sargyrop81 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Αν δε μιλαμε για την ιδια περιοχη, δεν εχει νοημα η συγκριση. Εδω που ειμαι ειχε πυκνη συννεφια. Στον Πειραια πχ βλεπω στο μετεο οτι εβγαλε λιγο ηλιο το πρωι. @ΠάρηςΓ σε ποια περιοχη εισαι? Νομιζω εσυ εισαι κοντα στην πιο σωστη αναλογια 1τμ συλλεκτη/50λτ. Αυριο Τριτη που θα εχει μερικη συννεφια να δουμε τι ψαρια θα πιασουν.
PLACEBO_89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Eμένα πάντως ο τίμιος artavil 160/3τμ με 0 ηλιοφάνεια σήμερα, έβγαλε ένα "δικό μου" ντους (συντηρητικό, με χλιαρό νερό) χωρίς επιλεκτικό συλλέκτη και λοιπό μάρκετινκ. Προφανώς, η υπόλοιπη οικογένεια που έχει συνηθίσει σε θερμότερο νερό, άναψε αντίσταση. Για μένα το 25άρι, που έγινε 20άρι μέχρι να τελειώσω, ήταν μια χαρά. Χωρις ιχνος ακτινοβολιας δεν θα ανεβασει τιποτα! Αν ησουν/κοιτουσες ολη την ωρα τον συλλεκτη θα εβλεπες καποια στιγμη μεσα απο τα συννεφα να διαπερναει ποσοστο ακτινοβολιας του ηλιου!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Αν δε μιλαμε για την ιδια περιοχη, δεν εχει νοημα η συγκριση. Εδω που ειμαι ειχε πυκνη συννεφια. Στον Πειραια πχ βλεπω στο μετεο οτι εβγαλε λιγο ηλιο το πρωι. @ΠάρηςΓ σε ποια περιοχη εισαι? Νομιζω εσυ εισαι κοντα στην πιο σωστη αναλογια 1τμ συλλεκτη/50λτ. Αυριο Τριτη που θα εχει μερικη συννεφια να δουμε τι ψαρια θα πιασουν. Παλαια Φωκαια/Ανάβυσσο ειμαι. Γενικα ζεσταίνει σύγκριτιτικα.με αλλους στη περιοχή αλλα δε κρατάει εως το βράδυ.(εαν εχει βγαλει λιγο ηλιο) Δε ξερω αν φταιει που εχω αφησει και 2 μετρα αμονωτα χαλκοσωλήνα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από ΠάρηςΓ
qwertyuiop2 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Χωρις ιχνος ακτινοβολιας δεν θα ανεβασει τιποτα! Αν ησουν/κοιτουσες ολη την ωρα τον συλλεκτη θα εβλεπες καποια στιγμη μεσα απο τα συννεφα να διαπερναει ποσοστο ακτινοβολιας του ηλιου! Nαι προφανώς! Εγώ αναφέρομαι στο ότι δίχως εμφανείς ακτίνες ηλίου χθες (πέρα από κάνα τέταρτο κάτι αχνές) , πέρασε αρκετή ακτινοβολία ώστε να συλλεχθεί από 3τμ και να μεταφραστεί σε 5 βαθμούς αύξησης νερού που βρέθηκε από τους 20 στους 25 βαθμούς, δηλαδή 23 και 28 "πραγματικούς" αν συνυπολογίσω την απόκλιση 2-3 που έχει το θερμόμετρο που τοποθέτησα. Δεν ξέρω αν ο φίλος στους Αγ. Αναργύρους είχε τα ίδια χαρ/κά ηλιοφάνειας με την Κηφισιά στην οποία αναφέρομαι, αλλά το ότι είχε επιλεκτικούς συλλέκτες δε φάνηκε να τον βοήθησε...
MariaLog Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) καλημερα το ιδιο θεμα εχω και εγω. παγκρατι απο δευτερα εχει συνεφια συνεχεια, δευτερα ειχα λιγο χλιαρο νερο οκ ...αλλα σημερα ζεστο νερο ουτε για δειγμα , ισα ισα για κανα πλυσιμο πιατου - και αυτο ουτε καν ζεστο αλλα ψευτοχλιαρο - και μετα τπτ... Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από MariaLog
vaggooss Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Στις 29/11/2022 στις 12:04 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε Nαι προφανώς! Εγώ αναφέρομαι στο ότι δίχως εμφανείς ακτίνες ηλίου χθες (πέρα από κάνα τέταρτο κάτι αχνές) , πέρασε αρκετή ακτινοβολία ώστε να συλλεχθεί από 3τμ και να μεταφραστεί σε 5 βαθμούς αύξησης νερού που βρέθηκε από τους 20 στους 25 βαθμούς, δηλαδή 23 και 28 "πραγματικούς" αν συνυπολογίσω την απόκλιση 2-3 που έχει το θερμόμετρο που τοποθέτησα. Δεν ξέρω αν ο φίλος στους Αγ. Αναργύρους είχε τα ίδια χαρ/κά ηλιοφάνειας με την Κηφισιά στην οποία αναφέρομαι, αλλά το ότι είχε επιλεκτικούς συλλέκτες δε φάνηκε να τον βοήθησε... Συγνώμη για να καταλάβω περιμένεις με 15 λεπτά αχνης ηλιοφάνειας να έχεις ζεστό νερό? Αυτό σημαίνει επιλεκτικός συλλέκτης σε 15 λεπτά σου έδωσε 5 βαθμούς αυτό είναι πολυτέλεια. 2
takis1964 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, vaggooss είπε Συγνώμη για να καταλάβω περιμένεις με 15 λεπτά αχνης ηλιοφάνειας να έχεις ζεστό νερό? Αυτό σημαίνει επιλεκτικός συλλέκτης σε 15 λεπτά σου έδωσε 5 βαθμούς αυτό είναι πολυτέλεια. Δηλαδη στην μια ωρα 20 βαθμους με συννεφια πυρηνικός θα ειναι ο ηλιακος 🙃
qwertyuiop2 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, vaggooss είπε Συγνώμη για να καταλάβω περιμένεις με 15 λεπτά αχνης ηλιοφάνειας να έχεις ζεστό νερό? Αυτό σημαίνει επιλεκτικός συλλέκτης σε 15 λεπτά σου έδωσε 5 βαθμούς αυτό είναι πολυτέλεια. Καλά το λες, "για να καταλάβεις", γιατί το ποστ σου δείχνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα. Αυτό που λέω στο ποστ μου είναι μία παρατήρηση, και μόνον τέτοια: Χωρίς να έχω επιλεκτικό, πήρα 5 βαθμούς άυξησης θερμοκρασίας (23 --> 28) σε μέρα με πυκνή συννεφιά και ένα 15λεπτο αμυδρής ηλιοφάνειας. Αυτό το θεωρώ επιτυχία. Μετά γράφω μία πρόταση για έναν μετέχοντα στο τόπικ, ο οποίος δεν πήρε καμία αύξηση θερμοκρασίας, παρότι αυτός έχει επιλεκτικό συλλέκτη. Βέβαια, κρατάω μία πισινή γιατί στην περιοχή του ο άνθρωπος εκείνη τη μέρα μπορεί να μην είχε ούτε το 15λεπτο αμυδρής ηλιοφάνειας, ούτε την αραιότητα της δικής μου συννεφιάς, μπορεί δηλαδή να είχε πυκνότερη. 7 λεπτά πριν, takis1964 είπε Δηλαδη στην μια ωρα 20 βαθμους με συννεφια πυρηνικός θα ειναι ο ηλιακος 🙃 Παναγία μου!
vaggooss Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Καλά το λες, "για να καταλάβεις", γιατί το ποστ σου δείχνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα. Αυτό που λέω στο ποστ μου είναι μία παρατήρηση, και μόνον τέτοια: Χωρίς να έχω επιλεκτικό, πήρα 5 βαθμούς άυξησης θερμοκρασίας (23 --> 28) σε μέρα με πυκνή συννεφιά και ένα 15λεπτο αμυδρής ηλιοφάνειας. Αυτό το θεωρώ επιτυχία. Μετά γράφω μία πρόταση για έναν μετέχοντα στο τόπικ, ο οποίος δεν πήρε καμία αύξηση θερμοκρασίας, παρότι αυτός έχει επιλεκτικό συλλέκτη. Βέβαια, κρατάω μία πισινή γιατί στην περιοχή του ο άνθρωπος εκείνη τη μέρα μπορεί να μην είχε ούτε το 15λεπτο αμυδρής ηλιοφάνειας, ούτε την αραιότητα της δικής μου συννεφιάς, μπορεί δηλαδή να είχε πυκνότερη. Παναγία μου! Δεν τα διαβασα όλα για να πιάσω το mood. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Καλά το λες, "για να καταλάβεις", γιατί το ποστ σου δείχνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα. Αυτό που λέω στο ποστ μου είναι μία παρατήρηση, και μόνον τέτοια: Χωρίς να έχω επιλεκτικό, πήρα 5 βαθμούς άυξησης θερμοκρασίας (23 --> 28) σε μέρα με πυκνή συννεφιά και ένα 15λεπτο αμυδρής ηλιοφάνειας. Αυτό το θεωρώ επιτυχία. Μετά γράφω μία πρόταση για έναν μετέχοντα στο τόπικ, ο οποίος δεν πήρε καμία αύξηση θερμοκρασίας, παρότι αυτός έχει επιλεκτικό συλλέκτη. Βέβαια, κρατάω μία πισινή γιατί στην περιοχή του ο άνθρωπος εκείνη τη μέρα μπορεί να μην είχε ούτε το 15λεπτο αμυδρής ηλιοφάνειας, ούτε την αραιότητα της δικής μου συννεφιάς, μπορεί δηλαδή να είχε πυκνότερη. Παναγία μου! Γι αυτον που εβαλες τωρα δεν λες? Οι συλλεκτες σου ειναι επιλεκτικοι!
qwertyuiop2 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Γι αυτον που εβαλες τωρα δεν λες? Οι συλλεκτες σου ειναι επιλεκτικοι! Α λολ. Σίγουρα; Αφού βλέπω ότι δεν έχουν αυτή την ανοικτή - λαμπερή γαλάζια απόχρωση των άλλων. Τελοσπάντων, οκ. 😛
Balrog Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Έλειψα λίγες μέρες γιατί με στείλανε εκτός από τη δουλειά.. Έχασα καμιά εξέλιξη; Στις 23/11/2022 στις 8:11 ΠΜ, george1551 είπε Θα σου γράψω το μυστικό μου, μόνο αποσταγμένο νερό για να αυξήσω την απόδοση του ηλιακού και να μην εχω θέματα με την προπυλενογλυκόλη που θέλει άλλαγμα κάθε 3-4 χρόνια Α, ώστε αυτό είναι το μυστικό Τώρα έβαλες κι άλλη παράμετρο στο πρόβλημα που δεν την είχαμε σκεφτεί, τη μείωση της απόδοσης του κλειστού κυκλώματος λόγω αντιψυκτικού. Στο παράδειγμα με το σταθμό της Σούδας, ο συλλέκτης μαζεύει 526W/m2 ενέργεια ανά μονάδα χρόνου με την οποία ζεσταίνει το υγρό στο κλειστό κύκλωμα, το οποίο με τη σειρά του ζεσταίνει το νερό χρήσης. Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται απώλειες γι' αυτό και η απόδοση του συστήματος είναι μικρότερη του 100%. Το θέμα είναι πώς ακριβώς προκύπτουν τα 526W/m2, δηλαδή πώς γίνονται οι μετρήσεις στους σταθμούς του αστεροσκοπείου και τι αισθητήρα έχουν. Λογικά θα έχουν κάτι που δεν θα επηρεάζεται ούτε από κλίση κανενός συλλέκτη, ούτε από βαθμό απόδοσης κανενός κλειστού κυκλώματος. Άρα πάλι είναι ανεξήγητο πώς εσύ έχεις διαφορά θερμοκρασίας μεγαλύτερη από ό,τι μπορεί να δώσουν τα 526. Ή οι τιμές του αστεροσκοπείου είναι μικρότερες από τις πραγματικές ή ο βαθμός απόδοσης των ηλιακών ως σύνολο είναι πολύ υψηλός ή και τα δύο. Το αντιψυκτικό έχει περιληφθεί στην εκτίμηση του @PLACEBO_89, αφού οι περισσότεροι έχουμε βάλει. Θέλει όντως άλλαγμα το Felder κάθε 3-4 χρόνια; Αυτό δεν το γνώριζα! Στις 23/11/2022 στις 11:29 ΠΜ, bjj-p είπε Αποκλειεται οι συλλεκτες κενου να εχουν αποδοση 65% εξ’ ορισμου κατασκευης. Πολύ σωστά τα λες, αλλά τότε τι είναι αυτό το 65% που δίνουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά; Όχι μόνο αυτό, αλλά από το παράδειγμα της Σούδας βλέπουμε ότι οι αποδόσεις και των επιλεκτικών ακόμη πρέπει να είναι μεγαλύτερες από αυτής της τάξης τα ποσοστά. Όμως, αν οι επιλεκτικοί αυτοί έχουν τόσο καλή απόδοση, τότε πόση απόδοση πρέπει να έχουν οι συλλέκτες τεχνολγίας κενού που ο @fredd0 αναγκάστηκε να τους βγάλει γιατί δεν άντεχε τόση ζέστη; Στις 23/11/2022 στις 12:00 ΜΜ, sargyrop81 είπε Περιγράφεις πολύ ωραία την έννοια του _ολοκληρώματος_ που φυσικά είναι ο σωστός τρόπος για να υπολογιστεί το σύνολο της προσπίπτουσας ηλιακής ενέργειας κατά τη διάρκεια της μέρας. Ε, ναι είπα να το γράψω με τρόπο αντιληπτό σε όλους. Μας διαβάζουν και των κοινωνικών επιστημών, έχουμε και στρατιωτικό στην παρέα. Το ερώτημα όμως παραμένει: Όντως τα γραφήματα του meteo θεωρητικά θα έπρεπε να είναι παραβολές; Η πορεία του ήλιου είναι συμμετρική σωστά; Άρα εγώ νομίζω ότι είναι παραβολή, π.χ. f(x)=10-0.4x από -5 ως 5. Άλλο που εμάς οι συλλέκτες δεν την μαζεύουν όλη την ακτινοβολία λόγω κλίσης και προσανατολισμού, όπως (ευελπιστώ) οι αισθητήρες των σταθμών του Αστεροσκοπείου, οπότε δεν θα έχουμε ποτέ τέτοιο γράφημα, ακόμη και με πλήρη διάυγεια και ηλιοφάνεια. Στις 23/11/2022 στις 12:19 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε Tώρα, τα w/m2 δεν είναι τόσο ασφαλές να τα υπολογίζεις μέρα με τη μέρα, γιατί αν πχ έχει δυτικό αέρα η Αθήνα, η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη, ενώ ο νοτιάς που μάλλον είχε χθες η Κρήτη, φέρνει υγρασία από το Λιβυκό και ενίοτε άμμο απο τη Σαχάρα. Αυτή μου φαίνεται πολύ καλή εξήγηση! 1
george1551 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Για μια σχετικά καλή ημέρα σήμερα καλά πήγαμε .
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, george1551 είπε Για μια σχετικά καλή ημέρα σήμερα καλά πήγαμε . Ηλιακο? Αθηνα?
george1551 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Ηλιακο? Αθηνα? Χανιά Κρήτης , ηλιακό esolar 160 lt inox μέσα έξω συλλέκτης 2,5 τμ dimas επιλεκτικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα