Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zaras27 είπε

Μετά το τρομερό service που έκανε ο τύπος ο ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ πήρε τ απάνω του αλλά ... το καζάνι έχει θέμα δυστυχώς και θέλει άλλαγμα .Επειδή βλέπω το πάνελ κ μου το είπε κ αυτός ότι δεν έχει θέμα παρ ότι 20 ετών λέω να βάλω μόνο καζάνι κ να μονώσω περισσότερο σωλήνες τι λέτε ?

από αυτά που γράφεις μόνο εσύ και ο τύπος που έκανε το τρομερό service έχετε άποψη Εμείς εδώ δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα μέχρι τώρα  Οπότε τι να πούμε - προτείνουμε Τώρα αν ο τύπος σου άφησε και τρομερές εντυπώσεις ας τον εμπιστευτείς

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας μιλήσουν καλύτερα αυτοί που τους έστειλα τα στοιχεία του μήπως και την ακούσω κιόλας που βοήθησα να σωθούν από τα λαμόγια ...(αν μ αφήσουν οι Mods βάζω κ το όνομα από τα λαμόγια )

Σχετικά με το ειρωνικό ύφος θα παραθέσω τα 2 service .

Στο 1ο ανάθεμα, καθαρισμός 5 λεπτών στο καζάνι (βγήκαν άλατα ) και αλλαγή ανοδίο ενώ δεν ήθελε .

Αποτέλεσμα 0 μη σας πω και -0 αφού πάλι δε ζεσταινόταν . Το νερό βρωμούσε μετά κ μου έλεγαν ότι φταίει η ΕΥΔΑΠ...ενώ ηταν αλλος ο λόγος παρακάτω 

Στο 2ο, καθαρισμός 1 ώρα και,  με καθάρισμα καζανιού ξανά , και όλο το πάνελ γύρω (έβγαζε μαύρο υγρό , συμπλήρωμα , κτλ ένα κάρο άλλα στο πάνελ , αλλαγή βαλβίδας κτλ Βρηκε κ μου έδειξε τη σκουριά (ήθελα να ξερα οι άλλοι στο 1ο δεν την είδαν ? ..αλλά ήξεραν να πάρουν το χρήμα ).

Υπάρχει λοιπόν ξεπέτα κ χάρις στον φίλο από εδώ μέσα που μου σύστησε τον τεχνικό έχω μεγάλη διαφορά .

Αν λοιπόν το service είναι σαν το 1ο που κάνουν οι περισσότεροι τότε είναι λαμογιά για να βγάλουν γρήγορα φράγκα.

Σχετικά με το καζάνι λέει ότι θέλει άλλαγμα γι αυτό κ μυρίζει (έχει τρυπήσει μάλλον ο καθρέπτης )

Συμπέρασμα , μάλλον τα λαμόγια στην προσπάθεια να καθαρίσουν το καζάνι εσωτερικά το καταστρέψανε (ενώ δε μύριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή) κ τώρα καλούμε εγώ να τη πληρώσω... 

Και ΝΑΙ ο τύπος έκανε σωστό service που εγώ το θεωρώ τρομερό απλά...

Επεξ/σία από zaras27
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα

Περιεργα πραγματα

Σε καλο συντηρημένο ηλιακό 12ετιας το τελευταιο 20ημερο δεν ζεστενει σχεδόν καθόλου (37 βαθμοι με σχετική ηλιοφάνεια) πλύθηκε το εσωτερικο κυκλωμα, αλλάχθηκαν υγρα, καθαριστηκε το μποιλερ, αλλάχθηκαν αντιστασεις, ανόδια βαλβίδες κλπ κλπ αλλά τα ίδια.

Δεν έχει διαρρροή το εσωτερικό κύκλωμα ουτε από συλλέκτη ούτε από τις συνδέσεις του στο μποιλερ. Το μόνο που παρατηρώ είναι ότι ενώ η είσοδος του υγρού στον μανδύα είναι καυτή, η έξοδος είναι κρύα. Σκέφτομαι μην έχει τρυπήσει  ο μανδύας  αλλά και πάλι δεν θα έβλεπα αποχρωση μπλε χρώματος στο ΖΝΧ (το έχω τσεκάρει δεν έχει) ή δεν θα είχε αποχρωματιστεί το υγρό του κλειστού (μπλε χρώμα); Αν πάω για μπόιλερ τι προτείνετε για 150L-160L τριπλής σχετικά οικονομικό όχι φτηνιάρικο. 

Είδα και είμαι μεταξύ Sole, Βιολάρη, Ηλιοακμή καιμ Sonne.

ΥΓ έχουν τσιμπήσει οι τιμές μάλλον λόγω των επιδοτήσεων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι περίεργη πάντως η απόδοση, για τα δεδομένα των τελευταίων ημερών - ειδικά αν είσαι στην Αθήνα.

Και στο δικό μου καινούριο, που με τις μέρες ηλιοφάνειας χτύπαγε 60άρια για πλάκα εκκινώντας από 18-20άρια, το τελευταίο 10/15θήμερο με τις συννεφιές έχουμε πάει στο μαξ 40-45. Κάνουν, δηλαδή, 2 άτομα τη μέρα ντους/μπάνιο, αντί στάνταρ 3-4 που μπορούσαν πριν.

Μην ξεχνάς ότι είμαστε αισίως στις 30 χειρότερες μέρες του χρόνου από άποψη ηλιακής ακτινοβολίας. Ο σημερινός ήλιος θα αποδώσει περίπου όπως αυτός της... 5ης Ιανουαρίου. Για να επιστρέψουμε σε απόδοση 15 Νοεμβρίου, θα χρειαστεί να περιμένουμε ως τις 25-30 Ιανουαρίου - εφόσον θα υπάρχει η ... ευλογία των ηλιόλουστων ημερών.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το συγκρίνω με τα προηγούμενα χρόνια που είχα ζεστό ακόμα και τέτοιες μέρες, πέρσι για παράδειγμα. Επίσης παρατηρώ ότι δεν το κρατάει σε διάρκεια δηλαδή με ρόη ΖΝΧ για πχ 3-4 λεπτά πέφτει 10 βαθμούς η θεροκρασία...ο συλλέκτης μου είναι 4 τετραγωνικά.

Δημοσ.

Kι αυτό δεν είναι παράλογο. Στην Αθήνα το νερό αυτή την εποχή έχει μετά βίας 11-13 βαθμούς. Και 5 λίτρα να τραβήξεις, θα καταρρεύσει η εσωτερική θερμοκρασία του μπόιλερ όταν θα συμπληρωθεί με 5 λίτρα... πάγο.

Για μένα ειδικά στις πόλεις με κρύο νερό, η λύση είναι θερμομεικτική βαλβίδα, ώστε η μίξη να γίνεται στον ηλιακό και όχι από εμάς τους άμπαλους 1-4 ορόφους (και λίτρα) κάτω.

Άμα είσαι στην Καλαμάτα, τα Χανιά, ή τη Θεσσαλονίκη και υδροδοτείσαι από χαμηλού υψομέτρου ταμιευτήρες, με αποτέλεσμα να έχεις όλο το χρόνο νερό πέριξ στους 18-20 βαθμούς, δεν πολυπειράζει. Αλλά τώρα, μέχρι να μπει Μάρτιος, το πρόβλημα - πέραν από τη μειούμενη ισχύ του ηλίου και την αύξηση των συννεφιασμένων ημερών - είναι ΚΑΙ η θερμοκρασία του νερού δικτύου.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Kι αυτό δεν είναι παράλογο. Στην Αθήνα το νερό αυτή την εποχή έχει μετά βίας 11-13 βαθμούς. Και 5 λίτρα να τραβήξεις, θα καταρρεύσει η εσωτερική θερμοκρασία του μπόιλερ όταν θα συμπληρωθεί με 5 λίτρα... πάγο.

Για μένα ειδικά στις πόλεις με κρύο νερό, η λύση είναι θερμομεικτική βαλβίδα, ώστε η μίξη να γίνεται στον ηλιακό και όχι από εμάς τους άμπαλους 1-4 ορόφους (και λίτρα) κάτω.

Άμα είσαι στην Καλαμάτα, τα Χανιά, ή τη Θεσσαλονίκη και υδροδοτείσαι από χαμηλού υψομέτρου ταμιευτήρες, με αποτέλεσμα να έχεις όλο το χρόνο νερό πέριξ στους 18-20 βαθμούς, δεν πολυπειράζει. Αλλά τώρα, μέχρι να μπει Μάρτιος, το πρόβλημα - πέραν από τη μειούμενη ισχύ του ηλίου και την αύξηση των συννεφιασμένων ημερών - είναι ΚΑΙ η θερμοκρασία του νερού δικτύου.

Θα το τσεκάρω μια ηλιόλουστη μέρα να δω τι γίνεται...πάντως κάτι δεν πάει καλά. Από τα boiler που κοιτώ ποιο να προτημήσω αν τελικά πάω για αλλαγή..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alex pantos είπε

Το μόνο που παρατηρώ είναι ότι ενώ η είσοδος του υγρού στον μανδύα είναι καυτή, η έξοδος είναι κρύα. Σκέφτομαι μην έχει τρυπήσει  ο μανδύας 

Δες μια μέρα με καλή ηλιοφάνεια και πιάσε τις σωλήνες μετά τις 11 Αν συνεχίζει να μην αποδίδει πιο πολύ για κακή εξαέρωση και πιθανή έλλειψη υγρών μοιάζει Τα εύκολα Αν έχει τρυπήσει ο μανδύας κάπου θα χάνει τα υγρά του κλειστού κυκλώματος άρα εύκολα το βρίσκεις αν ανοίξεις την τάπα από πάνω και δεις ότι παίρνει αντιψυκτικό κάπου χάνει  Αν υποψιάζεσαι ότι έχει τρυπήσει το μποιλερ σε σημείο που περιβάλλεται από τον μανδύα εύκολα το καταλαβαίνεις γιατί θα ανοίγει η βαλβίδα των 2,5 bar του κλειστού κυκλώματος αφ ενός αφ ετέρου αν ανοίξεις την τάπα πλήρωσης θα πετάει σαν  σιντριβάνι Τσεκάρεις μόνος αν γνωρίζεις  η με μάστορα  και τα ξαναλέμε

κάτι που ξέχασα Ένα glass μποιλερ μπορεί να πάθει ζημιά πριν ακόμα λειτουργήσει η και μετά από συντήρηση του ηλιακου  Δηλ αν το μποιλερ είναι ζεστό και πας να το γεμίσεις με φουλ ροη νερου το οποίο έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ακούγονται κατι κρακ- κρακ μέσα και το γυαλί σπάει και εννοείται οτι σκουριάζει με τον καιρό και το βλέπεις και στην βρύση

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
17 ώρες πριν, takis1964 είπε

glass

Αυτο που σου ειπανε ,χειμωνα μετα τις 3 το μεσημερι αρχιζει σιγα σιγα να πεφτει 

σημερα ας πουμε ελειπα και στις 4 ειχα 52 ,στις 8 εκανα ντους 10 λεπτων και τωρα εχω 49 

Θα σου πω αυριο το πρωι, ποσο εχω και αν εγινε χρηση 

10.30 το βραδυ 46

ενα ντους 10λεπτο ο μικρος στις 11.20  πηγε 43

πρωι 6.30  ητανε  38,9

9,35    πηγε 38,5

13.00 μεσημερι ανεβηκε 55,1

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, hp8 είπε

Δες μια μέρα με καλή ηλιοφάνεια και πιάσε τις σωλήνες μετά τις 11 Αν συνεχίζει να μην αποδίδει πιο πολύ για κακή εξαέρωση και πιθανή έλλειψη υγρών μοιάζει Τα εύκολα Αν έχει τρυπήσει ο μανδύας κάπου θα χάνει τα υγρά του κλειστού κυκλώματος άρα εύκολα το βρίσκεις αν ανοίξεις την τάπα από πάνω και δεις ότι παίρνει αντιψυκτικό κάπου χάνει  Αν υποψιάζεσαι ότι έχει τρυπήσει το μποιλερ σε σημείο που περιβάλλεται από τον μανδύα εύκολα το καταλαβαίνεις γιατί θα ανοίγει η βαλβίδα των 2,5 bar του κλειστού κυκλώματος αφ ενός αφ ετέρου αν ανοίξεις την τάπα πλήρωσης θα πετάει σαν  σιντριβάνι Τσεκάρεις μόνος αν γνωρίζεις  η με μάστορα  και τα ξαναλέμε

Τα έχω κάνει όλα αυτά ήδη. Ούτε υγρά χάνει σε εμφανή σημεία ούτε χρειάστηκε να συμπληρώσω υγρά αφού ήταν φουλ, ούτε συντριβάνι ούτε τπτ...

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι το υγρό του κλειστού κυκλώματος μπαίνει στο καζάνι ζεστό και βγαίνει κρύο είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι αφήνει τη θερμότητα μέσα. Αν δουλεύει καλά ο μανδύας (ή εναλλάκτης -- ό,τι έχει ο καθένας μεσα), η επιστροφή του κλειστού προς τον συλλέκτη είναι κοντά στη θερμοκρασία του νερού του boiler. Και σ' εμένα έτσι κάνει όταν έχει ήλιο αλλά η θερμοκρασία του νερού στο Boiler είναι ακόμα χαμηλή. 

Αν ο συλλέκτης με το καζάνι συνδέονται με τουμπόραμα (πλαστική σωλήνα), δες μήπως έχει κάνει πουθενά καμία απότομη γωνία ή τσάκιση και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το υγρό. Διαφορετικά, ίσως έχουν βουλώσει κάποιοι από τους σωλήνες του συλλέκτη με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. Επίσης δες μήπως έχεις καμιά διαρροή ζεστού πουθενά (πχ κουζίνα, μπάνιο κλπ) και σου τρέχει.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Το ότι το υγρό του κλειστού κυκλώματος μπαίνει στο καζάνι ζεστό και βγαίνει κρύο είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι αφήνει τη θερμότητα μέσα. Αν δουλεύει καλά ο μανδύας (ή εναλλάκτης -- ό,τι έχει ο καθένας μεσα), η επιστροφή του κλειστού προς τον συλλέκτη είναι κοντά στη θερμοκρασία του νερού του boiler. Και σ' εμένα έτσι κάνει όταν έχει ήλιο αλλά η θερμοκρασία του νερού στο Boiler είναι ακόμα χαμηλή. 

Αν ο συλλέκτης με το καζάνι συνδέονται με τουμπόραμα (πλαστική σωλήνα), δες μήπως έχει κάνει πουθενά καμία απότομη γωνία ή τσάκιση και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το υγρό. Διαφορετικά, ίσως έχουν βουλώσει κάποιοι από τους σωλήνες του συλλέκτη με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. Επίσης δες μήπως έχεις καμιά διαρροή ζεστού πουθενά (πχ κουζίνα, μπάνιο κλπ) και σου τρέχει.

Τελάρα τις σωλήνες είναι οκ...ούτως η άλλως όταν άδειασα και ξέπλυνα το κλειστό κύκλωμα έφευγε το νερό πλυσίματος χωρίς δυσκολία...

Δημοσ.

Ναι αλλα μπορει να μην ειναι ολες οι σωληνες βουλωμένες. Έχει 10-12 σωλήνες μέσα. Αν βούλωσαν 3, έχεις πτώση απόδοσης 25-30% αλλα δύσκολα το βλέπεις, εκτός αν ξέρεις τη χωρητικότητα του κλειστού (μαζί με το τουμπόραμα για σύνδεση με το καζάνι) και μετρήσεις πόσο υγρό πήρε για να το ξαναγεμίσεις μετά από άδειασμα. Άλλος τρόπος θα μπορούσε να είναι να βάλεις το χέρι σου από πίσω από τον συλλέκτη σε μια ημέρα με καλή ηλιοφάνεια και να δεις αν υπάρχουν σημεία που είναι σημαντικά θερμότερα από άλλα (που θα ήταν ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το υγρό στο κλειστό και δεν απάγει θερμότητα, άρα υπερθερμαίνεται).

Δεν ξέρω αν έχει συμβεί αυτό, απλά δεν αποκλείεται κιόλας. Αν κάποιος έχει άλλη ιδέα για το πώς μπορεί να ελεγχθεί ο συλλέκτης για βουλώματα, ας μας διαφωτίσει.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Ναι αλλα μπορει να μην ειναι ολες οι σωληνες βουλωμένες. Έχει 10-12 σωλήνες μέσα. Αν βούλωσαν 3, έχεις πτώση απόδοσης 25-30% αλλα δύσκολα το βλέπεις, εκτός αν ξέρεις τη χωρητικότητα του κλειστού (μαζί με το τουμπόραμα για σύνδεση με το καζάνι) και μετρήσεις πόσο υγρό πήρε για να το ξαναγεμίσεις μετά από άδειασμα. Άλλος τρόπος θα μπορούσε να είναι να βάλεις το χέρι σου από πίσω από τον συλλέκτη σε μια ημέρα με καλή ηλιοφάνεια και να δεις αν υπάρχουν σημεία που είναι σημαντικά θερμότερα από άλλα (που θα ήταν ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το υγρό στο κλειστό και δεν απάγει θερμότητα, άρα υπερθερμαίνεται).

Δεν ξέρω αν έχει συμβεί αυτό, απλά δεν αποκλείεται κιόλας. Αν κάποιος έχει άλλη ιδέα για το πώς μπορεί να ελεγχθεί ο συλλέκτης για βουλώματα, ας μας διαφωτίσει.

Καλή ιδέα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...