Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, vassilis3 είπε

υπάρχει διαρροή από σχεδόν όλες τις τρύπες από το κέλυφος του ηλιακού μεταξύ σωλήνα κ λαμαρίνας 

το πιθανότερο είναι να υπάρχει διαρροή από τον μανδύα (κλειστό κύκλωμα)  Γι αυτό σου είπα να λύσεις την τάπα το πρωί για να εξασφαλίσεις ότι δεν είναι από πλευράς του δικτύου 

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα,  για θυμίστε μου, το υγρό  συμπλήρωσης να γράφει στα ψιλά γράμματα  προπυλενογλυκόλη  ή  αιθυλενογλυκόλη;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kounga είπε

για θυμίστε μου, το υγρό  συμπλήρωσης να γράφει στα ψιλά γράμματα προπυλενογλυκόλη  ή  αιθυλενογλυκόλη;  

Διάβασε και δώσε την απάντηση μόνος σου  αιθυλενογλυκόλη

Τα τελευταία χρόνια βάζω αυτήν  https://www.gento.gr/el/προϊοντα/αντιπαγωτικά/propy-gelo.html  Προς το παρόν όλα καλά Εσύ βάζεις ότι θέλεις

Επεξ/σία από hp8
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, hp8 είπε

το πιθανότερο είναι να υπάρχει διαρροή από τον μανδύα (κλειστό κύκλωμα)  Γι αυτό σου είπα να λύσεις την τάπα το πρωί για να εξασφαλίσεις ότι δεν είναι από πλευράς του δικτύου 

Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι ανοιχτού ή κλειστού κυκλώματος; 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, hp8 είπε
16 ώρες πριν, vassilis3 είπε

υπάρχει διαρροή από σχεδόν όλες τις τρύπες από το κέλυφος του ηλιακού μεταξύ σωλήνα κ λαμαρίνας 

27 λεπτά πριν, vassilis3 είπε

Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι ανοιχτού ή κλειστού κυκλώματος; 

δεν διάβασες τα προηγούμενα Αν λύσεις την τάπα 1509383556_.png.7e01b7fde6f8d797cb17213be63dc516.png  και πετάει νερό όπως η βρύση  σημαίνει ότι τρύπησε το μποιλερ στο εσωτερικό όπου περιβάλλεται απ τον μανδύα  Σε αυτή την περίπτωση το νερό ζεσταίνεται από τον ήλιο και λογικά θα πρέπει να ανοίγει και το ασφαλιστικό του κλειστού των 2,5 bar εφ όσον λειτουργεί σωστά  Αν δεν γίνει αυτό και βγάζει λίγα νερά κατά καιρούς σημαίνει ότι κάπου τρέχει από το κλειστό Σε αυτήν την περίπτωση το νερό δεν ζεσταίνεται από τον ήλιο όταν φύγει μια ποσότητα Σε αυτη την περίπτωση πρέπει να συμπληρώνεις συνέχεια το κλειστό κύκλωμα Δες και εδώ είμαστε

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα απο όλα ευχαριστώ για το ενδειαφέρον

Σήμερα έλυσα την εικονιζόμενη τάπα και το μόνο που βγήκε ήταν αέρας (σαν να έκανα εξαέρωση) 
Παράλληλα βρήκα και μια διαρροη η οποία είναι απο τον σωλήνα που που πηγαίνει στο κάτω μέρος των ηλιακών συλλεκτών. (Περίεργο κόψιμο) προφανως θα την αλλάξω.
Πως δικαιολογείτε όμως η διαρροή μέσα στο καζάνι;
Από οτι καταλαβαίνω απο τα συμφραζόμενα (χωρίς να μου είναι απόλυτα ξεκάθαρο, μαλλον πρέπει να δω ενα σχεδιο κλειστού κυκλώματος) είναι κλειστού κυκλώματος και το υγρό που τρεχει (με ρυθμό ροή χωρίς υψηλη πίεση) μάλλον είναι το υγρό πλήρωσης (αν και στην αίσθηση και στην υφή φαίνεται ίδιο με το νερο)

image.jpeg.8b92aa84fb7147d108d68841f0f03210.jpeg

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vassilis3 είπε

Σήμερα έλυσα την εικονιζόμενη τάπα και το μόνο που βγήκε ήταν αέρας (σαν να έκανα εξαέρωση) 

Πως δικαιολογείτε όμως η διαρροή μέσα στο καζάνι;

άρα έχει πρόβλημα το κλειστό  Φτιάξε την σωλήνα και βλέπεις Το πιθανότερο είναι να έχει τρύπα στο σημείο που είναι κολλημένα τα  2 σωληνάκια που βλέπεις από πάνω με τον μανδύα Δες τα 2 μαύρα που εχω κυκλώσει Ενδεχομένως και ο ίδιος ο μανδύας  image.png.e3b2bb58593298c3e084eaf9abe167c7.png   Φτιάξε την σωλήνα και  ξαναδοκίμασε να του βάλεις υγρά Αν συνεχίσει  άλλο καζάνι Με το ρεύμα είσαι οκ απ ότι είπες  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, hp8 είπε

Αυτό θα κάνω θα αλλάξω το σωλήνα κ θα επανέλθω Αν και πιθανολογώ ότι πάω για καζάνι 

Με το ρεύμα είμαι οκ κ τώρα το χειμώνα θα ζεσταίνεται κ από το καλοριφέρ οπότε ίσως κάνω υπομονή για την επιδότηση... 

Δημοσ.
Στις 19/11/2022 στις 5:08 ΜΜ, vassilis3 είπε

Έχω ανεβάσει 3 φώτο που δείχνουν ότι υπάρχει διαρροή από σχεδόν όλες τις τρύπες από το κέλυφος του ηλιακού μεταξύ σωλήνα κ λαμαρίνας Τώρα το γιατί κάποιες ώρες είναι στεγνός άγνωστο μιας κ έχω ενεργοποίηση κ ηλεκτρικά τον θερμοσυφωνας για να τον πιέσω ν

Στις 19/11/2022 στις 4:26 ΜΜ, hp8 είπε

κάτι δεν πάει καλά εκεί (φωτο) Το πρωί πριν ζεστάνουν οι συλλέκτες λύσε την τάπα δίπλα Αν κάνει σιντριβάνι έχεις τρύπιο μποιλερ Αν δεν συμβαίνει κάτι βάζεις δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα η σκεπάζεις ένα τμήμα των συλλεκτών 15 € για την ιδέα :P  Αυτό εκεί είναι σιλικόνη ?

image.png.879d42e143dcbc5309b3ccd34001eed8.png

ανωποιηση πιθανόν από βροχές κλπ

Μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα λύσει το πρόβλημά μου το δοχείο διαστολής ή η κάλυψη τους ενος απο τους ηλιακούς συλλέκτες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, vassilis3 είπε

Μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα λύσει το πρόβλημά μου το δοχείο διαστολής ή η κάλυψη τους ενος απο τους ηλιακούς συλλέκτες?

το δοχείο διαστολής ή η κάλυψη μέρους του/των συλλεκτών βοηθούν στο να μην ζεσταίνεται - αυξάνει πολύ η πίεση στο καζάνι αφ ενός αφ ετέρου δεν ανοίγει το ασφαλιστικό των  2,5 η 8 bar αντίστοιχα  Στη δική σου περίπτωση εάν έχει τρυπήσει ο μανδύας σε οποιοδήποτε σημείο δεν κάνουν τίποτα Αν έχεις φτιάξει την σωλήνα ξαναγέμισε το κλειστό με απλό νερό σε πρώτη φάση (ακόμα ζέστη έχει)  να δεις τι παίζει  και βλέπουμε για μετά 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα , μια ερώτηση για την απόδοση του ηλιακού μου γιατί μου φαίνεται πολύ καλή για να ειναι αληθινή , το πρωί με θερμοκρασία νερού περίπου 40 βαθμούς Κελσίου  τώρα 12 και 45 εχω  θερμοκρασία 62  Κελσίου (σήμερα κατά τις 9 και μισή  ξεσκέπασα τον συλλέκτη γιατί τον είχα σκεπασμένο όλο το καλοκαίρι πάνω από τον μισό συλλέκτη ) το ηλιακό ειναι ανοξείδωτο (εσωτερικά εξωτερικά)  160 lit της esolar τριών χρονών με επιλεκτικό συλλέκτη 2,5 τμ  dimas όχι καφασωτό ,  περιοχή στα Χανιά Κρήτης , σήμερα έχει καλή μέρα χωρίς συννεφιά , ένδειξη παίρνω με ένα sonoff που τον αισθητήρα τον εχω σφηνώσει στην πάνω πλευρά του καζανιού εσωτερικά στην πολυουρεθάνη να έχει επαφή με το καζάνι .  Αν πάει έτσι θα αναγκαστώ να ξανασκεπάσω γιατί μέσα σε 5-6 λεπτά που γράφω  ανέβασε 0,9 βαθμούς.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, george1551 είπε

Καλημέρα , μια ερώτηση για την απόδοση του ηλιακού μου γιατί μου φαίνεται πολύ καλή για να ειναι αληθινή , το πρωί με θερμοκρασία νερού περίπου 40 βαθμούς Κελσίου  τώρα 12 και 45 εχω  θερμοκρασία 62  Κελσίου (σήμερα κατά τις 9 και μισή  ξεσκέπασα τον συλλέκτη γιατί τον είχα σκεπασμένο όλο το καλοκαίρι πάνω από τον μισό συλλέκτη ) το ηλιακό ειναι ανοξείδωτο (εσωτερικά εξωτερικά)  160 lit της esolar τριών χρονών με επιλεκτικό συλλέκτη 2,5 τμ  dimas όχι καφασωτό ,  περιοχή στα Χανιά Κρήτης , σήμερα έχει καλή μέρα χωρίς συννεφιά , ένδειξη παίρνω με ένα sonoff που τον αισθητήρα τον εχω σφηνώσει στην πάνω πλευρά του καζανιού εσωτερικά στην πολυουρεθάνη να έχει επαφή με το καζάνι .  Αν πάει έτσι θα αναγκαστώ να ξανασκεπάσω γιατί μέσα σε 5-6 λεπτά που γράφω  ανέβασε 0,9 βαθμούς.

Ο επιλεκτικός συλλέκτης ανεβάζει για πλάκα τη θερμοκρασία του νερού, αυτός είναι και ο λόγος που στον δικό μου εκτονώνει από τις βαλβίδες του κλειστού κυκλώματος τις μέρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...