george1551 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, dtzgr είπε Σε ποιό σημείο έχεις τοποθετήσει τον αισθητήρα; Πάνω από το θερμοστάτη ανάμεσα στην πολυουρεθάνη και το καζάνι εσωτερικά . 1
dtzgr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Είσαι σίγουρος ότι εκεί που τον έβαλες δεν παίρνεις τη θερμοκρασία του μανδύα (δηλαδή του κλειστού κυκλώματος) και όχι του νερού; 1
george1551 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, dtzgr είπε Είσαι σίγουρος ότι εκεί που τον έβαλες δεν παίρνεις τη θερμοκρασία του μανδύα (δηλαδή του κλειστού κυκλώματος) και όχι του νερού; Κοίτα προχθές που τσέκαρα το νερό χρήσης στην βρύση κάτω είχε την θερμοκρασία που έλεγε το sonoff , έτσι και αλλιώς όταν το έβαλα ήθελα να έχω απλά ένα μπούσουλα και η ακρίβεια δεν με ένοιαζε. Σε γενικές γραμμές ξέρω πότε μπορώ να κάνω μπάνιο και πότε όχι για να ανάψω την αντίσταση η γυναικά πχ θέλει από 50 και πάνω εγώ αντέχω και με 45 αλλά στα 40 δεν το ρισκάρω . Μεσα σε 20 λεπτά πήρε 2,7 βαθμούς πάνω, καλά πάμε.
george1551 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δυστυχώς είχε λίγη συννεφιά και δεν θα δω το max της απόδοσης για αυτήν την περίοδο μεσημέρι σχεδόν 2 η ώρα και φτάσαμε χωρίς καθόλου χρήση ζεστού νερού στους 56 βαθμούς.
Swimmer21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους! Αξίζει να περιμένω ενδεχόμενη επιδότηση την άνοιξη ή να βάλω ηλιακό από τώρα; Επίσης γνωρίζουμε αν θα δώσουν χρήματα για αγορά η για αντικατάσταση ηλιακού στα πρότυπα του Αλλαζω Συσκευή; Τέλος, έχετε κάποια μάρκα να μου προτείνετε η οποία είναι αξιόπιστη για μέχρι 3 άτομα και αν υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες πάνελ; Κοιτάω κάτι συγκεκριμένο για να είναι πιο αποδοτικό; Σας ευχαριστω και σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις.
hp8 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Αξίζει να περιμένω ενδεχόμενη επιδότηση την άνοιξη ή να βάλω ηλιακό από τώρα; Εσύ αποφασίζεις 50 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Επίσης γνωρίζουμε αν θα δώσουν χρήματα για αγορά η για αντικατάσταση ηλιακού στα πρότυπα του Αλλαζω Συσκευή; Εύχομαι να μην ξαναδώσουν - κάνουν τέτοια προγράμματα που τρώνε τους φόρους μου τυχάρπαστοι, τεμπέληδες και λαμογια οι οποίοι μπορούν να έχουν μια τηλεόραση 50-60 ιντσες και κινητό όσο η παντόφλα του μπασκεμπολιστα με συμβόλαιο με απεριόριστο χρόνο και data για να γραφουν μπιπ στα κοινωνικά δίκτυα κάθε μέρα άλλα χρωστάνε σε ΔΕΗ δεν πληρώνουν δάνεια και άλλα πολλά Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από hp8 1
Swimmer21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 15 minutes ago, hp8 said: Εσύ αποφασίζεις Εύχομαι να μην ξαναδώσουν - κάνουν τέτοια προγράμματα που τρώνε τους φόρους μου τυχάρπαστοι, τεμπέληδες και λαμογια οι οποίοι μπορούν να έχουν μια τηλεόραση 50-60 ιντσες και κινητό όσο η παντόφλα του μπασκεμπολιστα με συμβόλαιο με απεριόριστο χρόνο και data για να γραφουν μπιπ στα κοινωνικά δίκτυα κάθε μέρα άλλα χρωστάνε σε ΔΕΗ δεν πληρώνουν δάνεια και άλλα πολλά Συμφωνώ αλλά για την συγκεκριμένη επιδότηση λένε ότι θα συμπεριλάβουν όλα τα εισοδήματα απλά θα έχει αναλογικο ποσοστό επιδότησης πχ 30% της αξίας για εισοδήματα άνω του 20.000.
haris_216 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 43 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Καλησπέρα σε όλους! Αξίζει να περιμένω ενδεχόμενη επιδότηση την άνοιξη ή να βάλω ηλιακό από τώρα; Επίσης γνωρίζουμε αν θα δώσουν χρήματα για αγορά η για αντικατάσταση ηλιακού στα πρότυπα του Αλλαζω Συσκευή; Τέλος, έχετε κάποια μάρκα να μου προτείνετε η οποία είναι αξιόπιστη για μέχρι 3 άτομα και αν υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες πάνελ; Κοιτάω κάτι συγκεκριμένο για να είναι πιο αποδοτικό; Σας ευχαριστω και σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις. Με ανύπαρκτα δεδομένα (αν θα δώσουν, τι θα δώσουν, πως θα δώσουν) ποιος μπορεί να αξιολογήσει αν αξίζει να περιμένεις; Επίσης η κάθε αναμονή έχει πάντα το ρίσκο όταν/αν έρθει η όποια επιδότηση να έχουν αλλάξει τελείως (προφανώς προς τα πάνω) οι τιμές. Γενικότερα μιλώντας για την συγκεκριμένη επιδότηση κάποιοι ("κακοπροαίρετοι" ) βλέπουν σκοπιμότητες. Προχώρησε αυτή που αφορούσε λευκές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες, κλπ) όπου όλα είναι εισαγόμενα, ενώ αυτή που αφορά τους ηλιακούς (εγχώρια παραγωγή στο μεγαλύτερο μέρος) συζητιέται και ξανασυζητιέται. Επίσης το ενεργειακό όφελος στην περίπτωση των λευκών συσκευών είναι ένα κλάσμα συγκρινόμενο με το αντίστοιχο από την αντικατάσταση ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. 1
hp8 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, haris_216 είπε Προχώρησε αυτή που αφορούσε λευκές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες, κλπ) όπου όλα είναι εισαγόμενα, ενώ αυτή που αφορά τους ηλιακούς (εγχώρια παραγωγή στο μεγαλύτερο μέρος) θα μπορούσες να μας πεις οι πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτών των αντικείμενων σε ποιο μέρος της χώρας παράγονται ? Αν εννοείς διαμόρφωση και μοντάρισμα οκ γίνονται εδώ
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Επανέρχομαι με νεότερα ως προς την εγκατάσταση του δικού μου αισθητήρα: Τον έβαλα σε σημείο που ακουμπάει το καζάνι απέξω, και δεν έκανα καμία στροφή με το σουβλί. Δεν ήμουν σίγουρος για την απόδοσή του, φοβόμουν μην έγινε αυτό που λέει ο συμφορουμίτης από πάνω, και βλέπω θερμοκρασία κλειστού. Τέσπα, έκανα τις συνδέσεις, κατέβηκα στο οροφοδιαμέρισμα, συνέδεσα το θερμόμετρο και voila! , δούλεψε μια χαρά. Από κρύο σήμερα το πρωί (όχι πάνω από 20-22, σύμφωνα με τον πατέρα μου), είχε στις 2:15 το μεσημέρι φτάσει τους 54 βαθμούς. Έκανα cross-check με θερμόμετρο στη βρύση, το οποίο γνωρίζω ότι έχει απόκλιση 2-3 βαθμούς πάνω. Αυτό μου έδειξε 58. Οπότε, παρά τα περί ανακρίβειας που είχα ακούσει για αυτή τη μέθοδο, φαίνεται να χάνω ΤΟ ΠΟΛΥ 2 βαθμούς από την πραγματική θερμοκρασία του καζανιού. Έκανα επόμενο τεστ κάνοντας ντους, μετά το οποίο η θερμοκρασία έπεσε από τους 54 στους 51,Χ, πράγμα συμβατό με άλλες μετρήσεις που έχουν ανέβει εδώ, οι οποίες αναφέρουν πτώση 3-5 βαθμών / ντους. Σημειώνω εδώ ότι έχω μάθει να κάνω με χλιαρό νερό, έχω δε σύγχρονη μπαταρία υψηλής πίεσης με χαμηλή κατανάλωση. Άρα δεν πιάνω θερμοκρασία κλειστού. Τελευταίο τεστ με άναμμα αντίστασης αυστηρά για 5 λεπτά, στα οποία η θερμοκρασία με τη βοήθεια του ήδη ζεστού κλειστού και της άπλετης ηλιοφάνειας, έφτασε θερμομετρικά τους 57,5 βαθμούς (από 51,Χ), δηλαδή τους περίπου 60 "πραγματικούς". Πλέον στους 58 θερμομετρικούς, 20 λεπτά μετά το σβήσιμό της. Άρα 200% δεν πιάνω κλειστό. Θεωρώ επομένως τη δουλειά μου εξόχως επιτυχημένη, υπό την αίρεση της σημερινής νύχτας, στην οποία θέλω να δω αν η πτώση της θερμοκρασίας θα αντικατοπτριστεί ορθώς και ακριβώς. Κατά τα άλλα, απέκτησα (ως φαίνεται) πρόσβαση στην τρέχουσα θερμοκρασία ηλιακού χωρίς να τραβάω νερό, με απόκλιση ~2 βαθμών, με μία ώρα προσωπικής εργασίας και κόστος υλικών στα 5 περίπου ευρώ. Διαπίστωσα δε συμπληρωματικά, ότι το κλειστό ανεβάζει 27 μέρες πριν το χειμερινό ηλιοστάσιο (!!!!) τη θερμοκρασία του νερού κατά πάνω από 32-34 βαθμούς, μέσα σε 3-4 ώρες ωφέλιμης ηλιοφάνειας. Το επόμενο βήμα είναι, αφού έχω κατεβάσει δεδομένα θερμοστάτη στο σπίτι με καλώδιο, να συνδέσω τους πόλους σε ένα σοβαρότερο όργανο μέτρησης ΚΑΙ καταγραφής, γιατί τώρα με το κινεζο-θερμομετράκι βλέπω μόνο την τρέχουσα θερμοκρασία, που είναι το minimum absolu ζητούμενο. Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες για τη βοήθεια και καθοδήγηση! 1
sargyrop81 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Το επόμενο βήμα είναι, αφού έχω κατεβάσει δεδομένα θερμοστάτη στο σπίτι με καλώδιο, να συνδέσω τους πόλους σε ένα σοβαρότερο όργανο μέτρησης ΚΑΙ καταγραφής, γιατί τώρα με το κινεζο-θερμομετράκι βλέπω μόνο την τρέχουσα θερμοκρασία, που είναι το minimum absolu ζητούμενο. Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες για τη βοήθεια και καθοδήγηση! Τι θερμόμετρο έχεις βάλει και πόσα καλώδια έχεις κατεβάσει? Αν είναι ds18b20, μπορείς να το βάλεις σε sonoff th10 με ρελέ ισχύος και να αυτοματοποιήσεις το άναμμα (πχ για νυχτερινό ρεύμα).
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε Τι θερμόμετρο έχεις βάλει και πόσα καλώδια έχεις κατεβάσει? Αν είναι ds18b20, μπορείς να το βάλεις σε sonoff th10 με ρελέ ισχύος και να αυτοματοποιήσεις το άναμμα (πχ για νυχτερινό ρεύμα). Έχω βάλει το Κινεζέξ tpm-10 και έχω κατεβάσει τους 2 πόλους (+ - ) του θερμομετρητή χρησιμοποιώντας 2 από τις 8/10 (δε θυμάμαι) προσβάσεις ενός καλωδίου ethernet.
haris_216 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, hp8 είπε θα μπορούσες να μας πεις οι πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτών των αντικείμενων σε ποιο μέρος της χώρας παράγονται ? Αν εννοείς διαμόρφωση και μοντάρισμα οκ γίνονται εδώ Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι δεν παράγουμε ούτε χάλυβα, ούτε χαλκό, κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν νοείται σαν εγχώρια παραγωγή. Εδώ οι ¨φίλοι" μας οι Ιταλοί ή οι Ισπανοί κάνουν εξαγωγές λάδι που λανσάρεται σαν ιταλικό ή ισπανικό ενώ είναι ελληνικό που απλά συσκευάσθηκε εκεί. Η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι αυτάρκεια δεν υπάρχει σε καμία χώρα (η κατάσταση της Ουκρανίας που "γονάτισε" διάφορες βιομηχανίες, από σιτηρά μέχρι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα) . Παραγωγή "από το ορυχείο στο ράφι του καταστήματος" δεν υφίσταται (η Κίνα ίσως αποτελεί εξαίρεση). Από κει και πέρα όμως συγκρίνοντας τον καταψύκτη που δεν κάνουμε ούτε το "μοντάρισμα" που λες, ε στους ηλιακούς το λες και παραγωγή. 3
jkoukos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, hp8 είπε θα μπορούσες να μας πεις οι πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτών των αντικείμενων σε ποιο μέρος της χώρας παράγονται ? 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι δεν παράγουμε ούτε χάλυβα, ούτε χαλκό, κλπ. Χαλκό δεν παράγουμε παρά μόνον μεταποίηση. Χάλυβα και αλουμίνιο, μια χαρά παράγουμε και έχουμε βιομηχανίες, άσχετα αν λόγω της κρίσης έχει μειωθεί το έργο ή έχει κλείσει κάποια εταιρεία. 1
apostolossmi Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2021 στις 3:19 ΜΜ, zNikosz είπε Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από apostolossmi Γνωρίζετε μήπως η ορειχαλκινη βιδωτή τάπα που κλείνει την σωλήνα του συλλέκτη αν βιδώνει έτσι απλά ή χρειάζεται και τεφλον στο σπείρωμα της;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα