουν ακόμα με σωστή απόδοση!! Μιλάμε μετρούν 32 χρονια μέχρι στιγμής! Βέβαια όσους ξέρω οι ιδιοκτήτες τους έκαναν συντήρηση ανά δυο-τρια χρόνια και κάποιοι εξ αυτών ακόμα και ανά χρόνο!
alex pantos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, fredd0 είπε εγω σου μιλαω για τη γαλβανιζε γωνια στη φωτο, αυτη εχει βουλωσει. Ποτε δε βαζουμε γαλβανιζε σε ζεστο νερο Δε μιλαω για τα ρακορ Το κατάλαβα.. Πες τα στο αστέρι υδραυλικό.. Thanks
ppmarkos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Το πιο πιθανο ειναι να μην ακουμπαει καλα και υπαρχει καποιο offset. Βαλε φωτογραφια αν μπορεις. Πιστευω εχει μπει 2-3εκ πιο ψηλα στη μονωση. Το 31 στο θερμομετρο σε τι θερμοκρασια αντιστοιχει στη βρυση (με το χερι η οργανο)? Το 31 που είδα κάποια στιγμή στα πρόχειρα στο όργανο, στο νερό της βρύσης με θερμόμετρο υπερύθρων αντιστοιχούσε σε 48+ Οπως ανοίγω το καπάκι με το θερμοστάτη το έχω βάλει το αισθητήριο στη μέση και στο κάτω σημείο. Εκεί δηλαδή που φεύγουν οι σωληνες ζεστού κρύου. Μάλλον δεν πρέπει να είναι εκεί γιατί τώρα που το σκέφτομαι ακριβως εκεί από κάτω είναι η παροχή του κρύου. Αύριο θα γίνει δοκιμή να το βάλω στη μέση και μέση. Δεν έβγαλα φωτό σήμερα. Δεν πρόλαβα. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από ppmarkos
sargyrop81 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 59 λεπτά πριν, ppmarkos είπε Το 31 που είδα κάποια στιγμή στα πρόχειρα στο όργανο, στο νερό της βρύσης με θερμόμετρο υπερύθρων αντιστοιχούσε σε 48+ Οπως ανοίγω το καπάκι με το θερμοστάτη το έχω βάλει το αισθητήριο στη μέση και στο κάτω σημείο. Εκεί δηλαδή που φεύγουν οι σωληνες ζεστού κρύου. Μάλλον δεν πρέπει να είναι εκεί γιατί τώρα που το σκέφτομαι ακριβως εκεί από κάτω είναι η παροχή του κρύου. Αύριο θα γίνει δοκιμή να το βάλω στη μέση και μέση. Δεν έβγαλα φωτό σήμερα. Δεν πρόλαβα. Εγω το εχω εκει που ειναι η πορτοκαλι κουκιδα. Πθστευω ειναι λαθος εκει πουωτο εχεις, αφου τραβαςει ζεστο νερο απο πανω. 1
george_ins Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, σε ένα σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας που θέλω να φτιάξω είμαι ανάμεσα στις 2 παρακάτω επιλογές: 1. Sammler FC300-5 ECO (300Λίτρα, 5τμ Συλλέκτες, Ενεργειακή κλάση C) 5 χρόνια Εγγύηση, τιμή περίπου €2200 2. MasterSOL (300 Λίτρα, 5τμ Συλλέκτες, Ενεργειακή κλάση Α+) 5 ή 7 χρόνια εγγύηση , τιμή περίπου €1900 Αν κοιτάξω Specs & τιμή πάω ξεκάθαρα για τον MasterSol. Παρόλα αυτά, τι εντυπώσεις έχετε για την Sammler?
ppmarkos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Εγω το εχω εκει που ειναι η πορτοκαλι κουκιδα. Πθστευω ειναι λαθος εκει πουωτο εχεις, αφου τραβαςει ζεστο νερο απο πανω. Σωστός… Το πρωί με το πρώτο φως της μέρας ανεβαίνω και ενημερώνω…
qwertyuiop2 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, sonikk είπε Ενας ηλιακός που έχει κρατήσει τα περισσότερα χρόνια από αυτά που έχετε δει και ακούσει πόσα είναι; Έχω συγγενείς και φίλους που έχουν ηλιακούς από το 1990 και δουλεύουν ακόμα με σωστή απόδοση!! Μιλάμε μετρούν 32 χρονια μέχρι στιγμής! Βέβαια όσους ξέρω οι ιδιοκτήτες τους έκαναν συντήρηση ανά δυο-τρια χρόνια και κάποιοι εξ αυτών ακόμα και ανά χρόνο! Στο χωριό μου στην Κρήτη ένας τοπικής κατασκευής χάλκινος που μπήκε το 1980 περίπου, αντικαταστάθηκε λίγο μετά το 2010, όχι γιατί χάλασε τελείως, αλλά γιατί πλέον δεν κρατούσε το νερό ζεστό πάνω από 4-5 ώρες μετά τη δύση του ήλιου. Μου έλεγε ο πατέρας μου μάλιστα ότι ακόμα και με χιόνι, όταν ήταν μικρός στα 80ς ο ίδιος, αν έβγαινε έστω και μια ώρα μισο-ήλιος, είχε να κάνει ένα άτομο αρκετά ζεστό μπάνιο. Άλλες εποχές τότε, με τους συλλέκτες να θερμαίνουν το ίδιο το νερό χρήσης, κάλυπταν τους συλλέκτες με κουβέρτες όταν ήταν να χιονίσει, και πανάκριβα υλικά (χαλκός) που μπορούσαν όμως αγροτικά σπίτια να αγοράσουν. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από qwertyuiop2 1 1
sonikk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, fredd0 είπε παρε εναν υδραυλικο να σου αλλαξει αυτη τη γαλβανιζε γωνια. Πες του να δωσει 3 ευρω να παρει ορειχαλκινη. 1000% ειναι βουλωμενο το εξαρτημα. Βουλωμένο είναι σίγουρα ή τουλάχιστον η ροή του θα είναι πολύ περιορισμένη.Oμως δεν καταλαβαίνω,ακόμα και μισό βουλωμένο να είναι γιατί το ζεστό νερό να μην έχει υψηλές θερμοκρασίες; Δηλαδή ότι περνάει λιγότερο νερό από εκει σημαίνει ότι είναι και λιγότερο καυτό; Εκτός και αν κατι δεν καταλαβαίνω σωστά. 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Στο χωριό μου στην Κρήτη ένας τοπικής κατασκευής χάλκινος που μπήκε το 1980 περίπου, αντικαταστάθηκε λίγο μετά το 2010, όχι γιατί χάλασε τελείως, αλλά γιατί πλέον δεν κρατούσε το νερό ζεστό πάνω από 4-5 ώρες μετά τη δύση του ήλιου. Μου έλεγε ο πατέρας μου μάλιστα ότι ακόμα και με χιόνι, όταν ήταν μικρός στα 80ς ο ίδιος, αν έβγαινε έστω και μια ώρα μισο-ήλιος, είχε να κάνει ένα άτομο αρκετά ζεστό μπάνιο. Άλλες εποχές τότε, με τους συλλέκτες να θερμαίνουν το ίδιο το νερό χρήσης, κάλυπταν τους συλλέκτες με κουβέρτες όταν ήταν να χιονίσει, και πανάκριβα υλικά (χαλκός) που μπορούσαν όμως αγροτικά σπίτια να αγοράσουν. Χαλκός.Γι αυτό κράτησε τόσα χρόνια.Οπως και οι inox.Οχι σαν κάτι glass που σπάει το γυαλί και περνάει το νερό στο καζάνι και μετά δεν σταματαει τίποτα την σκουριά.Ετσι τρυπάνε. Προσωπικά glass θα έπαιρνα μόνο σαν πρόχειρη και προσωρινή λύση ανάγκης.Καποιο εξοχικό πχ ή κάτι άλλο. Δυστυχώς η ακρίβεια αυτά έκανε.Στο τέλος θα αγοράζουμε πλαστικούς που θα λιώνουν στον ήλιο.
dtzgr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, sonikk είπε Εκτός και αν κατι δεν καταλαβαίνω σωστά. Η γωνια αυτή είναι στο κύκλωμα του κλειστού. Όχι στην έξοδο του ΖΝΧ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα