Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπάρχει εταιρεία ηλιακών που να κατασκευάζει ηλιακούς κατά παραγγελία σύμφωνα με τις δικές μου προδιαγραφές;

Πχ θέλω ηλιακό στα 400 λίτρα σε inox και δεν βρίσκω στα γνωστά site που με τα φίλτρα επιλέγουμε το τι θέλουμε.

Πήρα τηλέφωνα κάνα δυο και προσπαθούσαν να με αποτρέψουν λέγοντας ότι θα έχεις το τάδε πρόβλημα ή ότι είναι ακριβό κλπ.

Όμως η αλήθεια είναι άλλη.Απλα δεν είχαν σε στοκ αυτό που ήθελα και προσπαθούσαν να πουλήσουν ότι είχαν ήδη κατασκευάσει.

Προφανώς ο τζίρος σε κάτι υπό παραγγελία είναι θέμα για αυτούς.

Ένας άλλος μου είπε κατασκευάζω αλλά δεν έχω το καλούπι για αυτά που ζητάω.

Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που να κατασκευάζουν αυτό που θέλω χωρίς να παρουσιάζουν φτηνές δικαιολογίες;

Και κάτι ακόμη.

Ξέρω ότι το υλικό που είναι ανοξείδωτο έχει τρεις τύπους.Το 316 αντιμαγνητικο που θεωρείται το καλύτερο,το 304 σαν χαμηλότερη ποιότητα και ακόμη ένα που δεν το ξέρω.Ποια είναι η τρίτη ποιότητα ξέρει κάποιος;

Επίσης μια μανία που έχουν κάποιες,όχι όλες οι εταιρείες και σου σπάνε τα νεύρα είναι ότι επιμένουν να σου πουλήσουν κάτι που δεν θες.Πχ μια εταιρία πριν 15 χρόνια έφτιαχνε κυρίως ηλιακούς από inox.Επειδη είναι ακριβοί τα τελευταία χρόνια πουλάει glass μόνο τώρα.

Bρε inox να λέω στην υπεύθυνη θέλω .Οοοχι glass να πάρεις μου λέει.

Κατανοώ ότι λόγω ακρίβειας και οικονομικής κατάρρευσης της οικονομίας ο κόσμος στρέφεται στο glass που είναι πιο φτηνο και οι εταιρείες κινούνται με βάση την προσφορά και την ζήτηση αλλά στο τέλος θα ξεφτιλιστει το πράγμα τελείως.

Δηλαδή θα σου λένε πάρε γαλβανιζε που θα τρυπήσει σίγουρα πολύ σύντομα!

Sorry για το σεντόνι παίδες..

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/12/2022 στις 6:36 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε

Ο θερμομετρητής μου είναι ακριβώς στη μέση του άξονα Ψ του καζανιού και καταγράφει μία "μέση θερμοκρασία" για τα πρώτα 3-5 λεπτά μετά τη χρήση ΖΝΧ, ενώ μετά από 2-3 ΩΡΕΣ (χωρίς ηλιοφάνεια) αυτή η θερμοκρασία μεταβάλλεται ελάχιστα προς τα κάτω, με ρυθμό συμβατό των απωλειών που έχουμε, άρα έχω εμπιστοσύνη ότι η θέση στην οποία έβαλα τον θερμομετρητή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στο δικό μου ηλιακό επομένως, η ανάμειξη των υδάτων γίνεται περίπου άμεσα, εντός 10 λεπτών.

Προφανώς έχεις δει βιντεάκια με το γνωστό πείραμα με το κόκκινο και το μπλε που δεν αναμιγνύονται, εφόσον το ελαφρύτερο κόκκινο βρίσκεται από πάνω. Στο δικό μου κάθετο δοχείο τον ηλιακό εναλλάκτη τον έχουν χαμηλά. Η μεταφορά θερμότητας από τον εναλλάκτη στο νερό γίνεται με αγωγή, σύμφωνα με το νόμο του Φουριέ. Σημασία έχει η επιφάνεια του εναλλάκτη, άρα η διατομή του και το μήκος του. Στη συνέχεια το κρύο ρευστό θερμαίνεται με ελεύθερη συναγωγή, ως αποτέλεσμα ανωστικών ρευμάτων λόγω διαφοράς πυκνότητας. Μας ενδιαφέρει η θερμική ροή (ΔQ/dt) που προκύπτει από το γινόμενο h A ΔT (τύπος του Νεύτωνα). Άρα όσο πιο μεγάλη η διεπιφάνεια και όσο πιο κρύο το νερό που αναπληρώνει το χρησιμοποιημένο ζεστό, τόσο πιο γρήγορα. Σε εμένα με το κάθετο δοχείο έχω καθαρή διάμετρο νερού ~50εκ ==> Α~0,20τμ, ενώ σε εσάς με αντίστοιχο 200άρι οριζόντιο δοχείo μπορεί να είναι και Α~0,60 (εξαρτάται το μοντέλο), επομένως τρεις φορές πιο γρήγορα κρυώνει το νερό.

* Όλα τα παραπάνω με μια μικρή επιφύλαξη, γιατί για πρώτη φορά τα διάβασα μόλις χθες στη Wikipedia! Εγώ ήθελα να γνωρίζω (και το ρώτησα σε παλιότερο post), ακριβώς πόσο γρήγορα κρυώνει στην περίπτωσή μου, αλλά μέχρι εδώ κατάφερα να φτάσω προς το παρόν..

Επειδή εσύ έχεις μανδύα, το κλειστό κύκλωμα του συλλέκτη σου αρχικά ζεσταίνει με αγωγή το νερό που βρίσκεται περιμετρικά στο δοχείο και τελευταίο θερμαίνεται το κέντρο όπου έχεις βάλει τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Άρα θα έλεγα ότι δεν είναι η "μέση", είναι ανά πάσα στιγμή η ελάχιστη (αν και μάλλον ταχύτατα σε εσένα θα παίρνει παντού την ίδια με συναγωγή λόγω του μανδύα, άρα είναι "η" θερμοκρασία του ΖΝΧ). Εφόσον τα λέω καλά (big if), η θέση του αισθητήρα δεν θα έπρεπε να κάνει σχεδόν καμία διαφορά. Εάν λοιπόν έχεις με τον ήλιο πάει τα 150lt νερού στους 40C και κάνεις χρήση μόλις 10lt για χέρια που θα αναπληρωθούν με νερό εισόδου στους 10C, τότε τα πρώτα λεπτά (αν όχι παραπάνω) πάλι 40C πρέπει να τραβάς (ούτε καν 39C) γιατί τραβάς από ψηλά στο δοχείο, αλλά ακόμη και μετά την πλήρη ανάμιξη η πτώση στη θερμοκρασία πρέπει να είναι ακριβώς 2C --> 38C. Αντίστοιχα αν τραβήξεις το μισό νερό του δοχείου (75lt) θα πάει στους 25C. (Allow επιπλέον και 1-2 βαθμούς λόγω απωλειών, εάν έχουν περάσει 2-3 ώρες). Εκτός εάν δεν είναι μόνο 10 τα λίτρα που τραβάς, αλλά έχεις και μεγάλες αποστάσεις σωληνώσεων (υπολόγιζε 0,2lt ανά τρέχον μέτρο για Φ18, δεν είναι και τραγικό). Αν οι 40C βαθμοί είναι εν μέρει από αντίσταση, αλλάζει το σκεπτικό.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/12/2022 στις 11:09 ΠΜ, qwertyuiop2 είπε

Κόβεις το αισθητήριο για μένα καλύτερα στην άλλη άκρη του καλωδίου, ώστε να έχεις περιθώριο να φτάσει εκτός του βιδωτού καπακιού η έκταση του καλωδίου, μη σου μαγκωθεί μέσα στο καζάνι η κόλληση των καλωδίων και δε βγαίνει/τρώει ακραίες θερμοκρασίες τα καλοκαίρια κλπ.

Έχει 2 καλώδια όντως, διαλέγεις 2 χρώματα που να θυμάσαι, ή βγάλτα φωτό. 😛

To αισθητήριο ακριβώς στη μέση του νοητού κάθετου άξονα που διατρέχει το μπόιλερ, στην πλευρά που δε χτυπάει άμεσα ο ήλιος και σε βάθος 5-6 εκατοστών, δε θέλει τίποτα ανασκαφές. Και με γυμνό χέρι αν πιάσεις τώρα το ελάχιστο ακάλυπτο τμήμα του μπόιλερ σου από μονωτική ύλη, θα νιώσεις μια άλλη θερμοκρασία.

Toν έχω 1 μήνα, οπότε δε μπορώ να πω τίποτα για την αξιοπιστία του.

Από αποτελεσματικότητα είναι αρκετά καλός, ως κορυφαίος, πχ σήμερα με τον καθαρό αλλά 19 μέρες πριν χειμερινό ηλιοστάσιο (αδύναμο) ήλιο, είχε στις 10:50 ΗΔΗ επιτύχει άνοδο 12 βαθμών στα 160λ του (από τους 19 στους 31). Έδινε δλδ ήδη ένα λιτό ντους πριν ΚΑΝ ξεκινήσει καλά - καλά η ωφέλιμη συλλογή της μέρας (10-3). Κι όλα αυτά, ξεκινώντας από ουσιαστικά κρύο νερό δικτύου.

Θα περίμενα να δω πού θα πάει σήμερα με τον απόλυτα καθαρό ουρανό, αλλά πρέπει να του τραβήξω νερό και να ξεκινήσω για δουλειά......

Λοιπόν πέρασα τα καλώδια από το σπίτι στη ταράτσα. Το θέμα μου είναι το αισθητήριο. Άνοιξα το καπάκι που είναι ο θερμοστάτης. Αυτό είναι γεμάτο μόνωση. Μόνο στο σημείο που είναι η αντίσταση έχει κενό και φαίνεται το σιδερένιο κομμάτι του boiler. Έσκαψα λίγο τη μόνωση κάθετα κι έσπρωξα το αισθητήριο 3-4 πόντους με το κατσαβίδι. Πιστεύω ότι το έχω κάνει σωστά κι έχει πιασει σίδερο κι όχι μόνωση. Θα δείξει με τις μετρήσεις. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sonikk είπε

Αlex pantos μπορεις να μου πεις αν οι συλλεκτες σου μπλεδιζουν στο φως του ηλιου;

όχι δεν είναι επιλεκτικοι

1670489026250.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex pantos είπε

όχι δεν είναι επιλεκτικοι

μπορεις να βαλεις μια φωτο  που να δείχνει την σύνδεση από την έξοδο των συλλεκτών στο μποιλερ και σήμερα που εχει φουλ ήλιο να κάνεις αυτο που σου έχω γράψει παραπάνω ?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, hp8 είπε

μπορεις να βαλεις μια φωτο  που να δείχνει την σύνδεση από την έξοδο των συλλεκτών στο μποιλερ και σήμερα που εχει φουλ ήλιο να κάνεις αυτο που σου έχω γράψει παραπάνω ?

IMG_20221208_124947.jpg

IMG_20221208_124956.jpg

IMG_20221208_124931.jpg

IMG_20221208_124919.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

alex pantos  αναφερόμουν σε μια φωτο που δείχνει την πλήρη σύνδεση και όχι τμηματικά Ας είναι Οι συλλέκτες σου δεν έχουν την κλασική σύνδεση των 2 συλλεκτών φωτο  Κανονικά με αυτή την σύνδεση θα πρέπει η εξοδος των συλλεκτών να έχει μια μικρή ανύψωση για να διευκολύνει την φυσική ροή Ακόμα δεν είπες τι γίνεται με τις θερμοκρασίες εξόδου -  εισόδου στους συλλέκτες ΥΓ η σωλήνα εξόδου απο τους συλλέκτες  κάνει καμπύλη ? Ενδεχεται η γαλβανιζε γωνια στη είσοδο του  μποιλερ να έχει ψιλοβούλωμα Βάλε μια φωτο όλου του ηλιακού

1927850162_.png.e953484029a1b3979090518dfaa66d44.png

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2022 στις 12:20 ΜΜ, alex pantos είπε

Καλησπέρα

Περιεργα πραγματα

Σε καλο συντηρημένο ηλιακό 12ετιας το τελευταιο 20ημερο δεν ζεστενει σχεδόν καθόλου (37 βαθμοι με σχετική ηλιοφάνεια) πλύθηκε το εσωτερικο κυκλωμα, αλλάχθηκαν υγρα, καθαριστηκε το μποιλερ, αλλάχθηκαν αντιστασεις, ανόδια βαλβίδες κλπ κλπ αλλά τα ίδια.

Δεν έχει διαρρροή το εσωτερικό κύκλωμα ουτε από συλλέκτη ούτε από τις συνδέσεις του στο μποιλερ. Το μόνο που παρατηρώ είναι ότι ενώ η είσοδος του υγρού στον μανδύα είναι καυτή, η έξοδος είναι κρύα. Σκέφτομαι μην έχει τρυπήσει  ο μανδύας  αλλά και πάλι δεν θα έβλεπα αποχρωση μπλε χρώματος στο ΖΝΧ (το έχω τσεκάρει δεν έχει) ή δεν θα είχε αποχρωματιστεί το υγρό του κλειστού (μπλε χρώμα); Αν πάω για μπόιλερ τι προτείνετε για 150L-160L τριπλής σχετικά οικονομικό όχι φτηνιάρικο. 

Είδα και είμαι μεταξύ Sole, Βιολάρη, Ηλιοακμή καιμ Sonne.

ΥΓ έχουν τσιμπήσει οι τιμές μάλλον λόγω των επιδοτήσεων

Για καποιο λογο δεν γινεται σωστη ροη.. Καπου υπαρχει εμποδιο(βουλωμενο κυκλωμα) ή εχει τρυπησει το δοχειο χρησης,δημιουργει πιεση με αποτελεσμα και συνεπεια να δημιουργει προβλημα στη ροη του κλειστου!

Αν πεις οτι ετσι οπως ειναι δεν τον πειραζεις και πας για καινουργιο.. Αν πιανουν τα χερια σου.. Οταν εχει ηλιοφανεια αδειασε το νερο χρησης και παρατηρησε την συμπεριφορα του κλειστου.. Πιασε σωληνες να δεις αν γινεται ροη και κοιτα μεσα το δοχειο μηπως σου μαρτυρησει..

ΥΓ. Ελα παμε δυνατα για ανακυκλωση!!!  Καλοριζικος ο καινουργιος και απροβληματιστος!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Για καποιο λογο δεν γινεται σωστη ροη.. Καπου υπαρχει εμποδιο(βουλωμενο κυκλωμα) ή εχει τρυπησει το δοχειο χρησης,δημιουργει πιεση με αποτελεσμα και συνεπεια να δημιουργει προβλημα στη ροη του κλειστου!

Αν πεις οτι ετσι οπως ειναι δεν τον πειραζεις και πας για καινουργιο.. Αν πιανουν τα χερια σου.. Οταν εχει ηλιοφανεια αδειασε το νερο χρησης και παρατηρησε την συμπεριφορα του κλειστου.. Πιασε σωληνες να δεις αν γινεται ροη και κοιτα μεσα το δοχειο μηπως σου μαρτυρησει..

ΥΓ. Ελα παμε δυνατα για ανακυκλωση!!!  Καλοριζικος ο καινουργιος και απροβληματιστος!!!

1 ώρα πριν, hp8 είπε

alex pantos  αναφερόμουν σε μια φωτο που δείχνει την πλήρη σύνδεση και όχι τμηματικά Ας είναι Οι συλλέκτες σου δεν έχουν την κλασική σύνδεση των 2 συλλεκτών φωτο άλλα είναι σε σειρα Κανονικά με αυτή την σύνδεση θα πρέπει η εξοδος των συλλεκτών να έχει μια μικρή ανύψωση για να διευκολύνει την φυσική ροή Ακόμα δεν είπες τι γίνεται με τις θερμοκρασίες εξόδου -  εισόδου στους συλλέκτες ΥΓ η σωλήνα εξόδου απο τους συλλέκτες  κάνει καμπύλη ? Ενδεχεται η γαλβανιζε γωνια στη είσοδο του  μποιλερ να έχει ψιλοβούλωμα Βάλε μια φωτο όλου του ηλιακού

1927850162_.png.e953484029a1b3979090518dfaa66d44.png

καυτή η είσοδος στο boiler χλιαρή προς κρύα η έξοδος από το μποιλερ (του κλειστού).

Κάνει μια κούρμπα η 3/4 πλαστική προς το μπόιλερ.

Δεν νομίζω να είναι βουλωμένο το κλειστό γιατί όταν το καθάρισα με νερό βάζοντας το λάστιχο στην τρύπα εξαέρωσης και στην τρύπα της τάπας έβγαινε χώρις δυσκολία το νερό από το κάτω μέρος του συλλέκτη που είχα ανοίξει.

Σήμερα κατά τις 2 μετά από ηλιοφένεια είχα 42 βαθμούς στη βρύση.....

29 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

το θέμα είναι πως κατεβάζω από το 6ο τους παλιούς συλλεκτες για ανακύκλωση.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, alex pantos είπε

Κάνει μια κούρμπα η 3/4 πλαστική προς το μπόιλερ.

αν και η περιέργεια σκότωσε τη γάτα επιμένω να δω με μια φωτο που να δείχνει την έξοδο από το συλλέκτη μέχρι το μποιλερ σε μια φωτο To τουμποραμα που συνδέει τους συλλέκτες τι διάμετρο έχει Μπορείς με ένα παχυμετρο να το μετρησεις ?

51 λεπτά πριν, alex pantos είπε

το θέμα είναι πως κατεβάζω από το 6ο τους παλιούς συλλεκτες για ανακύκλωση....

σιγά το θέμα Αυτοί που θα βάλουν τον νέο αν κάποια στιγμή το αποφασίσεις θα το έχεις συμφωνήσει να πάρουν και τον παλιό 1χ1,5 είναι Διαγώνια στο ασνσερ δεν χωρά ένας - ένας ?

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Διαφωνώ κάθετα και διαγώνια!! Ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει λεφτά για αλλαγή κατά πρώτον και δεύτερον για το γαμωτο προσπαθείς μέχρι τέλους να βρεις το πρόβλημα.Εμενα αυτό με εξιταρει.

12 ετών ηλιακό δεν τον πετάς έτσι απλά εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα.

Ο ηλιακός του έχει ζωή τουλάχιστον 8 χρόνια ακόμα!

Να προσπαθήσει να τον επισκευάσει!

Εδώ υπάρχουν μάστορες που ανοίγουν συλλέκτες και τους επισκευάζουν.Το μποιλερ είναι πιο απλό στην επισκευή.

Άλεξ μην παρατάς τα όπλα τόσο απλά και μην απογοητεύεσαι.Ψαξτο όσο δεν πάει!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Balrog είπε

Προφανώς έχεις δει βιντεάκια με το γνωστό πείραμα με το κόκκινο και το μπλε που δεν αναμιγνύονται, εφόσον το ελαφρύτερο κόκκινο βρίσκεται από πάνω. Στο δικό μου κάθετο δοχείο τον ηλιακό εναλλάκτη τον έχουν χαμηλά. Η μεταφορά θερμότητας από τον εναλλάκτη στο νερό γίνεται με αγωγή, σύμφωνα με το νόμο του Φουριέ. Σημασία έχει η επιφάνεια του εναλλάκτη, άρα η διατομή του και το μήκος του. Στη συνέχεια το κρύο ρευστό θερμαίνεται με ελεύθερη συναγωγή, ως αποτέλεσμα ανωστικών ρευμάτων λόγω διαφοράς πυκνότητας. Μας ενδιαφέρει η θερμική ροή (ΔQ/dt) που προκύπτει από το γινόμενο h A ΔT (τύπος του Νεύτωνα). Άρα όσο πιο μεγάλη η διεπιφάνεια και όσο πιο κρύο το νερό που αναπληρώνει το χρησιμοποιημένο ζεστό, τόσο πιο γρήγορα. Σε εμένα με το κάθετο δοχείο έχω καθαρή διάμετρο νερού ~50εκ ==> Α~0,20τμ, ενώ σε εσάς με αντίστοιχο 200άρι οριζόντιο δοχείo μπορεί να είναι και Α~0,60 (εξαρτάται το μοντέλο), επομένως τρεις φορές πιο γρήγορα κρυώνει το νερό.

Επειδή εσύ έχεις μανδύα, το κλειστό κύκλωμα του συλλέκτη σου αρχικά ζεσταίνει με αγωγή το νερό που βρίσκεται περιμετρικά στο δοχείο και τελευταίο θερμαίνεται το κέντρο όπου έχεις βάλει τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Άρα θα έλεγα ότι δεν είναι η "μέση", είναι ανά πάσα στιγμή η ελάχιστη (αν και μάλλον ταχύτατα σε εσένα θα παίρνει παντού την ίδια με συναγωγή λόγω του μανδύα, άρα είναι "η" θερμοκρασία του ΖΝΧ). Εφόσον τα λέω καλά (big if), η θέση του αισθητήρα δεν θα έπρεπε να κάνει σχεδόν καμία διαφορά. Εάν λοιπόν έχεις με τον ήλιο πάει τα 150lt νερού στους 40C και κάνεις χρήση μόλις 10lt για χέρια που θα αναπληρωθούν με νερό εισόδου στους 10C, τότε τα πρώτα λεπτά (αν όχι παραπάνω) πάλι 40C πρέπει να τραβάς (ούτε καν 39C) γιατί τραβάς από ψηλά στο δοχείο, αλλά ακόμη και μετά την πλήρη ανάμιξη η πτώση στη θερμοκρασία πρέπει να είναι ακριβώς 2C --> 38C. Αντίστοιχα αν τραβήξεις το μισό νερό του δοχείου (75lt) θα πάει στους 25C. (Allow επιπλέον και 1-2 βαθμούς λόγω απωλειών, εάν έχουν περάσει 2-3 ώρες). Εκτός εάν δεν είναι μόνο 10 τα λίτρα που τραβάς, αλλά έχεις και μεγάλες αποστάσεις σωληνώσεων (υπολόγιζε 0,2lt ανά τρέχον μέτρο για Φ18, δεν είναι και τραγικό). Αν οι 40C βαθμοί είναι εν μέρει από αντίσταση, αλλάζει το σκεπτικό.

Συμφωνώ με το ποστ σου και διαισθητικά μου "βγάζει νόημα" χωρίς να έχω τη δυνατότητα να το αποδείξω και ορθολογικά - επιστημονικά.

1) Τα περί μικρότερης διεπιφάνειας έχουν σίγουρα σχέση με την πραγματικότητα, εξ ου και οι διαφορές μας στην πτώση θερμοκρασίας νερού (πολύ πιο άμεση σε εμένα με το οριζόντιο μπόιλερ).

2) Ο αισθητήρας θερμοκρασίας μου δεν είναι στο κέντρο, είναι προς την περίμετρο του δοχείου, μετά τη μέση της ακτίνας. Τελοσπάντων, μικρή σημασία έχει, γιατί όπως λες κι εσύ, η θερμοκρασία ομογενοποιείται ταχύτατα, κι άρα η θέση αισθητήρα έχει ελάχιστή ή καθόλου σημασία.

3) Η μόνη διαφορά που ενδέχεται να υπάρχει, είναι πως ενδεχομένως "αργώ" να μάθω την τελική θερμοκρασία. Αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, νομίζω ότι είμαι πολύ καλά, γιατί τα σκαμπανεβάσματα είναι απολύτως λογικά. Τραβας νερό --> πέφτει η θερμ, αν έχει ήλιο ξανανεβαίνει το ίδιο σταδιακά με πριν, αν ΔΕΝ έχει ήλιο, οριστικοποιείται εντός 10 λέπτου σε συγκεκριμένο σημείο, κι από εκεί αρχίζει μία φυσιολογική "φθορά" λόγω απωλειών (από 1 ως 2 βαθμούς/ώρα, εξαρτάται από το κρύο και τον αέρα έξω).

4) Οι υπολογισμοί που κάνεις είναι λίγο οφφ στην περίπτωσή μου, αλλά ίσως φταίει που τις τελευταίες μέρες 1-2/4 μπάνια γίνονται κατόπιν "βοήθειας" για κάνα 10λεπτάκι από την αντίσταση το καθένα. Θες να μου πεις γιατί αλλάζει το σκεπτικό εφόσον η θέρμανση είναι εν μέρει ή ολικώς προϊόν αντίστασης;

Σήμερα πχ, με την ηλιοφάνεια, το ντους μου προκάλεσε ελάχιστη πτώση και μάλιστα σε όχι πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Από τους 48 θερμομετρίσιους (50 πραγματικούς), πέσαμε στους 44 θερμομετρίσιους και τώρα επιστρέψαμε στους 45 με τον κακόμοιρο - μισοήλιο που ψευτοφέγγει. Αν έκανα το ίδιο ντους σε νερό αντίστασης, μπορεί και να το έριχνα στους 40. Γιατί αυτό άραγε;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Λοιπόν πέρασα τα καλώδια από το σπίτι στη ταράτσα. Το θέμα μου είναι το αισθητήριο. Άνοιξα το καπάκι που είναι ο θερμοστάτης. Αυτό είναι γεμάτο μόνωση. Μόνο στο σημείο που είναι η αντίσταση έχει κενό και φαίνεται το σιδερένιο κομμάτι του boiler. Έσκαψα λίγο τη μόνωση κάθετα κι έσπρωξα το αισθητήριο 3-4 πόντους με το κατσαβίδι. Πιστεύω ότι το έχω κάνει σωστά κι έχει πιασει σίδερο κι όχι μόνωση. Θα δείξει με τις μετρήσεις. 

Οι μετρήσεις χάλια. Μόλις έβαλα το αισθητήριο έδειχνε 24. Άνοιξα την αντίσταση για 50 λεπτά. Το μέγιστο που είδα εκείνη τη στιγμή 9 το πρωί ήταν 32. Μόλις γυρισα 2 το μεσημέρι έδειχνε 45. Μόλις έγινε ένα μπάνιο πήγε 31. Δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς είναι το λάθος… Να μην ακουμπάει το αισθητήριο καλά στο μπόιλερ ή το εχω βαλει σε λάθος σημείο;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, sonikk είπε

Διαφωνώ κάθετα και διαγώνια!! Ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει λεφτά για αλλαγή κατά πρώτον και δεύτερον για το γαμωτο προσπαθείς μέχρι τέλους να βρεις το πρόβλημα.Εμενα αυτό με εξιταρει.

12 ετών ηλιακό δεν τον πετάς έτσι απλά εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα.

Ο ηλιακός του έχει ζωή τουλάχιστον 8 χρόνια ακόμα!

Να προσπαθήσει να τον επισκευάσει!

Εδώ υπάρχουν μάστορες που ανοίγουν συλλέκτες και τους επισκευάζουν.Το μποιλερ είναι πιο απλό στην επισκευή.

Άλεξ μην παρατάς τα όπλα τόσο απλά και μην απογοητεύεσαι.Ψαξτο όσο δεν πάει!

Εννοείται...αν είχα λεφτα για πέταμα θα είχα πάρει ήδη άλλον....θα περιμένω μια εντελώς ηλιόλουστη μέρα και αν έχω τα ίδια, ίσως προχωρήσω αρχικά σε αγορά μπόιλερ στα 380-420 ευρω, 160αρι.

40 λεπτά πριν, hp8 είπε

αν και η περιέργεια σκότωσε τη γάτα επιμένω να δω με μια φωτο που να δείχνει την έξοδο από το συλλέκτη μέχρι το μποιλερ σε μια φωτο

σιγά το θέμα Αυτοί που θα βάλουν τον νέο αν κάποια στιγμή το αποφασίσεις θα το έχεις συμφωνήσει να πάρουν και τον παλιό 1χ1,5 είναι Διαγώνια στο ασνσερ δεν χωρά ένας - ένας ?

θα την στείλω αύριο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...