Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, filipprin είπε

Εξω εχει 40 ομως και λιώνεις αλλιως δεν θα μπαινες μεσα.Το θεμα δεν ειναι με ποσους βαθμούς κανει μπανιο ο καθενας αλλα οτι το 37 δεν ειναι θερμοκρασια νερου θερμοσίφωνα για μπανιο......Στο 37 ανάβεις αντισταση.

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε.Το 37 είναι στο καζάνι όπως το καταλαβαίνω εγω.Μεχρι να κατέβει το νερό,βάλε απώλειες σωλήνων κλπ στη μπανιέρα είναι πολύ χαμηλότερο.

Για μένα το 37 σημαίνει ότι σε πέντε λεπτά αφού ανοίξεις το ζεστό θα αρχίζει να βγάζει κρύο.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, sonikk είπε

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε.Το 37 είναι στο καζάνι όπως το καταλαβαίνω εγω.Μεχρι να κατέβει το νερό,βάλε απώλειες σωλήνων κλπ στη μπανιέρα είναι πολύ χαμηλότερο.

Για μένα το 37 σημαίνει ότι σε πέντε λεπτά αφού ανοίξεις το ζεστό θα αρχίζει να βγάζει κρύο.

Πάντως σήμερα και χωρίς να τραβήξω καθόλου ζεστό στις 6 το απόγευμα είχα 36. Μετά από μια ώρα ρεύμα πήγε 46....νιώθω ότι και το ρεύμα έχει μειωμένη απόδοση σαν από κάπου να τραβάει κρύο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, alex pantos είπε

Πάντως σήμερα και χωρίς να τραβήξω καθόλου ζεστό στις 6 το απόγευμα είχα 36. Μετά από μια ώρα ρεύμα πήγε 46....νιώθω ότι και το ρεύμα έχει μειωμένη απόδοση σαν από κάπου να τραβάει κρύο....

Μπορει να εχεις διαρροη. Εγω ειχα σε απλο θερμοσιφωνα σε ενα σπειρωμα πολυ μικρη διαρροη σταγονα και κρυωνε γρηγορα το νερο. Το λεω ως πιθανοτητα

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μήπως έχει πιάσει πολλά άλατα η αντίσταση;

Την άλλαξα πριν 10 μέρες με ανοσία βαλβίδες καθαρισμό καζανιού και κλειστού και και και....πάω για καζάνι...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alex pantos είπε

Την άλλαξα πριν 10 μέρες με ανοσία βαλβίδες καθαρισμό καζανιού και κλειστού και και και....πάω για καζάνι...

Λάθος ενέργεια κατά την άποψη μου.Εξηγω το γιατί.

Πώς είσαι 100% σίγουρος ότι δεν έχει βουλώσει κάποιος ή κάποιοι σωλήνες στους συλλέκτες; Είτε από άλατα είτε από κάτι άλλο. 

Άντε πες αλλάζεις καζάνι αλλά πάλι τα ίδια αν φταίνε οι συλλέκτες.

Πριν προβείς σε αγορά μποιλερ μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια τόσο εύκολα.

Βρες έναν καλο μάστορα να ασχοληθεί ενδελεχώς και να  βρει το πρόβλημα.Αυτο που κατάλαβα εγώ είναι ότι αυτοί που το έψαξαν δεν ήταν τόσο καλοί.

Πίστεψέ με φτιάχνονται οι συλλέκτες μια χαρά αν βρεις τον κατάλληλο.

Μην σου κάνει έκπληξη όταν λυθεί το πρόβλημα και ο ηλιακός σου γίνει σαν καινούριος με τον κατάλληλο μάστορα.

Μην παρεξηγηθω μάστορας δεν είμαι αλλά έχω δει να γίνονται θαύματα σε ηλιακούς που τους θεωρούσαν για πέταμα.

Εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα και βαριέσαι να ασχοληθείς παραπάνω.Εκει πας και για αγορά νέου ηλιακού.Πολλοι το κάνουν αυτό.Λενε έλα μωρέ τα έφαγε τα ψωμιά του.Δεν είναι όμως έτσι.Ολα φτιάχνονται.Εδω χθες έβλεπα βίντεο στο youtube ηλιακό του 1992 με πολύ μειωμένη απόδοση και έλεγε ο ιδιοκτήτης πάει για πέταμα και δείχνει τον μάστορα και τον έκανε πιο καινούριο και από τους καινούριους.

Δεν ξέρω πόσα χρόνια τον έχεις αλλά αν είναι μέχρι 20 ετών και του έκανες την ελάχιστη συντήρηση οι πιθανότητες να αναστηθεί είναι πάνω από 90%.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sonikk είπε

Στον φίλο από πάνω με το θέμα μείωσης ζεστού νερού λόγω μειωμένης ηλιοφάνειας ένα έχω να πω από την πρακτική εμπειρία μου.

Αν είχε τοποθετησει έναν ηλιακό μεγάλου μεγέθους πχ 300 λίτρων με 5τμ συλλέκτες τώρα θα είχε ζεστό νερό.Σιγουρα όχι καυτό αλλά καμιά σχέση με τους 37 βαθμούς που έπιασε τώρα.

Θα την έβγαζε δηλαδή περισσότερες μέρες με ζεστό νερό.Πολλοι κάνουν αυτό το λάθος για οικονομία στην αγορα.Μικρα μποιλερ και λίγα τμ σε συλλέκτες.

Αν είχα 300λτ/5τμ θα είχα δώσει +500 ευρώ εξαρχής. Αντίθετα, τώρα χρειάζεται, για να αναπληρώσω, να ανάβω μισή ώρα την αντίσταση 90 μέρες/έτος που έχει συννεφιά ή μικρή διάρκεια ημέρας, δηλαδή πληρώνω 45Ε/χρόνο. Χρόνος απόσβεσης 11 χρόνια, και αυτό με τις ακραίες τιμές ρεύματος που έχουμε σήμερα. Μέχρι πέρσι, η απόσβεση θα γινόταν σε 15+ χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε

.....

Λοιπόν ανέβηκα ταράτσα να ξανατσεκάρω...οι πλάτες των συλλεκτων είναο ομοιογενώς κρύοι προς χλιαροί δεν υπάρχουν θερμοκρασιακες διαφορες τουλάχιστοn αισθητές....το υγρό στην είσοδο του μπόιλερ καυτό (με το χέρι το τσέκαρα) στην έξοδο κρύο προς ελάχιστα χλιαρό. Με μηδέν χρήση ΖΝΧ μέχρι τώρα 10.00 το πρωι και ηλιοφάνεια νερό στους 28oC. 

Επεξ/σία από alex pantos
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, alex pantos είπε

Λοιπόν ανέβηκα ταράτσα να ξανατσεκάρω...οι πλάτες των συλλεκτων είναο ομοιογενώς κρύοι προς χλιαροί δεν υπάρχουν θερμοκρασιακες διαφορες τουλάχιστοn αισθητές....το υγρό στην είσοδο του μπόιλερ καυτό (με το χέρι το τσέκαρα) στην έξοδο κρύο προς ελάχιστα χλιαρό. Με μηδέν χρήση ΖΝΧ μέχρι τώρα 10.00 το πρωι και ηλιοφάνεια νερό στους 28oC. 

Αν έχει υγρά ο ηλιακός,το κύκλωμα δεν είναι βουλωμένο, και δεν έχεις επαρκή ποσότητα ζεστού νερού κάνε έναν έλεγχο στην αντεπιστροφη βαλβίδα/βαλβίδα ασφαλείας που βρίσκεται στην παροχή κρύου πριν τον ηλιακό μήπως έχει κολλήσει.αν έχει κολλήσει υπάρχει περίπτωση όταν τραβάς κρύο νερό στο σπίτι να σου αδειάζει το καζάνι από ζεστό νερό.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, davarisx είπε

Αν έχει υγρά ο ηλιακός,το κύκλωμα δεν είναι βουλωμένο, και δεν έχεις επαρκή ποσότητα ζεστού νερού κάνε έναν έλεγχο στην αντεπιστροφη βαλβίδα/βαλβίδα ασφαλείας που βρίσκεται στην παροχή κρύου πριν τον ηλιακό μήπως έχει κολλήσει.αν έχει κολλήσει υπάρχει περίπτωση όταν τραβάς κρύο νερό στο σπίτι να σου αδειάζει το καζάνι από ζεστό νερό.

Έχει τσεκαριστεί κλεινωντας την κάτω βάνα η βρύση δεν βγαζει νερό....

IMG_20221202_103458.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρέπει να δεις τι κάνει η βρύση με κλείσιμο της κάτω βανας και έχοντας και το ζεστό σε κάποια βρύση του σπιτιού ανοιχτό. Αν όλες οι βρύσες του ζεστού είναι κλειστές, τότε δεν παίρνει αέρα το καζάνι και δεν τρέχει ακόμα και χωρίς ανεπιστροφο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex pantos είπε

Φίλε αν δεν κάνει τουλάχιστον δύο ημέρες λιακάδας να ζεσταθούν καλά τα υγρά και να ολοκληρωθεί η κυκλοφορία τους δε θα ζεστάνει ο ηλιακός..Μην αγχώνεσαι και μην ασχολείσαι άλλο..επίσης μην ανοίγεις τη βρύση συνέχεια να δεις αν ζέστανε η όχι..θα κάνεις λίγο υπομονή τώρα δυστυχώς..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, alex pantos είπε

....

Έτσι το δοκίμασα εννοείται...ούτως ή άλλως η βαλβίδα ανεπίστροφης και η βαλβίδα εκτόνωσης  είναι καινούρια 10 ημερών και τα άλλαξα όλα μιας και ασχολήθηκα. Πριν είχε την κλάσικη των των 12bar αλλά και τότε είχα θέμα...Γενικά έχει θέμα τον τελευταίο μήνα.

Πάντως οι συλλέκτες είναι οκ 

Θα πάω για μπόιλερ στα 160Lt τριπλής υο θέμα ποιό?

5 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Φίλε αν δεν κάνει τουλάχιστον δύο ημέρες λιακάδας να ζεσταθούν καλά τα υγρά και να ολοκληρωθεί η κυκλοφορία τους δε θα ζεστάνει ο ηλιακός..Μην αγχώνεσαι και μην ασχολείσαι άλλο..επίσης μην ανοίγεις τη βρύση συνέχεια να δεις αν ζέστανε η όχι..θα κάνεις λίγο υπομονή τώρα δυστυχώς..

συμφωνώ αλλά έχουν περάσει 10 μέρες...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσα λίτρα ειναι ο ηλιακός και τι τετραγωνικά;

Ενδεικτικά σου παραθέτω τον δικό μου. Αυτή η εποχή είναι η χειρότερη, το μικρότερο ηλιοστάσιο, βάλε και τις μέρες με συννεφιά και βέβαια το πολύ κρύο εισερχόμενο νερό που γκρεμίζει το όποιο buffer έχεις χτίσει.

Το απότομο ανέβασμα είναι ηλεκτρική αντίσταση, το απότομο κατέβασμα είναι χρήση για μπάνιο. Μικρή ομαλή πτώση είναι απώλειες το βράδυ.

Απο τις 9:00 και μετα γεμίζει με ήλιο αν και πάλι είναι θολά έξω.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να σκεπάσεις πάντως είναι το μόνο σίγουρο. Εγω ήμουν με 3/4 καλυμμένο πάνελ.

iliakos.png

Επεξ/σία από Vagosman
  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Πόσα λίτρα ειναι ο ηλιακός και τι τετραγωνικά;

Ενδεικτικά σου παραθέτω τον δικό μου. Αυτή η εποχή είναι η χειρότερη, το μικρότερο ηλιοστάσιο, βάλε και τις μέρες με συννεφιά και βέβαια το πολύ κρύο εισερχόμενο νερό που γκρεμίζει το όποιο buffer έχεις χτίσει.

Το απότομο ανέβασμα είναι ηλεκτρική αντίσταση, το απότομο κατέβασμα είναι χρήση για μπάνιο. Μικρή ομαλή πτώση είναι απώλειες το βράδυ.

Απο τις 9:00 και μετα γεμίζει με ήλιο αν και πάλι είναι θολά έξω.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να σκεπάσεις πάντως είναι το μόνο σίγουρο. Εγω ήμουν με 3/4 καλυμμένο πάνελ.

iliakos.png

160Lt και 4 τετραγωνικά....

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...