haris_216 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, jkoukos είπε Χαλκό δεν παράγουμε παρά μόνον μεταποίηση. Χάλυβα και αλουμίνιο, μια χαρά παράγουμε και έχουμε βιομηχανίες, άσχετα αν λόγω της κρίσης έχει μειωθεί το έργο ή έχει κλείσει κάποια εταιρεία. Για αλουμίνιο το ήξερα. Για χάλυβα δεν γνώριζα αν ακόμα υπάρχει παραγωγική μονάδα
sargyrop81 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Έχω βάλει το Κινεζέξ tpm-10 και έχω κατεβάσει τους 2 πόλους (+ - ) του θερμομετρητή χρησιμοποιώντας 2 από τις 8/10 (δε θυμάμαι) προσβάσεις ενός καλωδίου ethernet. Αφου εχεις 8 καλωδια, μπορεις να βαλεις επιπλεον οσων εχεις το sonoff th10 elite με αισθητηρα ds18b20 που δειχνει και θερμοκρασια ή απλα να βαλεις και τον αισθητηρα αυτο (σε αλλα 3 καλωδια) σε απλο sonoff th10, ωστε να το δουλευεις με σεναρια στο κινητο. Με αισθητηρα 2 καλωδιων δεν παιζει το sonoff. Ακομα απορω πώς ο δικος μου ηλεκτρολογος περασε μονο 2 καλωδια για τον αισθητηρα.... Παντα utp παιδια!
george1551 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Μην ανησυχείς και εγώ την ίδια βλακεία έκανα με διπολικό ηλεκτρολογικό που πέρασα και για να βάλω το Sonoff τράβηξα εξτρά καλώδιο για την κεραία του sonoff 10-12 μέτρα και το ανέβασα στην ταράτσα για να εχω ένδειξη θερμοκρασίας. Παρεμπιπτόντως κατά της 5 το απόγευμα σήμερα είχα 58,3 θερμοκρασία στο ηλιακό , δεν το λες και άσχημα από 24,3 το πρωί με 34 βαθμούς άνοδο στα 160 λίτρα με 2,5 μέτρα συλλέκτη , αύριο τώρα αν κάνει ζεστή μέρα θα την ακούσει το ηλιακό αν δεν κάνουμε χρήση. 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Αφου εχεις 8 καλωδια, μπορεις να βαλεις επιπλεον οσων εχεις το sonoff th10 elite με αισθητηρα ds18b20 που δειχνει και θερμοκρασια ή απλα να βαλεις και τον αισθητηρα αυτο (σε αλλα 3 καλωδια) σε απλο sonoff th10, ωστε να το δουλευεις με σεναρια στο κινητο. Με αισθητηρα 2 καλωδιων δεν παιζει το sonoff. Ακομα απορω πώς ο δικος μου ηλεκτρολογος περασε μονο 2 καλωδια για τον αισθητηρα.... Παντα utp παιδια! XMmm, eυχαριστώ, αλλά δε θέλω να μπλέξω με τα 220 volt, δεν έχω τις γνώσεις. Και θεωρώ ότι το 80% όσων ζητώ, καλύπτονται από το τρέχον setup. Αν βρεθεί τρόπος οι δύο πόλοι που κατεβαίνουν στο διαμέρισμα να μπουν σε κάτι καλύτερο από την κινεζιά που έχω και ενέργεια από usb/12v, τότε πάσο. Παραπάνω πόλους δεν έχω όρεξη να βάλω επίσης, ακόμα και με χαμηλότερα ρεύματα, γιατί τη σημερινή κατασκευή την έκανα ΤΕΛΕΙΑ. Κόλληση καλωδίων με το ειδικό καυτερό κατσαβίδι που δεν ξέρω πώς λέγεται, τύλιγμα με μονωτική ταινία κάθε ένωση χωριστά, μετά και τις δύο μαζί κι από πάνω αδιάβροχη πιστολιά σιλικόνης. Η ένωση εντός του σπιτιού είναι λίγο σάπια, οπότε αυτή την αλλάζω άμα λάχει. Θενκς πάντως! 1 ώρα πριν, george1551 είπε Μην ανησυχείς και εγώ την ίδια βλακεία έκανα με διπολικό ηλεκτρολογικό που πέρασα και για να βάλω το Sonoff τράβηξα εξτρά καλώδιο για την κεραία του sonoff 10-12 μέτρα και το ανέβασα στην ταράτσα για να εχω ένδειξη θερμοκρασίας. Παρεμπιπτόντως κατά της 5 το απόγευμα σήμερα είχα 58,3 θερμοκρασία στο ηλιακό , δεν το λες και άσχημα από 24,3 το πρωί με 34 βαθμούς άνοδο στα 160 λίτρα με 2,5 μέτρα συλλέκτη , αύριο τώρα αν κάνει ζεστή μέρα θα την ακούσει το ηλιακό αν δεν κάνουμε χρήση. Κι εγώ τα ίδια ακριβώς! Εγώ βέβαια με 3τμ συλλέκτη, αλλά όχι στα Χανιά, στα ΒΠ Αθήνας με μεσημεριανή 15, ενώ εσείς βλέπω πατήσατε κει κάτω 20άρικο. Στον αντίποδα, ta w/m2 μας σήμερα ήταν παραπάνω. Τέσπα μην το πολυψειρίζουμε, 25 Νοεμβρίου και βγάζουμε ευρουλάκι το ευρουλάκι μέρα με τη μέρα, έχοντας με άνεση πάντα ΖΝΧ. Το τεστ το μεγάλο, για την Αθήνα τουλάχιστον, έρχεται με το πρώτο μεγάλο - σοβαρό - διαρκές επεισόδιο νεφοκάλυψης για φέτος, που θα κρατήσει ως φαίνεται από ΣΚ ερχόμενο ως Τετάρτη-Πέμπτη μίνιμουμ.
zNikosz Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, apostolossmi είπε @apostolossmi Δεν το έχω παρατηρήσει και είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Καλό θα είναι να απαντήσει κάποιος υδραυλικός. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από zNikosz
hp8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, zNikosz είπε Δεν το έχω παρατηρήσει και είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Καλό θα είναι να απαντήσει κάποιος υδραυλικός. ωραία η φωτο ωραίος και ο κύκλος όμως τι θα μπορούσε να σου πει ένας υδραυλικός Πες τι ακριβώς θέλεις να μάθεις και βάλε φωτο κοντινή με το σημείο που σε ενδιαφέρει Λογικά ειναι τάπα αποστράγγισης για συντήρηση και σημείο σύνδεσης - προσθήκης επιπλέον συλλέκτη Εχει και στον αλλο πανω αριστερα το ιδιο ? Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από hp8
zNikosz Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, hp8 είπε ωραία η φωτο ωραίος και ο κύκλος όμως τι θα μπορούσε να σου πει ένας υδραυλικός Πες τι ακριβώς θέλεις να μάθεις και βάλε φωτο κοντινή με το σημείο που σε ενδιαφέρει Λογικά ειναι τάπα αποστράγγισης για συντήρηση και σημείο σύνδεσης - προσθήκης επιπλέον συλλέκτη Εχει και στον αλλο πανω αριστερα το ιδιο ? Σε μια ερώτηση του @apostolossmi είναι η απάντηση αλλά δεν μπορώ να δω την τάπα γιατί είναι μονωμένη. 1
πάνοσ2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, apostolossmi είπε Αν είναι τάπα μηχανικής σύσφιξης δεν χρειάζεται. Αν έχει ρακόρ και μετά τάπα ορειχάλικινη χρειάζεται. 1
hp8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, zNikosz είπε Σε μια ερώτηση του @apostolossmi είναι η απάντηση 👍
fragma Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πριν καποιους μήνες μου ειχαν εγκαταστήσει στο εξοχικό έναν ηλιακό διπλής ενέργειας, δεν θυμάμαι ακριβώς την μάρκα (Solar κάτι) και το καλοκαίρι είχε καυτό νερό, αλλά τώρα που ηρθαμε, σε μέρες λιγο κρυες αλλά με καλή ηλιοφάνεια, οπως χτές και σήμερα, το νερό ίσα που γίνεται χλιαρό με αποτέλεσμα να το αναβουμε σαν μποιλερ για να κανουμε μπανιο. Είναι φυσιολογικό αυτό ή υπαρχει προβλημα; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από fragma
hp8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, fragma είπε χτές και σήμερα, το νερό ίσα που γίνεται χλιαρό με αποτέλεσμα να το αναβουμε σαν μποιλερ για να κανουμε μπανιο. Είναι φυσιολογικό αυτό ή υπαρχει προβλημα; δες μήπως θέλει πλήρωση με αντιψυκτικό το κλειστό κύκλωμα Έχει βίντεο να δεις πως γίνεται 1
111111 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 έχω τοποθετήσει ηλεκτροβάνα στον θερμοσίφωνα που είναι στο πατάρι ώστε να ανοίγω το νερό προς το θερμοσίφωνα με το ρεύμα όταν δεν έχει ζεστό ο ηλιακός. Το ζεστό από τον ηλιακό τον κλείνω με χειροκίνητη βάνα (μου είναι πιο εύκολο). Παράγγειλα μια δεύτερη ηλεκτροβάνα ceme, αυτή στη φωτογραφία (για την ακρίβεια βρήκα 3 καινούργιες από αγγελία). Νόμιζα πως ήτανε normaly open δηλαδή όταν δεν έχει ρεύμα να περνάει το νερό, και όταν θέλω να την κλείσω να της δίνω ρεύμα (και αντίστοιχα να ανοίγω την άλλη ηλεκτροβάνα του ηλεκτρικού). Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποια στιγμή έχει διακοπή ρεύματος (συνηθισμένο εδώ στην επαρχία), να έχει νερό από την παροχή του ζεστού (και προκειμένου από τον ηλιακό. Ξέρει κάποιος υδραυλικός εάν αυτή η ηλεκτροβάνα μετατρέπετε σε normaly open αλλάζοντας κάποια φορά του κελύφους;
hp8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, 111111 είπε αυτή η ηλεκτροβάνα μετατρέπετε σε normaly open αλλάζοντας κάποια φορά του κελύφους; όχι δεν μετατρέπεται Το βέλος δείχνει την σωστή φορά γιατί βοηθάει στο κλείσιμο η είσοδος του ρευστού Δηλαδή πιέζεται το έμβολο προς τα κάτω και κλείνει Δίνεις ρεύμα Οπλίζει το πηνίο ανεβαίνει το έμβολο ακούς ένα κλακ και έχεις ροή Αν το θέμα σου είναι η διακοπή ρεύματος πως θα ζεστάνεις νερό στο θερμοσίφωνα του παταριού Δεν νομίζω ότι έχεις θέμα Εκτός κι αν κατάλαβα λάθος Η λύση αν δεν βαλεις την κλασική τριοδη ηλεκτροβανα είναι ένα μικρο ups μιας και τα watt του πηνίου είναι μηδαμινά Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2022 από hp8
fragma Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, hp8 είπε δες μήπως θέλει πλήρωση με αντιψυκτικό το κλειστό κύκλωμα Έχει βίντεο να δεις πως γίνεται Δηλαδή δεν κανανε σωστα την εγκατάσταση, γιατί δεν νομιζω να τελειωνει το αντιψυκτικό σε καινούργιο θερμοσίφωνα λιγων μηνων. Στο άλλο σπίτι ο ηλιακός μου είναι 15ετίας και ουτε καν θυμαμαι ποτε του έκανα τελευταια φορά σέρβις και δουλευει μια χαρά
hp8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2022 δεν είπα κάτι τέτοιο περί κακής εγκατάστασης Τα νερά του κλειστου μπορει να φυγουν σε πρωτη φάση απο το αφαλιστικο που εχει το μποιλερ απο πάνω οταν το καλοκαιρι υπαρξει υπερθερμανση του νερου στο μποιλερ και δεν γίνεται κατανάλωση Δεν ειναι τιποτα να ανοιξεις πρωί- πρωί την τάπα από πάνω να δεις αν θέλει πλήρωση Είναι το πιο εύκολο για την πρώτη εικόνα Εκτός και αν είχες συννεφιά Μόλις τώρα, fragma είπε Δηλαδή δεν κανανε σωστα την εγκατάσταση, γιατί δεν νομιζω να τελειωνει το αντιψυκτικό σε καινούργιο θερμοσίφωνα λιγων μηνων. Στο άλλο σπίτι ο ηλιακός μου είναι 15ετίας και ουτε καν θυμαμαι ποτε του έκανα τελευταια φορά σέρβις και δουλευει μια χαρά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα