Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, george1551 είπε

Χανιά Κρήτης  , ηλιακό  esolar 160 lt  inox μέσα έξω συλλέκτης 2,5 τμ  dimas επιλεκτικός.

Για να ανέβουν 28 βαθμοί σε 150λτ νερό, απαιτούνται 28x175=4900wh. Εξαιρετική απόδοση (και επίδοση), καθώς βλέπω ότι είχατε και συννεφιά στην Κρήτη. Αν υποθέσουμε ~400W/m2 (μέση τιμή), σημαίνει 1kw για τα 2,5τμ συλλέκτη, άρα σε 5-6 ωφέλιμες ώρες πήρες τις 5 kwh. 1,5 Ευρώ στον κουμπαρά σήμερα. Δεν έχω δικά μου δεδομένα από Αθήνα γιατί λείπω.

• Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κηφισιά σε Artavil 160L / 3tm συλλέκτη πήγαμε από 19 στους 36 με αρκετά πυκνή συννεφιά. Έγινε ένα ντους με πτώση από 36 σε 30 και τώρα είμαστε στο 31,5 περίπου. Βγαίνει ένα αντρίκειο ντους ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα , 

Αντικατασταθηκε τον Μαρτιο το boiler του ηλιακου 160lt , με τον ηλιο δεν ειχα κανενα θεμα.

Με το ρευμα ομως εχω θεμα, καθως το αναβω για μια ωρα και με το ζορι βγαζει εναμιση ντουζ.

Ο θερμοστατης ηταν στους 80 και το πηγα 70 σε περιπτωση που ειχε κολλησει.

Επισης σημερα διαπιστωσα πως η βαλβιδα ασφαλειας σταζει - Μηπως παιζει ρολο αυτο?

Οποια ιδεα θα ηταν καλοδεχουμενη.

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση,help,help,help!!

Θέλω να αγοράσω ηλιακό με μποιλερ στα 500 λίτρα.Μην σας φαίνεται περίεργο..πολυμελής οικογένεια αλλά και για άλλους λόγους προσωπικούς.

Οι μόνοι που βρήκα στο Σκρουτζ ήταν ενας iliosak και ένας gauzer.Οι τιμές είναι στα ίδια σχεδόν.

Ποιον να επιλέξω;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά αν μπείτε στον κόπο να με συμβουλεύσετε.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Κηφισιά σε Artavil 160L / 3tm συλλέκτη πήγαμε από 19 στους 36 με αρκετά πυκνή συννεφιά. Έγινε ένα ντους με πτώση από 36 σε 30 και τώρα είμαστε στο 31,5 περίπου. Βγαίνει ένα αντρίκειο ντους ακόμα.

Μόλις τώρα, nik416 είπε

Επειδή με ενδιαφέρει αυτή η εταιρεία τον έχεις καιρό για να έχεις ολόκληρομενει άποψη? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sonikk είπε

Παιδιά μια ερώτηση,help,help,help!!

Θέλω να αγοράσω ηλιακό με μποιλερ στα 500 λίτρα.Μην σας φαίνεται περίεργο..πολυμελής οικογένεια αλλά και για άλλους λόγους προσωπικούς.

Οι μόνοι που βρήκα στο Σκρουτζ ήταν ενας iliosak και ένας gauzer.Οι τιμές είναι στα ίδια σχεδόν.

Ποιον να επιλέξω;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά αν μπείτε στον κόπο να με συμβουλεύσετε.

Δεν ειμαι ειδικος, απλως μερικες σκεψεις απι την πλευρα του χρηστη. 

Για 500λτ θελεις 580wh ανα βαθμο Κελσιου. Αν πουμε minimum 25 βαθμους (απο 20 σε 45), απαιτουνται 25x580=14.5 kWh. Αν μια μεση χειμερινη μερα χωρις συννεφια εχει ~500W/τμ ή ~2.5kwh/τμ τη μερα, και η αποδοση του ηλιακου ειναι 70%,  χρειαζεσαι το λιγοτερο 14.5÷2.5÷0.7=8τμ. Οτιδηποτε λιγοτερο δε θα ζεσταινει αρκετα, εκτος αν εισαι στην Κρητη. Η εμπειρια μου λεει 1τμ συλλεκτη/50-60λτ. Αυτοι που λες εχουν 6τμ?

Μηπως μπορουν να μπουν δυο 250ρηδες σε σειρα ή παραλληλα? Καποιος με εμπειρια απο ξενοδοχεια θα ξερει καλυτερα τι κανουν σε τετοιες περιπτωσεις.  

• Like 2
Δημοσ.

2 Ηλιακούς ξεχωριστους 200τ.μ με 4 τ.μ πλακες ο καθενας για να μη μπλέξεις με βεβιασμένη κυκλοφορία που είναι η πιο σωστή λύση στα τόσα λίτρα...

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, sargyrop81 είπε

Για να ανέβουν 28 βαθμοί σε 150λτ νερό, απαιτούνται 28x175=4900wh. Εξαιρετική απόδοση (και επίδοση), καθώς βλέπω ότι είχατε και συννεφιά στην Κρήτη.

Μην τσιμπάτε, ανάβει αντίσταση 😛

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. 
Σχετικα με τον έλεγχο της θερμοκρασίας του μπόιλερ. Είχε αναφερθεί κάποιες σελίδες πίσω για μια πολύ οικονομική λύση με ένα θερμόμετρο με ένα μικρό αισθητήριο. Το θέλω για λίγες μέρες να δω που κυμαίνεται ο ηλιακός μου σε θερμοκρασίες. Αργότερα θα μπει ένας μόνιμος που θα ψαχτώ περισσότερο λόγο και Home assistant. 
Σχετικά με αυτό, το απλό θερμομετρακι με το αισθητήριο. Να κόψω το καλώδιο του 10-15 πόντους από το αισθητήριο και να το συνδέσω με utp καλώδιο ώστε να το κατεβάσω 2 ορόφους κάτω από την ταράτσα; 2 καλώδια έχει; 
Στο μπόιλερ το αισθητήριο να το σπρώξω με ένα κατσαβίδι ανάμεσα σε μπόιλερ κ μόνωση για το καλύτερο αποτέλεσμα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ppmarkos είπε

Καλημέρα σε όλους. 
Σχετικα με τον έλεγχο της θερμοκρασίας του μπόιλερ. Είχε αναφερθεί κάποιες σελίδες πίσω για μια πολύ οικονομική λύση με ένα θερμόμετρο με ένα μικρό αισθητήριο. Το θέλω για λίγες μέρες να δω που κυμαίνεται ο ηλιακός μου σε θερμοκρασίες. Αργότερα θα μπει ένας μόνιμος που θα ψαχτώ περισσότερο λόγο και Home assistant. 
Σχετικά με αυτό, το απλό θερμομετρακι με το αισθητήριο. Να κόψω το καλώδιο του 10-15 πόντους από το αισθητήριο και να το συνδέσω με utp καλώδιο ώστε να το κατεβάσω 2 ορόφους κάτω από την ταράτσα; 2 καλώδια έχει; 
Στο μπόιλερ το αισθητήριο να το σπρώξω με ένα κατσαβίδι ανάμεσα σε μπόιλερ κ μόνωση για το καλύτερο αποτέλεσμα;

Κόβεις το αισθητήριο για μένα καλύτερα στην άλλη άκρη του καλωδίου, ώστε να έχεις περιθώριο να φτάσει εκτός του βιδωτού καπακιού η έκταση του καλωδίου, μη σου μαγκωθεί μέσα στο καζάνι η κόλληση των καλωδίων και δε βγαίνει/τρώει ακραίες θερμοκρασίες τα καλοκαίρια κλπ.

Έχει 2 καλώδια όντως, διαλέγεις 2 χρώματα που να θυμάσαι, ή βγάλτα φωτό. 😛

To αισθητήριο ακριβώς στη μέση του νοητού κάθετου άξονα που διατρέχει το μπόιλερ, στην πλευρά που δε χτυπάει άμεσα ο ήλιος και σε βάθος 5-6 εκατοστών, δε θέλει τίποτα ανασκαφές. Και με γυμνό χέρι αν πιάσεις τώρα το ελάχιστο ακάλυπτο τμήμα του μπόιλερ σου από μονωτική ύλη, θα νιώσεις μια άλλη θερμοκρασία.

12 ώρες πριν, nik416 είπε

Επειδή με ενδιαφέρει αυτή η εταιρεία τον έχεις καιρό για να έχεις ολόκληρομενει άποψη? 

Toν έχω 1 μήνα, οπότε δε μπορώ να πω τίποτα για την αξιοπιστία του.

Από αποτελεσματικότητα είναι αρκετά καλός, ως κορυφαίος, πχ σήμερα με τον καθαρό αλλά 19 μέρες πριν χειμερινό ηλιοστάσιο (αδύναμο) ήλιο, είχε στις 10:50 ΗΔΗ επιτύχει άνοδο 12 βαθμών στα 160λ του (από τους 19 στους 31). Έδινε δλδ ήδη ένα λιτό ντους πριν ΚΑΝ ξεκινήσει καλά - καλά η ωφέλιμη συλλογή της μέρας (10-3). Κι όλα αυτά, ξεκινώντας από ουσιαστικά κρύο νερό δικτύου.

Θα περίμενα να δω πού θα πάει σήμερα με τον απόλυτα καθαρό ουρανό, αλλά πρέπει να του τραβήξω νερό και να ξεκινήσω για δουλειά......

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ποιοτικό ηλιακό θερμοσίφωνα ισχύει ότι οι Calpak και Μαλτέζος εξακολουθούν να βγάζουν κορυφαία προϊόντα και η Nobel είναι value for money; Μπορείτε να μου προτείνεται και κάποιον άλλο κατασκευαστή ηλιακού θερμοσίφωνα υψηλής ποιότητας;

Επεξ/σία από A-n-t-o-n-i-s
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Τεχνικα, δε χρειαζεται utp. Παρε 2 καλωδια ψιλα 0.5 ή 0.75 με το 1/5 της τιμης, και κανεις την ιδια δουλεια.  

• Like 1
Δημοσ.

Tί θεωρείτε καλύτερο για ηλιακό 500 λίτρων;

Δύο ηλιακοί 200+300 λιτρα συνδεδεμένοι σε σειρά ή παράλληλα ή ένας των 500 λίτρων;

Αν είναι ένας των 500 λίτρων δεν είναι χειρότερο με την έννοια ότι το ζεστό νερό στο μποιλερ θα κρυώνει γρηγορότερα;  Γιατί όταν χαλάς το ζεστό νερό αναπληρώνεται με κρύο που σημαίνει ότι το ζεστό νερό στο μποιλερ θα κρυώνει γρηγορότερα;

Ενώ δύο συνδεδεμένοι σε σειρά ή παραλληλα όταν τελειώνει το ζεστό νερό στον έναν θα ξεκινάει η χορήγηση ζεστού νερού στον άλλον;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sonikk είπε

Δύο ηλιακοί 200+300 λιτρα συνδεδεμένοι σε σειρά ή παράλληλα ή ένας των 500 λίτρων;

τι θα τροφοδοτείς ? πχ 3-4 μπάνια - λατζα πιάτων ? κλπ Κάθε περίπτωση έχει τα υπέρ και τα κατά Αν τροφοδοτεί 3-4 καταναλώσεις ταυτόχρονα θα πρέπει να έχεις υπολογίσει και τις διατομές των σωλήνων για να μην έχεις πτώση πίεσης άρα μειωμένη παροχή

1.Δυο ηλιακοί σε σειρά Ενδέχεται (μάλλον σίγουρα) ο ένας να αδρανοποιείται κατά διάστημα λόγο του ότι θα έχει πάντα ζεστό  (δεν σημαίνει κάτι Αλλά θα πρέπει να έχεις δοχεία διαστολής στο κλειστό και στην τροφοδοσία τους οπωσδήποτε)  νερό και δεν θα έχουμε θερμοσιφωνισμο Φαινόμενο στο οποίο βασίζεται ο ηλιακός Δεν θα έχεις απότομη πτώση στην θερμοκρασία του ζεστού Συνεχής σταθερή θερμοκρασία για περισσότερο χρόνο ροής Εδώ μπορεις να ρευματοδοτεις μόνο τον έναν για οικονομία

2.Στο παράλληλα θα λειτουργούν σαν δυο ανεξάρτητοι ηλιακοί  Εδώ μπορεις να ρευματοδοτεις μόνο τον έναν για οικονομία

3. Ένας των 500 λίτρων Ασύμφορος στο ρεύμα αν δεν θέλεις όλη την ποσότητα του νερού

4.Και στις 3 περιπτώσεις προτείνεται  αναμεικτικη βαλβίδα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...